ilhan 16.01.05, 22:23 www.screenagers.pl Wszelkie komentarze mile widziane. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: goosia Re: Płyta 2004 wg Screenagers.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 22:53 witamy ilhanie ...screemagers...heh...duzo i malo zarazem...ale ciesze sie ze jestem na liscie ...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tegosław Re: Płyta 2004 wg Screenagers.pl IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 17.01.05, 11:10 dawno nie widzialem tylu cipkowatych zespołow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: divad Re: Płyta 2004 wg Screenagers.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 21:15 racja. franz i inne zespoliki-na-sile-promowane-prz ez-przemysl-'muzyczny' to g...no! Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Płyta 2004 wg Screenagers.pl 17.01.05, 23:00 Gość portalu: divad napisał(a): > racja. franz i inne zespoliki-na-sile-promowane-prz ez-przemysl-'muzyczny' to g...no! Upewniłeś się, że znasz wyróżnione Arcade Fire, Seafood, Secret Machines czy Crimea? Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Płyta 2004 wg Screenagers.pl 18.01.05, 11:51 > Arcade Fire, Seafood, Secret Machines czy Crimea? Od kiedy te zespoły są " na siłe promowane " ? Chyba nie ten adres. Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Płyta 2004 wg Screenagers.pl 18.01.05, 15:25 ihopeyouwilllikeme napisał: > > Arcade Fire, Seafood, Secret Machines czy Crimea? > > Od kiedy te zespoły są " na siłe promowane " ? Chyba nie ten adres. To właśnie chciałem powiedzieć. Z dziesiątki redakcji jedynie Franz, Interpol i może Razorlight dostały w tym roku jakieś masowe wsparcie mediów. Pewnie bez tego nie byłyby tak popularne, ale prasa musi o czymś pisać. Tak było od zawsze, że wolała to robić o jednych, niż o drugich. Cztery wymienione przeze mnie zespoły to aninomowe zjawiska w tym kraju. Sonic Youth i Morrissey jak się komuś nie podoba, to ma chyba ten ktoś szerszy problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadzieja Re: Płyta 2004 wg Screenagers.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 15:27 > Cztery wymienione przeze mnie zespoły to aninomowe zjawiska w tym kraju. Sonic > Youth i Morrissey jak się komuś nie podoba, to ma chyba ten ktoś szerszy proble > m. o jakim "szerszym" problemie mowisz??? Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Płyta 2004 wg Screenagers.pl 18.01.05, 15:28 Myślisz że gust nie obejmujący SY czy Morisseya to jakiś poważny prblem? Nie twierdzę że to nie jest muzyka warta poznania (SY nawet lubię cokolwiek), ale pamiętaj, że muzyki jest na tyle, że można się nią ciszyć nie znajdując upodobania dla tych twórców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadzieja Re: Płyta 2004 wg Screenagers.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 15:33 i znow: otoz to... muzyka przedstawiona w rankingu malo mnie pociaga - inny mam gust... nie uwazam, ze jest to jakies "szerszy problem"... Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Płyta 2004 wg Screenagers.pl 18.01.05, 15:40 Dobra, nieprecyzyjnie się wyraziłem. Po prostu SY i Moz to legendy, których prawa do obecności w takiej 10-tce nikt nie powinien podważać. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Płyta 2004 wg Screenagers.pl 18.01.05, 15:48 Jakość to podstawowe kryterium. Jak jest jakość, a nie wątpie że jest, to proszę się odstosunkować od ich obecności w zestawieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Płyta 2004 wg Screenagers.pl 18.01.05, 15:58 humbak napisał: > Jakość to podstawowe kryterium. Jak jest jakość, a nie wątpie że jest, to > proszę się odstosunkować od ich obecności w zestawieniu. Chodzi o to, że jakość u nich jest nieprzerwanie od 20 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Płyta 2004 wg Screenagers.pl 18.01.05, 16:07 Nie przeczę, ale zawsze należy ananlizować dany album. Z resztą nic nowego tu nie piszę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Płyta 2004 wg Screenagers.pl IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 18.01.05, 16:00 ilhan napisał: Sonic > Youth i Morrissey jak się komuś nie podoba, to ma chyba ten ktoś szerszy proble > m. Ilhanie, nie przesadzaj. To że ktoś nie zna twórczości tych artystów, nie robi od razu z niego dyletanta muzycznego z "szerszym problemem". Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Płyta 2004 wg Screenagers.pl 18.01.05, 16:08 Jedna niedokładność, 3 korekty Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Płyta 2004 wg Screenagers.pl 18.01.05, 16:13 Gość portalu: As napisał(a): > Ilhanie, nie przesadzaj. To że ktoś nie zna twórczości tych artystów, nie robi > od razu z niego dyletanta muzycznego z "szerszym problemem". 1. Nie pisałem nic o nieznajomości twórczości. 2. Rozmawialiśmy o liście płyt roku - jeśli ktoś nie rozumie, że zjawiska pokroju SY lub Morrisseya mają prawo być w takim zestawieniu, to niewątpliwie ma problem. Aż taką przyjemność sprawia wam czepianie się słówek? Więcej się nie tłumaczę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Płyta 2004 wg Screenagers.pl IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 18.01.05, 16:15 Przepraszam może poniosło mnie. Ale zły dzień dzisiaj miałem Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Płyta 2004 wg Screenagers.pl 18.01.05, 16:18 Gość portalu: As napisał(a): > Przepraszam może poniosło mnie. Ale zły dzień dzisiaj miałem To pozdrawiam i życzę poprawy humoru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muka! Re: Płyta 2004 wg Screenagers.pl IP: *.chello.pl 18.01.05, 12:11 Proponuje porozmawiać o tej liście za 10 lat. Albo nawet za 5. Takie Secret Machines raczej się obroni, choć drugi "Sgt. Pepper" czy "London Calling" to to nie jest . Ale z balona pod nazwą Franz Ferdinand zejdzie raczej większość powietrza. O ile nie będziemy mieli do czynienia wręcz ze spektakularnym "bum". Byłbym zaskoczony gdyby było inaczej, jeśli wziąć pod uwagę cała aferę, jaką wokół tego zespołu rozpętały media i porównać z tym, co faktycznie miał do zaoferowania na płycie. Odpowiedz Link Zgłoś
aasiek Re: Płyta 2004 wg Screenagers.pl 18.01.05, 14:08 Od wczoraj znam Secret Machines i obecność tej płyty na liście jest dla mnie oczywista to tak na gorąco, bez większych refleksji, bo ogólnie jestem za, ale części nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś