Dodaj do ulubionych

Nowy keyboard do nauki

23.09.14, 22:10
Padł nam stary i wysłużony Casio, którego już nie warto naprawiać. w związku z tym potrzebuje pilnie nowego sprzętu: dziecko ma 7 lat, rozpoczęło drugi rok nauki. Pytałam nauczyciela co ma posiadać instrument to kazał zwrócić uwagę na dynamiczną klawiaturę, wejście USB i duży wybór "stylów". Możecie coś polecić? Dobrze by było zmieścić się w kwocie 700zł smile
Obserwuj wątek
    • bemarko Re: Nowy keyboard do nauki 29.09.14, 20:24
      Kup używaną Yamahę s500 smile

polecam, super do nauki!
      • rengur Re: Nowy keyboard do nauki 30.09.14, 22:00
        fajna jest, nowa trochę droga jak dla dziecka, a używana...boję się trafić na zajechaną. ale dzięki poszukam smile
        • miusic-eksper Re: Nowy keyboard do nauki 22.12.14, 19:07
          rengur, masz rację lepiej uważać z używanymi bo nigdy nie wiadomo co się trafi. Poza tym dziecko w tym wieku z pewnością bardziej będzie zadowolone z nowego instrumentu, niż z używanego nawet z teoretycznie lepszymi możliwościami. Jeżeli chcesz się konieczne zmieścić w tych 7 stówkach to myślę że Casio CTK-3200 będzie odpowiedni. Instrument ma wszystkie podstawowe funkcje, które powinien posiadać keyboard, dodatkowo funkcja edukacyjna i USB pod komputer.
          • Gość: globus Re: Nowy keyboard do nauki IP: *.dynamic.chello.pl 30.12.14, 21:15
            uważam, że funkcje edukacyjne w sprzęcie muzycznym to nieoceniona pomoc, dziecko chętniej będzie grało i w ogóle powracało do nauki, z resztą każdy kto ma dziecko wie jak ciężko jest zmobilizować dzieci do nauki gry, a jak będzie szybko się uczyło to dużo chętniej będzie zasiadało do gry, poza tym pamiętajcie o wspieraniu swojego dziecka, nie ma większej mobilizacji jak możliwość zagrani pierwszego utworu przed cala rodziną, u mnie była to wielka uroczystość,a dziecko wręcz rozpierała duma no i dalsza chęć nauki smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka