Dodaj do ulubionych

pisenka Manamu z reklamy TP

14.04.05, 21:25
szukam po całym necie piosenki Manamu "kocham cie kochanie,kocham
nieskonczenie,kocham cie...bo przez zapomnienie" tyle z niej pamietam smile czy
ktos wie gdzie ja moge znajsc na necie do sciagniecia?
Obserwuj wątek
    • Gość: P-77 Re: pisenka Manamu z reklamy TP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 21:57
      Tytuł "Zapatrzenie" - jeden z największych przebojów grupy z bardzo dobrej
      płyty "Róża".
      • kawaiherbata Re: pisenka Manamu z reklamy TP 15.04.05, 16:55
        bardzo ci dziekuje.Ta piosenka jest cudowna smile
    • Gość: lusia Re: pisenka Manamu z reklamy TP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 22:02
      cudownej piosenki, najcudowniejszego maanamu oczywiscie. maanam piszemy przez
      dwa AA. To błąd powielany od lat 25......
      • Gość: margo Re: pisenka Manamu z reklamy TP IP: *.lublin.pl 03.06.05, 00:39
        Już prawie od 30 lat wink
    • kopiko44 Re: pisenka Manamu z reklamy TP 14.04.05, 22:41
      Niestety to stara piosenka bo nowymi zespol jakos sie nie moze popisac. Denne sa
      po prostu...
      • Gość: lusia Re: pisenka Manamu z reklamy TP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 00:09
        Kopiko, idź się zjedz. Nie słyszałes nowych utworów a jedynie powtarzasz jakieś
        zasłyszane tu opinie. Nowy maanam to jest to, nowy maanam jest bombowy. wybierz
        się chłopie na koncert, bo własnie trasa rusza i nie pleć głupstw.
        • mallina Re: pisenka Manamu z reklamy TP 15.04.05, 00:19
          zapewne Kopiko nie potrzebuje adwokatawink
          ale ciekawi mnie skad lusiu wiesz, ze nie zna on nowych utworow a opinie przez
          niego wyglaszane nie sa jego opiniami?
          • ugugunana Emeryten party... 15.04.05, 08:09

Najwidoczniej, Maanam potrzebuje spektakularnej ekwilibrystyki mecenasów,
            albowiem twórczość najnowsza ekipy, jawi się w mojej opinii, bezbronną niczym
            najstarsza starowinka. Kora do wód! Do Ciechocinka! smile

Ech ci oddani fani... smile

---------
            "Zagladam do niej a tam... kapusta!"
        • Gość: lusia Re: pisenka Manamu z reklamy TP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 13:07
          do malinki:
          po prostu wiem malinko smile,tu mało kto coś pisze znając lub słuchając choćby
          raz. Tylko dokopać i wyzywać, jak ten niżej o bardzo nieprzejrzystym nicku,
          któremu odpowiadam:
          synciu(?), chciałabym cie zobaczyc w tym wieku i w takiej formie.
          • kopiko44 do Lusi 15.04.05, 18:32
            Aktualne propozycje zespolu Maanam znam i wstydze sie ze mi sie kiedys ta grupa
            podobala. "Forma" obecnie prezentowana jest godna pozalowania. Nie twierdze ze
            kazdy musi brzmiec jak Motorhead, ale Korze naprawde blizej do Rodowicz niz do
            tej wokalistki z nerwem ktora pamietam sprzed wielu lat.

Albo jestes powiazana z zespolem Maanam i robisz tu publicity, albo nie
            przyjmujesz, ze Twoja idolka wypalila sie juz dawno i teraz odcina kupony od
            dawnej slawy (reklamy z nowo nagranymi kawalkami ze starszych plyt). Przykro mi
            ze tego jeszcze nie zauwazylas, ale moze jestes jeszcze starsza od Kory i juz
            nie slyszysz dobrze.
            • Gość: Lusia Re: do Lusi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 23:21
              kopiko:
              wstydzic sie nie musisz, bo jak twierdzisz, kiedys ten zespół Ci sie podobał, a
              więc nie bardzo rozumiem co ma piernik do wiatraka. Teraz wg. Ciebie grają źle
              i koniec. Nie ma to chyba jakiegoś większego wpływu na dorobek sprzed lat. A
              moze jakąś zasuniesz tu pseudo-teoryjkę...Nie uważam też, aby rodowicz była
              taka denna jak wnioskuje z tego porównania.
              Mnie też jest przykro, ze Ty tak to postrzegasz, ale masz prawo - a o mój wzrok
              i wiek nie martw sie koleś.
              I pytanie - czy pisanie na tym forum dobrze o kimkolwiek to wg. Ciebie zawsze
              jakieś układy? Masz chorą wyobraźnię albo Cie przeszłość wypaczyła. A reklamy,
              hmmm, nie słyszałam aby robiła reklamy, natomiast wykorzystywane są utwory
              maanamu w reklamie, a to chłoptasiu różnica. Zresztą wielu współczesnych i
              niewspółczesnych wykonwców robi dokładnie tak samo i nie sa to
              wyłącznie "zespoły odcinające kupony", więc gdzie problem?
          • Gość: Ugi Re: pisenka Manamu z reklamy TP IP: *.acn.waw.pl 15.04.05, 20:30
            Gość portalu: lusia napisał(a):

> Tylko dokopać i wyzywać, jak ten niżej o bardzo nieprzejrzystym nicku,
            > któremu odpowiadam:
            > synciu(?), chciałabym cie zobaczyc w tym wieku i w takiej formie

Ależ Lusiu, co Lusia? Przekwitanko? Zalecam hormonki... smile

P.S. A Slayera Lusia słyszała?
            • Gość: lusia Re: pisenka Manamu z reklamy TP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 23:26
              ugi, moja droga, jak juz coś przeżyłaś tak bardzo intymnego, to nie chwal się
              na forum muzycznym tylko na forum kobieta, a jak juz naprawde musisz, to dawaj
              rady sąsiadkom, koleżankom czy innym babciom. Ja sobie rade dam, w swoim
              czasie, spokojnie moja droga.
              Slayer'a nie słucham, bo to nie ta częstotliwość, czas i przestrzeń.
              • kopiko44 Jest juz pozno, Lusia pisze bzdury... 15.04.05, 23:30
                Jednak sie upre Lusiu zebys zajrzala tu www.maanam.pl/main-page.htm Jest
                tu kochana wyraznie napisane, ze Maanam nagrywa na nowo fragmenty starych
                piosenek, by wykorzystac je w reklamach tv. Jako wielka fanka powinnas wiedziec
                takie rzeczy zamiast pouczac wszystkich na temat tego co im sie ma podobac. A
                dla mnie nowe dokonania Maanamu to kaszana i juz.
                • kopiko44 P.S. Kliknij w sekcje aktualizacje/newsy i archiwa 15.04.05, 23:32
                • Gość: lusia Re: Jest juz pozno, Lusia pisze bzdury... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 23:54
                  maanam nie nagrywa, tylko maanam remixują inni, a to kopko44 duuuuża różnica.
                  Oj, jak ty tak słuchasz muzyki jak czytasz to żal mi cię.......
                  • Gość: lusia Re: Jest juz pozno, Lusia pisze bzdury... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 23:57
                    ... a jak jest zapotrzebowanie na maanam w reklamie to oczywiscie nagrywać
                    muszą nawet te 22 sekundy. Sporo zespołów jest w reklamach, nieprawdaż?
                    • kopiko44 "miales racje ale to i tak ja mam racje" 16.04.05, 00:04
                      Biedna jestes, nawet sie nie umiesz przyznac do bledu. Ale nie martw sie, i tak
                      jestes osamotniona w sluchaniu kaszany jaka jest aktualnie Maanam. Zreszta dla
                      ciebie to akurat odpowiedni repertuar. Dobrze ci tak.
                      • Gość: lusia Re: "miales racje ale to i tak ja mam racje" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 00:16
                        Przyznaję sie do błedu, zeby samcowi kopiko dobrze sie spało. Nie bardzo wiem
                        do jakiego, ale niech kolega się odpręży, wyluzuje, bo sie jeszcze coś złego
                        stanie... Na brak argumentów pojawia się słowo kaszana, tak bardzo wyświechtane
                        wsród nastolatków tego forum, albo porównywanie do innych wykonawców. Masz u
                        mnie zero z wykrzyknikiem.
                        Eeee, idź sobie tego "nerwu" poszukać wsród jakiejś młodej, spiewającej
                        panienki, a nie wypowiadaj się o kims kogo nie słuchasz - jak piszesz - od
                        lat... to jest bez sensu.
                        • Gość: Touarek maanam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.05, 18:27
                          Chciałbym przeprosić wszystkich uczulonych na popelinę za to co od ładnych paru
                          lat wyprawia zespół maanam. Znam doskonale repertuar tej grupy i jestem
                          totalnie zażenowany tym co ta formacja obecnie sobą prezentuje...
                          Należy zacząć od tego, że ów zespół nie powinien już nazywać się "maanam" bo to
                          coś czym są urąga pierwotnej nazwie.
                          Fani ambitnego maanamu określają te popłuczyny mianem ferajną Jackowskich,
                          natomiast wokalistka to - ciocia Ola (od "wspaniałej" i "ambitnej" płyty z
                          latino-coverami jaką "artystka" popełniła 2 lata temu).
                          Ciocia Ola widząc, że koszmarne płyty, które (na szczęście) przechodzą bez echa
                          i uzyskują symboliczne nakłady sprzedaży (pewnie sama je kupujesmile )
                          postanowiła rozpaczliwie wskrzesić umarłą popularność. Było eksponowanie
                          obwisłego biustu na łamach plejboja, ale ponieważ to nie pomogło więc nasza
                          kochana piosenkarka postanowiła kolejny raz błysnąć brakiem intelektu i
                          wydumała, że trzeba wypieprzyć z zespołu znakomitych instrumentalistów - braci
                          Olesińskich i Pawła Markowskiego. Jak pomyślała tak zrobiła...

Co do ponownego nagrywania starych piosenek na potrzeby reklam.
                          Ten zespół wegetuje na rynku tylko dzięki temu, że jest "gwiazdą" większości
                          festynów z okazji święta gmniny czy takiego, a takiego powiatu. Po prostu taki
                          objazdowy cyrk smile Ktoś przecież musi obstawiać darmowe imprezy dla gawiedzi -
                          a tacy wykonawcy jak maanam czy tercet egzotyczny idealnie wpisują się w
                          estetykę fajansiarskiej sztuki dla mas. To jest właśnie target maanamu -
                          gospodynie domowe itp.
                          Jeśli chodzi o samą piosenkę "zapatrzenie". Jak ktoś wcześniej zauważył
                          pochodzi ona z albumu róża. Płyta jest denna, bowiem poza dwiema w miarę
                          przyzwoitymi piosenkami (utwór tytułowy i "wieje piaskiem od strony wojny)
                          resztę stanowią standardy disco-polo - w sam raz nadające się na dancig dla
                          starych ciotek smile
                          Ta najnowsza reklama jest już którąś z rzędu w ostatnich miesiącach...ale nie
                          ma się czemu dziwić - przecież to co pozostało z maanamu nie ma żadnego
                          szacunku dla swojej publiczności, dla siebie - mówiąc brzydko stali się taką
                          komercyjną dziwką.

Jednak największym nieszczęściem jakie spotkało tą formację jest pożal się boże
                          fan club. Jest to garsteczka ludzi(w większości około 40-stki i w większości
                          zniewieściałych gejów), którzy jeżdżą za Korzyną po tych wszystkich festynach,
                          biegają za nią z torcikami, kwiatuszkami, komplementują jej fryzury, odcienie
                          szminek, klipsy, buty, przepychają się żeby pogłaskać białego pudla "gwiazdy"
                          itd. No tragikomedia totalna. Babie widać bardzo się to podoba bo przecież nikt
                          z tego słodkopierdzącego towarzystwa nie zwraca najmniejszej uwagi na zawartość
                          artystyczną jej płyt, tylko wszyscy zajmują się bzdurami.
                          Takie rozmówki są na porządku dziennym:
                          - ale Koreńce jest do twarzy z tych klipsach
                          -jezuuuu cud! cud! cud!
                          - a to genialne boa z piór na jej szyi. bomba!
                          - widzieliście najnowszą sesję zdjęciową w gali?
                          - noooo śliczne wygląda w tej mini i szpilkach
                          - koreńko przesyłamy ci całuski i buziaczki. pa, pa, pa papatki!!!

smile))

Z próbką działalności fanclubu cioci Oli mamy do czynienia w tym wątku (w
                          postaci lusi) Oni widząc nikłe zainteresowanie artystycznymi
                          poczynaniami "artystki" próbują roztaczać wokoł niej iluzoryczne gwiazdorstwo i
                          gdzie tylko mogą robią na jej rzecz PR. A że robią to wyjątkowo naiwnie
                          wszędzie ich można poznać smileNie wspominając o żałosnym głosowaniu na liście
                          przebojów Niedźwieckiego - mają pozakładanych kilkaset kontsmile)

To wszystko o czym napisałem wyżej przesądziło o upadku tego zespołu. Fanclub
                          który powinien być najbardziej krytyczny tylko ośmiesza pozostałości po
                          maanamie i sprawia, że całość prezetuje się wyjątkowo groteskowo. Zarówno grupa
                          jak i jej tzw. prawdziwi fani (za takich się uważa się ten fanclub) ciągle żyją
                          latami 80-tymi, wolą się okłamywać. Na szczeście "sukcesy" zespołu dobitnie
                          pokazują błędność takiego myślenia (czy aby na pewno myślenia?smile ) Na nic się
                          zdają nawet kolejne liftingi Kory - infantylnej starszej pani, której
                          zachowanie przypomina wdzięczącą się kotkęsmile To dopiero tragedia - no ale
                          takie są uboczne efekty klimakteriumsmile Jedynym miejscem występów cioci oli
                          powinny być gabinety figur woskowychsmile)

pozdrowienia dla kopiko, ugugunana i wszystkich trzeźwo patrzących na szczątki
                          maanamu

zażenowany fan

• Gość: żelazko na pasku Re: maanam IP: 80.50.205.* 16.04.05, 20:22
                            tu teraz tworzysz elaboraty imitacjo moderatora?
                            • Gość: piesek Re: maanam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 21:53
                              BOOM
                            • koteczkowa niestety 16.04.05, 20:58
                              Maanam powinien sie byl nigdy nie odradzac po zawieszeniu dzialalnosci. Wydali
                              ostatni album "Sie sciemnia" jeszcze w latach 80 i na pare lat zamilkli, a potem
                              wrocili z juz zupelnie nowa estetyka. Jeszcze "Derwisz i Aniol" moze miejscami
                              sie broni, ale potem tworczosc zespolu z plyty na plyte jest coraz okropniejsza.
                              Lusia, ktora pewnie gustuje w czytaniu "Twojego Imperium" i sluchaniu RMF, uwaza
                              za wielka sztuke plyty typu "Roza" czy "Hotel Nirwana". Jednak wiekszosc osob
                              obdarzonych jakimkolwiek smakiem pewnie wolalaby nie wiedziec, ze takie plyty
                              sa, zeby sobie nie psuc wspomnien po naprawde swietnym zespole jakim Maanam
                              kiedys byl. Lezka sie w oku kreci, ide wlaczyc "Night Patrol"...
                          • Gość: maribon Re: maanam IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 17.04.05, 21:20
                            znakomity esej prawidziwy
                            .teraz managment nie mogac przebolec lkan fanclubowych miernot zlikwidowal
                            forum maanamu w domenie GERy. krytyka nie jest wskazana jak sie okazuje.

BRAWO oby tak dalej do upadku. koncz wasc wstydu oszczedz
                            • rabi19 Re: maanam 06.05.05, 09:40
                              Gość portalu: maribon napisał(a):
                              > znakomity esej prawidziwy
                              > .teraz managment nie mogac przebolec lkan fanclubowych miernot zlikwidowal
                              > forum maanamu w domenie GERy. krytyka nie jest wskazana jak sie okazuje.
                              >
                              > BRAWO oby tak dalej do upadku. koncz wasc wstydu oszczedz

Tutaj też Cie przywiało maribonku.Ojej sad Jakże wielka musi być twoja
                              frustracja i ból nieukojony. Jak malutki nieutulony chłopczyk. Tupie nożkami i
                              płacze, ze Maanam zmienił skład i nie gra już tak, jak dawniej, wtedy kiedy
                              dziecku sie podobało. Dorośnij, że wreszcie chłopie smile
                              • Gość: margo Re: maanam IP: *.lublin.pl 03.06.05, 00:52
                                Podpisuje sie pod tym co napisał rabi19.
                          • Gość: hatszepsut Re: maanam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 21:46
                            Trzeba wiedzieć, kiedy ze sceny zejść. Po prostu....
                          • Gość: margo Re: maanam IP: *.lublin.pl 03.06.05, 00:48
                            Gdzieś to czytałam. Czy to plagiat, czy Ty Touarek to jeste może maribon?
                          • Gość: magiena Re: maanam IP: *.lublin.pl 13.06.05, 11:39
                            Touarek czy Ty jesteś może maribonem czy skopiowałeś tylko jego wypowiedź?
    • daruniaelo o co tyle krzyku?? 17.04.05, 02:23
      ale macie dziwną akcję... pioseneczka bardzo przyjemna, co za różnica, czy
      nagrywają jeszcze czy juz nie... btw, fakt, mogliby się pokazać na nowo, a nie
      tylko jadą na laurach...
      • kawaiherbata Re: o co tyle krzyku?? 17.04.05, 18:53
        no wasnie.Ponawiam pytanko ,czy ktos wie z skad mozna ja sciagnac? albo moze
        ktos ma na mp3?
        • enemyofgod Re: o co tyle krzyku?? 17.04.05, 19:30
          Maanam był kiedyś dla ludzi ważny, ale to się skończyło. Potem jeszcze przez
          jakiś czas miał przeboje, ale to też się skończyło. Zostały reklamy... a głos
          Kory brzmi dziś fatalnie, tego skrzeku nie da się słuchać. Toteż nie słucham smile
    • kopiko44 oto mp3 17.04.05, 21:44
      www.maanam.pl/news3-pliki/kckm-dj_seb.mp3
      • kawaiherbata Re: oto mp3 19.04.05, 10:18
        bardzo smieszne smile
    • pieranka Re: pisenka Manamu z reklamy TP 19.04.05, 10:31
      To był mój pierwszy koncert w życiu - Maanam, Poznań rok 1980.
      Niech mnie gęś kopnie, ale było fajnie wtedy na tym koncercie!
      • Gość: margo Re: pisenka Manamu z reklamy TP IP: *.lublin.pl 03.06.05, 00:57
        Kiedyś były inne czasy inne idee. Kazda piosenka miała jakieś odzwierciedlenie w ty co się działo. To był jakiś rodzaj buntu na ówczesną sytuację.A teraz o czym mają śpiewać? Zupełnie nie rozumiem "Ooo po co tyle hałasu"!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka