ashanti5 19.11.04, 18:58 która jego płyta jest najlepsza? Czy znacie innych artystów łączących flamenco z jazzem, zwłaszcza pianistów? Piosenki z Call5e4, którą wykonuje z Tomatito "Oye como viene" mogłabym słuchać w nieskonczoność. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jazzbaky1 Re: Kto lubi Chano Domingueza? co możecie polecić 22.11.04, 12:54 "Hecho A Mano" "Iman" "10 de Paco" "Si" "Dawn That Dream" "Coplas de Madruga" "Acoplados" "Tu No Sospechas" pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ashanti5 Re: Kto lubi Chano Domingueza? co możecie polecić 22.11.04, 14:15 Rozumiem, ze wszystkie jego płyty są świetne bo wszystkie wypisałaś. A która jest najllepsza z tych dobrych? Odpowiedz Link Zgłoś
jazzbaky1 Re: Kto lubi Chano Domingueza? co możecie polecić 23.11.04, 10:56 Wiem, że obiektywizm jest nudny, ale zadanie niemożliwe do wykonania: która najlepsza? Dla mnie, dla kogos, dla Domingueza? Odpowiedz Link Zgłoś
ashanti5 Re: Kto lubi Chano Domingueza? co możecie polecić 24.11.04, 10:12 dla tego, kto wyraża swoją opinię, czyli w tym wypadku dla Ciebie Zadam jeszcze inne pytanie: która płyta jest najbardziej flamencowa? w stylu kawalkow: "solo con verte", "solea blues" czy wspomniany "oye cmo viene" Odpowiedz Link Zgłoś
jazzbaky1 Re: Kto lubi Chano Domingueza? co możecie polecić 24.11.04, 11:07 Nie jestem Hiszpanem, by stwierdzić co jest "najbardziej flamencowe". Wychowany na hejnale z Wieży Marjackiej i big bandach Ciukszy i Dzierżanowskiego nie mam wiele do powiedzenia na temat jazzu flamenco bądź flamenco w jazzie. Proszę o wyrozumiałość. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś