Dodaj do ulubionych

wątek na bezsenność

16.08.04, 01:17
.
ot taki wątek dla "nocnych marków" - dopuszczalne wpisy jedynie ciemną nocą wink
gdy spać nie można, wódka smak już traci, do przyjaciół zadzwonić nie wypada,
a w tv tradycyjnie nie ma nic ciekawego. pozostaje włączyć radio - jedna
stacja, druga, ...piata, ...dziesiąta. wszędzie brynadza. trzeba puścic jakąś
własną muzyczkę? po jakie nagrania wtedy sięgacie?
ja własnie słucham sobie płyte "rain dances" grupy Camel
.
Obserwuj wątek
    • dziewczyna_mickiewicza Re: wątek na bezsenność 16.08.04, 01:34
      dzis taki zestaw:

"memories of you" ryan adams
      "tiny dancer" elton john & ryan adams
      "good enough" sarah mclachlan
      "at this point in my life" tracy chapman
      "tomorrow" ryan adams
      • Gość: homek_toft Re: wątek na bezsenność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 10:17
        Ten kawałek niby Mogwaia, niby Sigur Rósa, a tak naprawdę koreańskich mikserów -
        Luvstory. I w ogóle Mogwai, ale nie żaden cały album tylko składanka róznych
        numerów.
        Poza tym:
        'Trouble Sleep of Piano Magic' - piano magic
        'Secret Name', ewentalnie 'Christmas album' - low
        'Blue mood of spain' - spain
        'Damien Rice' - damien rice
        'kid a' - radiohead

A jakby ktoś nie chciał wlasnie zasnąć i przeczekać ciemności to 'Sophtware
        slump' - grandaddy. Ja przy tym oka nie mogę zmrużyć.

• Gość: el. Re: wątek na bezsenność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 17:40
      gdy cierpie na bezsennosc puszczam plyte "gone to earth" Davida Sylviana. Usypiam natychmiastwink
      • Gość: homek_toft Re: wątek na bezsenność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 18:29
        Na marzycielskie sny moze jeszcze Mojave 3... Ale to sie mozna utopic a nie
        zasnac. Chociaz - czasem to jedno i to samo.
    • Gość: OnaZielona Re: wątek na bezsenność IP: *.ekspres.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.04, 21:42
      Noc się zaczyna, ja nie śpię, więc piszę smile Ostatnio najlpszym usypiaczem jest
      dla mnie plyta "Reflections" Apocalypticy. Pyszna jest...
    • Gość: stworzek Re: wątek na bezsenność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 21:49
      Sigur Ros...(no title)
      Tyle ze mnie wzrusza i tym bardziej spac nie moge smile
    • mallina Re: wątek na bezsenność 17.08.04, 22:21
      do przyjaciol zawsze wypada zadzwonicsmile))

ja zawsze puszczam sobie jakies mp3 typu "smutek, melancholia i zlamane serce"
      smile))
    • Gość: eruptiqus Re: wątek na bezsenność IP: *.lodz.mm.pl 20.08.04, 23:41
      jak tylko skończę oglądać "Piątek 13-go 4" wink to zapuszczam sobie nowe nabytki
      takie jak ATAXIA "Automatic writing" i RED HOT CHILI PEPPERS "Live at London
      Hyde Park". już się nie mogę doczekać smile))
    • Gość: As Re: wątek na bezsenność IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 21.08.04, 00:04
      Słucham sobie "To Live Is To Die" Metalliki z "...And Justice For All" - ech
      kiedyś panowie potrafili tworzyć urzekające kawałki nie to co dziś sad
      A następne będzie "Stratosfear" Tangerine Dream ...
    • humbak Re: wątek na bezsenność 21.08.04, 23:09
      Hmmmmmmyyyyy.... Jakby tu nie zasnąć. Oto jest pytanie! Siedzę i planuję
      przeuczyć noc, bo dzień nie na to stworzony jest. Właśnie aplikuję sobie album
      Bootsy Collinsa "fresh outta 'p' university", ale coś on zbyt sentymantalny się
      robi. Nie sprzyja to moim planom. Patrzę i patrzę... Na kogo wypadnie, na tego
      bęc: Asian Dub Foundation- Community Music. Później prawdopodobnie przeskoczę
      na KMFDM, albo Ty. Nie mogę wykluczyć także Bella Flecka lub czegoś od Ninja
      Tune. A tak wogóle to jeszcze wcześnie i kto wie, co będzi potem?
      Pozdrawiam nocnych marków
    • amused.to.death Re: wątek na bezsenność 22.08.04, 00:23
      Jest noc, a ja słucham "If I Thought You'd Ever Change Your Mind" by Agnetha Faltskog.
      Ale wcześniej przeszukałam net, żeby ją znaleźć, bo usłyszałam i nie wiedziałam ani co to, ani kto to.
    • kondoreus wywalili mnie z kawalerskiego :-( 22.08.04, 03:29
      .
      dobry dzień/wieczór. byłem właśnie na wieczorku kawalerskim gdzie postanowiłem
      towarzystwo przestawić nieco na słuchanie Kultu. szkoda tylko że jedyną płyta
      jaką znalazłem był "Tata kazika". nie zraziłem się. nawaliłem się. okupowałem
      sprzęt grający i męczyłem wszystkich i męczyłem w kółko aż zasugerowano bym
      zmienił impreze sad
      ale co mi tam - i tak było do bani tongue_out
      więc teraz dalej siebie pokatuje i zapuszczę na dobranoc Kult "kult" smile
      .
    • kondoreus Re: wątek na bezsenność 26.08.04, 00:04
      .
      no to na dziś zapuszczam płytke "piper at the gates of dawn" prog rockowego
      (własnie poznałem to określenie!) zespołu PinkFloyd.
      .
      • humbak Re: wątek na bezsenność 26.08.04, 00:10
        Mnie dziś będzie zabijać cisza. Ale już od soboty do rozkładu wraca moje
        ukochane radyjo Jazz. Już się cieszę na tą myśl.smile)))
    • Gość: As Re: wątek na bezsenność IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 26.08.04, 00:32
      Miałem wielką ochotę posłuchać płyty "Place Without A Postcard" Midnight Oil.
      To chyba nie ukołysze mnie do snu bo jest zbyt żywe, ale kto wie ... Jakby co
      to poprawię sobie Radiohead smile
      • dziewczyna_mickiewicza Re: wątek na bezsenność 26.08.04, 01:28
        chwilowo jeszcze grant lee phillips, potem na dokladke pewnie "mr bojangles"
        (wersja boba d., oczywsiscie), na zakonczenie... hmm... kusi mnie "london life"
        pellowa, ale pozyjemy, zobaczymy. byc moze po prostu niesmiertelne "at this
        point in my life" tracy ch.
        dobranoc wszystkim bezsennymsmile
        • Gość: ulotok Re: wątek na bezsenność IP: *.classcom.pl / *.77.classcom.pl 26.08.04, 02:05
          słucham bardzo miłej muzyki na sen. zespół zwie się EKKAIA. a to jego strona:
          perso.wanadoo.fr/ekkaia/
    • kondoreus Re: wątek na bezsenność 06.09.04, 00:20
      .
      zestawik do posłuchania w łóżeczku na dziś to:
      SEDES - Delirium
      i
      KURY - Sto lat undergroundu

takiej wiochy mi się zachciało smile
      .
      • Gość: Oda Nobunaga Re: wątek na bezsenność (spam) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 00:26
        "Monsunowe wesele" soundtrack. Troche za dużo energii,jak na wieczór ale nic.
        Flaszka skończona polecam "Krakus" - piękny napój. Jutro moja luba wraca i jest
        kozacko- dziś trzeba iśc spać.
      • Gość: crazy seed Re: wątek na bezsenność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 00:35
        U mnie węgierski zespół progresywny Solaris i jedna z nowszych płyt po
        reaktywacji: "Nostradamus. The Book of Prophecies". Niepokojące chóry, etniczne
        zaśpiewy, własnie ktos recytuje "Non omnis moriar".. Uuuuu creepy wink We like it,
        my precioussss, we do! wink
    • lennox Jean Michel Jarre - Waiting For Cousteau 06.09.04, 09:52
      Coś wspaniałego, gorąco polecam
    • humbak Re: wątek na bezsenność 25.09.04, 02:56
      Przetestuję nową metodę. Najpierw lekko sentymentaknie, ale enrgicznie-
      Kosheen "Kokopeli"; potem Portishead "Dummy" i na koniec LTJ Bukem. Powinno
      zadziałać nasenniesmile
    • gregory_portman polecam Clannad na dobry sen 25.09.04, 14:57
      Przy tym zasypia się genialnie. Jeśli ktoś do tego lubi klimaty Tolkienowskie,
      może sobie wyobrazić, że przenosi się w krainę z jego opowieści. Fajnie robi.

Pozdrawiam,
      G.P.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka