Dodaj do ulubionych

Felicity Lott

21.02.05, 18:03
W Filharmonii Narodowej jutro, 22 lutego o godzinie 19 recital Felicity
Lott. www.felicitylott.de/
Obserwuj wątek
    • quasthoff Re: Felicity Lott 21.02.05, 18:33
      kamertonet.republika.pl/lott_fn.htm/
      • quasthoff Re: Felicity Lott 23.02.05, 00:31
        Już po koncercie, wspaniałym, fascynującym pod każdym względem, muzycznym,
        wizualnym, po prostu profesjonalnym. Dame Felicity Lott to artystka najwyższej
        klasy. Dykcja, fraza, oddech a przy tym jakież aktorstwo estradowe. Jestem
        wzruszony i zachwycony.
        • quasthoff Re: Felicity Lott 23.02.05, 00:33
          Kto nie był, niech żałuje.
          • iwa_ja Re: Felicity Lott 23.02.05, 08:12
            quasthoff napisał:

> Kto nie był, niech żałuje.

A więc żałuję. Wczoraj był wywiad z nią w Rzepie.
            • quasthoff Re: Felicity Lott 23.02.05, 13:27
              Wczorajszy wywiad w Rzeczpospolitej pozostawił u mnie lekki niedosyt i
              zdziwienie. Dotyczyło to głównie tematu opery włoskiej a uściślając, braku
              aktorskich wyzwań w tych operach. Według artystki statyka tych oper jej nie
              interesuje, natomiast znajduje spełnienie w ścisłym powiązaniu tekstu i muzyki
              w innych dziełach scenicznych.Ale wczorajszy recital był dowodem wielkiej klasy
              Felicity Lott, właśnie znakomitego, nieprzerysowanego profesjonalizmu
              estradowego. Myślę, ze dobór repertuaru, zarówno kameralnego - pieśniarskiego,
              jak też operowego w przypadku tej śpiewaczki jest efektem świadomej
              selekcji.Przemyślanej przede wszyskim pod kątem własnych możliwości głosowych.
              • quasthoff Po recitalu 25.02.05, 18:41
                www.teatry.art.pl/portrety/lott_f/marszalkowap.htm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka