IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 08.05.04, 19:56
cudowna muzyka,wspanialy zespol,juz drugi raz mialam okazje widziec ich na
zywo.poprzednio w Sopocie z N.K.,ale teraz bez gwiazdy zaprezentowali sie
jeszcze lepiej.zastanawia mnie tylko dlaczego sa tak malo popularni?
nie mam na mysli mediow-to nie muzyka dla stacji radiowych,ale na koncercie
bylo tylko kilkadziesiat osob.duzo wolnych stolikow.czy znajdzie sie wsrod
Was ktos ,kto slucha tej muzyki?
Obserwuj wątek
    • cze67 Re: Kroke 08.05.04, 20:03
      Ja też byłem wówczas w Sopocie. I był to jeden z najlepszych koncertów jakie
      widziałem w życiu.
      • andrew_eldtrich Re: Kroke 08.05.04, 20:46
        Malo popularni sa w Polsce, za to na Zachodzie w niektorych kregach kapela jest
        otoczona kultem. Niedlugo maja np. wystapic na wielkim festiwalu w Barcelonie.
        Co ciekawe plyty wydaja w Niemczech, bo w Polsce zadna firma nie zdecydowala
        sie na podpisanie z nimi kontraktu.
        • Gość: kasia Re: Kroke IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 08.05.04, 20:55
          dziwne jest tez to,ze kapela taka wystapila dla kilkudziesieciu osob w
          podopolskiej wsi-zero gwiazdorstwa,grali tak jakby mieli tysieczna
          publike.wstyd mi troche ze tak malo ludzi przyszlo,moze to nie ten regionsmile))
          • Gość: ropuch Re: Kroke IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.05.04, 21:09
            Cudze chwalicie...
            Jest też inna fajna grupa- Kapela ze wsi Warszawa, dają czadu jak mało kto, ale
            niewiele osób ich zna, a dostali niedawno nagrodę BBC jako nadzieja rocku w
            kategorii world music. Kapela też nie ma polskiego wydawcy...
            • Gość: radar Re: Kroke IP: *.wyspowa.waw.pl 11.05.04, 02:59
              > Cudze chwalicie...

Ale dlaczego "cudze"!? Przecież Kroke jest z Krakowa (no chyba, że cudze, bo
              nie z W-wy)! Zresztą Kroke w jidisz oznacza właśnie Kraków . smile

> Jest też inna fajna grupa- Kapela ze wsi Warszawa, dają czadu jak mało kto

Z całym szacunkiem, ale Kroke to klasa sama dla siebie...

Pozdrawiam!
              • Gość: Luiza Re: Kroke IP: *.dip.t-dialin.net 11.05.04, 03:29
                Bylam na ich koncercie w Berlinie, bylo mnostwo ludzi,
                tu w Niemczech Kroke duzo osob zna i lubi. W Polsce niestety malo kto, a
                szkoda,

Kroke jest naprawde godne polecenia .
                Wyczytalam na www.poloniaberlin.de/koncerty.php ze wystepuja wkrotce
                znowu w Berlinie wraz z Nigelem Kennedym ,30 czerwca chyba
                • Gość: radar Re: Kroke IP: *.wyspowa.waw.pl 14.05.04, 00:24
                  > Bylam na ich koncercie w Berlinie, bylo mnostwo ludzi,
                  > tu w Niemczech Kroke duzo osob zna i lubi. W Polsce niestety malo kto, a
                  > szkoda,

Nie jest tak źle, na pierwszym koncercie Kroke byłem z 5 lat temu, spora sala w
                  bydgoskim klubie "Mózg" była nabita do ostatniego miejsca. Kilka miesięcy temu
                  byłem na kolejnym koncercie Kroke, tym razem w "Jazzgocie" i znowu był
                  nadkomplet... Chociaż po wydaniu płyty z Kennedym już to tak nie dziwi, sporo
                  ludzi zna ich tylko z tej płyty, IMO wcześniejsze są znacznie lepsze. smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka