Dodaj do ulubionych

Kursy tańców country...

02.12.04, 14:03
Ostatnio moi znajomi zapytali mnie czy nie wiem nic na temat tego typu kursów
tańca w Warszawie. I okazało się, że nie wiem sad
Pomożecie? smile
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • agnes_xxx Re: Kursy tańców country... 07.12.04, 17:47
      No niestety, nie wiem.
      Wiem, że jest taki zespół, który nazywa się "Strefa Country" zdaje się...
      i oni tańczą country, choć przyznam się szczerze, że mnie nie zachwycają. Może
      po prostu ten taniec nie nadaje się na pokaz, tylko do zabawy...

W każdym razie jak oglądam czasami filmy, w których tańczą country, to chętnie
      bym się też tak pobawiła...

Miałam okazję tylko raz, na zlocie Ciemnogrodu w Osieku wink

Jak ktoś ma jakieś informacje odnośnie pytania Ginger, to prosimy...
      • gingerr Strefę Country znam... 07.12.04, 18:34
        ... ale tak jak piszesz - oni tańczą, ale nie uczą (choć zdaje się, że kiedyś
        to robili).

Dawno temu miałam okazje uczyć się square dance w USA i pamiętam, że była to
        dla mnie wielka frajda smile
        Potem przyszła moda na line dance...

Hmmm, od paru lat trwa straszna moda na naukę flamenco.
        Ostatnio bardzo popularne zrobiły sie tańce irlandzkie.
        Może i country-tańcowanie dotrze do nas kiedyś...

Pozdrawiam i mam nadzieję, że może ktoś będzie coś wiedział..
        • garthanka Re: Strefę Country znam... 14.12.04, 20:55

Witam serdecznie na forumsmile
          podobno w Chalbiczówce (Grójecka 75) w środy o 19.30 są spotkania dla chcących
          sie uczyć tańczyć country.a jakiś czas temu mówiło sie o tańcach w Kaczce.
          koniecznie zadaj pytanie na TO:
          country.medianet.pl/tablica_ogloszen/index.html - na pewno znajdzie sie
          ktoś zorientowany, a wiem ,że było sporo intensywnych warsztatów i ludzie
          przychodzili tłumnie.

ta strona też powinna dać ci kilka wskazówek
          www.saloon.pl
          ja również chętnie bym tak potańczyła ale niestety Poznań nie obfituje w takie
          atrakcje smile Warszawa jest dobrym miejscem na zrealizowanie twojego marzenia.
          pozdrawiam
          • gingerr Garthanko... 22.12.04, 10:06
            Dzięki za linki, jak tylko minie szał okołoświateczny, to spróbuje na spokojnie
            poczytać.
            Generalnie, jestem fanką tańca (prawie pod każdą postacią) i z tego punktu
            widzenia to raczej ja tobie mogę pozazdrościć mieszkania w Poznaniu! smile
            (bywam tam regularnie - na warsztatach tańca współczesnego!)
            • garthanka Re: Garthanko... 28.12.04, 18:49

witam,
              tak ,słyszłam ,ze u nas jest dobre zaplecze taneczne- ale raczej o corocznym
              festiwalu połaczonym z warsztatami -chyba gdzies we wrzesniu to było. a może
              własnie to masz na myślismile.
              z tańcami country w Poznaniu jest kłopot bo nawet kluby które maja typowo
              countrowy wystrój np.Siouxy na Starym Rynku i grywają na codzień troche country
              w soboty ma normalną ,czyli z ogónodostepną muzyką dyskoteki.gorzej że
              ostatnimi czasy wprowadzili tam tez selekcjonerów i pewnie w kapeluszu w ogóle
              nie dałoby sie wejść wink ale tak na poważnie powinny być tez możliwości
              potanczenia country na koncertach- a w Poznaniu bywają w Saloonie (przy starym
              rynku ,bodajze ulica Żydowska) lub choćby dopytania bywalców gdzie mozna szukać
              takich mozliwości.dlatego polecam Ci zajrzeć tak w ogóle do Chlabiczówki w
              Warszawie -bo jesli tam sie nie dowiesz, to na pewno pokierują cię pod właściwy
              adressmile
              ja też kocham taniec -AgnesXXX to kolejna wielbicielka a przy okazji
              profesjonalistka smile jak byś chciała pogadać o tańcu to zapraszam do
              wątku 'saloon smiling cowboy zaprasza'. to jest nasze miejsce na wszelkie
              tematy poza country a powstało po to by ci którzy szukają czegoś o country nie
              żżymali się ,że trzeba sie przedzierać przez inne tematy. poza tym mozna tam
              dostać drinka na koszt baru i posłuchać conieco muzyki wink
              pozdrawiam
              • quarter Re: Garthanko... 16.03.05, 18:51
                Howdy!

Oj, coś mnie tu chyba ze 200 lat nie było...Pozdrówka dla wszystkich!

W kwestii tańca w W-wie: co środa (z wyjątkiem chyba 2 środy miesiąca czy jakoś
                tak) Wilczyca i Wariatka prowadzą lekcje w Oczku (Grójecka 75) dla
                początkujących. Ponieważ jednak grupa początkując już się nieco "zaawansowała",
                więc pewnie powstaną dwie. Tak czy owak warto wpaść i zorientować się w
                sytuacji. Zaczyna się ok. 19-19:30. No i W&W prowadzą to w "czynie społecznym".

Pozdrówka,

Q
      • wroobelek Re: Kursy tańców country... 28.03.05, 18:33
        hejki!

łał !!! cóż czytam!! - Agnes -byłaś w Osieku, na Ciemnogrodzie????!!
        ach, to były czasy!!! wink))))
        (ja tam chyba najgłośniej wrzeszczałam 'iiiiiihhaaaaaaaaa!!!') wink))

-jednak prawdziwie powiedział Lonstar - że "countrowcy 'pływają' w tym samym
        sosie" wink))

pozdrówki dla wszystkich ! - wróbelek

p.s. no i fajnie byłoby poznać parę kroczków countrowych czy line-dance'owych i
        poskikać wink)
        • garthanka Re: Kursy tańców country... 02.04.05, 18:59

Witam,
          oj widzę, ze temat odzył na wiosnę.słonca wiecej i chyba wszyscy chetniej byśmy
          sie ruszali wink
          miałam okazję poznać parę dni temu Wilczycę w Chlabiczówce i musze powiedzieć,
          ze to przemiła dziewczyna, pełna energii i dowcipna więc lekcje z pewnoscią
          nawet dla tych co maja dwie 'lewe' przynajmniej są ciekawe jesli nie owocne wink

Wróbelku a kiedy czekaja nas jakies imprezy w plenerze? ty często jesteś
          poinformowana dobrze wiec licze na podpowiedzi smile

A tak swoja drogą: słyszeliście (i widzieliście video) może 'Over and over'
          Nelly i Tim Mcgraw ? nieco się zdziwiłam tym duetem. efekt w sumie miły, choć
          niespecjalnie countrowy smile.nie wiem, czy to naiwnie mysleć, że taki popularny
          nurt muzyczny brata sie nieco z country. u nas z pewnoscia byłoby to zbratanie.
          Mam wrażenie, ze mimo wszystko jest to jakis ukłon, który nieco kosztował
          Nelly'ego bo Tim jest bardzo oszczędny w ruchach, wokal jest mało countrowy -
          wydaje się, że Tim sie bardzo dopasował do oczekiwanej stylistyki tak żeby nie
          było 'obciachu' przed fanami drugiej strony.
          ale moze to tylko moje wrazenie.
          z naocznej relacji wiem, że przejeżdzając przez Stany w każdym małym miasteczku
          można usłyszeć country, w wiekszych już niestety nie. Nie wiem natomiast jak
          jest z nowoczesnym country, bo moi świadkowie tego juz nie są w stanie
          odróznić smile

pozdrawiam wiosennie
          GA
          • quarter Re: Kursy tańców country... 06.04.05, 09:38
            Iiii, jakoś tak nie bardzo mi się ten duet podoba. Z countrowych akcentów jest
            tylko strój Tima i jego terenówka. Pieśń jest zasadniczo dosyć mdła, jak wiele
            takich kawałków na MTV. Artystycznie nie widzę więc żadnego ciekawego efektu.
            Oczywiście samo pojawienie się ludzi z odmiennych gatunków jest interesujące,
            ale raczej jednorazowe. I jakoś nie sądze, aby bywalcy wyścigów NASCAR nagle
            zaczęli masowo kupować Nelly'ego, a z kolei kibice NBA przerzucili się na Tima.
            Może być tak, że po prostu chłopaki się lubią, więc posatniwli coś razem nagrać
            dla tak zwanych "jaj".

Pozdróweczka,

Q
          • agnes_xxx Re: Kursy tańców country... 11.04.05, 10:30
            A mnie się ta piosenka baaaaaardzo podoba - jakiś czas temu maglowałam ją kilka
            razy dziennie, over and over wink)
            Może dlatego, że odzwierciedla stan mojej głowy...? hehe

Pozdrowienia dla wroobelka - współuczestniczki Ciemnogrodu wink))
            No i dla GA!
            a.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka