Dodaj do ulubionych

ŻĄDAM LUSTRACJI MUZYKÓW!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 20:35
Trzeba się w końcu dowiedzieć, dlaczego Kapitan Nemo i Gayga wydawali płyty, a Dezerter nie!!!
Obserwuj wątek
    • homohedonistus Re: ŻĄDAM LUSTRACJI MUZYKÓW!!! 17.01.05, 20:41
      Dezerter wydawał. Poszli na układ z władzą w 1987 roku. Sprzedali się.
      • humbak Re: ŻĄDAM LUSTRACJI MUZYKÓW!!! 17.01.05, 20:50
        A jakiem sposobem wielkie kapitalistyczne gwiazdy koncertowały w naszej ukochanej Polszcze Ludowej? Co władza miała z tego?
      • kosz.marny Re: ŻĄDAM LUSTRACJI MUZYKÓW!!! 18.01.05, 08:36
        homohedonistus napisał:

> Dezerter wydawał. Poszli na układ z władzą w 1987 roku. Sprzedali się.

To jeszcze nie wszystko. W roku 1983 sprzedali się pierwszy raz, kiedy zmienili
        nazwę z SS-20 na Dezerter i wydali singiel (tfu!). A mogło być tak pięknie -
        jeszcze jedna absolutnie niezależna kapela garażowa, nie znana nikomu, poza jej
        twórcami i psu sąsiada... wink
        • kosz.marny ERRATA 18.01.05, 08:37
          kosz.marny napisał:

> (...)poza jej twórcami i psu sąsiada... wink

Oczywiście miało być: psem sąsiada

ZLUSTROWAĆ I JUŻ!!!
        • homohedonistus Re: ŻĄDAM LUSTRACJI MUZYKÓW!!! 18.01.05, 15:35
          Dezerterom to sprzedawanie się tak w nawyk weszło, że nawet w wolnej (no powiedzmy wolnej) Polsce sprzedali się jeszcze kilka razy. Wpierw Warnerowi, a teraz MetalMind. A kolejny raz mają w planach, zaczną grać metal jak nic.
    • Gość: johnny hallydayyy Re: ŻĄDAM LUSTRACJI MUZYKÓW!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 20:43
      Jeszcze lepszym przykładem są ZOMBIE typu Krzysio K.,Maryla R. itd.itp.Zlustrować to za mało smile.
    • braineater Re: ŻĄDAM LUSTRACJI MUZYKÓW!!! 17.01.05, 20:53
      I jakie siły stworzyły Lady Pank Marylę Rodowicz oraz Budke Szofera - to musiał
      byc spisek pogrobowców Lenina....
      Pozdrowieniasmile
    • dreaded88 Re: ŻĄDAM LUSTRACJI MUZYKÓW!!! 18.01.05, 01:00
      Śmiejcie się, ale w magazynie Rock'n'Roll (Wacławiak, Brozowicz, Łobodziński,
      Polak tam pisali, jak ktoś nie pamięta tych pradziejów) w 1991 ukazał się
      artykuł o Tilcie, niby żartobliwie, w oparciu jednak o - jak twierdził autor -
      fakty, sugerujący dziwne kontakty tej orkiestry ze Stasi.
      • humbak Re: ŻĄDAM LUSTRACJI MUZYKÓW!!! 18.01.05, 01:13
        No proszę... Stasi! To coś nowego w sumie... rozumiem KGB, CIA, ale Stasi?
      • Gość: muka! Re: ŻĄDAM LUSTRACJI MUZYKÓW!!! IP: *.chello.pl 18.01.05, 12:17
        Ale to naprawdę był żart. Stary jestem, egzemplarza archiwalnego nie mam, więc
        mogę się mylić, ale chyba tam autor używał takich argumentów jak niemieckie
        pseudonimy muzyków Tiltu wink
        • Gość: luukasz4 Re: ŻĄDAM LUSTRACJI MUZYKÓW!!! IP: *.humangenetik-med.Uni-Goettingen.de 18.01.05, 13:40
          tak, to by zart primaaprilisowy, w kolejnym numerze sprostowali to. ale dla
          mnie brzmialo to wiarygodnie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka