Gość: sturdast IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.04, 13:46 czy mozecie polecic mi cos na poczatek z mg?!ktore jego plyty uwazacie za najlepsze?!bede wdzieczna za wszelkie sugestie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sturdast Re: marvn gaye oczywiscie przez v IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.04, 13:48 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luvski Re: marvin gaye IP: *.icpnet.pl 16.10.04, 14:07 zacznij od płyty wydanej dla motown w 1971 roku - 'what's going on'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sturdast Re: marvin gaye IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.04, 18:52 tak tez czynieponoc jest to jedna z ulubienszych plyt j.jarmuscha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luvski Re: marvin gaye IP: *.icpnet.pl 16.10.04, 19:25 nie wiedziałem, chociaż lubie jarmusha. jest coś w necie na ten temat? masz jakiś link do jego ulubionyh płyt? pytam z ciekawości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sturdast Re: marvin gaye IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.04, 20:41 niestety,nie mam konkretnych namiarowczytalam o tymw w "papierowej"gazecie wyborczej w zeszlym tygodniu-moze maja to w archiwum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luvski Re: marvin gaye IP: *.icpnet.pl 17.10.04, 11:00 serwisy.gazeta.pl/film/1,24464,2316373.html znalazłem niestety, o ile lista ulubionych filmów i książek jest długa, o tyle zestawienie płyt obejmuje tylko dwie pozycje - ale faktycznie marvin gaye jest obok iggy popa, a własciwie the stooges, bo w artykule jest przekłamanie ale i tak dowartościowałem się. niezły kontrast swoją drogą - do bólu czarny, polityczny soul obok niegrzecznych ,rock n rollowych frików. mi to pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sturdast Re: marvin gaye IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.04, 11:14 nie obiecuje,ale poszukam gazetki z tym art.o ile pamietam bylo tam ulubionych 10 plyt JJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sturdast Re: marvin gaye IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.04, 11:56 przekopalam sie przez stos gazet i...faktycznie,wymieniaja tylko dwie plyty JJ ,reszta to ksiazki i filmy,niestety( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luvski Re: marvin gaye IP: *.icpnet.pl 17.10.04, 12:53 a to pech ale w sumie mozna sie zabawić w rekonstrukcje tego, czego moze słuchać jj. masz jakies własne propozycje? patrzac na te listy widac, ze lubuje sie w outsiderach - o'hara, rimbaud, murnau, russel - jak w swoich filmach - więc na tej niekompletnej liscie ulubionych płyt jj. proponuje wymienić w nastepnej kolejności - oprócz waitsa czy luriego, bo to zbyt oczywiste - np. lou reeda i jego 'metal music machine' albo wczesnego steve wondera - 'talking books'. co ty na to? moze jeszcz ktos bedzie czytał ten watek i bedzie mial ciekawsze pomysły? aha, na pewno musi byc frank zappa i leonard cohen na bank Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sturdast Re: marvin gaye IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.04, 19:11 jestem pod wrazeniem)ja niestety nie posiadam daru takiej muzycznej empatii i wiedzy jak ty;pozatym JJnie jest moim "faworit"rezyserem,ale...reed i zappa to pewniki!pomysl z cohenem swietny,ale wonder?wspanialy wonder,hm to ciekawe...pozostaje mi liczyc na innych forumowiczow i gorliwie ci kibicowac.pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś