jazzfoxy 05.10.04, 13:05 Kolejny, swietny muzyk, ktorego odkrylam, na plycie Africa N'da Blues, na ktorej zagral tez Pharoah Sanders, znakomita rzecz. W jednym z utorow Susana Sandoval - recytuje, spiewa? Mozecie polecic inna plyte tego perkusisty? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jazzfoxy Re: Kahil El'Zabar 22.10.04, 13:35 Nikt nie zna tego perkusisty, Panie Baky, a Pan? Odpowiedz Link Zgłoś
jazzbaky Re: Kahil El'Zabar 25.10.04, 13:40 Być może chodzi o wielkiego (grubego) faceta, który kiedyś grał z Hancockiem? Nie jestem pewny. Jeśli to ten, to ładnie gra, jak większość puszystych. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: Kahil El'Zabar 25.10.04, 13:49 Puszysty to on chyba nie jest, perkusista Tynera jest szczuply, a ma taka moc i sile! Tu okladka plyty, swietnej zreszta. images.amazon.com/images/P/B00004UENW.01.LZZZZZZZ.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
sundance5 Re: Kahil El'Zabar 05.11.04, 13:10 Ośmielam się, Pani JazzFoxy, podać tytuły innych płyt tego muzyka: 1. "We Live at the Bop Shop" 2. "Renaissance of the Resistance" 3. "Big Cliff" 4. "Love Outside of Dreams" 5. "Spirits Entering" Z wyrazami szacunku, S. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: Kahil El'Zabar 05.11.04, 13:59 Musze wyruszyc na polowanie, nie znam tych plyt. Odpowiedz Link Zgłoś
sundance5 Re: Kahil El'Zabar 05.11.04, 14:07 Ale gdzie na polowanie? W sklepach nie widziałem. Ciężko będzie. Pozostaje karta kredytowa i sklep wysyłkowy. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: Kahil El'Zabar 05.11.04, 14:13 Nie jest tak zle, ma sie te wejscia i znajomosci Odpowiedz Link Zgłoś
sundance5 Re: Kahil El'Zabar 05.11.04, 14:19 Pozazdrościć. Ja niestety nie mam "dojść", ale dobrzy ludkowie wspomagają biednego zapaleńca. Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: Kahil El'Zabar 24.03.05, 18:16 jako szczesliwy posiadacz ok.20 plyt kahila el'zabara osmielam sie zapytac jaki jest efekt twoich poszukiwan.jestem ciekaw,bo tez bardzo lubie kahila-pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: Kahil El'Zabar 25.03.05, 11:12 Wstyd sie przyznac, ale nie mam wiecej plyt, polowanie sie nie udalo pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: Kahil El'Zabar 25.03.05, 12:34 sprobuje ci pomoc.kahil prowadzil kilka grup -ethnic heritage ensemble,ritual trio,a ostatnio tri-factor.nagral tez pare swietnych duetow np.z davidem murrayem,z billy bangiem.jego wydawcy to :delmark,CIMP,justin time,8th harmonic breakdown,premonition.zajrzyj na strone:www.multikulti.com-tam znajdziesz kilka jego plyt...jesli podobala ci sie plyta z sandersem polecam kahila z innym gigantem-archie sheppem,zreszta cokolwiek wybierzesz nie zawiedziesz sie.znakomity jest koncert ritual trio z plyty big cliff.polecam .naprawde warto.z jazzowym pozdrowieniem -pharoah Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: Kahil El'Zabar 16.04.05, 17:27 a polowac w tym przypadku naprawde warto...tym bardziej ,ze to bezkrwawe lowy...pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: Kahil El'Zabar 16.04.05, 17:24 czy moja "nagonka"pomogla w polowaniu ,miss jazfoxy?jestem ciekaw.... Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: Kahil El'Zabar 30.05.05, 13:24 wszystkich zainteresowanych informuje,ze wlasnie wyszla nowa plyta kahila el' zabara i jego ritual trio-live at the river east art center 2004.po smierci malachi favorsa (R.I.P.)ritual trio gra nadal!!!!nowym czlonkiem zespolu jest yosef ben israel.na plycie goscinnie gra billy bang.rzecz wydal delmark w wersji cd i jako dvd.cena odpowiednnio:15$ i 25$.o kurcze musze to miec!!!! Odpowiedz Link Zgłoś