kacjaryna 01.05.05, 11:33 Czy czekacie równie niecierpliwie jak ja na nową płytę COLDPLAY. Co sądzicie nt. ich nowego singla? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nn Re: nowy singiel COLDPLAY IP: *.chello.pl 01.05.05, 12:31 chodzi o ten z motywem z ''computer liebe'' kraftwerk? w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lecho Re: nowy singiel COLDPLAY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.05, 12:34 Ładnie i nic ponadto. Trochę się obawiam o resztę płyty. A podług zapowiedzi wokalisty miałoby to być coś extra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacenty Re: nowy singiel COLDPLAY IP: *.chello.pl 01.05.05, 13:20 Przyjemna piosenka, ale powtórka z rozrywki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: killer queen Re: nowy singiel COLDPLAY IP: *.toya.net.pl 01.05.05, 18:46 Nic nowego, ale to i tak bardzo dobra piosenka. Kojarzy mi sie z "Clocks". Jesli to ma byc przeboj lata, to jestem jak najbardziej za, ale mam nadzieje ze caly album bedzie jednak bardziej zaskakujacy. Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: nowy singiel COLDPLAY 01.05.05, 20:24 Niesamowite jak szybko z zespołu, który nagrał tak kameralny, wrażliwy i osobisty debiut jak "Parachutes", można przeobrazić się w stadionowych adult-pop-rockowców nagrywająch miałkie, jednakowe kawałki dla każdego i dla nikogo zarazem. Może sobie lecieć to "Speed Of Sound" w radio, ale kogo to tak naprawdę rusza? Odpowiedz Link Zgłoś
kacjaryna Re: nowy singiel COLDPLAY 01.05.05, 20:32 Moje spotkanie z Coldplay rozpoczęło się od ich drugiej płyty, o której nie napisałeś ani słowa. Śmiem twierdzić, że niczym nie ustępuje pierwszej. Owszem, kawałek "S of S" niczym się nie wyróżnia, poczekajmy jednak na całą płytę. Być może wtedy przyjdzie czas na pożegnanie. Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: nowy singiel COLDPLAY 01.05.05, 20:59 Przedstawiam rzecz jasna moje zdanie - drugi Coldplay nie zrobił już na mnie specjalnego wrażenia, a "Speed Of Sound" to kontynuacja tej drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
noys Re: nowy singiel COLDPLAY 01.05.05, 21:10 pierwsza płyta Coldplay lepsza niż druga?? pierwszy raz spotkałam się z taką opinią. bardziej powszechna jest ta, że to właśnie druga płyta to prawdziwe osiągnięcie i że na drugiej płycie się rozwinęłi, pokazali na co ich stać etc. na pewno drgua jest bardziej rockowa - jakkolwiek by to rozumieć. co do SfoS nawet jeśli nie jest wybitne to chłopcy trzymają klasę. bez dwóch zdań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: nowy singiel COLDPLAY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.05, 22:10 A słyszeliście piosenkę "Talk", która jest do wygooglania? Jest jeszcze lepsza od "S.o.S", wydaje mi się, że to ona powinna być pierwszym singlem. Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: nowy singiel COLDPLAY 01.05.05, 22:14 noys napisała: > pierwsza płyta Coldplay lepsza niż druga?? pierwszy raz spotkałam się z taką > opinią. Pierwszy raz spotkałem się z opinią, że to zaskakująca opinia. Raczej większość ludzi, którzy słuchają Coldplay od początku, preferuje debiut. Odpowiedz Link Zgłoś
noys Re: nowy singiel COLDPLAY 01.05.05, 22:36 widocznie w różnych rejonach większość preferuje co innego. gdy powstawała płyta A Ruch... nad zespołem wisiało widmo "syndromu drugiej płyty" - czyli wszyscy entuzjaści ich debiutu spodziewali się, że na drugiej płycie zespół się wyłoży. jednak chłopcy podołali i stworzyli coś na miarę debiutu - poza tym bogatsi o doświadczenia przy tworzeniu pierwszego krążka popracowali między innymi nad tekstami. a to że płyta druga jest dojrzalsza to chyba słychać - ale ostatecznie to rzecz gustu. a. ps. singiel SofS po tygodniu trafił już do pierwszej dziesiątki na listach w Wielkiej Brytanii. wcześniej udało się to tylko Beatlesom. Odpowiedz Link Zgłoś
grrrg Re: nowy singiel COLDPLAY 01.05.05, 22:51 przepraszam, ale nie zrozumiałem: co przytrafiło się wcześniej tylko "Beatlesom"? Odpowiedz Link Zgłoś
noys Re: nowy singiel COLDPLAY 01.05.05, 22:57 bo się k... nie wyrażam jasno :\ podobno tylko Beatlesom z piosenką hey Jude udało się w tak błyskawicznym tempie dostać do brytyjskiej listy - do pierwszej dziesiątki (nie pamiętam jaka to lista, ale jakaś super ważna a teraz udało się to również Coldplay Odpowiedz Link Zgłoś
grrrg Re: nowy singiel COLDPLAY 01.05.05, 23:01 obawiam się, że raczyłeś coś pokręcić Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: nowy singiel COLDPLAY 01.05.05, 23:03 Chodzi raczej o wejście do Top Ten Billboardu w pierwszym tygodniu. Od czasu The Beatles żaden brytyjski zespół tego nie dokonał. Odpowiedz Link Zgłoś
kacjaryna Re: nowy singiel COLDPLAY 01.05.05, 23:06 Czy aby napewno meritum tej dyskusji powinno być "wyłonienie najlepszej płyty" Coldplay. Przecież to tylko i wyłącznie kwestia gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: nowy singiel COLDPLAY 01.05.05, 23:09 Może nie powinno, ale sprawdź na górze kto napisał: "Moje spotkanie z Coldplay rozpoczęło się od ich drugiej płyty, o której nie napisałeś ani słowa. Śmiem twierdzić, że niczym nie ustępuje pierwszej." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: nowy singiel COLDPLAY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.05, 23:10 jasne, że to nie jest najistotniejsze. ale przyjemnie jest pogadać na temat z kimś kto wie o czym mówi - nawet gdyby miał kompletnie inne zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: killer queen Re: nowy singiel COLDPLAY IP: *.toya.net.pl 02.05.05, 00:45 Mam obie plyty Coldplay i zdecydowanie wole drugi album. Pierwszy tez jest ok, ale przeszkadza mi na nim troche nazbyt placzliwy wokal Martina. Na "A Rush Of Blood..." juz tego nie ma, a mimo to jest na tym krazku duzo wiecej dramatyzmu niz na "Parachutes". Debiut na pewno byl bardziej kameralny, ale przez to pod koniec stawal sie troche monotonny. Pewnie mnie stlamsicie, ale takie jest moje zdanie. Parachutes **** A Rush Of Blood... ***** Odpowiedz Link Zgłoś
eyemou Re: nowy singiel COLDPLAY 02.05.05, 17:06 a propos nowego singla COLDPLAY to ja też wolę 'Parachutes' od którego zaczęło się moje spotkanie z płaczliwym Martinem. 'Speed Of Sound'??? tytuł nie oddaje zawartości szkoda chłopaków. mam nadzieję że to najgorszy kawałek na płycie. eh... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg dulli Re: nowy singiel COLDPLAY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.05, 22:56 no wlasnie, chyba nie jest najlepiej... Prawdopodobnie plytke i tak kupie i Prwadopodobnie po miesiacu bedzie sie tylko kurzyc na polce jak AROBTTH ale i tak najbardziej mi szkoda tych, ktorzy mysleli, ze X&Y to bedzie takie coldplayowskie ok computer ;] z drugiej strony, mimo calej magii parachutes, trudno sie spodziewac, ze zespol cofnie sie do etapu, ktory juz zakonczyl no nic, poczkamy zobaczymy etc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oceans Re: nowy singiel COLDPLAY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 19:10 Czy ktoś wybiera do Belina na ich koncert? (19. czerwca) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris Re: nowy singiel COLDPLAY IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 31.05.05, 16:43 Słucham dzisiaj nowej płyty 'X & Y' i niektóre piosenki mi się bardziej podobają niż 'Speed of Sound', np. 'White Shadows' Cieszcie się i radujcie COLDPLAYmaniacy bo obciachu nie ma :] Odpowiedz Link Zgłoś