Dodaj do ulubionych

Muzyczne "wkręty"... :)

29.05.04, 20:38

Prowadząc samochód, wielokrotnie rozglądałem się i zastanawiałem, kto do
cholery na mnie trąbi? Każdorazowo przy Country Honk z Let It Bleed
Stonsów... Niesamowite wrażenie...smile Kiedyś woziłem przy sobie ten CD i z
premedytacją puszczałem znajomym jadąc jako pasażer... Przy odpowiedniej
głośności wkręcał się KAŻDY! Beep! beep! i koleżanka/kolega rozgląda się
nerwowo dookoła... Ja oczywiście ściemniając też podpytywałem się co za dureń
trąbi?, wkręcając kierowcę jeszcze bardziej... smile Ubaw po pachy!
Spróbujcie... A czy Was wkręcił kiedykolwiek, czymkolwiek jakiś wykonawca?

P.S. Od jakiegoś czasu się nie daje już się wkręcać na BIP, BIP... Ale
uśmiech gości na facjacie zawsze...smile)))
Obserwuj wątek
    • mameluch Re: Muzyczne "wkręty"... :) 29.05.04, 20:42
      na poczatku 'Quarantined' ATDI slychac odglosy burzy i deszczu. przez dosc dlugi
      czas nabieralem sie sluchajac plyty z discmana, nawet przy pieknej pogodziesmile
      kilka razy przez dobra chwile bylem zdezorientowanysmile sluchajac w domu tez sie
      to zdarzalo.
      • cze67 Re: Muzyczne "wkręty"... :) 29.05.04, 20:53
        Dobre, dobre... W jednej z ballad (nie pomnę teraz której) na płycie
        Genesis "Calling All Stations" słychać coś jakby gwiżdżący czajnik oznajmujący
        gotującą się wodę. Dwa razy dałem się nabrać!

W utworze "Been Caught Stealing" Janes Addiction szczekają psy. Pamiętam, że
        przy pierwszym przesłuchaniu wyjrzałem przez okno w poszukiwaniu owych groźnych
        stworzeń.
      • foxy21 Re: Muzyczne "wkręty"... :) 29.05.04, 20:56
        Ja tez tak mialam w samochodzie,
        chyba na przedostatniej plycie Kraviza
        jest taki motyw na poczatku utworu,
        gdzie slychac syreny policyjne
        i wszyscy nerwowo sie rozgladaja o co chodzi?
      • klymenystra Re: Muzyczne "wkręty"... :) 29.05.04, 21:23
        "october rust" (powtarzam sie -_-). po haunted jest taki dzwiek, jakby kasete
        wciagalo. bardzo nieprzyjemne. w ogole to chlopcy maja tendecje do ucinania w
        polowie i bywa to niepokojace.
    • Gość: As Re: Muzyczne "wkręty"... :) IP: *.vline.pl / 217.98.54.* 29.05.04, 22:16
      W Panterowej wersji "Planet Caravan" Sabbatów z płyty "Far Beyond Driven" jest
      takie gwizdnięcie, które brzmi identycznie jak mój dzwonek do drzwi. Aż 3 razy
      dałem się na to nabrać słuchając tego kawałka i pobiegłem do drzwi patrząc, czy
      nikt nie dzwoni.
    • Gość: trin Re: Muzyczne "wkręty"... :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.04, 02:18
      W jednej z piosenek Tori Amos (na "Under the Pink" chyba) jest nierozszyfrowany
      przeze mnie do tej pory dzwiek (a moze ich zlozenie) ktory brzmi zupelnie jak
      ciche wolanie mojego imienia. "Nabieram" sie na to praktycznie za kazdym razem,
      nawet jak sie na to przygotuje psychcznie, to i tak zawsze reaguje. A ile razy
      sluchajac tego lecialam do ojca z pytaniem "wolales mnie" to nie zlicze...
      • Gość: Maciey Re: Muzyczne "wkręty"... :) IP: *.zgora.dialog.net.pl 30.05.04, 15:28
        Na plycie Chrisa Robinsona (the black crowes) jest dzwiek taki jaki pojawia sie
        w radio gdy dzwoni komorka - zaklucenia itd. Zawsze sie na to lapie. Prowadze
        auto a tu nagle dzwiek - hmm... smsik albo cos.. biore tel do lapy katem oka
        patrzac na droge a tuu...... pustka. No i sie kapie wink
    • libertine Re: Muzyczne "wkręty"... :) 30.05.04, 21:36
      plyta 'be here now' oasis zaczyna się od dźwięku helikoptera
      włączyłem kiedyś znajomym nie uprzedzając ich o tym, nagle jeden z kumpli
      zerwał się do okna przerażony co się dzieje, przy okazji nastraszył i mnie, bo
      nie skojarzyłem, że może mu chodzić o lądujący rzekomo helikopter...
    • Gość: Randall Re: Muzyczne "wkręty"... :) IP: 195.245.217.* 31.05.04, 14:28
      W samochodzie leciała płyta "Zebra" Kayah, jest tam utwór "Uratujcie go"
      zaczynający się od pisku hamulców. Kierowca mało nie dostał zawału, sam
      zahamował i rozglądał się gorączkowo, a ja lałem ze śmiechu.
      • przem.log Re: Muzyczne "wkręty"... :) 31.05.04, 16:36
        Nie pamiętam dokładnie na którym albumie Travisa, pewien utwór kończy się
        dźwiękiem budzika zmieniającym swoje miejsce w przestrzeni. Wrażenie
        piorunujące. Słuchając na słuchawkach, gdzie pewną niedoskonałością jest
        osadzenie dźwięku w środku głowy, gdzie panorama stereofoniczna jest znacznie
        węższa niż w tradycyjnym stereo, nagle wspomniany budzik zaczyna szaleć daleko,
        daleko wokół głowy.
        Tytułu znów nie pamiętam, chodzi o album Wildhoney zespołu Tiamat. Utwór
        rozpoczyna się odgłosami burzy, deszczu. Pamiętam jak niegdyś tatko usnął sobie
        na mojej sofie, odtworzyłem tą płytę, poderwał się wstał, wystraszył, jeju- burza.
    • Gość: Bart Re: Muzyczne "wkręty"... :) IP: *.tpnets.com 02.06.04, 01:54
      na "Violatorze" Depeszów jest taki utwór, w którym przewija się dźwięk łudząco
      podobny do dźwięku domofonu u mnie w domu. Nabieram się zawsze, moje koty
      również.
      • szarykot Re: Muzyczne "wkręty"... :) 02.06.04, 08:02
        na "mina ja george" albo "news from nowhere" vennaskondu w którejś piosence jest
        dzwonek do drzwi... :]
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka