Gość: robbie IP: *.adsl.inetia.pl 20.02.05, 21:50 No właśnie... podzielcie się Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szarykot Re: NAJFAJNIEJSZE KAWAŁKI SKA :) 20.02.05, 23:02 spora część twórczości tego zespołu www.leningradspb.ru/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F Re: NAJFAJNIEJSZE KAWAŁKI SKA :) IP: *.thinprint.de / 145.253.119.* 21.02.05, 10:19 Messer Banzani "Tenerife" Madness "Our house" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawa Re: NAJFAJNIEJSZE KAWAŁKI SKA :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 10:30 a co to właściwie jest ska? czym sie charakteryzuje ten rodzaj muzyki ? Odpowiedz Link Zgłoś
szarykot Re: NAJFAJNIEJSZE KAWAŁKI SKA :) 21.02.05, 10:58 mówienie o muzyce to jak tańczenie o architekturze posłuchaj, to się dowiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gribal Re: NAJFAJNIEJSZE KAWAŁKI SKA :) IP: *.petrus.com.pl 21.02.05, 11:26 -Hotel California -Canabis -El nino soldado -Sexo y Religion (Ska-p) oto moje typy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.S.J. Re: NAJFAJNIEJSZE KAWAŁKI SKA :) IP: *.itpp.pl 21.02.05, 12:50 cover do "Tainted Love" w wykonaniu bodajże "No Sports" albo "Bluekilla". Zresztą obydwa te zespoły są godne polecenia. Poza tym album "Two Tone Army" zespołu "The Toasters". co lepsiejsze kawałki "Madness". (a zwłaszcza mój ulubiony "Drip fed Fred") Odpowiedz Link Zgłoś
homohedonistus Re: NAJFAJNIEJSZE KAWAŁKI SKA :) 21.02.05, 16:30 Gość portalu: P.S.J. napisał(a): > cover do "Tainted Love" w wykonaniu bodajże "No Sports" albo "Bluekilla". to Bluekilla. Dorzuciłbym jeszcze ich wersję Sunshine Reggae pod tytułem Skinhead Reggae. Odpowiedz Link Zgłoś
p.o.box.77 Re: NAJFAJNIEJSZE KAWAŁKI SKA :) 21.02.05, 14:10 specials - a message to you rudi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacenty Re: NAJFAJNIEJSZE KAWAŁKI SKA :) IP: *.chello.pl 21.02.05, 14:41 Jeśli chodzi o oryginalne jamajskie ska to najlepszych utworów najlepiej szukać na płytach The Skatallites z przełomu lat pięćdziesiątych i sześćdziesiątych. Później było całe mnóstwo artystów, których popularność rzadko wykraczała poza Jamajkę. Dopiero w końcu lat siedemdziesiątych pojawiła się cała fala brytyjskiego ska na czele z The Specials, The Beat czy Selecter. Madness zaczynało od ska, ale skręciło w stronę popu. Pzodrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
homohedonistus Re: NAJFAJNIEJSZE KAWAŁKI SKA :) 21.02.05, 16:27 aktualnie coś takiego chodzi mi po głowie: The Toasters - East Side Beat Laurel Aitken - Sally Brown Skaos - Swinger Club Dr Ring Ding - Dance All Night The Specials - A Message to You Rudy Madness - One Step Beyond Skalariak - Puto Alcohol Nguru - The Way It Is Les Ejectes - Yasmina no i Hawa Nagila w wersji ska by Bluekilla z rzeczy mocniejszych: Voodoo Glow Skulls - Drop In Mighty Mighty Bosstones - Let Me Be Catch 22 - Bloomfield Ave. Ska-P - La Estampida a z polskich: Trawnik - Zinedine Zidane Skampararas - Dżolo Alians - Żywi Ludzie i obowiązkowo Alibabki i Tajfuny - Wash Ska Wash czyli polska wersja Jamaican Ska, naprawdę mocna rzecz Odpowiedz Link Zgłoś
homohedonistus Re: NAJFAJNIEJSZE KAWAŁKI SKA :) 21.02.05, 20:15 homohedonistus napisał: > Skampararas - Dżolo pomyłka. Oczywiście wykonawcą jest Skankan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shy Re: NAJFAJNIEJSZE KAWAŁKI SKA :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 17:04 > a z polskich: > > Trawnik - Zinedine Zidane > Skampararas - Dżolo > Alians - Żywi Ludzie Plus obowiązkowo Skarpeta! Odpowiedz Link Zgłoś
p.o.box.77 Re: NAJFAJNIEJSZE KAWAŁKI SKA :) 23.02.05, 20:35 hehe. trafiłes w sedno tarczy: alibabki i tajfuny - klasyk "..dykcja dykcja dykcja!" oj az sie popłakałem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubu_roy Re: NAJFAJNIEJSZE KAWAŁKI SKA :) IP: *.nyc.rr.com 22.02.05, 12:01 Sublime - Date Rape Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L Re: NAJFAJNIEJSZE KAWAŁKI SKA :) IP: *.p-s-inter.net 23.02.05, 18:46 dla mnie Skatalites, Hepcat i NYSka Jazz Ensemble wszystko! a z polskich: Alians "Sprawa" Alians "Żywi ludzie" Skankan "Pokręcona" Cała Góra Barwinków "Noc" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniek z arrakis Re: NAJFAJNIEJSZE KAWAŁKI SKA :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.05, 20:25 27_gioda_-_notte_dalbero_it-2003 la_familia_iskariote_-_amor_apaleao-2003 reel_big_fish_-_favorite_noise-2002 skalariak_-_en_la_kalle-2001 the_skatalites_meet_king_tubby_-_heroes_of_reggae_dub-1975 to co leci najczesciej ostatnimi czasy. a lokalny partiatyzm nakazuje mi dodac jeszcze skankan. Odpowiedz Link Zgłoś
miss.didi Re: NAJFAJNIEJSZE KAWAŁKI SKA :) 03.03.05, 22:00 VESPA )) jedyne ska jekiego sluchalam ale genialne) "fantomas", "ogniu krocz za mna", "kobiety omamu" wymiataja po prostu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manujoao Re: NAJFAJNIEJSZE KAWAŁKI SKA :) IP: *.dip.t-dialin.net 04.03.05, 15:50 P.S.J. napial: >co lepsiejsze kawałki "Madness". (a zwłaszcza mój >ulubiony "Drip fed Fred") Trudno wlasciwie powiedziec zeby muzyka Madness,a zwlaszcza material z albumu Beautiful miala wiele wspolnego ze ska.Moim zdaniem to bardziej pop okraszony elementami wodewilowymiPierwsze albumy grupy za to sa jak najbardziej na fali ska revival. Moje typy to: wlasnie Madness-caly One Step Beyound i Absolutely(chyba najlepsza plyta zespolu) The Specials-Ghost Town i wiele innych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacenty Re: NAJFAJNIEJSZE KAWAŁKI SKA :) IP: *.chello.pl 04.03.05, 15:53 Miałeś chyba na myśli "Wonderful" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manujoao Re: NAJFAJNIEJSZE KAWAŁKI SKA :) IP: *.dip.t-dialin.net 04.03.05, 16:00 Gość portalu: Jacenty napisał(a): > Miałeś chyba na myśli "Wonderful" BlaHia dla mnie Wonderfull naturalnie! Czeba diete zmienic chiba... Odpowiedz Link Zgłoś
dr_lux Re: NAJFAJNIEJSZE KAWAŁKI SKA :) 05.03.05, 15:51 The Offspring - Hit That.. Takie polaczenie punka ze ska, ale fajne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jonek ska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.14, 13:40 Ost razem z ziomkami byliśmy na koncercie w krakowie fajna kapela powstała nazywa sie SKAPETARDA odnośniki www.youtube.com/results?search_query=skapetarda polecam wypierdzielaja równo Odpowiedz Link Zgłoś