Dodaj do ulubionych

Płyta 2004 wg Screenagers.pl

16.01.05, 22:23
www.screenagers.pl
Wszelkie komentarze mile widziane.

Pozdr.
Obserwuj wątek
    • Gość: goosia Re: Płyta 2004 wg Screenagers.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 22:53
      witamy ilhanie smile...screemagers...heh...duzo i malo zarazem...ale ciesze sie ze
      jestem na liscie smile...pozdrawiam
    • Gość: tegosław Re: Płyta 2004 wg Screenagers.pl IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 17.01.05, 11:10
      dawno nie widzialem tylu cipkowatych zespołow
      • Gość: divad Re: Płyta 2004 wg Screenagers.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 21:15
        racja. franz i inne zespoliki-na-sile-promowane-prz ez-przemysl-'muzyczny' to g...no!
        • ilhan Re: Płyta 2004 wg Screenagers.pl 17.01.05, 23:00
          Gość portalu: divad napisał(a):

> racja. franz i inne zespoliki-na-sile-promowane-prz ez-przemysl-'muzyczny' to g...no!

Upewniłeś się, że znasz wyróżnione Arcade Fire, Seafood, Secret Machines czy Crimea?
          • ihopeyouwilllikeme Re: Płyta 2004 wg Screenagers.pl 18.01.05, 11:51
            > Arcade Fire, Seafood, Secret Machines czy Crimea?

Od kiedy te zespoły są " na siłe promowane " ? Chyba nie ten adres.
            • ilhan Re: Płyta 2004 wg Screenagers.pl 18.01.05, 15:25
              ihopeyouwilllikeme napisał:

> > Arcade Fire, Seafood, Secret Machines czy Crimea?
              >
              > Od kiedy te zespoły są " na siłe promowane " ? Chyba nie ten adres.

To właśnie chciałem powiedzieć. Z dziesiątki redakcji jedynie Franz, Interpol i może Razorlight dostały w tym roku jakieś masowe wsparcie mediów. Pewnie bez tego nie byłyby tak popularne, ale prasa musi o czymś pisać. Tak było od zawsze, że wolała to robić o jednych, niż o drugich.

Cztery wymienione przeze mnie zespoły to aninomowe zjawiska w tym kraju. Sonic Youth i Morrissey jak się komuś nie podoba, to ma chyba ten ktoś szerszy problem.
              • Gość: nadzieja Re: Płyta 2004 wg Screenagers.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 15:27
                > Cztery wymienione przeze mnie zespoły to aninomowe zjawiska w tym kraju.
                Sonic
                > Youth i Morrissey jak się komuś nie podoba, to ma chyba ten ktoś szerszy
                proble
                > m.

o jakim "szerszym" problemie mowisz???
              • humbak Re: Płyta 2004 wg Screenagers.pl 18.01.05, 15:28
                Myślisz że gust nie obejmujący SY czy Morisseya to jakiś poważny prblem? Nie
                twierdzę że to nie jest muzyka warta poznania (SY nawet lubię cokolwiek), ale
                pamiętaj, że muzyki jest na tyle, że można się nią ciszyć nie znajdując
                upodobania dla tych twórców.
                • Gość: nadzieja Re: Płyta 2004 wg Screenagers.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 15:33
                  i znow: otoz to...
                  muzyka przedstawiona w rankingu malo mnie pociaga - inny mam gust... nie
                  uwazam, ze jest to jakies "szerszy problem"...
                • ilhan Re: Płyta 2004 wg Screenagers.pl 18.01.05, 15:40
                  Dobra, nieprecyzyjnie się wyraziłem.
                  Po prostu SY i Moz to legendy, których prawa do obecności w takiej 10-tce nikt nie powinien podważać.
                  • humbak Re: Płyta 2004 wg Screenagers.pl 18.01.05, 15:48
                    Jakość to podstawowe kryterium. Jak jest jakość, a nie wątpie że jest, to
                    proszę się odstosunkować od ich obecności w zestawieniu.
                    • ilhan Re: Płyta 2004 wg Screenagers.pl 18.01.05, 15:58
                      humbak napisał:

> Jakość to podstawowe kryterium. Jak jest jakość, a nie wątpie że jest, to
                      > proszę się odstosunkować od ich obecności w zestawieniu.

Chodzi o to, że jakość u nich jest nieprzerwanie od 20 lat.
                      • humbak Re: Płyta 2004 wg Screenagers.pl 18.01.05, 16:07
                        Nie przeczę, ale zawsze należy ananlizować dany album. Z resztą nic nowego tu
                        nie piszęsmile
              • Gość: As Re: Płyta 2004 wg Screenagers.pl IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 18.01.05, 16:00
                ilhan napisał:

Sonic
                > Youth i Morrissey jak się komuś nie podoba, to ma chyba ten ktoś szerszy
                proble
                > m.

Ilhanie, nie przesadzaj. To że ktoś nie zna twórczości tych artystów, nie robi
                od razu z niego dyletanta muzycznego z "szerszym problemem".
                • humbak Re: Płyta 2004 wg Screenagers.pl 18.01.05, 16:08
                  Jedna niedokładność, 3 korektysmile
                • ilhan Re: Płyta 2004 wg Screenagers.pl 18.01.05, 16:13
                  Gość portalu: As napisał(a):

> Ilhanie, nie przesadzaj. To że ktoś nie zna twórczości tych artystów, nie robi
                  > od razu z niego dyletanta muzycznego z "szerszym problemem".

1. Nie pisałem nic o nieznajomości twórczości.
                  2. Rozmawialiśmy o liście płyt roku - jeśli ktoś nie rozumie, że zjawiska pokroju SY lub Morrisseya mają prawo być w takim zestawieniu, to niewątpliwie ma problem.

Aż taką przyjemność sprawia wam czepianie się słówek? Więcej się nie tłumaczę.
                  • Gość: As Re: Płyta 2004 wg Screenagers.pl IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 18.01.05, 16:15
                    Przepraszam może poniosło mnie. Ale zły dzień dzisiaj miałem sad
                    • ilhan Re: Płyta 2004 wg Screenagers.pl 18.01.05, 16:18
                      Gość portalu: As napisał(a):

> Przepraszam może poniosło mnie. Ale zły dzień dzisiaj miałem sad

To pozdrawiam i życzę poprawy humoru smile
        • Gość: muka! Re: Płyta 2004 wg Screenagers.pl IP: *.chello.pl 18.01.05, 12:11
          Proponuje porozmawiać o tej liście za 10 lat. Albo nawet za 5. Takie Secret
          Machines raczej się obroni, choć drugi "Sgt. Pepper" czy "London Calling" to to
          nie jest wink. Ale z balona pod nazwą Franz Ferdinand zejdzie raczej większość
          powietrza. O ile nie będziemy mieli do czynienia wręcz ze spektakularnym "bum".
          Byłbym zaskoczony gdyby było inaczej, jeśli wziąć pod uwagę cała aferę, jaką
          wokół tego zespołu rozpętały media i porównać z tym, co faktycznie miał do
          zaoferowania na płycie.
    • aasiek Re: Płyta 2004 wg Screenagers.pl 18.01.05, 14:08
      Od wczoraj znam Secret Machines i obecność tej płyty na liście jest dla mnie
      oczywista smile to tak na gorąco, bez większych refleksji, bo ogólnie jestem za,
      ale części nie znam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka