Dodaj do ulubionych

Nina Hagen jest wspaniala

IP: *.mad.east.verizon.net 05.09.01, 05:32

Ma boski glos (Kora przez lata probowala ja nasladowac), niesamowite pomysly
wokalno-muzyczna. Plyta "Nun-sex monk rock" jest jedna z najlepszych plyt
lat osemdziesiatych. Szkoda tylko ze Nina jest tak malo popularna.
Obserwuj wątek
    • Gość: kreon Re: Nina Hagen jest wspaniala IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.01, 10:08
      cześć mira,

kora jej raczej nie naśladowała... maja po prostu bliźniacze charaktery, czy
      moze osobowości. A nunsexmonkrock wyszedł ciut później niż "produkcja" Kory na
      naszych scenach na początku lat 80ych. Nina była najpierw bardzo "miękka",
      potem dała czadu. Zgadzam sie, że nina jest boska, a to co boskie jest
      ponadczasowe, wieć nie musi być bez przerwy popularne. Z Korą kiedys było tez
      inaczej - była wszechobecna i uwielbiana, teraz mamy inne czasy. Nina nawet w
      swoich Niemczech została nieco zapomniana i szlag mnie trafia, ze "dorabia"
      swoją hinduską muzyką grając na plażach Ibizy czy Majorki.
      Ale zgadzam sie absolutnie, że Nunsexmonkrock jest rewelacyjny. Podziwiam
      zwłaszcza smack jack, dread love i oczywiście cosma shiva. Ale posłuchaj (
      myslę ze masz ) płyty Freud euch lub street - te z lat 90ych. Też są tego warte.
      pozdrawiam
      • Gość: mira Re: Nina Hagen jest wspaniala IP: *.mad.east.verizon.net 05.09.01, 17:31
        Gość portalu: kreon napisał(a):

> cześć mira,
        >
        > kora jej raczej nie naśladowała... maja po prostu bliźniacze charaktery, czy
        > moze osobowości. A nunsexmonkrock wyszedł ciut później niż "produkcja" Kory na
        > naszych scenach na początku lat 80ych. Nina była najpierw bardzo "miękka",
        > potem dała czadu. Zgadzam sie, że nina jest boska, a to co boskie jest
        > ponadczasowe, wieć nie musi być bez przerwy popularne. Z Korą kiedys było tez
        > inaczej - była wszechobecna i uwielbiana, teraz mamy inne czasy. Nina nawet w
        > swoich Niemczech została nieco zapomniana i szlag mnie trafia, ze "dorabia"
        > swoją hinduską muzyką grając na plażach Ibizy czy Majorki.
        > Ale zgadzam sie absolutnie, że Nunsexmonkrock jest rewelacyjny. Podziwiam
        > zwłaszcza smack jack, dread love i oczywiście cosma shiva. Ale posłuchaj (
        > myslę ze masz ) płyty Freud euch lub street - te z lat 90ych. Też są tego warte
        > .
        > pozdrawiam

Czesc,
        Zgadzam sie. Tylko ze w swoich Niemczech byla (jest) znana, za granica malo.Mam
        cala dyskografie oprocz Angstloss (mialam kiedys LP). Podobno
        CD bylo wydane jedynie w Brazylii. Wiele jest fajnch kawalakow na innych plytach
        np. Vater Unser, Lass mich in Ruhe, Du hast den Farbfilm vergessen. W sumie jest
        ich naprawde b. duzo. Szukam teraz "Hair" w niemieckim wykonaniu, gdzie miedzy
        innymi spiewa Nina.
        pozdrawiam
        • Gość: kreon Re: Nina Hagen jest wspaniala IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.01, 23:04
          Angstlos mam jedynie na kasecie i tez uważam , że jest cudowna. W tej chwili
          reedycje Niny są nieosiągalne. Kiedys ściągałem własnie Nunsexmonkrock ze
          Stanów, bo w Niemczech nie można tego było dostać.... Taaaakie to polskie, nie?

na razie
          • Gość: mira Re: Nina Hagen jest wspaniala IP: *.mad.east.verizon.net 06.09.01, 01:03
            Gość portalu: kreon napisał(a):

> Angstlos mam jedynie na kasecie i tez uważam , że jest cudowna. W tej chwili
            > reedycje Niny są nieosiągalne. Kiedys ściągałem własnie Nunsexmonkrock ze
            > Stanów, bo w Niemczech nie można tego było dostać.... Taaaakie to polskie, nie?
            >
            > na razie

Ja szukalam Nunsexmonkrock pare lat. W koncu znalazlam w jakims sklepie w
            Duesseldorf. Ale tu w USA akurat to mozna kupic. Pdobnie mozna sprobowac na Ebay
            kupic Angstloss CD (raczej chyba wersje angielska Fearless)jako import z
            Brazylii.
    • Gość: ROJZA Re: Nina Hagen jest wspaniala IP: 10.34.16.* / *.pfizer.com 03.10.01, 20:22
      Zgadzam sie w 100%.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka