oratio 25.08.04, 13:32 czyli urbanistyczno-muzyczny wątek Chodzi o tytuły płyt (wszystkie gatunki muzyczne), które zawierają nazwę jakiegoś miasta, niekoniecznie w mianowniku np. "New Jeresy" - Bon Jovi "Jimi Plays Monterey" - Jimi Henrix Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ashton Re: Miasta w tytułach płyt 25.08.04, 13:33 "London Warsaw New York" - Basia PP (pierwsza myśl) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubasa Re: joy division * warsaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 13:43 Eee? Czy ja czegos nie wiem? Nie ma o ile wiem takiej plyty... Chyba ze jakis supernieoficjalny bootleg... Odpowiedz Link Zgłoś
kondoreus Re: joy division * warsaw 25.08.04, 13:50 . mam takie cosik jako dodatek do jakiejś składaniki JD - napisano tam że miał to byc pierwszy ich album. byc może to jest bootleg. temu nie przeczę. faktem jest że muzyka zarąbista . . Odpowiedz Link Zgłoś
kondoreus aha... 25.08.04, 13:53 . doczytałem właśnie jeszcze że jest to materiał z czasów gdy zespół miał nazywać się Warsaw, ale przyszła zmiana nazwy i płyty nie wydali (aż w 1995 ktoś to odgrzebał) . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubasa Re: aha... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 13:56 kondoreus napisał: > . > doczytałem właśnie jeszcze że jest to materiał z czasów gdy zespół miał nazywać > > się Warsaw, ale przyszła zmiana nazwy i płyty nie wydali (aż w 1995 ktoś to > odgrzebał) Tak, wydali to w 1994. Wiekszosc z tych kawalkow ukazala sie na slynnym Substance. Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias zapp 25.08.04, 13:44 Just Another Band from LA (1972) Zappa in New York(1978) Tinsel Town Rebellion (1981) 'Saarbrucken 1978' - Frank Zappa and The Mothers Odpowiedz Link Zgłoś
oratio Re: Miasta w tytułach płyt 25.08.04, 13:39 i jeszcze mi się przypomniał nieśmiertelny Lou Reed - "New York" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasienia Re: Miasta w tytułach płyt IP: *.stnet.pl / *.stnet.pl 25.08.04, 13:45 Malcolm McLaren "Paris" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: clb Re: Miasta w tytułach płyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 18:07 Dziewczyna z Gdyni - Kobiety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Miasta w tytułach płyt IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 25.08.04, 18:25 Lady Pank - Międzyzdroje Thin Lizzy - Chinatown (to mocno naciągane bo to raczej dzielnica no ale ma town w nazwie )) Rage Against The Machine - The Battle Of Los Angeles Boston - Boston (tak chyba nazywał się ich debiutancki album?) Odpowiedz Link Zgłoś
dreaded88 Re: Miasta w tytułach płyt 25.08.04, 19:36 The Doors - LA Woman Current 93 - Lucifer Over London Angelic Upstarts - Last Tango In Moscow Exhorder - Slaughter In The Vatican Arallu - Satanic War In Jerusalem Melechesh - As Jerusalem Burns...Al'Intisar Melechesh - The Siege of Lachish Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lyrics Re: Miasta w tytułach płyt IP: *.chello.pl 25.08.04, 20:59 wystarczy przeleciec sobie po albumach na lyrics.portroyal.pl Odpowiedz Link Zgłoś
oratio Re: Miasta w tytułach płyt 27.08.04, 00:21 Nie mogłem się pohamować i przypomnę dwie koncertówki: Fish "Krakow" Rammstein "Live aus Berlin" wybaczcie czekam na dalsze propozycje. okazuje się, że to niezła łamigłówką Odpowiedz Link Zgłoś
homohedonistus Re: Miasta w tytułach płyt 27.08.04, 09:06 Decibelios - Vacaciones en el Prat Swingin' Utters - The Streets of San Francisco no i jeszcze Moskwa 'Moskwa' ale nie wiem czy to możemy zaliczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
omarta Re: Miasta w tytułach płyt 27.08.04, 10:28 "Danziger Strassen Musik" Trzaska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amore Re: Miasta w tytułach płyt IP: 213.25.164.* 27.08.04, 10:33 Akufen "Quebec nightclub" To Rococo Rot "Paris 25 EP" Monolake "Hangkong", "Lantau/Macao" DJ Hell "Munich machine", "NY muscle" Jeff Mills "Our man in Havana" Eddie 'Flashin' Fowlkes & 3MB "Detroit Berlin" Ellen Allien "Berlinette" Lisa Carbon "Trio de Janeiro" to tyle mi na razie do glowy przyszlo, pozniej moze przyjda jeszcze jakies tytuly Odpowiedz Link Zgłoś
madee1 Re: Miasta w tytułach płyt 27.08.04, 10:38 The Housemartins - London 0 - Hull 4 Odpowiedz Link Zgłoś
homohedonistus Re: Miasta w tytułach płyt 29.08.04, 12:38 Angelic Upstarts - Last Tango in Moscow Odpowiedz Link Zgłoś
ron_obvious Re: Miasta w tytułach płyt 29.08.04, 18:22 > "New Jeresy" - Bon Jovi New Jersey to nazwa stanu, a nie miasta. "London Calling" The Clash "Vienna" Ultravox "New York" Lou Reed "Berlin" Lou Reed "Boston" Boston nie licząc koncertówek z danych miast Odpowiedz Link Zgłoś
oratio Re: Miasta w tytułach płyt 30.08.04, 17:17 Fakt, moja pomysłka, ale oto moje małe usprawiedliwienie Jersey City - miasto w USA, w północno-wschodniej części stanu New Jersey pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rockfanka Re: Miasta w tytułach płyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.04, 19:08 Duran Duran "Rio" )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eciepecie Re: Miasta w tytułach płyt IP: *.icpnet.pl 30.08.04, 00:58 Vangelis - "The City" , miasto to miasto... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eciepecie Re: Miasta w tytułach płyt IP: *.icpnet.pl 30.08.04, 01:01 ...jeszcze Laibach: 1) "Laibach", czyli Ljubljana, stolica Słowenii 2) "Ljubljana - Zagreb - Beograd" Odpowiedz Link Zgłoś