Dodaj do ulubionych

Kto lubi Chano Domingueza? co możecie polecić?

19.11.04, 18:58
która jego płyta jest najlepsza?
Czy znacie innych artystów łączących flamenco z jazzem, zwłaszcza pianistów?
Piosenki z Call5e4, którą wykonuje z Tomatito "Oye como viene" mogłabym
słuchać w nieskonczoność.
Obserwuj wątek
    • jazzbaky1 Re: Kto lubi Chano Domingueza? co możecie polecić 22.11.04, 12:54
      "Hecho A Mano"
      "Iman"
      "10 de Paco"
      "Si"
      "Dawn That Dream"
      "Coplas de Madruga"
      "Acoplados"
      "Tu No Sospechas"
      pozdr.
      • ashanti5 Re: Kto lubi Chano Domingueza? co możecie polecić 22.11.04, 14:15
        Rozumiem, ze wszystkie jego płyty są świetne smile bo wszystkie wypisałaś.
        A która jest najllepsza z tych dobrych?
        • jazzbaky1 Re: Kto lubi Chano Domingueza? co możecie polecić 23.11.04, 10:56
          Wiem, że obiektywizm jest nudny, ale zadanie niemożliwe do wykonania: która
          najlepsza? Dla mnie, dla kogos, dla Domingueza?
          • ashanti5 Re: Kto lubi Chano Domingueza? co możecie polecić 24.11.04, 10:12
            dla tego, kto wyraża swoją opinię, czyli w tym wypadku dla Ciebie smile
            Zadam jeszcze inne pytanie: która płyta jest najbardziej flamencowa? w stylu
            kawalkow: "solo con verte", "solea blues" czy wspomniany "oye cmo viene"
            • jazzbaky1 Re: Kto lubi Chano Domingueza? co możecie polecić 24.11.04, 11:07
              Nie jestem Hiszpanem, by stwierdzić co jest "najbardziej flamencowe".
              Wychowany na hejnale z Wieży Marjackiej i big bandach Ciukszy i
              Dzierżanowskiego nie mam wiele do powiedzenia na temat jazzu flamenco bądź
              flamenco w jazzie. Proszę o wyrozumiałość. pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka