Gość: Zyga IP: *.238.83.233.adsl.inetia.pl 23.11.04, 10:47 A tym czasem zapraszam do gry: tiny.pl/16t Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Varelse Paradise Lost IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.11.04, 11:10 No, no, no. Kto by pomyslal, ze informacja o Paradisle Lost ukaze sie w GW. Wydawaloby sie, ze przy obecnych 'trendach' w muzyce PL raczej nie zainteresuje dostatecznie duzego grona czytelnikow/sluchaczy. W kazdym razie ciesze sie :o) Jezeli ktokolwiek jest ciekawy a nie zna Paradise Lost - goraco polecam. Mam wszystkie plyty, slucham ich w kolko i nigdy nie mam dosc. Zespol dla ludzi otwartych - nieraz juz zaskakiwali fanow (w tym najbardziej kontrowersyjnym "Host" - notabene jedna z lepszych ich plyt IMO). Mam nadzieje, ze znow zdobede plyte jako pierwszy w Polsce :o))) Pozdrawiam i namawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (gość portalu) Re: Paradise Lost IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 23.11.04, 11:52 no właśnie jakie ich płyty są najlepsze jeśli chodzi oten okres,kiedy grali "ostro"?"Gothic" i cos jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanka PL Re: Paradise Lost IP: 5.2.* / *.chello.pl 23.11.04, 12:22 Z tego okresu polecam "ICON". Ostro, ale melodyjnie i nie "rzeźnia". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Varelse Re: Paradise Lost IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.11.04, 13:09 "Icon", to racja. I oczywiscie "Draconian Times" - czesto uznawana za ich najlepsza plyte z najlepszego okresu. Plyta wczesniejsz - "Shades Of God" - bardziej surowa, ciezka, dolujaca. A potem (po "Draconian") - "One Second" - poczatki wprowadzania elektroniki, ekserymentow. Ale zaznaczam - nic razacego, wszystko naprawde dobrze zgrane z podstawa - metalowym brzmieniem. Z "One Second" pochodzi utwor, ktory przez lata otwieral kazdy koncert PL - "Say Just Words". Chyba moglbym go polecic jako tester - jezeli Ci sie spodoba, polubisz i reszte (moze to troche potrwac, ale warto). Jezeli nie spodoba sie "Say Just Words" - marne szanse na polubienie calosci PL (przynajmniej z bardziej wspolczesnego okresu). Odwiedz: www.paradiselost.co.uk/music_releases_albums.asp Sa tam niemal wszystkie ich utwory (30 sekund) - wystarczy zeby zorientowac sie czy ich polubisz, czy nie. Ja najczesciej slucham "Believe In Nothing" - przedostatniej plyty. Polecam - warto :o) Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ASD Re: Paradise Lost IP: *.kom / *.kom-net.pl 23.11.04, 12:19 Duży plus dla GW, za taką informację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TD Re: Paradise Lost IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 23.11.04, 17:35 Ja słucham wszystkich ich płyt oprócz pierwszej (jak dla mnie trochę za duża sieczka) i "Host" - INHO przesadzili z elektroniką. Na szczęście już wrócili do formy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a skądże:) Re: Paradise Lost IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 03:34 Z każdą plytą mam nadzieję,że będzie lepiej,ale brną w tą elektronikę i to z marnym rezultatem.Oczywiscie to moje zdanie Po draconian times nie nagrali już po prostu dobrej płyty.Zarzucili to co mieli najlepszego-gitarę prowadzącą i wokal.Ostatnia płyta mnie pod tym względem załamała.Już nic nie mowię o tekstach-chałtura! Kurczę,zdenerwowałem się Odpowiedz Link Zgłoś
negatywista Re: Paradise Lost: płyta w lutym 24.11.04, 21:21 Dla mnie liczy się triada: "Icon", "Draconian Times", "One Second". Ta ostatnia najlepsza. Nie obchodzi mnie czy eksperymentują, czy nie, czy zmienili styl i czy to dobrze, czy źle. Interesuje mnie jak grają i jak komponują. Na "One Second" robili to cudnie [genialna płyta], "Host" to już było mydło w proszku. Odpowiedz Link Zgłoś