Gość: ◄viri► IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 30.03.02, 20:07 przy okazji pytam Was o ciekawe zespoly: TRANS GLOBAL UNDERGROUND - El Heddud NATASCHA ATLAS - wspanialy glos ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agniecha_72 Re: MUZYKA ARABSKA POLECAM... 30.03.02, 20:49 To moze spodoba Ci sie tez Om Kalsoum (genialna!) i z "lzejszych" kawalkow Cheb Mami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Osama Re: MUZYKA ARABSKA POLECAM... IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 31.03.02, 16:56 Ja też polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Re: MUZYKA ARABSKA POLECAM... IP: *.p.lodz.pl 31.03.02, 21:21 Polecam na kwasne domowe wieczory "Banjo Boys" i "Ya Mustaffa" - wykonawcow nie pomne. Do tego 3 slajdy z Tunezji naraz i stary adapter. Miodzio. efekty?: www.hcpc.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: MUZYKA ARABSKA POLECAM... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.04.02, 12:37 Lubie muzyka arabska, ale raczej w wersji root. Czasami w padaja mi w ucho niezle kawalki wspolczesne, ale polecanie Atlas i Cheba Mami nie jest chyba rozsadne - to straszne arabico-disco. Pani Atlas byla w Polsce rok czy dwa temu i pokazala wszystkim co potrafi - nic, nic, nic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ◄viri► Re: MUZYKA ARABSKA POLECAM... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 01.04.02, 14:56 root tez jest fajne mialem na mysli Atlas z Trans Global Underground... Trip Hop / amienth nie disco ! Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha_72 Re: MUZYKA ARABSKA POLECAM..... do Gosc... 01.04.02, 20:10 Cheb rzeczywiscie nalezy - jak napisalam - do "lzejszych kawalkow"... ale niektore z nich sa zupelnie w porzadku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: MUZYKA ARABSKA POLECAM..... do Gosc... IP: 212.76.37.* 01.04.02, 22:53 Przepraszam, zgoda i co Atlas i co do Mami. Po prostu jest masa rzeczy swietnych, ktore nie docieraja do nas, bo duze wytwornie pakuja w nas wylacznie muzyka latwa... Ja np. lubie "Mozart l'egyptien" czy "Rai kum" - to dostalem ostanio z Beirutu i watpie by mozna to bylo dostac u nas. W kazdym razie trzymam kciuki za sluchaczy muzyki arabskiej... Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha_72 Re: MUZYKA ARABSKA POLECAM..... 01.04.02, 23:57 Ja tez trzymam kciuki... i pedze do empiku ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kugel Re: MUZYKA ARABSKA POLECAM... IP: *.leopard.dialup.pol.co.uk 02.04.02, 12:38 a nusrat fateh ali khan?)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ivan Re: MUZYKA ARABSKA POLECAM... IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 02.04.02, 14:14 On był Paistańczykiem Odpowiedz Link Zgłoś
ewa93 Re: MUZYKA ARABSKA POLECAM... 05.04.02, 03:42 Jeśli wyjeżdżacie do Turcji, na Bliski i Środkowy Wschód, a macie ochotę poznać prawdziwe etno... Na targu po odpowiednich podchodach wynegocjujcie odpowiednią cenę za parę kaset lub płyt z miejscową muzyką (takim arabskim popem). Zapewni to wam prawdziwie niezwykłe przeżycia muzyczne. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: MUZYKA ARABSKA POLECAM... IP: 62.233.175.* 05.04.02, 11:29 I wlasnie problem polega na tym, ze szukajac muzyki etno niezbyt znajacy sie na rzeczy sluchacz otrzymuje na targu arabski pop. Muzyka ta zreszta jest tam bardzo popularna, slychac ja ciagle w radio i telewizji - mimo, ze dla naszych uszu brzmi oryginalnie, jest koszmarnym popowym gniotem, gdzie co drugie slowo to "kochany". Dlatego radze muzyki etno nie szukac na targach, ale w wyspecjalizowanych sklepach z kompetentna obsluga - wazne jest tez, ze na Bliskim Wschodzie instytucja ochrony praw autorskich nie jest rozpowszechniona i za niewielkie pieniadze mozna kupic pirackie wydania wielu ciekawych plyt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtas Re: MUZYKA ARABSKA POLECAM... IP: *.cirrus.com.pl 05.04.02, 16:58 zna ktos adres z mp3 np natashy atlas? wojtas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: MUZYKA ARABSKA POLECAM... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.04.02, 19:44 Sproboj znalezc przez www.audiogalaxy.com. Odpowiedz Link Zgłoś