Dodaj do ulubionych

Płyta z "odpadów" za rok?

21.03.05, 17:32
Niestety nie mam żadnych rewelacyjnych wiadomości, a raczej chce sie o to
dowiedzieć. Podobno Bono w wywiadzie dla Rolling Stone'a wspomniał coś o
płycie z "odpadami" z sesji HTDAAB planowanej na następny rok.
Wiecie może coś o tym? Bo sprawa bardzo mnie zaciekawiła, przypomniało mi się
ze kiedyś też coś na ten temat czytałem (chyba jakaś krótka rozmowa z
z "Willy'm" Williamsem).

Po cichu myśle sobie o scenariuszu z lat 91'-93' czyli - płyta(Actung)-trasa
(ZooTv)-płyta(Zooropa)-trasa(takoż) smile
Obserwuj wątek
    • c0y0te Re: Płyta z "odpadów" za rok? 23.03.05, 19:17
      Myśle, że jeżeli wyjdzie takowa płyta to nie będą na niej tylko odpadki z
      HTDAAB. Znalazły się w końcu te teksty do October. Może Bono coś z nimi zrobi.
      Szkoda je zmarnować.
      • peternurek1 Re: Płyta z "odpadów" za rok? 23.03.05, 19:31
        c0y0te napisał:

> Myśle, że jeżeli wyjdzie takowa płyta to nie będą na niej tylko odpadki z
        > HTDAAB. Znalazły się w końcu te teksty do October. Może Bono coś z nimi zrobi.
        > Szkoda je zmarnować.

Też mi się tak wydaje, U2 są teraz z tego co mi wiadomo w dobrej formie i
        wierze że mają sporo
        pomysłów (może nie genialnych, ale bardzo poprawnych) na nowe rzeczy.
        Nie wydadzą "odpadów" bo to mogą zrobić na następnym The B-Sides (zakłsdając ze
        umieściliby to na singlach, ale to temat do dyskusji w innym wątku).

Liczę na coś podobnego do Zooropy albo Rattle & Hum. Druga opcja to coś w
        stulu : nagrania z trasy koncertowej + nowe rzeczy, albo dopracowane odpady z
        sesji HTDAAB. W każdym razie to może być świetna rzecz.

Na pewnym innym forum skomentowano to jako "odgrzewanie kotletów" - co pozwole
        sobie pozostawić bez komentarza smile
        • c0y0te Re: Płyta z "odpadów" za rok? 23.03.05, 19:38
          Wiadomo, że nie będzie to płyta tylko z b-side'ów, ale napewno kilka się
          znajdzie. Przecież na ostatniej płycie jest odpadek(jeżeli się nie myle to jest
          jeszcze jeden ale w tej chwili nie pamiętam jaki) z ATYCLB - "Love And Peace Or
          Else".
          • mamusia_muminka Re: Płyta z "odpadów" za rok? 24.03.05, 16:37
            Odpadkiem z ATYCLB, który znalazł się na HTDAAB (kurde, jaki kod smile
            jest "Original Of The Species", tego jestem pewna. A o Love And Peace to nie
            wiedziałam.

Co do płyty - proszę bardzo, niech wydają, mnie ucieszy każdy nowy krążek,
            jestem pod ich względem beznadziejnie tolerancyjna.
            • ihopeyouwilllikeme Re: Płyta z "odpadów" za rok? 19.04.05, 13:09
              > Odpadkiem z ATYCLB, który znalazł się na HTDAAB (kurde, jaki kod smile
              > jest "Original Of The Species", tego jestem pewna. A o Love And Peace to nie
              > wiedziałam.

W książeczce dołączonej do HTDAAB Special Edition Bono bardzo ładnie rozrysował
              kiedy powstał jaki kawałek, i tak rzeczywiście było smile A np. wedle słów Adama
              " City Of Blinding Lights " pochodzi jeszcze z sesji " Pop "...
    • peternurek1 w teleekspresie powiedzieli ! łaaaa 18.04.05, 18:43
      No, dużo nie powiedzieli. Powiedzieli że Bono powiedział że szukują w następnym
      roku płytę na której znalazły by się nagrania które były "za ostre" na HTDAAB.
      Jak wiemy HTDAAB byłą zapowiadana jako ostra i bardzo rockowa płyta, jednak nie
      wiedzieć czemu taka nie była. Wersje utworów które znamy z iPod U2 Unrealeased
      faktycznie były ostrzejsze i były nagrywane wczesniej. Może podczas tamtej
      sesji nagrali więcej takich kawałków.

Układa się to w pewną bardzo interesującą całość. Wszystkie informacje, strzępy
      informacji i plotki podawane przez rózne media czerpane z róznych źródeł mówią
      o nowym albumie w roku 2006. Co ciekawe, Węgierski organizator koncerów podał
      jakiś czas temu informacje jakoby U2 miało grać w Budapeszczie w lato
      następnego roku. To oznaczałoby że już planowana jest następna trasa, albo
      kontynuacja trasy Vertigo i wydanie w międzyczasie albumu. Tu odrazu nasunęło
      mi się skojarzenie z cyklem Actucng Baby>ZooTv>Zooropa>Zooropa Tour.
      Fajnie by było smile)
      • ihopeyouwilllikeme Re: w teleekspresie powiedzieli ! łaaaa 19.04.05, 13:17
        > jednak nie wiedzieć czemu taka nie była.

Bono wyjaśnił to w jednym z wywiadów. Powiedział coś, że te kawałki nie
        prowadziły do punktu, w którym mogła powstać płyta U2... czy jakoś tak big_grinbig_grin
        Należy to rozumieć w ten sposób: chłopaki po prostu się przestraszyli tego co
        nagrywają, i spuścili z tonu big_grinbig_grinbig_grin Może im już przeszło ? A może zorientowali
        się wreszcie, że kasy to oni mają już naprawdę wystarczająco dużo, i mogliby
        znów ( od Passengers minęło już sporo czasu ) wydać coś wybitnie
        antykomercyjnego ? Oby, oby !!

> Tu odrazu nasunęło mi się skojarzenie z cyklem Actucng
        > Baby>ZooTv>Zooropa>Zooropa Tour. Fajnie by było smile)

A połącz to sobie jeszcze z pogłoskami o wydaniu Czegoś na kształt " Rattle &
        Hum 2 " smile) Szykuje się nam Złoty Wiek big_grinbig_grinbig_grin Oby się to potwierdziło...
    • mamusia_muminka Re: Płyta z "odpadów" za rok? 19.04.05, 18:40
      Cholera. Trzeba zacząć Teleekspres oglądać. Całymi dniami siedzę w Internecie i
      nigdzie na nic takiego nie trafiłam, a w gównianym dzienniku mówią... smile
      • doolitle Re: Płyta z "odpadów" za rok? 21.04.05, 18:29
        A możecie powiedzieć jakie to sa te piosenki które nie weszły na płytę bo były
        za ostre? czy chodzi tu o np. Xanax and wine albo Are you gonna wait forever?
        Nie są to zbyt 'ostre' piosenki, są za to bardzo dobre, moim zdaniem dużo lepsze
        od utworów, które znalazły sie na płycie "how to dismantle an atomic bomb".
        jeśli płyta z odpadami ma tak właśnie wygladać to ja bym sie ucieszył
        • peternurek1 Re: Płyta z "odpadów" za rok? 21.04.05, 22:49
          doolitle napisał:

> A możecie powiedzieć jakie to sa te piosenki które nie weszły na płytę bo były
          > za ostre? czy chodzi tu o np. Xanax and wine albo Are you gonna wait forever?

Nie, nie będą to piosenki które juz się gdzies ukazały ani wczesne wersje tych
          samych utworów co na HTDAAB. Będą inne, nowe. Prawdopodobnie.

> Nie są to zbyt 'ostre' piosenki, są za to bardzo dobre, moim zdaniem dużo
          > lepsze od utworów, które znalazły sie na płycie "how to dismantle an atomic
          > bomb".

No ostre specjalnie nie są, ale faktem jest że do stonowanej i dośc spokojnej
          płyty nie pasowały. Tak na marginesie już chyba wiem o co chodziło Bono kiedy
          mówił że "czas aby wrócił rock and roll", Nie chodziło tu o płyte, która jaka
          jest dobrze wiemy, ale wystarczy posłuchac koncertów trasy Vertigo Tour. Takie
          serie jak Vertigo-Electric Co-Elevation-Gloria (tudzież coś innego) albo Love
          And Peace or Else-Sunday Bloody Sunday-Bullet The Blue Sky, albo Zoo Station-
          The Fly w bardzo mocnych wykonaniach i All Becouse Of You jeszcze pod koniec.
          To wszystko brzmi dla mnie bardzo rock and roll'owo, czadowo i fajnie big_grin

> jeśli płyta z odpadami ma tak właśnie wygladać to ja bym sie ucieszył

Ja też.
    • peternurek1 IV Leg Europe? 28.07.05, 15:07
      Przeklejam mejl Maxa z U2@pl:

Brazylijska gazeta Jornal de Commercio opublikowala wczoraj zdjecie oraz krotki
      artykul z Bono i ministrem kultury, ktory rowniez jest piosenkarzem - Gilberto
      Gil. W artykule jest napisane: Bono powiedzial Gilowi, ze zagraja w 2006 roku w
      Brazylii po trasie koncertowej w Europie. Wzmianka mowi takze, ze Bono juz
      zaprosil Gila na wspolny wystep na scenie podczas koncertuwink

smile))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka