Gość: roman IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 20:35 Trzeba się w końcu dowiedzieć, dlaczego Kapitan Nemo i Gayga wydawali płyty, a Dezerter nie!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
homohedonistus Re: ŻĄDAM LUSTRACJI MUZYKÓW!!! 17.01.05, 20:41 Dezerter wydawał. Poszli na układ z władzą w 1987 roku. Sprzedali się. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: ŻĄDAM LUSTRACJI MUZYKÓW!!! 17.01.05, 20:50 A jakiem sposobem wielkie kapitalistyczne gwiazdy koncertowały w naszej ukochanej Polszcze Ludowej? Co władza miała z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
kosz.marny Re: ŻĄDAM LUSTRACJI MUZYKÓW!!! 18.01.05, 08:36 homohedonistus napisał: > Dezerter wydawał. Poszli na układ z władzą w 1987 roku. Sprzedali się. To jeszcze nie wszystko. W roku 1983 sprzedali się pierwszy raz, kiedy zmienili nazwę z SS-20 na Dezerter i wydali singiel (tfu!). A mogło być tak pięknie - jeszcze jedna absolutnie niezależna kapela garażowa, nie znana nikomu, poza jej twórcami i psu sąsiada... Odpowiedz Link Zgłoś
kosz.marny ERRATA 18.01.05, 08:37 kosz.marny napisał: > (...)poza jej twórcami i psu sąsiada... Oczywiście miało być: psem sąsiada ZLUSTROWAĆ I JUŻ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
homohedonistus Re: ŻĄDAM LUSTRACJI MUZYKÓW!!! 18.01.05, 15:35 Dezerterom to sprzedawanie się tak w nawyk weszło, że nawet w wolnej (no powiedzmy wolnej) Polsce sprzedali się jeszcze kilka razy. Wpierw Warnerowi, a teraz MetalMind. A kolejny raz mają w planach, zaczną grać metal jak nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johnny hallydayyy Re: ŻĄDAM LUSTRACJI MUZYKÓW!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 20:43 Jeszcze lepszym przykładem są ZOMBIE typu Krzysio K.,Maryla R. itd.itp.Zlustrować to za mało . Odpowiedz Link Zgłoś
braineater Re: ŻĄDAM LUSTRACJI MUZYKÓW!!! 17.01.05, 20:53 I jakie siły stworzyły Lady Pank Marylę Rodowicz oraz Budke Szofera - to musiał byc spisek pogrobowców Lenina.... Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
dreaded88 Re: ŻĄDAM LUSTRACJI MUZYKÓW!!! 18.01.05, 01:00 Śmiejcie się, ale w magazynie Rock'n'Roll (Wacławiak, Brozowicz, Łobodziński, Polak tam pisali, jak ktoś nie pamięta tych pradziejów) w 1991 ukazał się artykuł o Tilcie, niby żartobliwie, w oparciu jednak o - jak twierdził autor - fakty, sugerujący dziwne kontakty tej orkiestry ze Stasi. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: ŻĄDAM LUSTRACJI MUZYKÓW!!! 18.01.05, 01:13 No proszę... Stasi! To coś nowego w sumie... rozumiem KGB, CIA, ale Stasi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muka! Re: ŻĄDAM LUSTRACJI MUZYKÓW!!! IP: *.chello.pl 18.01.05, 12:17 Ale to naprawdę był żart. Stary jestem, egzemplarza archiwalnego nie mam, więc mogę się mylić, ale chyba tam autor używał takich argumentów jak niemieckie pseudonimy muzyków Tiltu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luukasz4 Re: ŻĄDAM LUSTRACJI MUZYKÓW!!! IP: *.humangenetik-med.Uni-Goettingen.de 18.01.05, 13:40 tak, to by zart primaaprilisowy, w kolejnym numerze sprostowali to. ale dla mnie brzmialo to wiarygodnie Odpowiedz Link Zgłoś