ka-ba 18.04.05, 14:04 co sadzicie o pisenkarce i jej najnowszej CD i DVD Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tiresias Re: Patricia Kaas 18.04.05, 14:27 moim zdaniem to straszny knot ale ta 'piosenkarka' ma niezwykle mocno rozbudowany zespół marketingowy, bo wszędzie o niej pełno. miałem okazję (przez nieszczęśliwy przypadek) obejrzec film, w którym rzeczona PK występowała u boku niejakiego Ironsa(!!) Jeremy a film generalnie był o niczym, suto okraszonym tzw. wokalistyką Paćki.... żeby mi sie przynajmniej podobała jako kobitka, ale w tym dziale też kicha.. chętnie posłucham pozytywnych recenzji ale dla mnie to ani głosu ani umiejetności ni ma ale mogę się mylić. Odpowiedz Link Zgłoś
login_niedostepny Re: Patricia Kaas 18.04.05, 15:49 obejrzyj jej koncerty "Rendez-vous" i "Ce sera nous" (moze lepiej zacznij od drugiego, bo Rendez-vous bedzie dla Ciebie chyba zbyt poetycki), przesluchaj repertuar, moze tlumaczenia poczytaj... Na samym filmie "Piano bar" (bo taki ma tytul ten film o niczym) ciezko wyrobic sobie pozytywna opinie o Patricii, sama przyznac musze-widzialam film 3 razy zanim go zrozumialam. Glos ma fantastyczny, ale to tez wymaga wsluchania - gleboki i mocny, ma spore mozliwosci wokalne. A reklamy - w Polsce przynajmniej - wcale nie ma tak duzej jak piszesz. Ostatnio bylo glosno o niej, bo byla w Sopocie i z trasa "Toute la musique", ale co to sa 2 czy 3 koncerty u nas w porownaniu z Rosja, gdzie w ramach jednej trasy daje ich kilkadziesiat? Nie przesadzaj. Gdzie indziej rozglos wynika raczej z jej popularnosci, niz chwytow marketingowych (nie przecze ze nie robi sobie reklamy, ale nie wydaje mi sie zeby przesadzala. Jest osoba skromna i dosc niesmiala) Ja Patryche uwielbiam pasjami, slucham jej jakies 15 lat i znam caly repertuar Jedyny utwor jakiego nie posiadam na swoim skladzie to "Jalouse" (szukam go, o czym zreszta pisze w osobnym watku). Ktos ma ochote polemizowac??? Odpowiedz Link Zgłoś
ka-ba Re: Patricia Kaas 19.04.05, 09:01 kliknij tu, moze tam jest to czego ci brak www.amazon.de/exec/obidos/ASIN/B0006ZPY2I/sonymusic-21/028-7337920-3097304 ja tez uwazama ja za jedna z najlepszych obecnie piosenkarek przynajmniej w Europie, ma mocny, gleboki a zarazem cieply glos, wie co z nim robic, swietnie porusza sie po scenie, ma doskonalych muzykow i wspolpracownikow i co najwazniejsze, jej muzyka nie jest monotonna, nie jest typu dysko i nie przypomina brzeczenia szerszeni znam ja od dawna, wlasciwie od poczatkow jej kariery ale zainteresowalem sie nia na dobre stosunkowo pozno bo dopiero w ubieglym roku, slucham jej DVD Toute la Musique bardzo czesto i czym wiecej slucham tym podoba mi sie bardziej w morzu muzyki disco i tych wszystkich pseudo gwiazdeczek z ladnymi buziami i komputerowym glosem, muzyka Patrici jest olsnieniem pozdrawiam fanow PK Odpowiedz Link Zgłoś
login_niedostepny Re: Patricia Kaas 20.04.05, 10:04 niestety nie widze tu Jalouse(((tego w ogole na necie nie ma z tego co sie zorientowalam polecam Ci bardzo dwa pozostale koncerty, szczegolnie Ce sera nous - to fantastyczne widowisko zainspirowane pobytem Patrychy w Maroku (po filmie Piano Bar). Mozna sie zakochac) Z kolei Rendez-vous jest stylizowane na kabaret z lat 20-tych, tez interesujace, ale trudniejsze troszke w odbiorze, raczej dla koneserow Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maff1 Re: Patricia Kaas IP: *.chello.pl 21.04.05, 10:43 wg mnie zdecydowanie przereklamowana. Powoływanie sie na PianoBar to nonsens, bo to jest płyta wyjatkowa - same covery. A emocji ma w swojej twórczości tyle samo ile ma karp wyjety z wody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terry Re: Patricia Kaas IP: *.aster.pl 21.04.05, 20:19 "Rendez-vous" jest kapitalnym koncertem. Szczerze mówiąc podoba mi się o wiele bardziej, niż najnowsze "Tout De Musique". Jest świetnie dopracowany, dwie płyty zawierają chyba wszystkie numery koncertowe z tamtego czasu, mnóstwo solówek, pogaduszki Patricii z publicznością (Ona tak zawsze Zespół daje z siebie wszystko, nie pozostając daleko w tyle za piękną Francuzkoniemką. Ale "Zazdrości" faktycznie z żadnej płyty nie kojarzę. Hmmm... Odpowiedz Link Zgłoś
login_niedostepny Re: Patricia Kaas 21.04.05, 23:16 www.kaas.republika.pl/index2.html dzial "Ciekawostki" Odpowiedz Link Zgłoś