Dodaj do ulubionych

po wtorkowych meczach, luzne mysli;-)

16.06.04, 17:09
zauwazyliscie ze wielu Czechow i Lotyszow musi sluchac hejwimetalu?wink))
fryzura na "czeskiego metala" dosyc rzucila mi sie w oczysmile
sam mecz milo mnie rozczarowal a nawet chcialam aby Lotwa wygrala i w ktoryms
tam momencie spotkala sie na meczu ze Szwecjatongue_outP
(Ilhan pewnie wie czy to mozliwe jest??)
Gregkor zauwazyles jakis w sumie spokojny byl ten mecz?zadnej kartki!!!!

drugi mecz...hmm spodziewalam sie wiekszej przewagi Holendrow..ciesze sie ze
choc ta jedna bramke zdobyli..
zbyt nerwowo bylo
Szwed tez chwilami na nerwusa wygladal, a najbardziej podobalo mi sie jak
odgwizdal koniec meczu i momentalnie mimika mu sie zmienila i blysnal
hollywoodzkim usmiechemwink)
Obserwuj wątek
    • gregkor Re: po wtorkowych meczach, luzne mysli;-) 16.06.04, 17:18
      Raz sędzia się pomylił i powienien dać czechowi zółtą kartkę, za faul na
      rozpędzonym łotyszu a ten nawet faulu nie zagwizdał. ogólnie rzecz ujmując
      uważam, ze Czesi chcieli wygrać jak najmniejszym nakładem sił (w końcu grają
      jeszcze z Niemcami i Holandią) ale dośc przypadkowa bramka zmusiła ich do
      wysdiłku w 2 połowie, styl Łotyszy mi się nie podobał po prost zamurowali
      bramke i wybijali prawie na oślep piłkę.
      Co do meczu Niemcy - Holandia to się rozczarowałem dawno nie widziałem tak
      słabo grających obu drużyn..sad((...i nie pamietam żeby Niemcy kiedykowliek
      wybijali piłke na oślep?..No ale to początek turnieju więc wszystko jescze może
      się zmienić, jednak uważam Czechów za faworytów tej grupy..

pozdr
      • ilhan Re: po wtorkowych meczach, luzne mysli;-) 16.06.04, 17:24
        Nie zgadzam się. Niemcy zagrali b. dobrze jak na ich obecny potencjał. Byłem prawie pewny, że Holendrzy ich zleją, tymczasem męczyli się niemiłosiernie, w zasadzie będąc przez 75 minut słabszym zespołem. Niemcy znakomicie ustawieni, z żelazną konsekwencją realizowali zalożenia taktyczne, jak to oni. Holendrzy, w niezrozumiałym dla mnie składzie (po co Cocu? po co Zenden? dlaczego tylko jeden napastnik?), rozkręcili się dopiero pod koniec, kiedy do głosu doszli rezerwowi Van Hooijdonk, Sneijder, a szczególnie Overmars, a Niemcy opadli z sił. Bramka Van Nistelrooya, klasa. Jedna z najwspanialszych jakie widziałem w ostatnich latach.
        Do wczorajszego sędziowania zastrzeżeń nie mam.

Pozdr.
        • gregkor Re: po wtorkowych meczach, luzne mysli;-) 16.06.04, 17:36
          ilhan napisał:

> Nie zgadzam się. Niemcy zagrali b. dobrze jak na ich obecny potencjał. Byłem
          pr
          > awie pewny, że Holendrzy ich zleją, tymczasem męczyli się niemiłosiernie, w
          zas
          > adzie będąc przez 75 minut słabszym zespołem. Niemcy znakomicie ustawieni, z
          że
          > lazną konsekwencją realizowali zalożenia taktyczne, jak to oni.

Jeżlei chodzi o założenia taktyczne to faktycznie ciężko mieć zastrzeżenia,
          jednak styl jaki prezentowali i momentami słabe wyszkolenie techniczne świadczy
          o tym, że mają bardzo słabą reprezentację. Więc nie mogę się zgodzić, że
          zagrali bardzo dobrze jak na swój potencjał, zagrali bardzo przeciętnie. Niemcy
          na MŚ zajęli 2 miejsce i tam mieli o niebo lepiej przygotowaną drużynę.
          holendrzy potencjalnie mieli o dużo lepszy skład jednak też nie są w formie,
          jednak technika zawsze zostaje, stąd ta fenomenalna bramka.
          • ilhan Re: po wtorkowych meczach, luzne mysli;-) 16.06.04, 17:42
            Nie mają prawdziwych gwiazd Niemcy. Nowa fala w niemieckiej piłce to straszne młodziaki; jest znakomity Lahm, świetny Schweinsteiger, obiecujący Kuranyi i nieograny w kadrze Podolski, ale to jeszcze nie są zawodnicy, których możnaby stawiać obok najlepszych w Europie. Na drugim końcu typowi niemieccy nudziarze: Woerns, Nowotny, Hamann itp. Plus przereklamowany Ballack.
            Ich siłą jest w tej chwili TYLKO zespół, minęły czasy, kiedy jeden zawodnik typu Rummenigge, a potem Klinsmann, Voeller, Moeller, Haessler, a nawet Bierhoff potrafili rozstrzygać mecz w pojedynkę. To samo było w Korei. Nie sądzę, żeby była to drużyna wiele gorsza od tamtej, wówczas Niemcy wygrywali mecze po męczarniach z USA czy Koreą, teraz zagrali wyrównane spotkanie z zawsze mocnymi Holendrami. Na pewno jest to jedenastka lepsza, niż podczas Euro 2000.
            • kubasa Re: po wtorkowych meczach, luzne mysli;-) 16.06.04, 17:52
              A aj sie w ogole nie zgodze by Niemcy mieli maly potencjal. Owszem jesli chodzi
              o napastnikow to gwiazd po Klinsmannie nie było i wciąż nie ma. Ale pomoc?
              Swietny Frings, zawsze groźny Ballack, ciagle dobry w odbiorze Hammann i
              gwiazda LM sprzed 2 lat czyli Schneider. A obrona? Wielce utalentowany Lahm,
              solidni Friedrich, Worns, Nowotny (w odwodzie zostaje kapitalny Hinkel). No i
              Kahn wreszcie w formie. Typuje Niemcow na co najmniej polfinalistow turnieju
              (zreszta robilem to i wczesniej wink).
    • ilhan Re: po wtorkowych meczach, luzne mysli;-) 16.06.04, 17:25
      Łotwa teoretycznie może zagrać ze Szwedami w ćwierćfinale albo w finale.
      Ale raczej nie stawiaj na to u buka smile)
    • ilhan Re: po wtorkowych meczach, luzne mysli;-) 16.06.04, 17:27
      A fryzury czeskich piłkarzy to już jednak nie to. Gdzie czasy Jiri Nemeca, Jana Suchoparka, Petra Kouby i Pavla Kuki? Gdzie stary dobry Poborsky? Kultowe pojęcie "czeskiego piłkarza" moim zdaniem zupełnie straciło swoje pierwotne znaczenie. Jedynie obrońca Łotwy z nr 4, bodajże Zemlinskis, prezentował się jak należy (właśnie klasyczny "czeski piłkarz", vel "wczesny Wałdoch").

Pozdr.
      • srootootoo Re: po wtorkowych meczach, luzne mysli;-) 16.06.04, 17:54
        Myślę, że Czesi wcale nie zlekceważyli Łotyszy. Wkurwiało mnie jak komentator
        cały czas przy 1:0 dla Łotwy gadał ' Sensacja ...sensacja!".Przecież wcześniej
        ograli Szwedów u nich i w barazach "wyleczyli' Turków.To nie był przypadek, że
        prowadzili z Czechami.
        W dzisiejszej siłowej i szybkiej piłce poziom sie wyrównał.
        Holendrzy zawiedli mnie brakiem pomysłu w grze.Cały mecz bezskurecznie grali
        długie piły na Ruuda I...gówno z tego było, bo on miał zawsze dwóch obrońców na
        plecach.A wczoraj wszystkie prawie bramki padały po wrzutkach z boku i grze
        oskrzydlajacej.
        Dobra idę oglądać...smile)pozdrawiam
        • mallina Portugalia_Rosja 16.06.04, 21:48
          brak pomyslu to ja widze dzis u ruskich..
          ta pierwsza polowa to marna bardzo
          nie liczac czerwonej kartki dla bramkarza - osobiscie mam pewne wtpliwosci co
          do tej decyzji..ale to byl jedyny moment ozywiajacy ten mecz..
          • ilhan Re: Portugalia_Rosja 16.06.04, 22:48
            Ruscy w drugiej połówce zaimponowali. Portugalia z taką grą (wyłączając świetnego Ronaldo i dobrego Deco) nie ma czego szukać w tych mistrzostwach. Na szczęście do domów mają chłopaki blisko.
            • mallina Re: Portugalia_Rosja 16.06.04, 23:38
              zgadzam sie
              druga polowa to juz calkiem inna gra i ten nowy bramkarz ruskich naprawde
              dobrze sobie radzil(smialo bronil)
          • joseph80 Re: Portugalia_Rosja 16.06.04, 22:49
            mallina napisała:

> brak pomyslu to ja widze dzis u ruskich..
            > ta pierwsza polowa to marna bardzo
            > nie liczac czerwonej kartki dla bramkarza - osobiscie mam pewne wtpliwosci co
            > do tej decyzji..ale to byl jedyny moment ozywiajacy ten mecz..

No tak, Rosja nie miała szans wygrać grając z 12 przeciwnikami, wspaniały
            prezent uczynił sędzia dając czerwoną kartkę bramkarzowi rosyjskiemu. Mam
            nadzieję, że Portugalia zakończy rozgrywki na fazie grupowej, pragnę tego z
            całego sercasmile

pzdr
            • gregkor Re: Portugalia_Rosja 16.06.04, 23:55
              Mecz Por -Ros był rozegrany na marnym poziomie, aż dziw bierze że grają tak
              finaliści Euro 2004, zawodnikom brkuje szybkości, techniki, zgrania, spokoju,
              formy itd. śmiem twierdzić, ze Polska reprezentacja miałabyn szanse ograć dziś
              obie drużyny. Co do czerwonej kartki to sytuacja bardzo trudna, my po piętnastu
              powtórkach z kilku kamer nie jesteśmy w stanie stwierdzić czy była ręka, a
              sędzia jescze raz to podkreślam ma ułamek sekundy na podjęcie decyzji,
              sytuacje widzi w biegu i w dodatku z jednej perspektywy, w tym przypadku z
              perspektywy z której istniało ogromne podejrzenie, ze było zagranie ręką, więc nie
              wyrzywajmy się na sędziach tylko grajmy w piłke.

pozdr
            • kubasa Re: Portugalia_Rosja 16.06.04, 23:57
              Portugalia pokona Hiszpanie. Wpadla w trend wznoszacy, a Hiszpanie juz sie
              wyczerpali i zajma 3 miejsce w grupie. Maja niestety za slabego trenera, nie
              maja porzadnego rozgrywajacego (funkcji tej nie pelnia ani Albelda ani Baraja
              ani Valeron) ktory potrafilby rozciagnac gre czy zagrac jakas kombinacyjna
              akcje. Dzis druga polowa byla smiechu warta. Ciagle walenie w mur czyli
              podawanie na prawa do Joaquina. A wystarczylo pare razy rozciagnac gre by
              rozdobnic obrone grecka. Podobnie bylo w meczu Portugalia - Grecja, gdzie
              Portugalczycy grali ciagle lewa strona w drugiej polowie. Sadze tez, ze obrona
              Hiszpanii jest za slaba, do tego zdziesiatkowana (nie zagra Marchena, nie wiem
              czy nie wykluczony jest Helguera). Oczywiscie moze sie tez zdarzyc ze Hiszpania
              zremisuje lub wygra z Portugalia, ale raz, ze wtedy caly moj typ pojdzie sie
              j...c, a dwa ze takie mistrzostwa bez gospodarza to cienko beda wygladac. Bylem
              w Amsterdamie podczas Euro 2000 to tam wcale nie Euro sie interesowano, ale
              wystepami swojej reprezentacji... Portugalczycy powinni awansowac i awansuja.
              • ilhan Re: Portugalia_Rosja 17.06.04, 00:01
                Hiszpania pokona Portugalię, bo choć oba zespoły grają poniżej oczekiwań, to i tak różnica pomiędzy nimi jest widoczna gołym okiem. Nie byłem w Amsterdamie podczas Euro 2000 i nie będę w Lizbonie podczas Euro 2004, więc mało mnie obchodzą humory Portugalczyków, ważne jest boisko. Bez litości dla słabych drużyn smile
              • gregkor Re: Portugalia_Rosja 17.06.04, 00:02
                Wydaje mi się, ze raczej Hiszpania jest poza zasięgiem Portugali. Choć
                oczywiście w piłce wszystko mozliwe to stawiam na Hiszpanię bo tak fatalnej
                Portugali to nie pamietam.

pozdr
                • kubasa Re: Portugalia_Rosja 17.06.04, 00:16
                  Ale tak szczerze to nie za bardzo rozumiem tych zachwytow nad gra Hiszpanii. Az
                  tak bardzo podobal Wam sie mecz z Rosja? gdyby sedzia widzial lepiej reki niz
                  dzis smile to mielibysmy tam karnego... Podobnie Hiszpania zaczela MS 2002 w meczu
                  ze Slowenia tez Slowency powinni miec karnego. jak skonczyly sie te mistrzostwa
                  dla Hiszpanii? Odpadnieciem w meczu z gospodarzami smile.
                  • mallina Re: Portugalia_Rosja 17.06.04, 00:23
                    nie, az tak nie podobal sie mecz Hiszpanii z Rosja, a i dzisiejszy z Grecja nie
                    byl wcale rewelacyjny..
                    ja na przyklad cieszylam sie ze Grecy zdobyli bramke..

zdecydowanie jestem rozczarowana gra Portugalii...
                  • gregkor Re: Portugalia_Rosja 17.06.04, 00:24
                    kubasa napisał:

> Ale tak szczerze to nie za bardzo rozumiem tych zachwytow nad gra Hiszpanii.
                    Az
                    >
                    > tak bardzo podobal Wam sie mecz z Rosja? gdyby sedzia widzial lepiej reki niz
                    > dzis smile to mielibysmy tam karnego... Podobnie Hiszpania zaczela MS 2002 w
                    meczu
                    >
                    > ze Slowenia tez Slowency powinni miec karnego. jak skonczyly sie te
                    mistrzostwa
                    >
                    > dla Hiszpanii? Odpadnieciem w meczu z gospodarzami smile.

To nie zachwyt nad Hiszpanią, która gra poniżej możliwości, to fatalna gra
                    Portugali zmusz mnie do tych refleksji.

pozdr
              • mallina Re: Portugalia_Rosja 17.06.04, 00:03
                wlasnie na gazecie pojawil sie komentarz typu "sensacyjna Grecja"
                to cos w tym stylu co Gregkor bodajze??wspomnial przy Lotwie..
                skoro Grecja gra w ME 2004 to znaczy ze w jakis sposob sie tam dostala -
                eliminujac kolejnych przeciwnikow, wiec niewim dlaczego ciagle takie
                zdziwienie..
                czy dana reprezentacja grajac dobrze a nie bedac utytulowana musi ciagle byc w
                ten sposob okreslana?
                troche zagmatwalam, no ale mam nadzieje ze mniej wiecej wiecie o co mi idziewink)

aaa, no i ciekawe jak tam Totti po tym strzyknieciu slina bedzie mial..wink))
                • srootootoo Re: Portugalia_Rosja 17.06.04, 00:25
                  Mówią, że tak sie gra jak przeciwnik pozwala...Portugalia gra jakby w majtach
                  mieli pełne pampersy.Ale myślę, że z Hiszpanią powalczą.
                  A ta ręka...no cóż...obstawiam, że prawie każdy sędzia by to gwizdnął, ale ta
                  sytuacja pokazała, że na takich imprezach powinien sędzia podpierać się zapisem
                  video.
                  mallina napisała:
                  aaa, no i ciekawe jak tam Totti po tym strzyknieciu slina bedzie mial..wink))
                  Totti to powinien "czerwień" dostać za ten faul co wszedł w kolana Duńczykowi.
                  Masakra!

• dziewczyna_mickiewicza Re: Portugalia_Rosja 17.06.04, 10:45
                  totti powinien wyleciec na zbity pysk za takie zachowanie. jestem najwieksza
                  fanka wloskiej reprezentacji w pl, ale cos takiego przekracza wyrozumialosc
                  najcierpliwszego kibica. przez tego zarozumialego gwiazdorskiego dupka na
                  finalach nie ma inzaghiego i wszyscy w skladzie robia w gacie czy zasluguja na
                  miejsce obok takiej "gwiazdy". sam trap go nakreca...
                  dobra, juz sie nie bede wkurzac bardziejsmile musialam dac upust swemu
                  niezadowoleniu. zawiodlam sie masakrycznie na panu francesco t. nie, zebym
                  wczesniej jakos szalala na jego punkcie, ale po prostu przegial maksymalnie.
                  niech juz wypiernicza do realu, bo przynosi wstyd serie a.
                  • ilhan Re: Portugalia_Rosja 17.06.04, 10:53
                    Pozwolę sobie smile wyrazić opinię, że to dobrze dla Włochów, że w składzie nie ma Inzaghiego, bo to kaleka smile
                    • dziewczyna_mickiewicza Re: Portugalia_Rosja 17.06.04, 12:34
                      pozwalac to sobie mozesz smile ale inzaghi ma dobre wejscia, zwykle pod koniec
                      drugiej polowy (vide milan - zeszly sezon, w kilku meczach pokazal, co
                      potrafi); a na jego korzysc swiadczy nizszy poziom samozadowolenia gdy sie
                      leni, lepsze wychowanie, skromnosc i rzadsze teatralne odgrywanie upadkow w
                      polu karnym, w czym mistrzem jest totti;
                      pomijajac juz w ogole nieobecnosc takich ludzikow, jak np montellasmile
                      • ilhan Re: Portugalia_Rosja 17.06.04, 12:46
                        dziewczyna_mickiewicza napisała:

> rzadsze teatralne odgrywanie upadkow w
                        > polu karnym, w czym mistrzem jest totti;

Nie zgadzam się! Inzaghi to największy symulant i histeryk w historii światowej piłki!! smile Z reguły to on fauluje obrońcę, wchodzi na łokciu albo kładzie się na przeciwniku, po czym obaj się przewracają, a on odstawia tradycyjne przedstawienie. Uh, jak ja nie znoszę stylu gry tego gościa, wybacz smile
                        • dziewczyna_mickiewicza Re: Portugalia_Rosja 17.06.04, 12:53
                          alez prosze. ja tez za bardzo za nim nie przepadamsmile ale dla mnie mistrzem
                          upadkow pozostaje 'boski' francesco... swoja droga chca go zawiesic na cztery
                          mecze podobno.... ciekawe co na to piewca jego nieskonczonego talentu, sir trap.
                          • ihopeyouwilllikeme Re: Portugalia_Rosja 17.06.04, 13:57
                            Portugalia nie poradzi sobie z Hiszpanią. W meczu z Rosją może kilka zagrań
                            było na wysokim poziomie, reszta mielizna, a druga połowa ( w przewadze!! )
                            przypominała momentami niesławny mecz z Grecją. Pauleta śpi dalej, Nuno Gomes
                            był śmieszny, nawet Figo zaczyna spuszczać z tonu. Sam Ronaldo nic nie zrobi,
                            zresztą jak zwykle wejdzie na chwile przed końcem pewnie. Hiszpania nie
                            zachwyca, ale ma Vicente, ma Joaquina, ma w końcu Raula, na którego wciąż
                            liczę. 2-0 dla Hiszpanii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka