gingerr 02.12.04, 14:03 Ostatnio moi znajomi zapytali mnie czy nie wiem nic na temat tego typu kursów tańca w Warszawie. I okazało się, że nie wiem Pomożecie? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnes_xxx Re: Kursy tańców country... 07.12.04, 17:47 No niestety, nie wiem. Wiem, że jest taki zespół, który nazywa się "Strefa Country" zdaje się... i oni tańczą country, choć przyznam się szczerze, że mnie nie zachwycają. Może po prostu ten taniec nie nadaje się na pokaz, tylko do zabawy... W każdym razie jak oglądam czasami filmy, w których tańczą country, to chętnie bym się też tak pobawiła... Miałam okazję tylko raz, na zlocie Ciemnogrodu w Osieku Jak ktoś ma jakieś informacje odnośnie pytania Ginger, to prosimy... Odpowiedz Link Zgłoś
gingerr Strefę Country znam... 07.12.04, 18:34 ... ale tak jak piszesz - oni tańczą, ale nie uczą (choć zdaje się, że kiedyś to robili). Dawno temu miałam okazje uczyć się square dance w USA i pamiętam, że była to dla mnie wielka frajda Potem przyszła moda na line dance... Hmmm, od paru lat trwa straszna moda na naukę flamenco. Ostatnio bardzo popularne zrobiły sie tańce irlandzkie. Może i country-tańcowanie dotrze do nas kiedyś... Pozdrawiam i mam nadzieję, że może ktoś będzie coś wiedział.. Odpowiedz Link Zgłoś
garthanka Re: Strefę Country znam... 14.12.04, 20:55 Witam serdecznie na forum podobno w Chalbiczówce (Grójecka 75) w środy o 19.30 są spotkania dla chcących sie uczyć tańczyć country.a jakiś czas temu mówiło sie o tańcach w Kaczce. koniecznie zadaj pytanie na TO: country.medianet.pl/tablica_ogloszen/index.html - na pewno znajdzie sie ktoś zorientowany, a wiem ,że było sporo intensywnych warsztatów i ludzie przychodzili tłumnie. ta strona też powinna dać ci kilka wskazówek www.saloon.pl ja również chętnie bym tak potańczyła ale niestety Poznań nie obfituje w takie atrakcje Warszawa jest dobrym miejscem na zrealizowanie twojego marzenia. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gingerr Garthanko... 22.12.04, 10:06 Dzięki za linki, jak tylko minie szał okołoświateczny, to spróbuje na spokojnie poczytać. Generalnie, jestem fanką tańca (prawie pod każdą postacią) i z tego punktu widzenia to raczej ja tobie mogę pozazdrościć mieszkania w Poznaniu! (bywam tam regularnie - na warsztatach tańca współczesnego!) Odpowiedz Link Zgłoś
garthanka Re: Garthanko... 28.12.04, 18:49 witam, tak ,słyszłam ,ze u nas jest dobre zaplecze taneczne- ale raczej o corocznym festiwalu połaczonym z warsztatami -chyba gdzies we wrzesniu to było. a może własnie to masz na myśli. z tańcami country w Poznaniu jest kłopot bo nawet kluby które maja typowo countrowy wystrój np.Siouxy na Starym Rynku i grywają na codzień troche country w soboty ma normalną ,czyli z ogónodostepną muzyką dyskoteki.gorzej że ostatnimi czasy wprowadzili tam tez selekcjonerów i pewnie w kapeluszu w ogóle nie dałoby sie wejść ale tak na poważnie powinny być tez możliwości potanczenia country na koncertach- a w Poznaniu bywają w Saloonie (przy starym rynku ,bodajze ulica Żydowska) lub choćby dopytania bywalców gdzie mozna szukać takich mozliwości.dlatego polecam Ci zajrzeć tak w ogóle do Chlabiczówki w Warszawie -bo jesli tam sie nie dowiesz, to na pewno pokierują cię pod właściwy adres ja też kocham taniec -AgnesXXX to kolejna wielbicielka a przy okazji profesjonalistka jak byś chciała pogadać o tańcu to zapraszam do wątku 'saloon smiling cowboy zaprasza'. to jest nasze miejsce na wszelkie tematy poza country a powstało po to by ci którzy szukają czegoś o country nie żżymali się ,że trzeba sie przedzierać przez inne tematy. poza tym mozna tam dostać drinka na koszt baru i posłuchać conieco muzyki pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
quarter Re: Garthanko... 16.03.05, 18:51 Howdy! Oj, coś mnie tu chyba ze 200 lat nie było...Pozdrówka dla wszystkich! W kwestii tańca w W-wie: co środa (z wyjątkiem chyba 2 środy miesiąca czy jakoś tak) Wilczyca i Wariatka prowadzą lekcje w Oczku (Grójecka 75) dla początkujących. Ponieważ jednak grupa początkując już się nieco "zaawansowała", więc pewnie powstaną dwie. Tak czy owak warto wpaść i zorientować się w sytuacji. Zaczyna się ok. 19-19:30. No i W&W prowadzą to w "czynie społecznym". Pozdrówka, Q Odpowiedz Link Zgłoś
wroobelek Re: Kursy tańców country... 28.03.05, 18:33 hejki! łał !!! cóż czytam!! - Agnes -byłaś w Osieku, na Ciemnogrodzie????!! ach, to były czasy!!! )))) (ja tam chyba najgłośniej wrzeszczałam 'iiiiiihhaaaaaaaaa!!!') )) -jednak prawdziwie powiedział Lonstar - że "countrowcy 'pływają' w tym samym sosie" )) pozdrówki dla wszystkich ! - wróbelek p.s. no i fajnie byłoby poznać parę kroczków countrowych czy line-dance'owych i poskikać ) Odpowiedz Link Zgłoś
garthanka Re: Kursy tańców country... 02.04.05, 18:59 Witam, oj widzę, ze temat odzył na wiosnę.słonca wiecej i chyba wszyscy chetniej byśmy sie ruszali miałam okazję poznać parę dni temu Wilczycę w Chlabiczówce i musze powiedzieć, ze to przemiła dziewczyna, pełna energii i dowcipna więc lekcje z pewnoscią nawet dla tych co maja dwie 'lewe' przynajmniej są ciekawe jesli nie owocne Wróbelku a kiedy czekaja nas jakies imprezy w plenerze? ty często jesteś poinformowana dobrze wiec licze na podpowiedzi A tak swoja drogą: słyszeliście (i widzieliście video) może 'Over and over' Nelly i Tim Mcgraw ? nieco się zdziwiłam tym duetem. efekt w sumie miły, choć niespecjalnie countrowy .nie wiem, czy to naiwnie mysleć, że taki popularny nurt muzyczny brata sie nieco z country. u nas z pewnoscia byłoby to zbratanie. Mam wrażenie, ze mimo wszystko jest to jakis ukłon, który nieco kosztował Nelly'ego bo Tim jest bardzo oszczędny w ruchach, wokal jest mało countrowy - wydaje się, że Tim sie bardzo dopasował do oczekiwanej stylistyki tak żeby nie było 'obciachu' przed fanami drugiej strony. ale moze to tylko moje wrazenie. z naocznej relacji wiem, że przejeżdzając przez Stany w każdym małym miasteczku można usłyszeć country, w wiekszych już niestety nie. Nie wiem natomiast jak jest z nowoczesnym country, bo moi świadkowie tego juz nie są w stanie odróznić pozdrawiam wiosennie GA Odpowiedz Link Zgłoś
quarter Re: Kursy tańców country... 06.04.05, 09:38 Iiii, jakoś tak nie bardzo mi się ten duet podoba. Z countrowych akcentów jest tylko strój Tima i jego terenówka. Pieśń jest zasadniczo dosyć mdła, jak wiele takich kawałków na MTV. Artystycznie nie widzę więc żadnego ciekawego efektu. Oczywiście samo pojawienie się ludzi z odmiennych gatunków jest interesujące, ale raczej jednorazowe. I jakoś nie sądze, aby bywalcy wyścigów NASCAR nagle zaczęli masowo kupować Nelly'ego, a z kolei kibice NBA przerzucili się na Tima. Może być tak, że po prostu chłopaki się lubią, więc posatniwli coś razem nagrać dla tak zwanych "jaj". Pozdróweczka, Q Odpowiedz Link Zgłoś
agnes_xxx Re: Kursy tańców country... 11.04.05, 10:30 A mnie się ta piosenka baaaaaardzo podoba - jakiś czas temu maglowałam ją kilka razy dziennie, over and over ) Może dlatego, że odzwierciedla stan mojej głowy...? hehe Pozdrowienia dla wroobelka - współuczestniczki Ciemnogrodu )) No i dla GA! a. Odpowiedz Link Zgłoś