Gość: iza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 23:04 proszę zorientowanych o nazwy zespołów...dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ari Re: hiszpański punk rock lub hard rock....znacie 14.03.05, 09:06 No taki najpopularniejszy ichni klasyk to chyba Heroes del Silencio Odpowiedz Link Zgłoś
szarykot Re: hiszpański punk rock lub hard rock....znacie 14.03.05, 10:31 Kortatu - baskijski zespół ska. nie jestem pewien po jakiemu śpiewają, no-ale są z Hiszpanii afaik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walek Re: hiszpański punk rock lub hard rock....znacie IP: 150.254.124.* 17.03.05, 08:08 Zgadza się. Kortatu to baskijska kapela, grająca od ponad 20 lat. Nie śpiewają po hiszpańsku; czyżby to baskijski? Tylko tyle o nich wiem, z 20 lat temu miałem nagrany jeden ich kawałek, bodajże z radiowej audycji Tomasza Wiernika albo Romana Rogowieckiego. Odpowiedz Link Zgłoś
ladyblue Re: hiszpański punk rock lub hard rock....znacie 14.03.05, 11:46 Boikot Odpowiedz Link Zgłoś
homohedonistus Re: hiszpański punk rock lub hard rock....znacie 14.03.05, 11:58 Decibelios - oi-punk-ska Oi! the Arrase - oi Skunk - ska-punk Ska-P - ska-punk polecam także 20 numer Garażu, gdzie można znaleźć przegląd hiszpańskich zespołów z pogranicza punka. Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: hiszpański punk rock lub hard rock....znacie 14.03.05, 14:00 Kortatu, z tego co wiem, spiewa po baskijsku. A tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20715&w=15349602&wv.x=1&a=15350419 o jeszcze jednym hiszpańskim zespole. Odpowiedz Link Zgłoś
homohedonistus Re: hiszpański punk rock lub hard rock....znacie 14.03.05, 16:23 cze67 napisał: > Kortatu, z tego co wiem, spiewa po baskijsku. choć śpiewali też i po hiszpańsku. Warto się też zainteresować solowymi płytami lidera Kortatu, czyli Fermina Muguruzy. Tyle tylko, że nie są po hiszpańsku. I nie jest to ani punk, ani hard rock. Ale polecić można. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: hiszpański punk rock lub hard rock....znacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 00:55 wielkie dzięki..już zaczęłam słuchać Boikotu...ciekawe, nie powiem )), teraz poluję na pozostałych...ale może ktoś zna coś jeszcze?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scribs Re: hiszpański punk rock lub hard rock....znacie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 01:21 Był kiedyś taki zespół Molotov, może dalej jest, no ale, meksykański, nie hiszpański Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IKH Re: hiszpański punk rock lub hard rock....znacie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.03.05, 00:48 Słyszałem kiedyś próbkę muzyki zespołu ,który nazywał się chyba Sigmatribe... A tutaj... www.vitaminic.com/main/metal Do posłuchania i do pośmiania (metal po włosku ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Warte polecenia IP: 195.94.205.* 17.03.05, 11:05 Polecam gorąco parę kapel śpiewających po hiszpańsku RESORTE - Płyta republica de ciegos (kapela z meksyku, bardzo cięzkie granie, znakomita surowa produkca vernona reida z living color , inne płyty sa troche słabsze) ILLYA KURYAKI / PŁYTA chaco LUB unplugged - totalnie pojechany rock z argentyny z wp[ływami wielu innych rodzajów muzyki PUYA - płyta fundamental , puerto rico, mix latynoskiech rytnmów, hardcorea,i wielu innych rzeczy pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jtull Re: hiszpański punk rock lub hard rock....znacie 08.04.05, 23:34 Baskijski czyli inaczej Euskuera (mam nadzieje ze nie popelnilem bledu)...Nastepcy Kortatu to Negu Gorriak (tez z panem FM) i pan FM solo...Proponuje zajrzec na www.musikametak.com . Dobry sklep internetowy gdzie mozna rozejrzec sie po zespolach...Aha sklep sprawdzony przezemnie, plyty dostarczone bez problemow, co wiecej nawet z reszta (nie mialem jak zaplacic i wyslalem im gotowke w kopercie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tete Re: hiszpański punk rock lub hard rock....znacie IP: 193.29.205.* 09.04.05, 14:51 Najfajniejsze: Ska-P Boikot Los Autenticos Decadentes Odpowiedz Link Zgłoś
biafra3 Re: hiszpański punk rock lub hard rock....znacie 22.08.05, 21:53 Sin Dios - legenda anarcho-punk (Hiszpania) El Corazon del Sapo - hard core (Hiszpania) Puagh - punk z wokalistką (Hiszpania) Grito de Odio - grind/crust (Hiszpania) Los Muertos De Cristo - melodyjny, tradycyjny punk (Hiszpania) Bad Taste - old-school punk z Majorki Argies - 77'punk (Argentyna) Eterna Inocencia - emo/hc (Argentyna) Fun People - melodic punk (Argentyna) Apatia No - szybki punk (Wenezuela) Odpowiedz Link Zgłoś
nefil Re: hiszpański punk rock lub hard rock....znacie 22.08.05, 21:58 Hard-rocki albo coś w tym guscie- SOBER, ESCAPE, OBUS. Ale generalnie rock hiszpanski raczej niski poziom prezentuje.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajron men Re: hiszpański punk rock lub hard rock....znacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 23:32 Tierra Santa - heavy/power metal O'Funk'Illo - funk rock Pan y Regaliz - prog rock (tylko jedną płytkę wydali "Pan y Regaliz", warto poznać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mj Re: hiszpański punk rock lub hard rock....znacie IP: 193.59.95.* 23.08.05, 08:52 Najpopularniejsze to chyba Ska-P i Heroes del silencio (pamietam hicior Entre dos tierras) Odpowiedz Link Zgłoś
fask Re: hiszpański punk rock lub hard rock....znacie 23.08.05, 14:54 Grito de Odio - zajefajny crust z niezłymi tekstami... pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanister Re: hiszpański punk rock lub hard rock....znacie IP: *.dynamic.chello.pl 03.01.18, 14:28 a ja muszę grać z obciachem z Rudy Śląskiej Castet i przebywać z jednokomórkowcem wokalistą tego badziewia,ja to określił mój kolega z zespołu,teksty to bezdenna żenada ,,ku... że też takie bagno istnieje na polskiej scenie punkowej,ratunkuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś