Dodaj do ulubionych

Engineers-pierwsza naprawdę udana płyta 2005 roku

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.05, 09:28
Na razie nic nie wiem o nich , ale ta muzyka cudownie płynie.Będzie wysoko w
podsumowaniach na koniec roku.
Obserwuj wątek
    • Gość: Lecho Re: Engineers-pierwsza naprawdę udana płyta 2005 IP: *.teleton.pl 14.03.05, 09:55
      Skrobnij coś więcej, bo narobiłeś mi apetytu...
      • Gość: gomez Re: Engineers-pierwsza naprawdę udana płyta 2005 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.05, 10:07
        Jeśli lubisz klimaty My Bloody Valentine,Talk Talk, Doves ,Elbow i w ogóle
        senną psychodelię to jest to coś dla Twoich uszu.Dla mnie Bomba !
        • marnie74 Re: Engineers-pierwsza naprawdę udana płyta 2005 14.03.05, 10:21
          My Bloody Valentine? i cos podobnego powstało w 2005 roku? nie wierzę smile
          • Gość: Jacenty Re: Engineers-pierwsza naprawdę udana płyta 2005 IP: *.chello.pl 14.03.05, 10:35
            Albumu jeszcze nie słyszałem. Znam tylko dwa ubiegłoroczne single i minialbum,
            ale żeby grać podobnie do MBV, musieliby niezłą woltę wykonać wink Generalnie
            sądzę, że ich korzeni lepiej szukać nieco wcześniej, w okolicach Pink Floyd,
            Genesis czy Briana Eno, a z nowszych Ride i Beta Band. Tak czy siak, jak dla
            mnie to największe odkrycie ostatnich miesięcy.

Album do mnie dotrze za parę dni więc jeszcze pare słów dorzucę wink
            • Gość: Jacenty Re: Engineers-pierwsza naprawdę udana płyta 2005 IP: *.chello.pl 20.03.05, 15:33
              Mam smile Pierwsze słuchanie nieco rozczarowujące. Nie wysilili się za bardzo
              umieszczając na płycie aż 3 numery z zeszłorocznego mini-albumu. Odnoszę
              wrażenie, że "Folly" była równiejszą płytą niż "Engineers". Ostatni utwór
              faktycznie może się nieco kojarzyć z MBV więc zwracam honor wink
              Pozdro
    • Gość: gomez Re: Engineers-pierwsza naprawdę udana płyta 2005 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.05, 10:42
      Trochę MBV słyszę w ostatnim kawałku ONE IN SEVEN, dlatego te moje skojarzenia.
      • Gość: Jacenty Re: Engineers-pierwsza naprawdę udana płyta 2005 IP: *.chello.pl 09.04.05, 21:50
        Znam już dobrze "Engineers". Tak jak pisałem wcześniej płyta mnie odrobinę
        rozczarowała, a to ze względu na duże wrażenie, jakie uczynił na mnie
        wcześniejszy minialbum "Folly". Tak czy siak to nadal poziom, o którym Franz
        Ferdinand, The Libertines etc mogą tylko pomarzyć ;p
        • ilhan Re: Engineers-pierwsza naprawdę udana płyta 2005 09.04.05, 21:54
          Również przesłuchałem kilka razy ten album i mam mieszane uczucia. Z jednej strony jest to szalenie przyjemna muzyka. Z drugiej, jest równie wtórna, co nie pozwala wystawić jej naprawdę wysokiej noty. Raczej nie będę pamiętał o Engineers robiąc listę roku za 9 miesięcy...
          • Gość: Jacenty Re: Engineers-pierwsza naprawdę udana płyta 2005 IP: *.chello.pl 09.04.05, 22:07
            Jeśli o mnie chodzi, to zależy, co się zdarzy w pozostałych ośmiu miesiącach,
            bo w pierwszych czterech to raczej przewaga nudy niestety.
            • ilhan Re: Engineers-pierwsza naprawdę udana płyta 2005 09.04.05, 22:11
              Gość portalu: Jacenty napisał(a):

> Jeśli o mnie chodzi, to zależy, co się zdarzy w pozostałych ośmiu miesiącach,
              > bo w pierwszych czterech to raczej przewaga nudy niestety.

British Sea Power, Doves, New Order, Bright Eyes x2, Bloc Party, The House Of Love, The Go-Betweens, Antony & The Johnsons, a nawet And You Will Know Us By The Trail Of Dead - to wszystko moim zdaniem lepsze albumy od Engineers.
              • Gość: Jacenty Re: Engineers-pierwsza naprawdę udana płyta 2005 IP: *.chello.pl 09.04.05, 22:12
                Moim zdaniem nie.
                • Gość: Jacenty Re: Engineers-pierwsza naprawdę udana płyta 2005 IP: *.chello.pl 09.04.05, 22:16
                  Poza płytą Go-Betweens, której jeszcze nie słyszałem, ale w tym przypadku jest
                  akurat prawdopodobne, że przeskoczy wszystko, co się wydarzyło ponieważ darzę
                  ich szczerą miłością.
                  • ilhan Re: Engineers-pierwsza naprawdę udana płyta 2005 09.04.05, 23:12

> Poza płytą Go-Betweens, której jeszcze nie słyszałem, ale w tym przypadku jest
                    > akurat prawdopodobne, że przeskoczy wszystko, co się wydarzyło ponieważ darzę
                    > ich szczerą miłością.

Również darzę ich najszczerszą miłością. Natomiast "Oceans Apart" jest po prostu kolejną klasową płytą, tyle że wciąż daleką od albumów z lat 80-tych. Ale jak ktoś lubi "Friends Of Rachel Worth" i "Bright Yellow Bright Orange", to i tutaj będzie zadowolony - zwłaszcza, że produkcja robi świetne wrażenie, a zespół wreszcie brzmi jak... zespół, a nie Grant i Robert z muzykami sesyjnymi.

Pozdr.
                  • ilhan @ Jacenty 09.04.05, 23:52
                    Przepraszam, to jeszcze raz ja, muszę zadać to pytanie: czy to może Ty byłeś człowiekiem, który polecił Go-Betweens na tym forum jakieś 2 lata temu?
                    • Gość: Jacenty Re: @ Jacenty IP: *.chello.pl 09.04.05, 23:56
                      Nie, 2 lata temu nawet nie wiedziałem o istnieniu tego forum smile
                      • ilhan Re: @ Jacenty 10.04.05, 00:01

> Nie, 2 lata temu nawet nie wiedziałem o istnieniu tego forum smile

Bo tamten forumowicz miał nicka ya-cek, chciałbym mu podziękować smile
                        • Gość: Jacenty Go-Betweens IP: *.chello.pl 10.04.05, 10:36
                          To miło, że przybywa im fanów nawet teraz smile Prawdę mówiąc obawiałem się, że
                          ich płyty kupują tylko "oldskulowcy".
                          • ilhan Re: Go-Betweens 10.04.05, 12:35

> To miło, że przybywa im fanów nawet teraz smile Prawdę mówiąc obawiałem się, że
                            > ich płyty kupują tylko "oldskulowcy".

Przybywa przybywa, nawet niektórzy wybierają się zobaczyć w akcji smile
                            Pozdr.
    • kopiko44 Do tych waszych plyt pasuje nowa Amos 09.04.05, 23:12
      Rownie nudna i beznadziejna.
      • Gość: Jacenty Re: Do tych waszych plyt pasuje nowa Amos IP: *.chello.pl 09.04.05, 23:16
        Do których konkretnie chłopczyku?
        • kopiko44 Re: Do tych waszych plyt pasuje nowa Amos 10.04.05, 10:44

> Do których konkretnie chłopczyku?

Juz Ci mowie dziewczynko: Trail Of Dead, Bloc Party i Doves - siostra mojej
          panny tego slucha i wcisnela mi na sile, bo to podobno takie dobre, a jak
          posluchalem to nedza straszliwa. Bez wodki nie rozbieriosz (muzyki, nie siostry).
          • Gość: Jacenty Re: Do tych waszych plyt pasuje nowa Amos IP: *.chello.pl 10.04.05, 12:51
            Zwracam się do Ciebie grzecznie, a Ty mi odpowiadasz niegrzecznie. To objaw
            braku dobrego wychowania, co niestety dyskwalifikuje Cię w moich oczach jako
            interlokutora.
            • kopiko44 Re: Do tych waszych plyt pasuje nowa Amos 10.04.05, 12:54
              A gdzie sie do Ciebie niegrzecznie zwrocilem? Na Twoje "chlopczyku" odpisalem,
              jak zasluzyles. Skad wiesz, ze nie rozmawiasz z czlowiekiem starszym od siebie?
              Milo ze tak dbasz o kulture, zacznij wiec od siebie.
              • Gość: Jacenty Re: Do tych waszych plyt pasuje nowa Amos IP: *.chello.pl 10.04.05, 12:57
                Twoja ocena sytuacji potwierdza to, co napisałem niestety.
                • kopiko44 Re: Do tych waszych plyt pasuje nowa Amos 10.04.05, 13:01
                  Mi tez przykro ze jestes niewychowany.
                  • Gość: Jacenty Re: Do tych waszych plyt pasuje nowa Amos IP: *.chello.pl 10.04.05, 13:04
                    Widzę, że poza kulturą brak Ci również pokory i paru innych cech. Niech będzie
                    więc: jesteś mądrzejszy i to Ty masz rację.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka