Gość: gomez IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.05, 09:28 Na razie nic nie wiem o nich , ale ta muzyka cudownie płynie.Będzie wysoko w podsumowaniach na koniec roku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lecho Re: Engineers-pierwsza naprawdę udana płyta 2005 IP: *.teleton.pl 14.03.05, 09:55 Skrobnij coś więcej, bo narobiłeś mi apetytu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gomez Re: Engineers-pierwsza naprawdę udana płyta 2005 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.05, 10:07 Jeśli lubisz klimaty My Bloody Valentine,Talk Talk, Doves ,Elbow i w ogóle senną psychodelię to jest to coś dla Twoich uszu.Dla mnie Bomba ! Odpowiedz Link Zgłoś
marnie74 Re: Engineers-pierwsza naprawdę udana płyta 2005 14.03.05, 10:21 My Bloody Valentine? i cos podobnego powstało w 2005 roku? nie wierzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacenty Re: Engineers-pierwsza naprawdę udana płyta 2005 IP: *.chello.pl 14.03.05, 10:35 Albumu jeszcze nie słyszałem. Znam tylko dwa ubiegłoroczne single i minialbum, ale żeby grać podobnie do MBV, musieliby niezłą woltę wykonać Generalnie sądzę, że ich korzeni lepiej szukać nieco wcześniej, w okolicach Pink Floyd, Genesis czy Briana Eno, a z nowszych Ride i Beta Band. Tak czy siak, jak dla mnie to największe odkrycie ostatnich miesięcy. Album do mnie dotrze za parę dni więc jeszcze pare słów dorzucę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacenty Re: Engineers-pierwsza naprawdę udana płyta 2005 IP: *.chello.pl 20.03.05, 15:33 Mam Pierwsze słuchanie nieco rozczarowujące. Nie wysilili się za bardzo umieszczając na płycie aż 3 numery z zeszłorocznego mini-albumu. Odnoszę wrażenie, że "Folly" była równiejszą płytą niż "Engineers". Ostatni utwór faktycznie może się nieco kojarzyć z MBV więc zwracam honor Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gomez Re: Engineers-pierwsza naprawdę udana płyta 2005 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.05, 10:42 Trochę MBV słyszę w ostatnim kawałku ONE IN SEVEN, dlatego te moje skojarzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacenty Re: Engineers-pierwsza naprawdę udana płyta 2005 IP: *.chello.pl 09.04.05, 21:50 Znam już dobrze "Engineers". Tak jak pisałem wcześniej płyta mnie odrobinę rozczarowała, a to ze względu na duże wrażenie, jakie uczynił na mnie wcześniejszy minialbum "Folly". Tak czy siak to nadal poziom, o którym Franz Ferdinand, The Libertines etc mogą tylko pomarzyć ;p Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Engineers-pierwsza naprawdę udana płyta 2005 09.04.05, 21:54 Również przesłuchałem kilka razy ten album i mam mieszane uczucia. Z jednej strony jest to szalenie przyjemna muzyka. Z drugiej, jest równie wtórna, co nie pozwala wystawić jej naprawdę wysokiej noty. Raczej nie będę pamiętał o Engineers robiąc listę roku za 9 miesięcy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacenty Re: Engineers-pierwsza naprawdę udana płyta 2005 IP: *.chello.pl 09.04.05, 22:07 Jeśli o mnie chodzi, to zależy, co się zdarzy w pozostałych ośmiu miesiącach, bo w pierwszych czterech to raczej przewaga nudy niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Engineers-pierwsza naprawdę udana płyta 2005 09.04.05, 22:11 Gość portalu: Jacenty napisał(a): > Jeśli o mnie chodzi, to zależy, co się zdarzy w pozostałych ośmiu miesiącach, > bo w pierwszych czterech to raczej przewaga nudy niestety. British Sea Power, Doves, New Order, Bright Eyes x2, Bloc Party, The House Of Love, The Go-Betweens, Antony & The Johnsons, a nawet And You Will Know Us By The Trail Of Dead - to wszystko moim zdaniem lepsze albumy od Engineers. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacenty Re: Engineers-pierwsza naprawdę udana płyta 2005 IP: *.chello.pl 09.04.05, 22:12 Moim zdaniem nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacenty Re: Engineers-pierwsza naprawdę udana płyta 2005 IP: *.chello.pl 09.04.05, 22:16 Poza płytą Go-Betweens, której jeszcze nie słyszałem, ale w tym przypadku jest akurat prawdopodobne, że przeskoczy wszystko, co się wydarzyło ponieważ darzę ich szczerą miłością. Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Engineers-pierwsza naprawdę udana płyta 2005 09.04.05, 23:12 Gość portalu: Jacenty napisał(a): > Poza płytą Go-Betweens, której jeszcze nie słyszałem, ale w tym przypadku jest > akurat prawdopodobne, że przeskoczy wszystko, co się wydarzyło ponieważ darzę > ich szczerą miłością. Również darzę ich najszczerszą miłością. Natomiast "Oceans Apart" jest po prostu kolejną klasową płytą, tyle że wciąż daleką od albumów z lat 80-tych. Ale jak ktoś lubi "Friends Of Rachel Worth" i "Bright Yellow Bright Orange", to i tutaj będzie zadowolony - zwłaszcza, że produkcja robi świetne wrażenie, a zespół wreszcie brzmi jak... zespół, a nie Grant i Robert z muzykami sesyjnymi. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan @ Jacenty 09.04.05, 23:52 Przepraszam, to jeszcze raz ja, muszę zadać to pytanie: czy to może Ty byłeś człowiekiem, który polecił Go-Betweens na tym forum jakieś 2 lata temu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacenty Re: @ Jacenty IP: *.chello.pl 09.04.05, 23:56 Nie, 2 lata temu nawet nie wiedziałem o istnieniu tego forum Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: @ Jacenty 10.04.05, 00:01 Gość portalu: Jacenty napisał(a): > Nie, 2 lata temu nawet nie wiedziałem o istnieniu tego forum Bo tamten forumowicz miał nicka ya-cek, chciałbym mu podziękować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacenty Go-Betweens IP: *.chello.pl 10.04.05, 10:36 To miło, że przybywa im fanów nawet teraz Prawdę mówiąc obawiałem się, że ich płyty kupują tylko "oldskulowcy". Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Go-Betweens 10.04.05, 12:35 Gość portalu: Jacenty napisał(a): > To miło, że przybywa im fanów nawet teraz Prawdę mówiąc obawiałem się, że > ich płyty kupują tylko "oldskulowcy". Przybywa przybywa, nawet niektórzy wybierają się zobaczyć w akcji Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kopiko44 Do tych waszych plyt pasuje nowa Amos 09.04.05, 23:12 Rownie nudna i beznadziejna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacenty Re: Do tych waszych plyt pasuje nowa Amos IP: *.chello.pl 09.04.05, 23:16 Do których konkretnie chłopczyku? Odpowiedz Link Zgłoś
kopiko44 Re: Do tych waszych plyt pasuje nowa Amos 10.04.05, 10:44 Gość portalu: Jacenty napisał(a): > Do których konkretnie chłopczyku? Juz Ci mowie dziewczynko: Trail Of Dead, Bloc Party i Doves - siostra mojej panny tego slucha i wcisnela mi na sile, bo to podobno takie dobre, a jak posluchalem to nedza straszliwa. Bez wodki nie rozbieriosz (muzyki, nie siostry). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacenty Re: Do tych waszych plyt pasuje nowa Amos IP: *.chello.pl 10.04.05, 12:51 Zwracam się do Ciebie grzecznie, a Ty mi odpowiadasz niegrzecznie. To objaw braku dobrego wychowania, co niestety dyskwalifikuje Cię w moich oczach jako interlokutora. Odpowiedz Link Zgłoś
kopiko44 Re: Do tych waszych plyt pasuje nowa Amos 10.04.05, 12:54 A gdzie sie do Ciebie niegrzecznie zwrocilem? Na Twoje "chlopczyku" odpisalem, jak zasluzyles. Skad wiesz, ze nie rozmawiasz z czlowiekiem starszym od siebie? Milo ze tak dbasz o kulture, zacznij wiec od siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacenty Re: Do tych waszych plyt pasuje nowa Amos IP: *.chello.pl 10.04.05, 12:57 Twoja ocena sytuacji potwierdza to, co napisałem niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
kopiko44 Re: Do tych waszych plyt pasuje nowa Amos 10.04.05, 13:01 Mi tez przykro ze jestes niewychowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacenty Re: Do tych waszych plyt pasuje nowa Amos IP: *.chello.pl 10.04.05, 13:04 Widzę, że poza kulturą brak Ci również pokory i paru innych cech. Niech będzie więc: jesteś mądrzejszy i to Ty masz rację. Odpowiedz Link Zgłoś