Gość: ala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 16:06 Czy płyta w naszym sklepie muzycznym bez hologramu to jakiś przekręt ,czy wszystko oki? Bo taką dziś kupiłam i nie wiem czy iść się awanturować czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomash8 Re: hologram 23.02.05, 16:20 to zależy od wytwórni chyba... zresztą hologramy to syf!! trzeba z tym walczyć, nie ma nic gorszego niż hologram przyklejony do digipaka, oczywiście żaden palant nie wpadnie na to że nie każdemu odpowiada jakiś durny znaczek na samym środku okładki, kompletny brak szacunku dla ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: hologram IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 16:55 to jednak nie zrobię tej awantury Odpowiedz Link Zgłoś
sonia34 Re: hologram 25.02.05, 13:08 resztą hologramy to syf!! trzeba z tym walczyć, > nie ma nic gorszego niż hologram przyklejony do digipaka Masz absolutną rację!Ostatnio kupiłam sobie album wydany w digipacku...z przyklejonym hologramem i naklejką reklamującą portal internetowy,przecież to jest zniszczenie pudełka. Odpowiedz Link Zgłoś
opelvectra Re: hologram 23.02.05, 17:12 Kiedys kupilam w Media Markt Zero 7 i tez bylo bez hologramu, ale ksiazeczka byla, plyta wydawala sie byc ok. Odpowiedz Link Zgłoś
tomash8 Re: hologram 23.02.05, 17:20 opelvectra napisała: > Kiedys kupilam w Media Markt Zero 7 i tez bylo bez hologramu, ale ksiazeczka > byla, plyta wydawala sie byc ok. Bo media markt wiele płyt sprowadza z Niemiec, gdzie nikt nie wpadł na pomysł uszczęśliwiania ludzi hologramami Odpowiedz Link Zgłoś
opelvectra Re: hologram 23.02.05, 17:24 Masz racje, pewnie tak bylo. Wtedy nie bylo tej plyty w innych sklepach, wygladala tez jak wydana gdzies w innym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacenty Re: hologram IP: *.chello.pl 23.02.05, 20:07 Bo w Niemczech piractwo fonograficzne to margines, a w Polsce przed wprowadzeniem hologramów kwitło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacenty Re: hologram IP: *.chello.pl 25.02.05, 13:50 W porównaniu z tym, co było dajmy na to 7-10 lat temu - nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: hologram IP: *.chello.pl 23.02.05, 17:37 czasami hologramy są przyklejone do folii. gdy ktoś chce jej posłuchać, zdejmują folię i płyta zostaje bez hologramu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: hologram IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 19:27 to już jestem spokojna bo zapłaciłam za płytę jak za zboże i myślałam,że balonika ze mnie robią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pszemcio Re: hologram IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 20:28 może byc faktycznie tak że masz płyte sprowadzaną z zagranicy(w empikach takie bywają) lub wcześniej rozfoliowaną (w mm jak rozfoliują ci plyte to potem ją własna maszyną zafoliowują wiec hologramu juz nie ma). Ale może bć i tak ze masz sprowadzany bootleg...sam nieraz w empikach widuje takowe (choc teoretycznie taki sklep mógłby nieźle beknąć za sprzedawanie takich płyt) Odpowiedz Link Zgłoś