Dodaj do ulubionych

co polecacie???????/

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 21:39
Sprawa wyglada tak... zajaralem sie hipisami, wiec chcialbym poznac muzyke,
jaka towarzyszyla tej kulturze w latach 70'tych.... do dziela!smile i z gory dzieki!

sorry a jakosc posta, ale nie chce mi sie poprawiacwink))...
Obserwuj wątek
    • carrramba Re: co polecacie???????/ 07.09.04, 21:52
      Gość portalu: fiki miki napisał(a):

> Sprawa wyglada tak... zajaralem sie hipisami, wiec chcialbym poznac muzyke,
      > jaka towarzyszyla tej kulturze w latach 70'tych.... do dziela!smile i z gory
      dziek
      > i!
      >
      > sorry a jakosc posta, ale nie chce mi sie poprawiacwink))...

Joplin, The Doors, Hendrix
      sorry a jakosc posta, ale nie chce mie sie poprawiacsmile))
      • Gość: As Re: co polecacie???????/ IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 07.09.04, 21:54
        No ale Joplin, Hendrix i Doors to lata '60 a kolega pytał o '70. A mi się
        wydawało że hipisizm skończył się na przełomie tych dwóch dekad.
        • carrramba Re: co polecacie???????/ 07.09.04, 21:59
          Gość portalu: As napisał(a):

> No ale Joplin, Hendrix i Doors to lata '60 a kolega pytał o '70. A mi się
          > wydawało że hipisizm skończył się na przełomie tych dwóch dekad.
          oczywiście masz rację, ale kolega nie ma o tym pojecia. lata 70 czerpały z tych
          wykonawców. ale najlepszy okres "dzieci kwiatów" to koniec lat 60.
          zresztą wystarczy zobaczyć festiwal Woodstock, tam sa wszyscy którzy sie
          liczyli.
          pozdr.
    • Gość: fiki miki Re: co polecacie???????/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 22:12
      O boze, to dla mnie nie istotne, czy lata 60 czy 70, nie musicie sie tak
      wymadrzac, skoro uwazacie, ze najlepsze kawalki byly w latach 60 to podajcie cos
      z tych lat... Ja bym prosil jednak o wykonawcow i tytuly, a nie tylko o
      wykonawcow, bo ich kojarze, ale i tak nie wiem co zrobili dobrego, wiec badzcie
      tak mili i rzuccie jakas dobra muza, okwink? Wierze w was, wiec dajcie radewink)).......
      • Gość: As Re: co polecacie???????/ IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 07.09.04, 22:16
        Gość portalu: fiki miki napisał(a):

> O boze, to dla mnie nie istotne, czy lata 60 czy 70,

W przypadku wymienionych wykonawców to dość istotne - cała trójka bowiem
        zakończyła żywot na początku lat '70.
    • Gość: fiki miki Re: co polecacie???????/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 22:15
      a tak w ogole to slucham sobie soundtrack z easy ridera, moze to nie o hipisach,
      ale mi sie podoba, wiec moze byc tez cos w podobnych klimatachwink....
    • Gość: crazy seed Re: co polecacie???????/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 23:07
      OK, teraz chwila konstruktywnej porady:

The Byrds: "Turn! Turn! Turn!" (jazda obowiązkowa)
      The Mamas and the Papas: "If you can believe your eyes and ears" (slynna
      California Dreamin'), "Deliver"
      Joan Baez: glos pokolenia z piosenką Forever Young (uwaga folk i ballady!),
      albumy: "Any Day Now", "Noel", ale najlepsze z lat 70-tych "Once at a time" czy
      "Diamonds and Rust"
      Bob Dylan - no comment!
      Grateful Dead: "Grateful Dead", "Anthem for the Sun", i z 1970 "American Beauty"
      Jefferson Airplane: "Surrealistic Pillow" i "Volunteers"
      Quicksilver Messenger Service: album pod tym samym tytułem + "Happy Trails"
      Credence Clearwater Revival (troche monotonne)
      Janis Joplin - no comment
      Blood Sweat and Tears: "Child is father to the Man" (to z Wordswortha wink
      The Incredible String Band: "The Hangman's Beautiful Daughter" (mniam!)

and many many more ale to mniej wiecej klimat i dekada o ktora chodzi... na
      razie styka wink
      • Gość: crazy seed dodatek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 23:11
        dekada, o ktora chodzi, czyli muzyka hippisowska lata 60te - poprzez The 1967
        Summer of Love, 1969 Woodstock, do 1970 wlącznie, bo lata 70te to juz co innego.
      • Gość: crazy seed dodatek2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 23:19
        plus oczywiscie "Jesus Christ Superstar", ale soundtrack z 1973: Ted Neely jako
        Jezus (Ian Gillan jakos mi nie pasuje) i Ivonne Elliman jako Maria Magdalena.
        Piosenka "Gethsemane (I only want to say)" wyrywa z butow wink
        • Gość: As Re: dodatek2 IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 07.09.04, 23:22
          Hipisiarstwa i ogólnie muzy z lat '60 nie trawię, ale uważam że obowiązkowo
          trzeba do tego zestawu dodać Iron Butterfly z płytą wiadomo jaką smile
    • haribo_goldbaren Re: co polecacie???????/ 07.09.04, 23:23
      lata 70 i hipisi?Trudno wymienic tu jakies zespoly bo ruch ten jest zwiazany z
      latami 60.
    • Gość: fiki miki Re: co polecacie???????/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 20:05
      Ok, przepraszam, nie wiedziem, ze lata 70 juz sie nie zaliczaja do wydarzen
      zwiazanych z hipisamiwink...

crazy seed, wiekie dzieki!!!!smile)

Sorry, ze tak pozno odpowiedam, ale wierzcie mi lub nie, dopiero teraz sobie
      przypomnialem, ze zakladalem taki topictongue_out....
      • Gość: crazy seed Re: co polecacie???????/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 20:18
        Cała przyjemnosc po mojej stronie smile
        btw. Czy ten nick to w nawiązaniu do bajki "Awantury i wybryki małej małpki
        Fiki-Miki"? wink Ehh, te wspomnienia z dzieciństwa...
        Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka