Dodaj do ulubionych

Sidnej Polak -najwiekszy kaszaniarz szolbiznesu

09.09.04, 16:40
Nie Krawczyk, tylko Polak. Najpierw sie produkowal jako mlody gniewny w
zalosnym InCrowd (pamietacie te reklamy - "bez slowianstwa i wiesniactwa"),
bebni w dennym T. Love a teraz sie podczepia pod hiphopowcow i nagrywa pod
publike bzdety o tekili i wszyscy znow widzimy jaki jest fajny i luzacki.
Obserwuj wątek
    • silesius.funkulo Re: Sidnej Polak -najwiekszy kaszaniarz szolbizne 09.09.04, 17:07
      Oj, chyba zdziebko zawyzasz poziom naszego szoubiznesu tongue_out
      • Gość: ... Re: Sidnej Polak -najwiekszy kaszaniarz szolbizne IP: 81.219.224.* 11.09.04, 17:04
        a słyszałeś JEGO kawałek z T.Love "to jest nie to"?

jeden z niewielu gości robi muzykę na poziomie w polskim szoł biznesie

to że ma kawałek z pezetem czy jak mu tam, nie kwalifikuje od razu Polaka jako
        hiphopowca
        • silesius.funkulo Re: Sidnej Polak -najwiekszy kaszaniarz szolbizne 11.09.04, 18:04
          > jeden z niewielu gości robi muzykę na poziomie w polskim szoł biznesie
          >
          > to że ma kawałek z pezetem czy jak mu tam, nie kwalifikuje od razu Polaka
          jako
          > hiphopowca

To bylo do mnie? smile Bo jesli tak to mnie zle zrozumiales/as.
          • Gość: mechanik Re: Sidnej Polak -najwiekszy kaszaniarz szolbizne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.04, 10:47
            podoba mi sie jego "chomiczówka", ale "otwieram piwo ze swoją dziwą" to już
            gorsze
            wink
      • Gość: ... Re: Sidnej Polak -najwiekszy kaszaniarz szolbizne IP: 81.219.224.* 12.09.04, 18:41
        nie nie, to było do rockafella

tez nie wiem dlaczego dla niego t.love jest denny

denna jest mandaryna
        • silesius.funkulo Re: Sidnej Polak -najwiekszy kaszaniarz szolbizne 12.09.04, 19:52
          > tez nie wiem dlaczego dla niego t.love jest denny
          >

To zdanie bym akurat podzielilwink Chodzilo mi o aktualne poczynania Polaka, bo
          jezeli one rzeczywiscie sa najwiekszym zmartwieniem naszego zasciankowego
          szoubiznesu, to ja normalnie jutro z rana lece do mjuzikszopu i biore w ciemno
          wszystko co polskie smile
    • Gość: As Re: Sidnej Polak -najwiekszy kaszaniarz szolbizne IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 12.09.04, 10:52
      rockefella napisał:

> bebni w dennym T. Love

A dlaczego T. Love jest denny ?
    • conena Re: Sidnej Polak -najwiekszy kaszaniarz szolbizne 12.09.04, 19:25
      nie jest tak źle, piosenka nie jest taka najgorsza, a powiem nawet, że w moim
      uchu się pozytywnie wyróżnia na tle szajsu, który nadają rozmaite stacje
      radiowe. nie podoba mi sie natomiast teledysk, bo Sidney P. rusza się w nim
      bardzo dziwnie, jakby na siłę chciał połączyć styl rockowy z hiphopowym - takie
      odnosze wrazenie.
      denny t.love - cóż, są gusta i gustawy, ale naprawdę to jest zbyt ostro
      powiedziane.
    • Gość: miss Delirkaa Re: Sidnej Polak -znów rulez! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.04, 20:51
      słuchaj no, nie lubisz to nie sluchaj. ale powiem ci ze chociaż jestem anty -h-
      h na maxa to sidney jest dla mnie zajebistym gościem. bylam na jego koncercie w
      ostrowie i bawiłam sie bosko. poza tym tekściarsko prezentuje sie świetnie. Ale
      nie wszyscy czają w tym nudnym kraju jego klimat. szkoda.
      • Gość: RunDLL32 Re: Sidnej Polak -znów rulez! IP: 195.245.217.* 12.09.04, 21:13
        > poza tym tekściarsko prezentuje sie świetnie

Zwłaszcza te wielokrotne rymy do jednej końcówki fleksyjnej: pili, palili,
        tańczyli, wyli (oni nie wiem czemu, ale ja w tym momencie z bólu).

> jestem anty-h-h na maxa

To wszystko tłumaczy. W hip-hopie wymagania tyczące się formy tekstu są wyższe
        niż w gatunku uprawianym przez T.Love et consortes.
      • Gość: Kazek Re: Sidnej Polak -znów rulez! IP: *.p-s-inter.net 12.09.04, 21:14
        Słuchaj, po to jest forum dyskusyjne, aby dyskutować. Fakt, że niektórzy
        dyskutanci niepotrzebnie zastępują opinie inwetywami, ale prawo do negatywnych
        opinii istnieje.
        Mnie się to nie podoba wcale. Jest to przede wszystkim hh ("wiesz kto rymuje?" -
        cóż to za tekst! Normalnie kompromitacja).
        Ja tez widziałem niedawno koncert Sidneya - w Bielawie. Bez wątpienia świetnie
        przyjęty. Przebywając jednak w grupie osób powyżej 25 roku życia bylismy
        zniesmaczeni, muzyka przeciętna, a teksty po prostu straszne.
        • Gość: Kazek Re: Sidnej Polak -znów rulez! IP: *.p-s-inter.net 12.09.04, 21:18
          Zeby było jasne, przed chwila odpowiadałem niejakiej Miss, a nie RunDLL32, co
          do którego gust mam o 189* różny, ale który zwykle na tym forum bardzo ciekawie
          i kompetentnie się wypowiada.
          Ale ale... "W hip-hopie wymagania tyczące się formy tekstu są wyższe
          niż w gatunku uprawianym przez T.Love et consortes." - nie przeginasz z tym
          uogólnieniem? Nie wracajmy do dyskusji z innego wątku, ale ileż w tekstach hh
          zwykłej żenady (obok zapewne rzeczy świetnych). Z kolei ileż tekstów rockowych
          bardzo ciekawych. Co by nie mówić, z racji swej masowości, to własnie hh często
          w rejony żenadne się zapędza.

• Gość: RunDLL32 Re: Sidnej Polak -znów rulez! IP: 195.245.217.* 13.09.04, 15:41
            > Ale ale... "W hip-hopie wymagania tyczące się formy tekstu są wyższe
            > niż w gatunku uprawianym przez T.Love et consortes." - nie przeginasz z tym
            > uogólnieniem?

Może trochę. Subiektywnie widzę to tak: w tekście piosenki może NIE BYĆ rymów.
            Mogą zaistnieć i się obronić rymy łatwe w rodzaju "nieznana - zasłyszana"
            (przykład z jednego z utworów Kultu). W hip hopie - nie.
            • Gość: Kazek Re: Sidnej Polak -znów rulez! IP: *.p-s-inter.net 13.09.04, 16:42
              Jeśli nie, to wytłumacz mi, dlaczego ten hh w telewizji jest tak tekstowo
              prymitywny? Już mi kiedyś tu w innym wątku podawano przykłady tekstów hh
              całkiem niezłych, ale to tak jak z rockiem - to, co najwartościowsze, w mediach
              jest reprezentowane słabo.
              No i jeszcze jedno pytanie - czy rymy Pezeta w "otwieram wino" nie sa "łatwe",
              jak to nazywasz? of course, gusta etc, ale nie mów mi, że ten akurat jego
              fragment to nie jest kicz na pograniczu dico polo smile)
    • Gość: fanta Re: Sidnej Polak -najwiekszy kaszaniarz szolbizne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 15:52
      Do wszystkich krytykantów Sidneya!

Chyba Was, kochani, pogięło, jeżeli uważacie, że teksty tego pana są słabe.
      Wystarczy posłuchać "Chomiczówki", by zrozumieć, że liryczna muza T.LOVE
      spłynęła na perkusistę. Muniek( Zgred i impotent tekstowy od płyty "antyidol" )
      powinien przed nimczapkę zdejmować. POchwała za poezję w tym utworze. A kto
      słyszał "Butelki"? Kawałek nieprawdopodobnie smieszny, rubaszny i satyrycznie
      opisujący społeczeństwo. Oby wiecej takich! Sprawa muzyki jest drugorzędna, bo
      to w sumie toche MANU CHAO, trochę hip-hopu spod znaku FiSha i w sumie mało
      rozbudowana aranżacja. Ale teksty wyrózniają się i celowo autor nie uchodzi w
      nich za mądrzejszego niz jest - jak to bywa np w wiekszości hip-hopowych
      produkcji.
      • Gość: Kazek Re: Sidnej Polak -najwiekszy kaszaniarz szolbizne IP: *.p-s-inter.net 13.09.04, 16:50
        Manu Chao... o jah rastafari wybacz nieświadomej...
        tak, niby teqiula ma podobny rytm, ale... maluch i Audi 5 mają po 4 koła. Coś
        je jeszcze łączy? A tekst butelki? Zgoda, zabawny, ale jednoczesnie bardzo
        infantylny. Być może mnie "pogięło" smile)
      • Gość: RunDLL32 Re: Sidnej Polak -najwiekszy kaszaniarz szolbizne IP: 195.245.217.* 13.09.04, 17:10
        > Wystarczy posłuchać "Chomiczówki", by zrozumieć, że liryczna muza T.LOVE
        > spłynęła na perkusistę. Muniek( Zgred i impotent tekstowy od
        > płyty "antyidol" )
        > powinien przed nimczapkę zdejmować. POchwała za poezję w tym utworze. A kto
        > słyszał "Butelki"? Kawałek nieprawdopodobnie smieszny, rubaszny i satyrycznie
        > opisujący społeczeństwo.

"Chomiczówka" akurat jest chyba najlepiej złożonym tekstem na płycie, ale i tu
        trafiamy na kwiatek:

"Nie ma ludzi, których tu znałem, którym ufałem, niejedno zawdzięczałem"

A "Butelki", jak mawiają sprawozdawcy sportowi, to świetny pomysł - tylko
        wykonanie gorsze:

"w nocnym mnie kupili, drobnymi zapłacili
        jak mnie pili, to jointy palili,
        fajnie rozmawiali i dobrze się bawili"

"najpierw się kłócili, a później się bili, w końcu z nas tulipany zrobili
        aż przyjechały gliny robić oględziny, bo jednego żula, żule śmiertelnie zranili
        a jak przyjechali gliny to nas wyrzucili"

No litości... Do treści nie mam wielu zastrzeżeń, ale to przecież jest napisane
        na kolanie, a żeby udane rymy tworzyć na szybko, to trzeba mieć talent i lata
        praktyki.
        • Gość: Kazek Re: Sidnej Polak -najwiekszy kaszaniarz szolbizne IP: *.p-s-inter.net 13.09.04, 20:15
          tak, pod tym się podpisuję. Pomysł niezły. Wykonanie? hm...
          • soyinka Re: Sidney Polak 14.09.04, 09:26
            łomatko....! no przecież płyta miała być po to, żeby ludzie się dobrze
            bawili... i to nie jest h-h... co prawda hh stał się, jakby to napisać,
            modny... niektórzy mówią, ze Sidney pojechał na fali... ale płyta ma przesłanie
            pozytywne... tekila.pl ma świetny tekst - jesli już o tekstach... i teledysk
            również. w otwieram wino - partia pezeta... w 'wkładam łyżkę w szklankę' -
            sekcja Dominika Trebskiego [z Muzykoterapii i T.Sz.] na trąbce... i to jak
            Polak krytycznie spiewa o warszawce...big_grin wszedzie mozna znależć coś dla siebie -
            a jak sie komuś Polak nie podoba to i tak go słuchał nie bedzie. Słyszeliście
            koncert w trojce?
      • dziewczyna_mickiewicza Re: Sidnej Polak -najwiekszy kaszaniarz szolbizne 27.09.04, 12:58
        > to w sumie toche MANU CHAO, trochę hip-hopu spod znaku FiSha

sie normalnie zaraz przekrece.
    • Gość: Sidney Polak Re: Sidnej Polak -najwiekszy kaszaniarz szolbizne IP: *.acn.waw.pl 26.09.04, 10:45
      Ludzie , troche Was naprawde pogielo, infektywy pod moim adresem to jeszcze
      jakos przelkne, ale szargac imie Munka to juz przesada, naprawde, denny T.Love?
      Jezu...nie pamietacie Kinga, Warszawy, Wychowania ? Boze, starym T.Love jaralem
      sie zawsze , jeszcze przed rokiem 90 kiedy zaczalem tam grac!A poza tym ja nie
      pretenduje do miana hip-hopowca, musicie to jakos zrozumiec! Hip-hop to teraz
      jedyna muzyka w ktorej cos dzieje sie autentycznie i stad goscie hiphopowo-
      reggowi...I tak bede robil co mi sie podoba!!! Zadne tego typu zdania nie sa
      wstanie mnie zawrocic z obranej drogi tylko ja lubie naprawde konstruktywna
      krytyke a nie takie bzdety....SLEBE TO FORUM NA MAKSA, WIDAC ZE LUDZIE
      PRZYPADKOWI!!! pozdroxy
      • Gość: RunDLL32 Re: Sidnej Polak -najwiekszy kaszaniarz szolbizne IP: 195.245.217.* 26.09.04, 12:21
        > Jezu...nie pamietacie Kinga, Warszawy, Wychowania ?

Pamiętam i dlatego boli mnie aktualna forma Muńka.
        • Gość: Sidney Polak Re: Sidnej Polak -najwiekszy kaszaniarz szolbizne IP: *.acn.waw.pl 27.09.04, 02:06
          Boli Cie aktualna forma Munka, nie kumasz ze kazdy sie smienia, starzeje i nic
          nie trwa wiecznie, wlasnie o tym jest ta moja piosenka Otwieram Wino ktora tu
          wszyscy krytukuja, wlasnie o tym! A poza tym wierze goraco ze pozytywnie Cie
          zaskoczy nowa plyta ktora wlasnie zaczynamy przygotowywac...pozdrawiam
          serdecznie.
          • xxx131 Re: Sidnej Polak -najwiekszy kaszaniarz szolbizne 27.09.04, 13:04
            ja nez jestem za sidneyem polakiem! przed chwilą slyszalem radio warszawa!
            jedyny człowiek który robi coś na poziomie!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka