Gość: ABeCe IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.02, 02:23 przed chwila zrodzil mi sie pomysl aby otworzyc sklep muzyczny. w zwiazku z tym mam do was prosbe abyscie odpowiedzieli na ponizsze pytania. z gory dziekuje. milej nocy. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ABeCe pytania IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.02, 02:23 z tego wszystkiego zapomnialem pytan. oto i one. 1. Czy kupujesz oryginalne kompakty z muzyka (jesli tak to jak czesto?) 2. Jesli nie kupujesz kompaktow, to co jest tego glownym powodem? 3. Czy bylabys/bylbys sklonny kupic uzywane cd z twoja ulubiona muzyka? (jesli nie to podaj przyczyne) 4. Jaką cene za 1 nowego cd'ka (za dajmy na to jakis obecny hicior) uwazasz za przystepna ? 5. Jaką cene za 1 uzywanego cd'ka uwazasz za przystepna ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Odp. na pytania IP: *.toya.net.pl / 10.0.211.* 24.06.02, 06:18 > z tego wszystkiego zapomnialem pytan. oto i one. > > 1. Czy kupujesz oryginalne kompakty z muzyka (jesli tak to jak czesto?) Tak, ale tylko Maxi Single. Zalezy to od tego, czy dany utwór mi sie podoba czy nie. Jak bardzo mi sie podoba, to mimo ze mam go w mp3, i tak kupie dysk. > 2. Jesli nie kupujesz kompaktow, to co jest tego glownym powodem? Jeszcze pytasz... wysoka cena... jakbym miał wydawać 60 PLN na płytkę z muzyką, to bym musiał chyba bank obrabować by móc słuchać tego wszystkiego. > > 3. Czy bylabys/bylbys sklonny kupic uzywane cd z twoja ulubiona muzyka? (jesli > nie to podaj przyczyne) Nie. Po prostu nie. > > 4. Jaką cene za 1 nowego cd'ka (za dajmy na to jakis obecny hicior) uwazasz > za przystepna ? Singiel 15 PLN , Album 30 PLN > > 5. Jaką cene za 1 uzywanego cd'ka uwazasz za przystepna ? Nie wypowiadam się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aric Re: pytania IP: *.wonlok.com.pl / 172.27.18.* / *.wonlok.com.pl 24.06.02, 11:21 Gość portalu: ABeCe napisał(a): > z tego wszystkiego zapomnialem pytan. oto i one. > > 1. Czy kupujesz oryginalne kompakty z muzyka (jesli tak to jak czesto?) > Nie często. > 2. Jesli nie kupujesz kompaktow, to co jest tego glownym powodem? > Są za drogie. Stosunek zarobków do możliwości jest często zbyt mały. Nie opłaca się. > 3. Czy bylabys/bylbys sklonny kupic uzywane cd z twoja ulubiona muzyka? (jesli > nie to podaj przyczyne) > Tak. Najczęściej, jeżeli są w dobrym stanie, to właśnie one stanowią podstawę mojej kolekcji. > 4. Jaką cene za 1 nowego cd'ka (za dajmy na to jakis obecny hicior) uwazasz > za przystepna ? > 30 pln. Jednak wiem, że to nieraealne. Chociaż czasami trafiają się duże przeceny, ale chyba tylko w hipermarketach, co nie świadczy dobrze o sklepach muzycznych. Ostatnio w Jumbo kupiłem Apollo 440 "Electric Guide In Blue" za 14.50 i to było coś! Piraty Stanowią zbyt dużą konkurencję dla sklepów muzycznych. Poza tym na rynkach można kupić orginalne płyty w dobrym stanie już od 20 pln. Dlatego odradzam ci, ze smutkiem, nie otwieraj sklepu. Nie opłaca się. > 5. Jaką cene za 1 uzywanego cd'ka uwazasz za przystepna ? Zależnie od stanu płyty, od 10 do 30 pln. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: pytania IP: *.websites.pl / 172.16.1.* 24.06.02, 12:51 Gość portalu: ABeCe napisał(a): > z tego wszystkiego zapomnialem pytan. oto i one. > > 1. Czy kupujesz oryginalne kompakty z muzyka (jesli tak to jak czesto?) tak staram się raz w miesiącu > > 2. Jesli nie kupujesz kompaktow, to co jest tego glownym powodem? > > 3. Czy bylabys/bylbys sklonny kupic uzywane cd z twoja ulubiona muzyka? (jesli > nie to podaj przyczyne) tak > > 4. Jaką cene za 1 nowego cd'ka (za dajmy na to jakis obecny hicior) uwazasz > za przystepna ? 40 > > 5. Jaką cene za 1 uzywanego cd'ka uwazasz za przystepna ? 25 Odpowiedz Link Zgłoś
kwieto Re: pytania 24.06.02, 15:43 > 1. Czy kupujesz oryginalne kompakty z muzyka (jesli tak to jak czesto?) > Tak, roznie, mam ambitny plan by kupowac przynajmniej plyte na miesiac, ale obecnie kupuje raz na 2-3 miesiace > 2. Jesli nie kupujesz kompaktow, to co jest tego glownym powodem? > Cena, cena i jeszcze raz cena. > 3. Czy bylabys/bylbys sklonny kupic uzywane cd z twoja ulubiona muzyka? (jesli > nie to podaj przyczyne) > Tak, zaleznie od tego co to oznacza "uzywane" - czy jest porysowany czy nie? Czy ksiazeczka jest wymieta? itd. > 4. Jaką cene za 1 nowego cd'ka (za dajmy na to jakis obecny hicior) uwazasz > za przystepna ? > 40zl, (powiedzmy 45, jesli bylby to krazek kosztujacy obecnie 70-80zl) > 5. Jaką cene za 1 uzywanego cd'ka uwazasz za przystepna ? przy obecnych cenach - do 30 zl, gdyby nowe cd kosztowaly jak powyzej - do 20zl. Odpowiedz Link Zgłoś
szary-kot Re: pytania 24.06.02, 15:54 > 1. Czy kupujesz oryginalne kompakty z muzyka (jesli tak to jak czesto?) nie > 2. Jesli nie kupujesz kompaktow, to co jest tego glownym powodem? są za drogie, poza tym słucham kaset. > 3. Czy bylabys/bylbys sklonny kupic uzywane cd z twoja ulubiona muzyka? (jesli > nie to podaj przyczyne) w sumie tak... > > 4. Jaką cene za 1 nowego cd'ka (za dajmy na to jakis obecny hicior) uwazasz > za przystepna ? ok 25zł, max 30 > 5. Jaką cene za 1 uzywanego cd'ka uwazasz za przystepna ? zależy od wielu czynników. 7-10zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiszman Re: Sklep muzyczny IP: 195.94.206.* 24.06.02, 12:49 Wydaje mi sie, ze nie masz szans wytrzymac konkurencji wielkich sklepow. I oferte maja ogromna i ceny (czasem) przystepne. Jedyna szansa to sklep z jakas muzyka niszowa, czyli ze specyficznymi, trudno dostepnymi gdzie indziej plytami. Ale wtedy chyba bardziej oplaca sie witrynka w internecie i sprzedaz wysylkowa. Odpowiedz Link Zgłoś