foxy21 28.06.04, 10:22 Czy ktos moze umiescic tu program? Nie moge znalezc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
matmos1 Re: Jazz na Starowce 28.06.04, 11:06 Program znajduje się na www.diapazon.pl w wiadomościach. Pozdrawiam, Przemek (z całą pewnością wybieram się na koncert Możdżera i Tomasza S., reszta odpada) Odpowiedz Link Zgłoś
foxy21 Re: Jazz na Starowce 28.06.04, 11:29 Dzieki, tez znalazlam Festiwal zainauguruje koncert promujący płytę "Everything Ice", podczas którego wystąpi amerykańska wokalistka, pianistka i kompozytorka, Karen Edwards. Towarzyszyć jej będzie trio - Jarek Śmietana, Steve Logan, Adam Czerwiński. Czy znacie te wokalistke? Ja niestety nie, nagrala plyte z Jarkiem Smietana, pewnie bedzie nam dane jej posluchac w sobote. Na jaki koncert sie wybieracie? Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: Jazz na Starowce 29.06.04, 00:17 Przemkowi pewnie podoba się tylko to,co doskonale zna??? Projekt Możdżera zapowiada się ciekawie,przecież pianista wielokrotnie powatarzał,że to zespół jego marzeń.Z Danielssonem grał na Starówce dwa lata temu i był to koncert fenomenalny.Mam nadzieję,że bez trąbki Wojtasika i saksofonów Liebmana zagrają tak samo znamomicie. Ja na Jazz na Starówce pójdę w każdą sobotę,jeśli tylko będę w Warszawie.Odkryłem tutaj wielu muzyków,których wcześniej właściwie nie znałem.Ot - choćby rok temu usłyszałem trio Joachima Mencla - pianisty,którego wcześniej nie znałem,a według mnie wcale nie jest gorszy od Możdżera. Warto więc udać się na Starówkę nie tylko na koncerty gwiazd. Odpowiedz Link Zgłoś
foxy21 Re: Jazz na Starowce 29.06.04, 10:42 Na Mozdzera pojde na pewno (uwielbiam tego faceta), a Joachim Mencel tez mnie zachwycil Odpowiedz Link Zgłoś
matmos1 Re: Jazz na Starowce 30.06.04, 10:12 Witam, czuję się wywołany do tablicy, więc czym prędzej przystępuję do pokrętnego tłumaczenia się Dlaczego reszta odpada ? Hm, Baron jakoś nigdy mnie nie przekonał, zawsze był dla mnie mocno niedoskonałą kalką Coltrane'a, w związku z czym w sobotę 10 lipca wolę udać się pod PKiN na koncert z cyklu dni jazzu francuskiego, myślę, że będzie ciekawiej. Jeśli chodzi o Ścierańsiego to nigdy nie odpowaidała mi jego estetyka brzmieniowa. Walk Away tym bardziej dziękuję Lora Szafram i Nahorny z całą pewnością nie będą magnesem, który mógłby mnie przyciągnąć na starówkę. I co nam jeszcze zostaje Bocian ? Hm, może z ciekawości zorientuję się co ma do zaoferowania. A no i jeszcze bliżej mi nieznany pianista z nowego jorku, cóż może zaryzykuję. Jak z powyższego wynika jedyni pewniacy to Możdżer i Stańko Fajnie, że mamy jeszcze koncerty w ramach WSJD. Zapowiada się jazzowe lato. A i tak najbardziej czekam na Douglas'a, Sclavisa, Scofield'a, Tylor'a i oczywiście na smakowite trio Leo Smith/Taborn/Jackson. Z całym szacunkiem ale Jazz na Starówce może się schować (przepraszam za wyrażenie) Pozdrawiam, Przemek Odpowiedz Link Zgłoś
foxy21 Re: Jazz na Starowce 29.06.04, 15:49 matmos1 napisał: (z całą pewnością wybieram się na koncert Możdżera i Tomasza S., reszta odpada) Wlasnie dlaczego reszta odpada? Odpowiedz Link Zgłoś