Gość: As IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 28.05.02, 01:26 Jak myślicie, czy istnieje taki styl w muzyce?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ksenia Re: Jazzmetal IP: *.de.ihost.com 28.05.02, 09:36 Gość portalu: As napisał(a): > Jak myślicie, czy istnieje taki styl w muzyce?? hmmmmm moze Dillinger Escape Plan, albo niektóre projekty Johna Zorna - choćby Painkiller.......)) ksenia Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek666 Re: Jazzmetal 28.05.02, 10:02 Kiedyś słyszałem takie określenie w odniesieniu do muzyki zespołu CYNIC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregkor Re: Jazzmetal IP: 195.94.205.* 28.05.02, 10:13 W zasadzie można zakwalifikować do tej półki Matalex z płytą "Jazz Grunge". Również kapelka Tribal Tech gra dosyć ostry jazz-rock. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teddy Re: Jazzmetal IP: 62.233.138.* 28.05.02, 13:56 Jak założymy kapelę z Jaśkiem to będziemy grali jazzmetal. Asie - dzięki za wymyślenie nazwy nowego gatunku.JESTEŚ OJCEM CHRZESTNYM TEJ NAZWY - rozbijanie szampana o Marshalla masz pewne. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek666 Re: Jazzmetal 28.05.02, 14:13 Jazz jest dla mnie niemal całkowicie nieznanym zjawiskiem, ale myślę, ze elementy metalu jestem w stanie bez większych problemów zapewnić. Pozostaje jedynie w miarę szybko nauczyć się grać na jakimś instrumencie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregkor Re: Jazzmetal IP: 195.94.205.* 28.05.02, 14:50 Proponuje wydać płytę i pobić ich troje. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek666 Re: Jazzmetal 28.05.02, 14:57 Gość portalu: gregkor napisał(a): > Proponuje wydać płytę i pobić ich troje. Nie jestem pewien, czy dobrze Cię zrozumiałem, ale wydaje mi się że do pobicia muzyków zespołu Ichtroje nie jest konieczne wydawanie płyty. ))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregkor Re: Jazzmetal IP: 195.94.205.* 28.05.02, 15:16 Przecież mi chodzi o kaseeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek666 Re: Jazzmetal 28.05.02, 15:41 Gość portalu: gregkor napisał(a): > Przecież mi chodzi o kaseeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Eh, aż 20 wykrzykników po wyrazie "kasa".... ależ teraz ludzie są bez ideowi... )))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Jazzmetal IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 28.05.02, 15:23 jasiek666 napisał(a): > Gość portalu: gregkor napisał(a): > > > Proponuje wydać płytę i pobić ich troje. > > Nie jestem pewien, czy dobrze Cię zrozumiałem, ale wydaje mi się że do pobicia > muzyków zespołu Ichtroje nie jest konieczne wydawanie płyty. > ))))))) Jaśku, z całym szacunkiem ale w tym zespole występuje również kobieta... chcesz ją bić ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregkor Re: Jazzmetal IP: 195.94.205.* 28.05.02, 15:31 A nie występują przypadkiem 2 a może nawet 3 kobiety? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Jazzmetal IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 28.05.02, 15:38 Gość portalu: gregkor napisał(a): > A nie występują przypadkiem 2 a może nawet 3 kobiety? Tego to akurat nie wiem. Ale wiem że w zespole Ich Troje udziela sie taki balet na koncertach no i w tym balecie występuje brat mojego kumpla. Zresztą znam tego brata. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek666 Re: Jazzmetal 28.05.02, 15:35 Gość portalu: As napisał(a): > > Jaśku, z całym szacunkiem ale w tym zespole występuje również kobieta... chcesz > ją > bić ? A niech mnie, w życiu bym nie pomyślał.... ona jest tak pozbawiona kobiecości, ze byłem pewien, że to facet... Odpowiedz Link Zgłoś
egon_olsen jazz i metal 09.06.02, 20:00 polecam tworczosc solowa Mike'a Pattona. Robil wiele roznych rzeczy, ocierajac sie o metal, jazz, pastisz. Zespoly takie jak Mr.Bungle, Fantomas, Big Jake czy tez solowe plyty Pattona sa doskonalym dowodem ze mieszac mozna wszystko ze wszystkim... aczkolwiek nikt jeszcze nie pomyslal o czyms tak wspanialym jak disco-polo z growlingiem a la Cannibal Copse )) Wszystko przed nami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: jazz i metal IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 09.06.02, 20:13 aczkolwiek nikt jeszcze nie pomyslal o czyms tak wspanialym jak > disco-polo z growlingiem a la Cannibal Copse )) Wszystko przed nami... Eee, to ja już bym wolał thrash-metal z głosikami a la disco-polo Odpowiedz Link Zgłoś
egon_olsen Re: jazz i metal 09.06.02, 20:17 umiesz grac? skoluj kapele - ja nie umiem spiewac... jakos by sie przetworzylo wokal na kompie i bysmy mieli np. "Majteczki w kropeczki' w aranzacji a la Sepultura )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ugugunan To istnieje od dawna... IP: 2.4.STABLE* / 10.10.0.* 09.06.02, 20:30 Na początku zamierzchłych lat 90-tych ubiegłego stulecia działała w Stanach kapelka o wdzięcznej nazwie Psychopath. W niej to, udzielał się pałker z jazzowymi inklinacjami. Było to nawet dobrze słyszalne, zwłaszcza jak delikatnie "macał" blachy. Jazz metal to nie nowość, protoplastą był Slayer. Niektóre harmonie kreowane przez panów Hanemanna i Kinga do złudzenia przypominają rozwiązania harmoniczne wypływające spod palców Sir Johna Scofielda (np. l.p. "Grace under pressure")... Musicie się tylko uważnie wsłuchać... *-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: este Re: jazz i metal IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 09.06.02, 22:09 a przecież w Fantomasie bębni nie kto inny tylko Dave Lombardo, który po odejściu ze Slayera zaczął często współpracować z jazzmanami - głównie nowojorskimi szaleńcami z Zornem na czele swoją drogą Naked City czy Painkiller Zorna to klasyka jazzmetalu niektóre utwory to czysty Napalm Death ! choć to wszystko tylko etykietki, zresztą obraźliwe dla tych muzyków, bo Patton czy Zorn potrafią przeciez zagrać każdy gatunek muzyki (może trochę w "nowych brzmieniach" się jeszcze nie odnajdują, ale myslę, że to kwestia czasu) no i szkoda, że nie słyszeli disco-polo Odpowiedz Link Zgłoś
egon_olsen Re: jazz i metal 09.06.02, 22:14 to nic tylko im wysłać... żeby mieli czerpać skąd inspiracje... )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksenia Re: jazz i metal - do este IP: *.de.ihost.com 10.06.02, 13:04 Gość portalu: este napisał(a): > a przecież w Fantomasie bębni nie kto inny tylko Dave Lombardo, który > po odejściu ze Slayera zaczął często współpracować z jazzmanami - głównie > nowojorskimi szaleńcami z Zornem na czele > swoją drogą Naked City czy Painkiller Zorna to klasyka jazzmetalu > niektóre utwory to czysty Napalm Death ! > nie powtarzaj się kolego.......o Painkillerze wspomnialam na samym początku wątku......... ))) pozdrawiam ksenia Odpowiedz Link Zgłoś
kugel Re: jazz i metal 11.06.02, 15:11 egon_olsen napisał(a): > polecam tworczosc solowa Mike'a Pattona. Robil wiele roznych rzeczy, ocierajac > sie o metal, jazz, pastisz. Zespoly takie jak Mr.Bungle, Fantomas, Big Jake czy > > tez solowe plyty Pattona sa doskonalym dowodem ze mieszac mozna wszystko ze > wszystkim... aczkolwiek nikt jeszcze nie pomyslal o czyms tak wspanialym jak > disco-polo z growlingiem a la Cannibal Copse )) Wszystko przed nami... Dlaczego tylko solową twórczość pattona?? a jak mike pracował z zornem to się nie liczy?? Ponadto jest kilka niemieckich kapel grających coś co można by określić jazzmetal, a raczej jazzpunk, tudzież hardcorejazz, ale to już zupełnie inny temat, chyba się zagalopowałem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Quesso Re: Jazzmetal IP: *.wlan.pl 10.06.02, 17:00 Gość portalu: gregkor napisał(a): > Proponuje wydać płytę i pobić ich troje. Ja proponuje pobic ich i bez tego Odpowiedz Link Zgłoś
kugel Re: Jazzmetal 11.06.02, 15:07 jasiek666 napisał(a): > Jazz jest dla mnie niemal całkowicie nieznanym zjawiskiem, ale myślę, ze > elementy metalu jestem w stanie bez większych problemów zapewnić. > Pozostaje jedynie w miarę szybko nauczyć się grać na jakimś instrumencie Kiedyś czytałem wywiad z muzykami slayera, w którym powiedzieli " my może nie umiemy grać, ale robimy to najszybciej na świecie"), więc życze powodzenia) pozdro MKD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: este Re: Jazzmetal IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.02, 23:51 ale o Naked City nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksenia Re: Jazzmetal IP: *.de.ihost.com 12.06.02, 10:59 Gość portalu: este napisał(a): > ale o Naked City nie no tak )), a moze dodamy jeszcze Praxis??? )) pozdr! ksenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teddy Re: Jazzmetal IP: 62.233.138.* 12.06.02, 12:01 To może nie do końca na temat. W roku 1982 moi koledzy (fani TSA) wybrali się na koncert zespołu HEAVY METAL SEXTET. Spodziewali się, że to będzie rasowy hejwimetal. A tu niestety, trzy saksofony,fortepian,kontrabas i perkusja. Zespół grał bowiem jazz! I to nieźle, bo w stylu V.S.O.P. Ale koledzy przeklinając wyszli po pięciu minutach. Więc może to był jazzmetal? Odpowiedz Link Zgłoś