vaniteux 10.02.05, 00:37 Mam pytanie 0 kto spiewa piosenkę z reklamy nutell, tej e której poawiają się napisy w rodzaju "There is so much to do in a child's life" czy coś takiego, nie tej, w której leci "Pelicita". Z góry dzięki... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
barbiez Re: piosenka z reklamy nutelli 10.02.05, 12:22 Się mnie wydaje, że to INXS Odpowiedz Link Zgłoś
vaniteux Re: piosenka z reklamy nutelli 15.02.05, 20:07 POnawiam pytanie, bardzo mi zależy na tej piosence... Dzieki z góry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nicky Re: piosenka z reklamy nutelli IP: *.org 16.02.05, 16:22 Tez zwrocilam na to uwage,bo piosenka jest super.Nie znam wykonawcy niestety.Muzyka jak z "Here she comes" K.Nilsena,ale to nie ten wokaldlatego nie wiem,co to za zespol ale chcialabym wiedziec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Re: piosenka z reklamy nutelli IP: *.humangenetik-med.uni-goettingen.de 16.02.05, 16:39 Black sabbath- sabbath bloody sabbath Odpowiedz Link Zgłoś
ari Re: piosenka z reklamy nutelli 16.02.05, 17:58 Nie masz racji. Ale usprawiedliwa Cię podobne brzmienie - ten kawałek pochodzi ze wczesnego heavy-metalowego wcielenia braci Golców, dokładnie z płyty "Metal Vikings of Zakopane" nagranej w 86r. dla Roadrunnera. Ale tytułu tego metalowego hymnu nie pamiętam - może ktoś mnie wesprze? Odpowiedz Link Zgłoś
vaniteux Re: piosenka z reklamy nutelli 16.02.05, 19:52 Dla mnie to brzmi jak Radiohead albo Coldplay, ale też nie mam pewności. Jak ktoś wie, to błagam o pomoc Help, hilfe, aiuto Odpowiedz Link Zgłoś
ari Re: piosenka z reklamy nutelli 16.02.05, 21:20 Dobra, widzę, że nie wierzysz w Golców, nie będę taki. Andreas Johnson 'Glorious'. Przepiękny kawałek z płyty Liebling, którą to nabyłem skusozny singlem i raczej odradzam, bo próżno tam szukać innych równie udanych kawałków. No, jeszcze 'people' jest w miarę fajny. Pozdrawiam. PS a w ogóle to leń z Ciebie, bo to info łatwo znaleźć w necie a na samym forum podobnych wątków było kilka. Odpowiedz Link Zgłoś
news21 Re: piosenka z reklamy nutelli 16.02.05, 22:02 amanda lear - piosenka stara jak świat. Odpowiedz Link Zgłoś
nejmlez Re: piosenka z reklamy nutelli 16.02.05, 22:18 jesli dobrze kojarze reklame to jest to piosenka Richadra Ash-costam czy jakos tak "glorious" Odpowiedz Link Zgłoś
ari Re: piosenka z reklamy nutelli 17.02.05, 09:25 Wkręcasz gościa czy po prostu sie mylisz? Ten ash-cośtam to Richard Ashcroft, który śpiewał w the Verve i z piosenką z tej reklamy niema nic wspólnego. na 100% jest to andreas johnson. Odpowiedz Link Zgłoś
thomas29needles Re: piosenka z reklamy nutelli 17.02.05, 10:06 Powoli już tego nie wytrzymuję. Czy edukację muzyczną polskiej młodzieży stanowią wyłącznie tła do reklam gładzi szpachlowej, tamponów i tabletek na wzdęcie? Czy naprawdę już się po prostu nie SŁUCHA muzyki? Pardon, zapomniałbym o drugim ważnym edukacyjnym źródle, czyli klingeltonach. Na Vivach zajmują już pewnie z połowę czasu antenowego. Sądząc z tego, że jeden RealSound kosztuje w Niemczech 3,30 ojro, musi to być zarobek taki, że aż trudno uwierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
ari Re: piosenka z reklamy nutelli 17.02.05, 10:13 Jetzt schick ein sms an drajdrajdraj zwajzwajzwaj na dodatek czytałem, że w świetle prawa jest to na tyle drobne, ze kompozytorzy i wykonawcy nie maja z tego nawet grosza (lub ojrocenta) kasa niemala dzilei sie miedzy dostarczyciela dzwonka i operatora komórkowego... ale co do reklam to ja taki ostry nie jestem - jeśli dzieki browarom ludzi epoznaja lub przypomna sobie song 2 blura, unbelievable emf czy kawalek inxs, nie widze w tym nic zdroznego. bardziej boli 50. watek na ten sam temat Odpowiedz Link Zgłoś
vaniteux Re: piosenka z reklamy nutelli 17.02.05, 15:00 Ach wybacz mi, wybacz kulturalny człowieku, że zapytałam się o piosenkę z reklamy! Widzę, że jesteś obeznany z programem vivy Nie wiem czy to pięćdzięsiąty, setny czy który wątek na ten temat, w każdym razie dzięki za informacje.. Odpowiedz Link Zgłoś