Gość: niewazne IP: *.elblag.dialog.net.pl 09.07.02, 22:51 w zyciu nie pomyslalem , ze oni mieli takie ciezkie zycie , teraz dziekuje Bogu , ze sam tego nie musze znosic , zawsze im zazdroscilem (( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: czeko Re: Paktofonika IP: *.chello.pl 10.07.02, 13:40 Hmmm...artykuł ciekawy, wydrukowałam- jest tego 11 stron, które przekaże dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emjotek Ach ci polscy dziennikarze! IP: *.jgora.dialog.net.pl 26.07.02, 10:38 Jednak widac jak większosc(nie wszyscy) dziennikarze są pusci. Nie znaja sie na hiphopie a zadaja takie pytania. Kto wam pisze teksty? No politowanie tylko dla takiej pustej kobieciny. Ale z tym pytaniem o płyte i jej sprzedaż po śmiercie Magika (zawsze w pamieci bedzie!!!) to juz przesadziła. Tez takiej bym wjebał!!! Odpowiedz Link Zgłoś
elojka Re: Paktofonika 29.07.02, 01:18 pamiętam, że artykuł wywarł na mnie nie małe wrażenie. płytę poznałam dużo wcześniej, znałam teksty ale dużo z nich dotarło do mnie na nowo. dreszcze mnie przechodzą jak słyszę Magika w C.D. Kinematografii... 'pojawiam się i znikam taka rola Magika...' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FaN Re: Paktofonika IP: *.aries.com.pl / 192.168.1.* 15.10.03, 15:37 Mi też przeszły dreszcze ... Gdy czytałem o śmierci "Magika" głupio mi sie zrobiło (((słuchałem wtedy "Piorytety"))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: askka Re: Paktofonika IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.02, 22:11 MAGIK byl wielkim artysta... Pamietam, ze jeszcze jakies pol roku po jego smierci, kiedy wchodzilo sie na czata "HIPhop" w onecie czy gdzies tam, ludzie - nie wiem, czy dla szpanu, czy mowili prawde - wypowiadali sie "Ja chce, zeby MAgik zyl" wrecz regularnie. Pokoj jego duszy. Uwielbiam jego piosenki. "+ i -" i "chwile ulotne" sa najlepsze wg mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Awers (PaintEra) Re: Paktofonika IP: *.teleton.pl 14.08.02, 13:05 ,, Nie wiem , kim jestem , ale wiem , kim nie jestem i raczej nikt mi nie wmówi , że nie zostanę , kim zechcę ". A teraz jestem pewna , że swoją twarz chcę zobaczyć w waszych źrenicach na tle zafascynowania estetyczną metaforyką słów i projektów . Yo wszystkim ludziom Rapu ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FaFeL Re: Paktofonika IP: *.kolbuszowa.sdi.tpnet.pl 17.08.02, 16:22 Co ja moge dodac od siebie ?!?!? Wyrazy podziwu dla najlepszego eMCe w Polsce... -[Magika]- ... On zyje w tej muzie Wielkie "Yo" dla ludzi z pod znaku Hip-Hop'otama Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w-j-z PsYcho TaTa IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 02.12.02, 00:00 "Nieograniczony potencjał artystyczny..." Jebie mnie To jak To wszystko widziane jest w oczach ludzi kTorych Twórczość wielkich nuży Tak jak bezkres podróży ...To kompania ze ŚląskA PakToFonikA przemyślana wypisana i sprawdzona liryka a zMazik jeśli znikA To nietypowa tematyka Przemijanie jeśli tak musi być niech tak się sTanie ..:nie Takie Tanie To jaraNie:.. Południowa Fabryka Klasyka dla mNie nA zawsze pozosTanie ... respekT dla PFK Kompany za To że chłopAki w Trudnych chwilAch rAde sobie dali pokazAli ze niesA wyuzdAni z palca wyssAni paTer i Fik Fo nA zAwsze spoko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Paktofonika IP: *.abo.wanadoo.fr 14.02.03, 17:37 Chlopaki nie dajcie sie zwariowac,tworzliscie i tworzycie zajebista muze MAGIA JEST W WAS !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zajka from B-B PFK jest najlepsza IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 05.04.03, 00:06 Moim zdaniem był to najlepszy skład hh w Polsce. Szkoda że go już nie ma. A jeżeli chodzi o Magika to był jedyny i dla mnie miał największy przekaz. Od pfk zacząłem i uważam że nikt nie był lepszy, nie jest, i nie będzie lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lcsHiZ reprezentant reee IP: *.lubin.dialog.net.pl 09.04.03, 18:11 Magik był jest i bedzie potęgą!!!dzieqwa za zajebisty koncert w Legnicy!!! Szacunek dla Pfk,lcsHiZ ludzi którzy żyja hiphopem oraz wszystkich squadow graffiti!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SNT pitu pitu IP: *.chello.pl 19.04.03, 00:53 Bomba... yo hiphopotamy - kurwa w tym kraju przypał słuchać rapu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KORCIA Re: Paktofonika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.03, 15:22 WITAM I CHYLE CZOLA PRZED NAJLEPSZYMI Z NAJLEPSZYCH...BEZ BICIA PRZYZNAJE NIGDY NIE BYLAM FANKA HH ALE ZNALAZLAM SIE NA POZEGNALNYM KONCERCIE W SPODKU...TEGO CO POCZULAM SLUCHAJC PFK NIE DA SIE OPISAC...DZIS WIEM JUZ O WAS CO NIECO...I ZA KAZDYM RAZEM ZAPUSZCZAJAC KINEMATOGRAFIE...PRZESZYWA MNIE DRESZCZ..A NA CALYM CIELE MAM GESIA SKORKE...DZIEKUJE WAM ZA TO JESTESCIE WSPANIALI...NIGDY SIE NIE ZMIENIAJCIE....SWOIMI TEKSTMI DO MNI DOTARLISCIE A NA PRZYSZLOSC ZYCZE POWODZENIA TRZYMAJCIE SIE CIEPLUTKO!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syllaniek Re: Paktofonika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.03, 15:12 PAKTOFONIKA TO JEST "MÓJ" SQUAD,WIEDZIAŁAM ,ŻE MIELI CIĘŻKIE ŻYCIE,ALE NIE MIAŁAM POJĘCIA ,ŻE AŻ TAK... ARTYKUŁ JEST ŚWIETNIE NAPISANY PODZIĘKOWANIA DLA REDAKTORKI ,KTÓRA ZECHCIAŁA NAM PRZEKAZAĆ TO O CZYM NIE MIELIŚMY POJĘCIA !! MAGIK,TO KOLEŚ KTÓRY ZOSTANIE W NASZYCH GŁOWACH DŁUGO,DLATEGO POKÓJ DLA NIEGO, A DLA JEGO SYNKA-FILIPA: " MIMO TEGO JAKI BYŁ ,BĄDŹ Z NIEGO DUMNY !!! " POZDROWIENIA Z -eSCe- CZĘSTOCHOWY !!! )))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magikomanka Re: Paktofonika IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.08.03, 14:59 Gość portalu: syllaniek napisał(a): > PAKTOFONIKA TO JEST "MÓJ" SQUAD,WIEDZIAŁAM ,ŻE MIELI CIĘŻKIE > ŻYCIE,ALE NIE MIAŁAM POJĘCIA ,ŻE AŻ TAK... > ARTYKUŁ JEST ŚWIETNIE NAPISANY > PODZIĘKOWANIA DLA REDAKTORKI ,KTÓRA ZECHCIAŁA NAM PRZEKAZAĆ TO O > CZYM NIE MIELIŚMY POJĘCIA !! > MAGIK,TO KOLEŚ KTÓRY ZOSTANIE W NASZYCH GŁOWACH DŁUGO,DLATEGO > POKÓJ DLA NIEGO, A DLA JEGO SYNKA-FILIPA: " MIMO TEGO JAKI > BYŁ ,BĄDŹ Z NIEGO DUMNY !!! " > POZDROWIENIA Z -eSCe- CZĘSTOCHOWY !!! > )))) Moj tez . Tylko czemu "mimo tego jaki byl"...? Powiedzialabym "ZE WZGLĘDU NA TO JAKI BYŁ, BĄDŹ Z NIEGO DUMNY !!!" Po przeczytaniu tego artykulu siedzialam 3 godziny ryczac i sluchajac paktofoniki. Pfk zmienila moje zycie. Magik zmienil moje zycie. Zaczynalam pozno bo od Jestem bogiem sciagnietego z audiogalaxy. Byl marzec. Wszystko pamietam b ta muza mnie zaczarowala! POKOJ MAGIKOWI!! NIECH SPOCZYWA W SPOKOJU! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MenZZy Re: Paktofonika IP: *.widzew.net / 10.14.16.* 03.10.03, 21:39 Od dawna słuchałem Paktofoniki. Słuchałem potem trochę Kalibra a potem wszystko co wpadło w ręce. Kumple zaczęli wkręcać w całą tą atmosferę i kulturę hip-hopową. Paktofonika była dla mnie wzorcem. Byłem wręcz dumny za to, że osoby przeciwne ogólnemu hip-hopowi słuchali tej płyty, podobała im się i czuli respect dla wykonawców. Ale dopiero teraz zrozómiałem ich piosenki na prawdę. Dopiero teraz to do mnie dotarło. Żal Magika... Ale łezka w oku się kręci, kiedy ludzie mówą, w tym ja: "chciałbym kontynuować to co oni zaczęli..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tegosław Re: Paktofonika IP: 2.5.STABLE* / *.crowley.pl 03.10.03, 22:33 "Oj nie mogę sobie poradzić w życiu to wyskocze z 10 piętra" Magik Hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rael Re: Paktofonika IP: 195.116.99.* 03.10.03, 22:48 Czy to, jak zwykle, twoj ostatni wpis na tym forum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bok Re: Paktofonika IP: *.kabel.telenet.be 20.10.03, 22:22 Mag Magik Pierwszy RIP Odpowiedz Link Zgłoś