foxy21 26.08.04, 11:30 www.adamiakjazz.pl/progjvc04.html jesien zbliza sie wielkimi krokami... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
baky Re: Plany JVC Jazz 26.08.04, 13:12 Z kwartetu Coltrane'a tylko McCoy zostal. Ciekawe z kim tym razem zagra? Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: Plany JVC Jazz 26.08.04, 18:51 O kurczę!To Brubeck jeszcze koncertuje w takim wieku? Wspaniale! Na jednej z jego płyt - "Dave Brubeck in Montreux" - jest pewien spokojniutki utwór "Koto Song".Nie znam bardziej lirycznego fortepianu niż ten Brubecka w tym utworze. A do tego McCoy Tyner! Adamiak nie ma litości.Znowu trzeba otwierać skarbonkę. Odpowiedz Link Zgłoś
heniek99 Re: Plany JVC Jazz 27.08.04, 12:52 Piękny, rzeczywiście piekny. W tej wersji o której piszesz nie znam. Pierwotnie umieszczony na płycie "Jazz impressions of Japan" (nb. znakomita). Taa, trzeba będzie pójść na festiwal. Prawdopodobnie będzie to ostatnia szansa zobaczenia i posłuchania Brubecka na żywo. Wiekowy już jest. hen(ryk) ---------------------- ... ciepło wewnętrzne łatwo można uzupełnić ciepłem zewnętrznym przy pomocy różnych wódek słodkich i mocnych, jak mówią w Galicji. Odpowiedz Link Zgłoś
birdland Re: Plany JVC Jazz 09.09.04, 14:05 fakt, tez zwrocilam uwage na ten utwor. Miod na moje serce... Odpowiedz Link Zgłoś
matmos1 Re: Plany JVC Jazz 28.08.04, 17:57 Nie będę ukrywał, że program nieco jednak rozczarowuje. Nieco zbyt zachowawczo jak dla mnie, ale wiem, wiem jazz jamboree nie może być zbyt progresywne. Osobiście pewnie wybiorę się na McCoy'a głównie ze względu na jego wielkie historyczne zasługi. Jakiś czas temu widziałem jego w miarę świeży koncert na Mezzo grany w trio i niby ładnie panowie grali ale.... Dalej będzie już gorzej nie wiem czy mam ochotę na aroganckiego James'a Carter'a, który posiadając bajeczną technikę ma czasem kłopot z jej poskromieniem i koncert zamienia się w jeden wielki cyrkowy popis. Oby tym razem było inaczej. Może więc powinienem dać szansę Blanchard'owi, nie wiem tylko z jakim programem oraz w jakim składzie zawita do Polski. Pozdrawiam, Przemek (wieczny malkontent) Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania Re: Plany JVC Jazz 31.08.04, 16:22 czy ktos by mogl napisac cos wiecej na temat programu, bo mi sie niestety strona ta nie otwiera w ogole, bardzo poprosze )) Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: Plany JVC Jazz 31.08.04, 18:03 22 października Jan Ptaszyn Wróblewski Quartet Orkiestra Polskiego Radia w utworze Ptaszyna z H.Miśkiewiczem jako solistą Dave Brubeck Quartet z gościnnym udziałem Ptaszyna 23 października Globetrotters Beady Belle McCoy Tyner Trio 24 października Grażyna Auguścik James Carter Organ Trio Terence Blanchard Odpowiedz Link Zgłoś
156sw Re: Plany JVC Jazz 11.09.04, 23:04 Terenece Blanchard i James Carter....to bedzie piekny wieczor!! Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: Plany JVC Jazz 27.09.04, 16:54 Czy ktos wie, z kim Tyner bedzie koncertowac? Juz wiem) www.adamiakjazz.pl/tyner_bio.html Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: Plany JVC Jazz 04.10.04, 00:25 Wygląda na to,że Brubeck jednak nie zagra w Warszawie. Cóż - towarzystwo ma znakomite,bo z zapowiadanych ostatnio artystów nie przyjechalietersson,Taylor,Wadada Smith. www.adamiakjazz.pl/progjvc04.html Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: Plany JVC Jazz 04.10.04, 10:02 Szkoda, mam nadzieje, ze McCoy Tyner nas nie zawiedzie! Odpowiedz Link Zgłoś
birdland Re: Plany JVC Jazz 05.10.04, 15:57 A Richard Bona??? Dwukrotnie slyszalam jego popisy na gitarze basowej i przyznam, ze zrobily na mnie spore wrazenie. Jednak nie bardzo wiem, czego mozna sie spodziewac po jego solowym koncercie. Plyty tego pana nie bardzo do mnie trafialy (choc slyszalam je dawno dawno temu...) Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: Plany JVC Jazz 05.10.04, 23:22 Solowy koncert na basie?I to w Sali Kongresowej? Trochę to zabawne...I odrobinę pretensjonalne. Odpowiedz Link Zgłoś
birdland Re: Plany JVC Jazz 06.10.04, 15:06 > Solowy koncert na basie?I to w Sali Kongresowej? Troche˛ to zabawne...I odrobine˛ > > pretensjonalne. Nie to mialam na mysli piszac, ze slyszalam jego basowe popisy. Zastanawiam sie, co (i z kim) zaprezentuje nam bedac gwiazda koncertu. Bona rowniez spiewa, gra na gitarze i instrumentach perkusyjnych, z tym , ze mnie najbardziej urzekl grajac wlasnie na basie. Odpowiedz Link Zgłoś
matmos1 Re: Plany JVC Jazz 06.10.04, 14:19 Muszę przyznać, że bardzo ucieszyła mnie wiadomość, że program festiwalu został wzbogacony o Steve'a Coleman'a i jego Five Elemants Jeśli zaś chodzi o Brubeck'a, z mojego prywatnego punktu widzenia jego nieobecność nie jest szczególnie dotkliwą stratą. O wiele bardziej zasmuciły mnie wcześniejsze zmiany w planach tegorocznego WSJD. Pozdrawiam, Przemek Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: Plany JVC Jazz 08.10.04, 15:25 muzyka.onet.pl/jz,990672,wiadomosci.html Odpowiedz Link Zgłoś