Dodaj do ulubionych

Patricia Kaas

18.04.05, 14:04
co sadzicie o pisenkarce i jej najnowszej CD i DVD
Obserwuj wątek
    • tiresias Re: Patricia Kaas 18.04.05, 14:27
      moim zdaniem to straszny knot ale ta 'piosenkarka' ma niezwykle mocno
      rozbudowany zespół marketingowy, bo wszędzie o niej pełno.
      miałem okazję (przez nieszczęśliwy przypadek) obejrzec film, w którym rzeczona
      PK występowała u boku niejakiego Ironsa(!!) Jeremy a film generalnie był o
      niczym, suto okraszonym tzw. wokalistyką Paćki....
      żeby mi sie przynajmniej podobała jako kobitka, ale w tym dziale też kicha..
      chętnie posłucham pozytywnych recenzji ale dla mnie to ani głosu ani
      umiejetności ni ma
      ale mogę się mylić.
      • login_niedostepny Re: Patricia Kaas 18.04.05, 15:49
        obejrzyj jej koncerty "Rendez-vous" i "Ce sera nous" (moze lepiej zacznij od
        drugiego, bo Rendez-vous bedzie dla Ciebie chyba zbyt poetycki), przesluchaj
        repertuar, moze tlumaczenia poczytaj... Na samym filmie "Piano bar" (bo taki ma
        tytul ten film o niczym) ciezko wyrobic sobie pozytywna opinie o Patricii, sama
        przyznac muszesmile-widzialam film 3 razy zanim go zrozumialam.
        Glos ma fantastyczny, ale to tez wymaga wsluchania - gleboki i mocny, ma spore
        mozliwosci wokalne. A reklamy - w Polsce przynajmniej - wcale nie ma tak duzej
        jak piszesz. Ostatnio bylo glosno o niej, bo byla w Sopocie i z trasa "Toute la
        musique", ale co to sa 2 czy 3 koncerty u nas w porownaniu z Rosja, gdzie w
        ramach jednej trasy daje ich kilkadziesiat? Nie przesadzaj. Gdzie indziej
        rozglos wynika raczej z jej popularnosci, niz chwytow marketingowych (nie
        przecze ze nie robi sobie reklamy, ale nie wydaje mi sie zeby przesadzala. Jest
        osoba skromna i dosc niesmialasmile)
        Ja Patryche uwielbiam pasjami, slucham jej jakies 15 lat i znam caly
        repertuarsmile Jedyny utwor jakiego nie posiadam na swoim skladzie to "Jalouse"
        (szukam go, o czym zreszta pisze w osobnym watku).

Ktos ma ochote polemizowacbig_grin???
        • ka-ba Re: Patricia Kaas 19.04.05, 09:01
          kliknij tu, moze tam jest to czego ci brak

www.amazon.de/exec/obidos/ASIN/B0006ZPY2I/sonymusic-21/028-7337920-3097304

ja tez uwazama ja za jedna z najlepszych obecnie piosenkarek przynajmniej w
          Europie, ma mocny, gleboki a zarazem cieply glos, wie co z nim robic, swietnie
          porusza sie po scenie, ma doskonalych muzykow i wspolpracownikow i co
          najwazniejsze, jej muzyka nie jest monotonna, nie jest typu dysko i nie
          przypomina brzeczenia szerszeni
          znam ja od dawna, wlasciwie od poczatkow jej kariery ale zainteresowalem sie
          nia na dobre stosunkowo pozno bo dopiero w ubieglym roku, slucham jej DVD Toute
          la Musique bardzo czesto i czym wiecej slucham tym podoba mi sie bardziej
          w morzu muzyki disco i tych wszystkich pseudo gwiazdeczek z ladnymi buziami i
          komputerowym glosem, muzyka Patrici jest olsnieniem

pozdrawiam fanow PK
          • login_niedostepny Re: Patricia Kaas 20.04.05, 10:04
            niestety nie widze tu Jalousesad(((tego w ogole na necie nie ma z tego co sie
            zorientowalamsad

polecam Ci bardzo dwa pozostale koncerty, szczegolnie Ce sera nous - to
            fantastyczne widowisko zainspirowane pobytem Patrychy w Maroku (po filmie Piano
            Bar). Mozna sie zakochacwink)
            Z kolei Rendez-vous jest stylizowane na kabaret z lat 20-tych, tez
            interesujace, ale trudniejsze troszke w odbiorze, raczej dla koneserowsmile
            Pozdrawiam
            • Gość: maff1 Re: Patricia Kaas IP: *.chello.pl 21.04.05, 10:43
              wg mnie zdecydowanie przereklamowana. Powoływanie sie na PianoBar to nonsens,
              bo to jest płyta wyjatkowa - same covery. A emocji ma w swojej twórczości tyle
              samo ile ma karp wyjety z wody.
            • Gość: terry Re: Patricia Kaas IP: *.aster.pl 21.04.05, 20:19
              "Rendez-vous" jest kapitalnym koncertem. Szczerze mówiąc podoba mi się o wiele
              bardziej, niż najnowsze "Tout De Musique". Jest świetnie dopracowany, dwie
              płyty zawierają chyba wszystkie numery koncertowe z tamtego czasu, mnóstwo
              solówek, pogaduszki Patricii z publicznością (Ona tak zawsze wink Zespół daje z
              siebie wszystko, nie pozostając daleko w tyle za piękną Francuzkoniemką.
              Ale "Zazdrości" faktycznie z żadnej płyty nie kojarzę. Hmmm...
              • login_niedostepny Re: Patricia Kaas 21.04.05, 23:16
                www.kaas.republika.pl/index2.html
                dzial "Ciekawostki"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka