Dodaj do ulubionych

marwin gaye

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.04, 13:46
czy mozecie polecic mi cos na poczatek z mg?!ktore jego plyty uwazacie za
najlepsze?!bede wdzieczna za wszelkie sugestie
Obserwuj wątek
    • Gość: sturdast Re: marvn gaye oczywiscie przez v IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.04, 13:48
    • Gość: luvski Re: marvin gaye IP: *.icpnet.pl 16.10.04, 14:07
      zacznij od płyty wydanej dla motown w 1971 roku - 'what's going on'.
      • Gość: sturdast Re: marvin gaye IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.04, 18:52
        tak tez czyniewinkponoc jest to jedna z ulubienszych plyt j.jarmuscha
        • Gość: luvski Re: marvin gaye IP: *.icpnet.pl 16.10.04, 19:25
          nie wiedziałem, chociaż lubie jarmusha. jest coś w necie na ten temat?
          masz jakiś link do jego ulubionyh płyt? pytam z ciekawości.

• Gość: sturdast Re: marvin gaye IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.04, 20:41
            niestety,nie mam konkretnych namiarowsadczytalam o tymw w "papierowej"gazecie
            wyborczej w zeszlym tygodniu-moze maja to w archiwum?
            • Gość: luvski Re: marvin gaye IP: *.icpnet.pl 17.10.04, 11:00
              serwisy.gazeta.pl/film/1,24464,2316373.html
              znalazłemsmile niestety, o ile lista ulubionych filmów i książek jest długa, o
              tyle zestawienie płyt obejmuje tylko dwie pozycje - ale faktycznie marvin gaye
              jest obok iggy popa, a własciwie the stooges, bo w artykule jest przekłamaniesmile
              ale i tak dowartościowałem się.
              niezły kontrast swoją drogą - do bólu czarny, polityczny soul obok
              niegrzecznych ,rock n rollowych frików. mi to pasuje.
              • Gość: sturdast Re: marvin gaye IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.04, 11:14
                nie obiecujewink,ale poszukam gazetki z tym art.o ile pamietam bylo tam
                ulubionych 10 plyt JJ
                • Gość: sturdast Re: marvin gaye IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.04, 11:56
                  przekopalam sie przez stos gazet i...faktycznie,wymieniaja tylko dwie plyty JJ
                  ,reszta to ksiazki i filmy,niestetysad(
                  • Gość: luvski Re: marvin gaye IP: *.icpnet.pl 17.10.04, 12:53
                    a to pechsmile
                    ale w sumie mozna sie zabawić w rekonstrukcje tego, czego moze słuchać jj.
                    masz jakies własne propozycje?
                    patrzac na te listy widac, ze lubuje sie w outsiderach - o'hara, rimbaud,
                    murnau, russel - jak w swoich filmach - więc na tej niekompletnej liscie
                    ulubionych płyt jj. proponuje wymienić w nastepnej kolejności - oprócz waitsa
                    czy luriego, bo to zbyt oczywiste - np. lou reeda i jego 'metal music machine'
                    albo wczesnego steve wondera - 'talking books'. co ty na to?
                    moze jeszcz ktos bedzie czytał ten watek i bedzie mial ciekawsze pomysły?
                    aha, na pewno musi byc frank zappa i leonard cohen na banksmile
                    • Gość: sturdast Re: marvin gaye IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.04, 19:11
                      jestem pod wrazeniemwink)ja niestety nie posiadam daru takiej muzycznej empatii i
                      wiedzy jak ty;pozatym JJnie jest moim "faworit"rezyserem,ale...reed i zappa to
                      pewniki!pomysl z cohenem swietny,ale wonder?wspanialy wonder,hm to
                      ciekawe...pozostaje mi liczyc na innych forumowiczow i gorliwie ci
                      kibicowac.pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka