ihopeyouwilllikeme 21.06.04, 21:30 Na razie jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mallina Re: Chorwacja - Anglia 21.06.04, 22:44 hurrrrrra!!!!!!!!!!! a te wszystkie niewykorzystane sytuacje..)))) Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Genialnie 21.06.04, 22:45 Przyznam, że ani przez minutę, nawet przy 0:1, nie wierzyłem w to, że Anglia może tego meczu nie wygrać. Dla mnie od początku było kwestią czasu to, kiedy posypią się bramki. Anglicy byli po prostu drużyną znacznie lepszą, moim zdaniem najlepszą w tej grupie. Udowodnili, że mają najlepszą drugą linię w turnieju i mogą zajść naprawdę wysoko. Najsłabsi w całej jedenastce, o dziwo, największe gwiazdy - Beckham i Owen. Nie wiem który zawiódł bardziej. Ale wielki mecz Rooneya, znakomity Scholesa, naprawdę dobry Gerrarda (mimo paru przypałowych piłek) i niewidocznego, ale pracowitego Lamparda. Oby tak dalej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
janek0 Re: Genialnie 21.06.04, 22:51 ilhan napisał: > Ale wielki mecz Rooneya mówi się: "Runiego" Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Genialnie 21.06.04, 23:00 janek0 napisał: > ilhan napisał: > > > Ale wielki mecz Rooneya > > mówi się: "Runiego" Ale zauważ, że poprzednio mówił "Pyrszo" i "Wesel", teraz już mu się poprawiło. PS. I tak jestem za rozstrzelaniem dziada. Odpowiedz Link Zgłoś
janek0 Re: Genialnie 21.06.04, 23:03 ilhan napisał: > > > Ale wielki mecz Rooneya > > mówi się: "Runiego" > Ale zauważ, że poprzednio mówił "Pyrszo" i "Wesel", teraz już mu się > poprawiło. Heh. Ale i tak wszystko przebija "Puzioł" :-0 > PS. I tak jestem za rozstrzelaniem dziada. :] Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Genialnie 21.06.04, 23:09 janek0 napisał: > Heh. Ale i tak wszystko przebija "Puzioł" :-0 Ech, tych kwiatków jest coraz więcej. I nie mają racji ci, którzy mówili, że Szpak nadal jest równie zły, jak był wcześniej. On jest jeszcze gorszy ( > > PS. I tak jestem za rozstrzelaniem dziada. > :] To było na serio. Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme NASI GÓRĄ !!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.06.04, 23:21 Jak na razie najlepszy mecz Anglii na turnieju. Rooney udowodnił, że jest piekielnie skuteczny, pod tym względem najlepszy na turnieju. Świetny mecz. Idę świętować Odpowiedz Link Zgłoś
h8red Re: prosze o wyjasnienie;-) 22.06.04, 00:02 mallina napisała: > ktory to jest "Puziol")))))) On chyba gra w tej drużynie co trenerem jest Niejaki Saez )) Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_mickiewicza Re: prosze o wyjasnienie;-) 22.06.04, 14:36 hehehe...a myslalam, ze tylko ja slysze ciagle o jakims "niejakim saezie" )) Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Genialnie 21.06.04, 23:39 Prso to inaczej sie nazywal a Lidze Mistrzow a inaczej w teraz, w ME ))))) krotkie nazwisko a tyle radosci Odpowiedz Link Zgłoś
agentcooper Re: Chorwacja - Anglia 22.06.04, 20:19 mam nadzieje ze Portugalia skopie dupie Anglikom w cwiercfinale ! Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Chorwacja - Anglia 22.06.04, 20:29 agentcooper napisał: > mam nadzieje ze Portugalia skopie dupie Anglikom w cwiercfinale ! Skopie dupie? Ja mam nadzieję, że Anglia, która oczywiście gra w tym turnieju znacznie lepiej niż Portugalia (znana też jako "zasrana Portugalia"), po prostu wygra spokojnie z tymi ulizanymi lalusiami, na czele z Figo. Odpowiedz Link Zgłoś
agentcooper Re: Chorwacja - Anglia 22.06.04, 21:43 ilhan napisał: > agentcooper napisał: > > > mam nadzieje ze Portugalia skopie dupie Anglikom w cwiercfinale ! > > > Skopie dupie? Ja mam nadzieję, że Anglia, która oczywiście gra w tym turniej > u znacznie lepiej niż Portugalia (znana też jako "zasrana Portugalia"), po pros > tu wygra spokojnie z tymi ulizanymi lalusiami, na czele z Figo. nie slyszalem prawde mowiac tego pojecia, ale widocznie gdzie indziej sie poruszamy. Czy gra lepiej - okaze sie w bezposrednim meczu, choc technicznie Anglicy nie dorównuja Portugalii, z drugiej strony są duzo lepiej zgrani jako druzyna. A co do Figo - to wole takich lalusi, niz gosci o móżdzku dresow ze Szmulek (Rooney) czy fizjonomii bulterierów (Scholes/Gerard/Cambpell) ... Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Chorwacja - Anglia 22.06.04, 23:22 Anglicy nie dorwnuja technicznie Portugalii???????????????????????????????? wybacz, ale przesadziles to ze mecz z Hiszpania Portugalczycy wygrali nie czyni z nich wcale mistrzow techniki futbolowej (wymyslone na szybko przeze mnie pojecieD) mecz byl ciekawy, nawet cieszylam sie ze wlasnie Portugalia wygrala.. ale Anglia to inna bajka!!! mam nadzieje ze sam sie o tym za dni pare przekonasz.. niewiem czy Rooney to inteligentny chlopak czy tez nie, prawde mowiac malo mnie to interesuje)) na boisku jest inteligentny - cala reszta jakie ma znaczenie? a uroda?hehehehe rzecz wzgledna, Scholes byc moze nie jest urodziwy, inny rowniez ale to sie jakos przeklada na jakosc gry? bo na doznania wizualne i owszem - ale to ponoc kobiety interesuja sie futbolem tylko ze wzgledu na urode niektorych pilkarzy?))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Chorwacja - Anglia 22.06.04, 23:45 agentcooper napisał: > A co do Figo - to wole takich lalusi, niz gosci o móżdzku dresow ze Szmulek > (Rooney) czy fizjonomii bulterierów (Scholes/Gerard/Cambpell) ... Trudno polemizować z takimi "argumentami". Jeśli najlepszy strzelec Euro jest dla Ciebie debilem, no to chyba inny turniej oglądamy. Dla mnie pokaz bezmyślności i kalectwa dawał np. Pauleta i w pierwszym meczu Couto. Odpowiedz Link Zgłoś
agentcooper Re: Chorwacja - Anglia 23.06.04, 09:06 @ Ilhan and Mall 1. Technika - najlepszym technicznie pilkarzem mistrzostw jest Ronaldo. Ten chlopak potrafi zrobic w pelnym biegu z pilka wszystko i Anglicy moga jedynie podziwiac jego zagrania 2. Port-Anglia. Ciezko powiedziec kto wygra. Atuty Anglii to bardzo mocna obrona, bedacy w dobrej formie Scholes & Gerard a takze moze niespacjalnie techniczny Rooney, ale majacy nisamowity instynkt strzelecki. Slabo graja Beckham i Owen. Portugalia to przed wszystkim druga linia z Ronaldo i Figo a takze srodkowymi pomocnikami - chyba najlepsza w turnieju. Atak bardzo slaby (gdzie forma Gomeza sprzed czterach lat, gdy wkrecal anglikow w glebe), obrona niezla, ale lepiej zeby nie gral Couto bo jest ostatnio drewniany jak polaczenie Hajto z Rasiakiem. Co do wyniku - nie wiem jaki bedzie ale mam nadzieje ze Anglia przegra. Mecz powinien byc niezly. 3. Intelekt Ronneya (bo o tym pisze a nie jego umiejetnosciach pilkarskich) - wycinek z gazety: Wręcz przeciwnie, to zwykły głupek. Bełkocze tak, że trudno wyłapać choćby spójniki. Kupił samochód w kolorach Evertonu, po czym oblał test na prawo jazdy. Teoretyczny. Nagrodę BBC dla Młodej Osobowości Roku w Sporcie odbierał, żując gumę, w koszulce założonej na lewą stronę i hałaśliwie posmarkując. Wygląda jak młodociany bandyta, o którym mawia się "możesz wyciągnąć dzieciaka z getta, ale nie możesz wyciągnąć getta z niego". Nic dziwnego zresztą, jest przecież synem bezrobotnego pracownika fizycznego i szkolnej kucharki, który ze szkoły uciekł przy pierwszej okazji, zresztą do najbystrzejszych nigdy nie należał. Anglicy zatem Rooneya kochają, jednak rozmawiają o nim lekceważąco, nawet pogardliwie, spoglądają na niego z pobłażliwym poczuciem wyższości. Trochę jak na cyrkowego linoskoczka Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Chorwacja - Anglia 23.06.04, 12:05 Nie jestem przekonany o tym, że najlepszym technicznie piłkarzem Euro jest Ronaldo. On prezentuje taki, a nie inny styl gry, polegający na efektownym dryblowaniu na dużej szybkości. Natomiast co do faktycznych umiejętności, nie sądzę, żeby tacy Zidane, Valeron czy, daleko nie szukajac, Figo lub Rui Costa, mieli mniejsze umiejętności. To jedno. Obrona akurat u Anglików nie jest wcale tak mocna, co pokazał mecz z Chorwacją, kiedy dwa razy pogubili się przy stałych fragmentach. Z kolei właśnie uważam, że najlepsza druga linia to właśnie oni - nawet jeśli Beckham gra słabiej niż zwykle, i tak przyciąga cały czas uwagę obrońców, robiac miejsce niezwykle groźnej pozostałej trójce. Słabe punkty Portugalczyków to wg mnie bramkarz i pierwsza linia (czyli tu się zgadzamy). Beznadziejny na początku środek obrony uratowała decyzja o wpuszczeniu Carvalho, bardzo dobrze zaczęły pracował boki z Nuno Valente i Miguelem. Ogólnie Portugalia rozkręca się, ale myślę, że na już rozpędzoną Anglię to będzie za mało. Co do intelektu Rooneya - nie wiem. Ale Anglicy kochają takich swoich, prostych chłopców z ulicy, którym się udało. Tu przypomnę chociażby Gascoigne'a albo, nie z kręgu piłki, niezwykle prostolinijnych braci Gallagher. Poza tym - nie oszukujmy się - założę się, drogi Cooperze, że sam szalałeś na trybunach przy Łazienkowskiej w początkach lat 90-tych, kiedy bramki strzelał Wojciech Kowalczyk Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agentcooper Re: Chorwacja - Anglia 23.06.04, 13:22 ...szalec moze nie szalalem, ale faktycznie goscia lubie A co do cwiercfinalu - zobaczymy za 2 dni kto sie bedzie cieszyl...Ciekawe beda pojedynki Figo z Beckhamem... Odpowiedz Link Zgłoś
kubasa Anglia - Portugalia 23.06.04, 14:11 Naleze do niewielkiej chyba grupy osob, ktora Erikssona niespecjalnie holubi. Po prostu jego sukcesy jakos nigdy do mnie przemawialy. Co innego Scolari. Zrobil z brazylii, ktora po raz pierwszy nie byla faworytem u bukmahcerow najlepsza druzyne swiata. I to pamietajmy, kontrowersyjnymi decyzjami. Tu pewne beldy z poczatku turnieju juz udalo mu sie wyeliminowac tak, ze obecnie w druzynie wlasciwie tylko Ricardo nie jest pewnym punktem (Pauleta jest straszny, ale licze, ze usiadzie na lawce). Przypominam, ze zwyciestwo Portugalii z Hiszpania malo kto tutaj typowal, a po meczu z Portugalia - Rosja pisano ze wrecz niemozliwe bedzie pokonanie Hiszpanow. A jak bylo, wszyscy wiemy. Anglia, swietnie usposobiona Anglia, spotyka Portugalie, ktora z meczu na mecz gra lepiej, w ktorej wspaniale dziala obrona, w ktorej Ronaldo pokazuje niesamowite rzeczy. A co ma Anglia do zaprezentowania? B. mocna pomoc i genialnego Rooneya. Czy to wystarczy na gospodarzy turnieju? Zwazywszy ze w trzech meczach stracili juz 4 frajerskie bramki smiem watpic. Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Anglia - Portugalia 23.06.04, 21:05 kubasa napisał: > Zwazywszy ze w trzech meczach stracili juz 4 frajerskie bramki smiem watpic. Anglia zawsze traciła frajerskie bramiki, czas to zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Anglia - Portugalia 23.06.04, 21:05 ihopeyouwilllikeme napisał: > Anglia zawsze traciła frajerskie bramiki, czas to zmienić. Bramki Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_mickiewicza Re: Anglia - Portugalia 24.06.04, 13:26 z jamesem w skladzie bedzie ciezko... on bedzie jak dwunasty zawodnik portugalii Odpowiedz Link Zgłoś