Dodaj do ulubionych

prace naukowe muzyczno-ekonomiczne

IP: 62.233.138.* 25.02.02, 22:15
Jak mogły by się nazywać prace naukowe na pograniczu muzyki i ekonomii,
trkatujące o polskim rocku i jego okolicach?
Oto co m. in. przyszło mi do głowy:

1. SŁAWOMIR SOKOŁOWSKI - ZARZĄDZANIE ZASOBAMI LUDZKIMI W BOJSBENDZIE.
Autor - twórca sukcesu JUST 5 przedstawia tematykę HRM w bojsbendach począwszy
od procesu rekrutacji a skończywszy na wymianie kadr,gdy członkowie zespołu
osiągną wiek prawie dojrzały. Jako przykład podaje zespół CAUGHT IN THE ACT, w
którym kadry zostały wymienione do oporu w ciągu całej kariery tego wspaniałego
bendu.

2. MACIEJ MALEŃCZUK - RESTRUKTURYZACJA ZESPOŁU HOMO TWIST ORAZ KORZYŚCI Z NIEJ
WYNIKAJĄCE.
Autor kilku piosenek w różnych aranżacjach udowadnia wyższość komputera
MacIntosh nad kol.kol.Deriglasoffem i Hajdaszem. Komputer nie pije, nie pali i
co najważniejsze nie domaga się równego podziału tantiem z koncertów i płyt.
Niewątpliwym minusem komputera jest niestety smutny fakt, że nie dołoży się do
koki...

3. KATARZYNA KANCLERZ - JAK ZMARNOWAĆ DUŻO PIENIĘDZY NA WYKONAWCÓW, KTÓRYCH
NIKT NIE CHCE SŁUCHAĆ ORAZ NIE STRACIĆ POSADY.
Znakomita menadżerka koncernu UNIVERSAL jednym tchem wylicza swoje największe
sukcesy w szołbiznesie - FIREBIRDS, KANGAROZ czy parę innych, których już nikt
nie pamięta. Lektura obowiązkowa dla marketingowców bez rozeznania rynkowego
pchających swoje firmy w bezsensowne (ale kosztowne) kampanie reklamowe.
Obserwuj wątek
    • Gość: teddy Re: prace naukowe muzyczno-ekonomiczne IP: 62.233.138.* 26.02.02, 22:08
      Gość portalu: teddy napisał(a):

> 2. MACIEJ MALEŃCZUK - RESTRUKTURYZACJA ZESPOŁU HOMO TWIST ORAZ KORZYŚCI Z NIEJ
      > WYNIKAJĄCE.
      > Autor kilku piosenek w różnych aranżacjach udowadnia wyższość komputera
      > MacIntosh nad kol.kol.Deriglasoffem i Hajdaszem. Komputer nie pije, nie pali i
      > co najważniejsze nie domaga się równego podziału tantiem z koncertów i płyt.
      > Niewątpliwym minusem komputera jest niestety smutny fakt, że nie dołoży się do
      > koki...
      >
      > Zakupiłem dzisiaj koncertowy HOMO TWIST. Klasę zespołu słychać BAAARDZO!
      Szczerzę dziwię się Maleńczukowi, że zrestrukturyzował zespół z którym chyba
      zarobił też najwięcej.
      • ellivia Re: prace naukowe muzyczno-ekonomiczne 26.02.02, 22:29
        1.PRODUKCJA SERYJNA PRZEBOJÓW MUZYCZNYCH NA PRZYKŁADZIE BRITNEY SREARS ,
        BOYBANDÓW I GIRLBANDÓW
        Nie pamietam kto pisze piosenki dla britney i backstreet boys ale to zdaje sie
        ta sama ekipa. Te wszystkie utwory maja ten sam rytm i brzmia prawie identycznie
        2. ZALEZNOŚĆ MIĘDZY WYWOŁYWANIEM SKANDALI PRZEZ WOKALISTÓW A PRZYCHODAMI
        OSIĄGANYMI ZE SPRZEDAZY ICH PŁYT
        i znowu mozna podac za przyklad Britney a także Marilyn Manson tudziez Madonnę

3.PIRACTWO PŁYTOWE JAKO CZYNNIK ZWIEKSZAJACY RÓWNY PODZIAL DOCHODU W
        SPOLECZEŃSTWIE
        Piraci też zgarniaja forse a nie tylko sami wykonawcy , ktorzy i tak maja duzo
        pieniędzy.
        • Gość: teddy Re: prace naukowe muzyczno-ekonomiczne IP: 62.233.138.* 26.02.02, 23:34
          BRAWO! A już myślałem, że nikt nie podchwyci tego wątku. Zwłaszcza nr 2 u
          Ciebie jest cool=kul=katolicki uniwersytet lubelski.
          Pozdrawiam!
    • Gość: As Re: prace naukowe muzyczno-ekonomiczne IP: 172.16.2.* 27.02.02, 00:34
      Wy tu tak sobie żartujecie, a ja naprawdę kiedyś słyszałem (chyba w tv) że
      jakaś laska z marketingu napisała pracę magisterską z bojsbendów! Także życie
      bywa bardziej absurdalne niż nasze wygłupy. Ale w sumie to się nawet trzyma
      kupy - stworzenie profesjonalnego bojsbendu złożonego z pięknych chłoptasiów to
      przecież ogromne przedsięwzięcie marketingowe. Daje ogromne pole do popisu dla
      specjalistów chcących wypróbować najnowsze techniki z tego zakresu. Ciekawi
      mnie szczególnie kwestia kredytowania takiego przedsięwzięcia - czyżby banki
      komercyjne obok finansowania potężnych produkcji filmowych inwestowały również
      w przemysł muzyczny?
    • Gość: nabialowiec Re: prace naukowe muzyczno-ekonomiczne IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.02, 08:52
      Praca muzyczno-ekonomiczno-statystyczna:
      INSTALACJA BOOM-BOXA (czy jak się tam to cholerstwo nazywa) W MALUCHU, A
      PRZYROST POGŁOWIA MELOMANÓW-DZENTELMENÓW JEZDNI;
      praca z dziedziny medycyny:
      BOOM-BOX, JAKO KATALIZATOR PRZYROSTU PASÓW NA DRESIE, W ODWROTNEJ
      PROPORCJONALNOŚCI DO KARŁOWACENIA TRĄBKI EUSTACHIUSZA U UŻYTKOWNIKÓW BMW
      oraz z pogranicza medycyny i psychologii:
      ZMIANY STRUKTURALNE (Z PRZEMIESZCZENIEM)W ZĘBINIE AGNIESZKI CHYLIŃSKIEJ, A
      ZWIĘKSZENIE ILOŚCI MONTOWANYCH APARATÓW ORTODONTYCZNYCH WŚRÓD POLSKIEJ MŁODZIEŻY
      • Gość: teddy Re: prace naukowe muzyczno-ekonomiczne IP: 62.233.138.* 27.02.02, 18:44
        Praca z socjologii:
        WPLYW ZESPOŁU LOMBARD NA POROST WĄSÓW W POLSCE W LATACH 81-84. Praca zbiorowa
        pod red. Piotra Zandera. O tym jak silny był wpływ badanych wzorców kulturowych
        świadczą nawet obecne próby empiryczne. Na każdych 10 mężczyzn w Polsce
        przynajmniej trzech ma wąsy.
        • nabialowiec Re: prace naukowe muzyczno-ekonomiczne 28.02.02, 07:50

> Praca z socjologii:
          > WPLYW ZESPOŁU LOMBARD NA POROST WĄSÓW W POLSCE W LATACH 81-84. Praca zbiorowa
          > pod red. Piotra Zandera. O tym jak silny był wpływ badanych wzorców kulturowych
          >
          > świadczą nawet obecne próby empiryczne. Na każdych 10 mężczyzn w Polsce
          > przynajmniej trzech ma wąsy.

A wśród policmajstrów to 9,5 na 10!!!

• Gość: Sasza Re: prace naukowe muzyczno-ekonomiczne IP: *.tvsat364.lodz.pl 01.03.02, 13:27

> Praca z socjologii:
          > WPLYW ZESPOŁU LOMBARD NA POROST WĄSÓW W POLSCE W LATACH 81-84. Praca zbiorowa
          > pod red. Piotra Zandera. O tym jak silny był wpływ badanych wzorców kulturowych
          >
          > świadczą nawet obecne próby empiryczne. Na każdych 10 mężczyzn w Polsce
          > przynajmniej trzech ma wąsy.

Ojczyzną Lombardu jest Gruzja.
    • Gość: jmarr Re: prace naukowe muzyczno-ekonomiczne IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 28.02.02, 13:46
      "I was feeling a bit creative, so..."

1. MINIMALIZACJA ZYSKÓW PRZY MAKSYMALIZACJI KOSZTÓW - PLANOWANIE PORAŻEK
      ARTYSTYCZNYCH NA PRZYKŁADZIE PROGRAMU "TOUR DE MARYLA".
      Praca zawiera również elementy analizy estetyki kiczu.

2. SUBSTYTUCJA DZIAŁALNOŚCI ARTYSTYCZNEJ CZYLI CO SIĘ GORZEJ OPŁACA - ŚPIEWANIE
      CZY AKTORSTWO.
      dr Maryla Rodowicz i dr Izabela Trojanowska opisują z wykorzystaniem metody
      kalkulacji różnicowych meandry szołbiznesu.

3. NIEPRZEWIDZIANY WPŁYW AWARII ELEKTROWNI ATOMOWEJ W CZERNOBYLU
      NA "OBJAWIENIA" POLSKIEJ SCENY MUZYCZNEJ.
      specjalistka w dziedzinie gender studies wraz z zespołem badawczym wyjaśnia
      dlaczego M. Wiśniewski został Kobietą Roku.
      • Gość: teddy Re: prace naukowe muzyczno-ekonomiczne IP: 62.233.138.* 28.02.02, 23:46
        Gość portalu: jmarr napisał(a):

> "I was feeling a bit creative, so..."
        >
        > 1. MINIMALIZACJA ZYSKÓW PRZY MAKSYMALIZACJI KOSZTÓW - PLANOWANIE PORAŻEK
        > ARTYSTYCZNYCH NA PRZYKŁADZIE PROGRAMU "TOUR DE MARYLA".
        > Praca zawiera również elementy analizy estetyki kiczu.
        >
        > 2. SUBSTYTUCJA DZIAŁALNOŚCI ARTYSTYCZNEJ CZYLI CO SIĘ GORZEJ OPŁACA - ŚPIEWANIE
        >
        > CZY AKTORSTWO.
        > dr Maryla Rodowicz i dr Izabela Trojanowska opisują z wykorzystaniem metody
        > kalkulacji różnicowych meandry szołbiznesu.
        >
        > 3. NIEPRZEWIDZIANY WPŁYW AWARII ELEKTROWNI ATOMOWEJ W CZERNOBYLU
        > NA "OBJAWIENIA" POLSKIEJ SCENY MUZYCZNEJ.
        > specjalistka w dziedzinie gender studies wraz z zespołem badawczym wyjaśnia
        > dlaczego M. Wiśniewski został Kobietą Roku.

temat 3 - genialny!
        • Gość: teddy Re: prace naukowe muzyczno-ekonomiczne IP: 62.233.138.* 08.03.02, 23:54
          SZKODLIWY WPLYW FUZZÓW ORAZ PIECÓW NA DZIECI I MŁODZIEŻ - praca wydana przez
          KUL pod red. Dariusza Malejonka i Roberta Friedricha. Autorzy sprawdzili swoją
          tezę w przeszłości, dlatego teraz grają harcerskie akordy na "czystych"
          gitarach.
          • teddy4 literatura faktu 26.05.02, 13:02
            MARY SMITH - "JIM MORRISON PRZESZEDŁ OBOK MNIE DWA RAZY W 1968 ROKU" - nakładem
            wydawnictwa In Rock ukazała się książka nieznanej do tej pory fanki The Doors i
            ich charyzmatycznego wokalisty. Na 787 stronach tej ciekawej książki znajduje
            się opis tego jak dwukrotnie autorce udało się przejść na ulicy Los Angeles
            obok legendy rocka, z czego około 470 stron zajmuje opis tego jak był wtedy
            ubrany Morrison.
            Wydawnictwo In Rock wyraża ubolewanie, że Jim Morrison raczej już nie napisze
            książek pt. "O CZYM NAPRAWDĘ MYŚLAŁ JOHN DENSMORE GDY GRAŁ NA PERKUSJI", "RAY
            MANZAREK - KLAWISZOWIEC Z WĘGIER ALBO INNEJ BUŁGARII", "PODPAL MI ZAPALNICZKĘ -
            CZYLI O CZYM ROBBIE KRIEGER NAPISAŁ PIOSENKĘ"
            • Gość: teddy odkryto nieznany rękopis IP: 62.233.138.* 27.05.02, 13:26
              W nieco już zrujnowanej sali prób na przedmieściach Londynu, w której prawie 25
              lat temu ćwiczyli SEX PISTOLS znaleziono tajemniczy rękopis zawierający dość
              dziwny zapis nutowy. Zapytany o ten rękopis gitarzysta STEVE JONES skojarzył go
              z notatkami, które w przerwach pomiędzy wypalaniem dżointów a usiłowaniem gry
              na basie czynił legendarny basista grupy SID VICIOUS. Rękopis zawierał tytuły
              róznych kawałków oraz onomatopeiczny opis dźwięków potrzebnych ich do zagrania.
              Wygląda to mnie więcej tak: "dy dy dy dy dy dy na pustej strunie najgrubszej a
              potem raz,dwa,trzy,cztery PIĄTY !!!! próg dy dy dy dy dy dy JEB !!!!! gryf w
              lewo gryf w prawo gryf w górę koniec utworu".
              Rękopis zostanie wystawiony na aukcji brytyjskich dzieł sztuki XX wieku.
              • cze67 Re: odkryto nieznany re˛kopis 27.05.02, 13:38
                Stary! Przestan! Mnie niedlugo z pracy wyrzuca, bo chichram sie do komputera!
                PS. Teddy, szczerze zazdroszcze Ci inwencji...
                • moniaag1 Re: odkryto nieznany re˛kopis 27.05.02, 14:25
                  I ja tez. Drugi kandydat do Pulitzera to Jasiek666. Chlopaki, czy umowicie sie
                  ze mna?
              • teddy4 podręcznik dla perkusistów 27.05.02, 23:47
                Nakładem Polskiego Wydawnictwa Muzycznego ukaże się nowy podręcznik gry na
                perkusji zawierający onomatopeiczne transkrypcje partii perkusji ze znanych
                utworów.
                I tak np. "Oddech szczura" zespołu MAANAM wygląda
                następująco :"pucypupucypucypupucypucypuppucypucypupucypucypupucyjebpucypupucy.
                "When the levee breaks" Led Zeppelin to "pupupuca pucapuca pupupuca pucapuca" ,
                "Rock and roll" Gary Glittera to "łupucupułupucupułupucupułupucupu",
                a "Słodkiego miłego życia" to "tumditumtudim tumditumtumditum tatatata".
              • Gość: ksenia Re: odkryto nieznany rękopis IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.05.02, 23:52
                teddy - powiem tylko jedno, za to niepolskie slowo wink: BINGO!
                nie po raz pierwszy trafia Pan w samo sedno! gratuluje zdrowego spojrzenia smile)))
                ksenia smile))
                • teddy4 Re: odkryto nieznany rękopis 27.05.02, 23:55
                  Uprzejmie Pani dziękuję za wyrazy uznania.

Z poważaniem,
                  Teddy
                  • Gość: ksenia Re: odkryto nieznany rękopis IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.05.02, 23:58
                    teddy4 napisał(a):

> Uprzejmie Pani dziękuję za wyrazy uznania.
                    >
                    > Z poważaniem,
                    > Teddy

hmmmmmmm ...tylko nie wiem czy teddy i teddy4 to ta sama osoba smile))
                    ukłony
                    ksenia smile
                    • teddy4 Re: odkryto nieznany rękopis 28.05.02, 00:02
                      To ta sama osoba.
                      • Gość: ksenia Re: odkryto nieznany rękopis IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.02, 00:06
                        teddy4 napisał(a):

> To ta sama osoba.

w takim razie raz jeszcze ukłony i pozdrovki smile)
                        wybierasz sie na ozzfest?
                        • teddy4 Re: odkryto nieznany rękopis 28.05.02, 00:11
                          29.05 będę w patowej sytuacji tj. na koncercie Pata Metheny. Jego nie widziałem
                          jeszcze na żywo, a Toola już tak. Ozzy'ego nigdy nie lubiłem za muzykę,
                          aczkolwiek Blizzard of Ozz to była świetna grupa.
                          • Gość: ksenia Re: odkryto nieznany rękopis IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.02, 00:15
                            teddy4 napisał(a):

> 29.05 będę w patowej sytuacji tj. na koncercie Pata Metheny. Jego nie widziałem
                            >
                            > jeszcze na żywo, a Toola już tak. Ozzy'ego nigdy nie lubiłem za muzykę,
                            > aczkolwiek Blizzard of Ozz to była świetna grupa.

na szczescie Metheny'ego widzialam juz pare razy a Toola tylko 2, no i mi
                            malo......
                            Slayerem tez nie pogardze wink)Ozzy moze nie do konca, ale Black Sabbath to bylo
                            to....smile)
                            • moniaag1 Re: odkryto nieznany rękopis 28.05.02, 12:10
                              Gość portalu: ksenia napisał(a):

> teddy4 napisał(a):
                              >
                              > > 29.05 będę w patowej sytuacji tj. na koncercie Pata Metheny. Jego nie widz
                              > iałem
                              > >
                              > > jeszcze na żywo, a Toola już tak. Ozzy'ego nigdy nie lubiłem za muzykę,
                              > > aczkolwiek Blizzard of Ozz to była świetna grupa.
                              >
                              > na szczescie Metheny'ego widzialam juz pare razy a Toola tylko 2, no i mi
                              > malo......
                              > Slayerem tez nie pogardze wink)Ozzy moze nie do konca, ale Black Sabbath to bylo
                              > to....smile)

Bardzo Cie prosze Kseniu nie podrywaj mi Teddiego! Uprzejmie dziekuje.
                              Z powazaniem,
                              Monia
                              • Gość: teddy Re: odkryto nieznany rękopis IP: 62.233.138.* 28.05.02, 13:47
                                Spoko, spoko! Dla Kseni mogę być Teddy4, a dla Moni po prostu Teddym.
                                • moniaag1 Re: odkryto nieznany rękopis 28.05.02, 14:11
                                  No nie! Ja sie na zadne takie nie zgadzam. Teddy, albo jestes moj, albo nie.
                                  sad(( Moze sie Jasiek nade mna zlituje?
                                  • teddy4 disco-polo w nowym świetle 15.09.02, 18:55
                                    W najbliższym czasie na Akademii Muzycznej w Warszawie zostanie obroniona praca
                                    habilitacyjna pt:
                                    "NIEZAMIERZONY WPŁYW ZESPOŁU NEW ORDER NA ROZWÓJ ITALO DISCO A NASTĘPNIE DISCO
                                    POLO.".
                                    Na rozprawie habilitacyjnej mają podobno się pojawić Peter Hook z New Order,
                                    Roberto Zanetti bardziej znany jako SAVAGE i Zbigniew Nikodemski (kiedyś
                                    Rezerwat potem Mr.Dance).
                                    • vulture Re: disco-polo w nowym świetle 16.09.02, 00:03
                                      Nie śmiej się- bo wydadzą drugą część remiksów...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka