Gość: jack9 IP: 195.94.216.* 01.06.04, 14:41 www.rightbackrecords.co.uk/home.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miecio4 Re: Opposition, Mark Long 01.06.04, 14:45 Prędzej przez miesiąc butelki piwa nie wypiję niż to gdzieś kupię. Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Opposition, Mark Long 01.06.04, 14:52 No to czekamy. Aż gdzieś się pojawi. Np. w sklepach, albo gdzieś indziej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pindolek duli duli Re: Opposition, Mark Long IP: *.torun.pl 01.06.04, 15:31 lepiej jakas reedycje breaking the silience by wydali- to byla muzyczka a nie jakies popluczyny- mogliby to wydac bo nawet w necie nieosiagalne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack9 Re: Opposition, Mark Long IP: 195.94.216.* 01.06.04, 15:36 Gość portalu: pindolek duli duli napisał(a): > lepiej jakas reedycje breaking the silience by wydali- to byla muzyczka a nie > jakies popluczyny- mogliby to wydac bo nawet w necie nieosiagalne... www.redsunrecords.com/index.php?cPath=34&RSRsid=2cbd80e14e143c3211c6e031aa13138c Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Opposition, Mark Long 01.06.04, 15:40 Nazywasz popłuczynami jakikolwiek z albumów Opposition? Odpowiedz Link Zgłoś
kosz.marny Re: Opposition, Mark Long 02.06.04, 08:39 ilhan napisał: > Nazywasz popłuczynami jakikolwiek z albumów Opposition? hehe powiedzmy, że jednak nie wszystkie były cudowniutkie Z resztą po "Breaking the Silence" mało co już może zachywycić... Fakt, że przydałaby się reedycja. Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Opposition, Mark Long 02.06.04, 08:41 kosz.marny napisał: > hehe powiedzmy, że jednak nie wszystkie były cudowniutkie > Z resztą po "Breaking the Silence" mało co już może zachywycić... Żartujesz Dla mnie najwspanialsze w przypadku tego zespołu są jego albumy nr 3, 4 i 5. Odpowiedz Link Zgłoś
kosz.marny Re: Opposition, Mark Long 05.06.04, 09:21 ilhan napisał: > > Żartujesz Dla mnie najwspanialsze w przypadku tego zespołu są jego albumy nr > 3, 4 i 5. Absolutnie nie. Uważam "Breaking..." za najlepszą (i genialną) płytę Opposition i tego się będę trzymał Druga w kolejności to dla mnie "Promises", natomiast "Intimacy" i "Impire Days" to takie pitu-pitu, którego owszem, można posłuchać, ale jednem uchem wlatuje, drugim wylatuje. O pozostałych dokonaniach zespołu, przez wrodzoną delikatność - nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Opposition, Mark Long 05.06.04, 11:18 Powiedzmy sobie szczerze: Ty tak naprawdę nie jesteś żadnym fanem tego zespołu Odpowiedz Link Zgłoś
kosz.marny Re: Opposition, Mark Long 05.06.04, 13:28 ilhan napisał: > Powiedzmy sobie szczerze: Ty tak naprawdę nie jesteś żadnym fanem tego zespołu > No i wydało się. Tak naprawdę pasjami słucham jeden osiem el. To musiało kiedyś wyjść na jaw )) Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Opposition, Mark Long 05.06.04, 13:46 kosz.marny napisał: > No i wydało się. Tak naprawdę pasjami słucham jeden osiem el. To musiało > kiedyś wyjść na jaw )) Cieszę się że z moją pomocą udało Ci się do tego dojść Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Re: Opposition, Mark Long 05.06.04, 11:34 kosz.marny napisał: > Uważam "Breaking..." za najlepszą (i genialną) płytę Opposition > > i tego się będę trzymał Druga w kolejności to dla mnie "Promises", > natomiast "Intimacy" i "Impire Days" to takie pitu-pitu Jestem dokładnie i całkowicie odmiennego zdania. Odpowiedz Link Zgłoś
kosz.marny Re: Opposition, Mark Long 05.06.04, 13:31 miecio4 napisał: > Jestem dokładnie i całkowicie odmiennego zdania. ...co nie przeszkadza nam w ogólnym lubieniu Opposition (jak sądzę), i bardzo dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Re: Opposition, Mark Long 05.06.04, 14:12 kosz.marny napisał: > ...co nie przeszkadza nam w ogólnym lubieniu Opposition (jak sądzę), i bardzo > dobrze Pomyśl jaki miłośnik Opposition powstałby gdyby z nas dwóch zrobić jednego. Odpowiedz Link Zgłoś
kosz.marny Re: Opposition, Mark Long 07.06.04, 08:35 miecio4 napisał: > Pomyśl jaki miłośnik Opposition powstałby gdyby z nas dwóch zrobić jednego. To byłby dobiero fanatyk! Całkowicie bezkrytyczny Odpowiedz Link Zgłoś
teddy4 Re: Opposition, Mark Long 06.06.04, 22:04 kosz.marny napisał: > ilhan napisał: > > > > > > Żartujesz Dla mnie najwspanialsze w przypadku tego zespołu są jego albu > my > nr > > 3, 4 i 5. > > Absolutnie nie. Uważam "Breaking..." za najlepszą (i genialną) płytę Opposition > > i tego się będę trzymał Druga w kolejności to dla mnie "Promises", > natomiast "Intimacy" i "Impire Days" to takie pitu-pitu, którego owszem, można > posłuchać, ale jednem uchem wlatuje, drugim wylatuje. Pitu-pitu???? Kol. Koszmarny, Wam chyba ten Elephant od Łajt Strajps na ucho nadepnął! Odpowiedz Link Zgłoś
kosz.marny Re: Opposition, Mark Long 07.06.04, 08:38 teddy4 napisał: > Pitu-pitu???? Kol. Koszmarny, Wam chyba ten Elephant od Łajt Strajps na ucho > nadepnął! A bo to raz? Nigdy nie twierdziłem, że nie jestem dziwny. Ktoś, kto słucha Napalm Death i Tangerine Dream (no, nie jednocześnie, ale zaraz po) nie może być całkiem zdrowy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pagaj Re: Opposition, Mark Long IP: 193.0.236.* 02.06.04, 09:47 kosz.marny napisał: > Z resztą po "Breaking the Silence" mało co już może zachywycić... Fakt, że > przydałaby się reedycja. hmmmm... a co to takiego? www.allmusic.com/cg/amg.dll?p=amg&uid=UIDMISS70405240351200663&sql=Aogd4vwnla9qk fatamorgana? Odpowiedz Link Zgłoś
kosz.marny Re: Opposition, Mark Long 05.06.04, 09:17 Gość portalu: pagaj napisał(a): > hmmmm... a co to takiego? > www.allmusic.com/cg/amg.dll?p=amg&uid=UIDMISS70405240351200663&sql=Aogd4vwnla9qk > fatamorgana? Pokaż mi sklep w Polsce, gdzie to można kupić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack9 Re: Opposition, Mark Long IP: 195.94.216.* 05.06.04, 09:29 kosz.marny napisał: > Gość portalu: pagaj napisał(a): > > > hmmmm... a co to takiego? > > www.allmusic.com/cg/amg.dll? p=amg&uid=UIDMISS70405240351200663&sql=Aogd4vwnla9qk > > fatamorgana? > > Pokaż mi sklep w Polsce, gdzie to można kupić. W Polsce? też masz wymagania... a gdzie to w ogóle jest ta Polask coby płyty Opposition tam sprzedawać .... w XXI wieku kupuje się przez redsunrecords www.redsunrecords.com/index.php?cPath=34&RSRsid=2cbd80e14e143c3211c6e031aa13138c Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Re: Opposition, Mark Long 02.06.04, 10:19 kosz.marny napisał: > Z resztą po "Breaking the Silence" mało co już może zachywycić "Breaking the Silence" to zdecydowanie pitolenie amatorskiego jeszcze zespołu Opposition który tak naprawde obajawia się dopiero na nastepnych płytach: "Intimacy" i "Promises" by pokazac pełna krasę profesjonalizmu na "Empire Days". Odpowiedz Link Zgłoś
kosz.marny Re: Opposition, Mark Long 05.06.04, 09:26 miecio4 napisał: > "Breaking the Silence" to zdecydowanie pitolenie amatorskiego jeszcze zespołu No i wyszło szydło z worka. Dla mnie ta amatorszczyzna to właśnie siła i atut zespołu, dzięki takiej amatorskiej spontaniczności powstają Dzieła. Atmosferę (której brakuje mi np. na "Empire Days") zabija zbytni profesjonalizm. No ale to oczywiście moje zdanie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Opposition 01.06.04, 16:50 Swoja droga jestem ciekaw czemu nikt nie dystrybuuje płyt Opposition w Polsce, chociaz by tej ostatniej. Myślę że 1000 egz. na luzie by poszło. A tak to zobaczcie jak się skończyła dwa dni temu aukcja płyty tego zespołu: onet.allegro.pl/show_item.php?item=25793658 Dobrze że mam tą płytę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pindolek duli duli Re: Opposition IP: *.torun.pl 02.06.04, 10:32 o to mi sie rozchodzilo- nie ma polskiego wydania z tego co sie orientuje Breaking..ja nie kupuje plyt bo mnie na to nie stac, tym bardziej w takich cenach- ale chetnie bym se pociagnal skadys.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack9 Re: Opposition IP: 195.94.216.* 04.06.04, 21:16 Może nie jest to takie proste ale jednak gdzieś można kupić te płyty www.redsunrecords.com/product_info.php?cPath=34&products_id=588&RSRsid=2cbd80e14e143c3211c6e031aa13138c www.redsunrecords.com/product_info.php?cPath=34&products_id=587&RSRsid=2cbd80e14e143c3211c6e031aa13138c Odpowiedz Link Zgłoś
ayya Re: Opposition, Mark Long 09.06.04, 17:26 Przez ten wątek, z ciekawości, sięgnęłam po Opposition. Posłucham sobie "Intimacy" raz i drugi i trzeci i jestem pod wrażeniem. Są o niebo lepsi od The Chameleons, choć brzmią stosunkowo podobnie. Na pewno posłucham inne płyty Opposition Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Re: Opposition, Mark Long 09.06.04, 17:35 ayya napisała: > Na pewno posłucham inne > płyty Opposition Posłuchaj sobie utworu "Alternatives" z płyty "Promises" to zwariujesz i zamkniesz się w sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Opposition, Mark Long 09.06.04, 17:49 miecio4 napisał: > ayya napisała: > > > Na pewno posłucham inne > > płyty Opposition > > Posłuchaj sobie utworu "Alternatives" z płyty "Promises" to zwariujesz i > zamkniesz się w sobie. Na tę okoliczność ułożyłem 10-tkę moich ulubionych utworów Opposition 1. The Man Who Almost Shaves 2. Searching For A Home 3. Do You Know How That Feels? 4. I Dream In Colour 5. Five Minutes 6. War Cries 7. In The Heart 8. Stranded 9. If That Wasn't Love 10. Already Out There Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack9 Re: Opposition, Mark Long IP: 195.94.216.* 09.06.04, 18:59 ilhan napisał: > Na tę okoliczność ułożyłem 10-tkę moich ulubionych utworów Opposition > 1. The Man Who Almost Shaves > 2. Searching For A Home > 3. Do You Know How That Feels? > 4. I Dream In Colour > 5. Five Minutes > 6. War Cries > 7. In The Heart > 8. Stranded > 9. If That Wasn't Love > 10. Already Out There A ilhan niezmiennie pod urokiem Blue Alice Blue... Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Opposition, Mark Long 10.06.04, 13:23 Gość portalu: jack9 napisał(a): > A ilhan niezmiennie pod urokiem Blue Alice Blue... Bo to moja pierwsza oppositionowa miłość... I jestem jej wierny Odpowiedz Link Zgłoś
ayya Re: Opposition, Mark Long 09.06.04, 19:41 miecio4 napisał: > ayya napisała: > > > Na pewno posłucham inne > > płyty Opposition > > > > Posłuchaj sobie utworu "Alternatives" z płyty "Promises" to zwariujesz i > zamkniesz się w sobie. Tylko zdobycie albumów Opposition, nawet mając możliwość dojścia do wielu źródeł , jest dość trudne. Ale i tak spróbuję Odpowiedz Link Zgłoś