lobita 27.03.05, 20:50 Czy znacie może szkoły flamenco w Krakowie? A może ktoś wie, gdzie można w krakowie tańczyć flamenco na poziomie prawie zaawansowanym? Będę wdzięczna za każdą opinię. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ania_mu Re: flamenco w Krakowie 31.03.05, 00:24 Swego czasu był kurs na Mikołajskiej w domu kultury, ale z tego, co się zorientowałam, tancerze byli raczej "drewniani". A może za dużo naoglądałam się występów prawdziwych tancerzy i teraz wybrzydzam. W każdym razie był to poziom wyłącznie dla początkujących, a potem w zależności od zainteresowania mieli rozkręcać to dalej. Wiem też, że na Krowoderskiej w El Duende były tzw. pokazówki flamenco raz na jakiś czas. Jedno jest pewne: jak na "kulturalną stolicę" Kraków zachowuje się wyjątkowo niekulturalnie, jeśli idzie o rozpowszechnianie tego cudu, jakim jest flamenco. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lobita Re: flamenco w Krakowie 31.03.05, 19:55 Dzięki Aniu za odpowiedź. A może znasz zespół "Aire Andaluz" i może wiesz, jak wyglądają ich kursy. W planie mają coś co nazywa się kontynuacja. Te zajęcia są ponoć w DK "Podwawelski". Masz może opinię o nich? Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
aliya1 Re: flamenco w Krakowie 31.03.05, 23:17 slyszalam ze juan trigueros ma miec warsztaty w krakowie tylkonie wiem gdzie i kiedy(kwiecien) dokladnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
sacromonte Re: flamenco w Krakowie 03.10.05, 23:21 Zapraszam do Almoraimy w Krakowie - ul.Mikołajska 2. Grupa zaawansowana - wtorek g.20 - ale radzę sprawdzić - w tej grupie są dziewczyny, które tańczą na scenie. Szczegóły - www.almoraima.pl Luna Odpowiedz Link Zgłoś
sacromonte Re: flamenco w Krakowie 03.10.05, 23:26 Jeśli szukasz grupy zaawansowanej - to jest we wtorki g.20, ul.Mikołajska 2 (Śródmiejski Ośrodek Kultury), tyle,że w niej są głównie osoby, które tańczą na scenie. Szczegóły - www.almoraima.pl. Luna ps. Zapraszam na koncert flamenco (Tajo de Plata) 8.10.2005, g.18 - Mikołajska 2, Odpowiedz Link Zgłoś
oso_ondo Re: flamenco w Krakowie 11.10.05, 13:24 Teraz sie zaczyna kurs flamenco (od 10.10), na Meiselsa 18, w DK Krakowiacy. Tel. prowadzacych: 503126103, 692803773, 012 4306560. Kurs kosztuje miesiecznie 130 zl. Ja jestem w gr. poczatkujacej, wiec wiele informacji nie moge udzielic, bo wczoraj bylam na pierwszych zajeciach. Ale zapowiada sie interesujaco . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
banioszka Re: flamenco w Krakowie 10.03.06, 01:10 jest moze teraz jakis kurs flamenco? taki srednio poczatkujacy) bo troszke juz zaczelam ale nie bardzo.. Odpowiedz Link Zgłoś
basbas Re: flamenco w Krakowie 04.08.06, 19:47 hola! podnosze temat moze teraz ktos napisze cos wiecej o szkolach w Krakowie. gdzie warto zaczac, jakie wrazenia etc. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś