Dodaj do ulubionych

The Cure - trio

29.05.05, 20:38
z zespolu zostali wyrzuceni (oficjalny serwis pisze iz nie sa juz w zespole,
ale nieoficjalnie wiadomo bylo od kilku dni iz ich Grubas wyrzucił) Roger
O'Donell i Perry Bamonte. Tym samym najdłuzej grający skład The Cure uległ
dezintegracji. Na letnich festiwalach mają grać w trójkę prawdopodobnie z
udziałem muzyków sesyjnych. Prawde mówiąc po ostatniej płycie jakoś się tego
spodziewałem niestety....nie tylko fanom ale jak widać także częsci muzyków
nie przypadł do gustu nowy wizerunek muzyczny Smitha. Z drugiej strony może
to szansa na powrót mojego ulubionego gitarzysty The Cure - Porla Thompsona ?
A może po 2o kilku latach i coraz dziwniejszych pomysłach typu Join The Dots,
cze kolejne wersje DeLuxe czas powiedziec STOP ?
Obserwuj wątek
    • eyemou Re: The Cure - trio 30.05.05, 11:46
      > A może po 2o kilku latach i coraz dziwniejszych pomysłach typu Join The Dots,
      > cze kolejne wersje DeLuxe czas powiedziec STOP ?

nie nie nie nie nie nie nie. żadnych stopów. agent nie kracz!!!
      • eyemou Re: The Cure - trio 30.05.05, 11:48
        poza tym z wywiadu którego robert udzielił czemuśtam wynika że jest zajęty nową
        płytą. może dzięki tym zmianom personalnym będzie lepsza niż 'the cure'. w
        końcu to roger chciał funky na 'disintegration' smile
        • eyemou Re: The Cure - trio 30.05.05, 11:50
          ktoś może wie dlaczego teddy też został wyrzucony??? bo że roger z robertem się
          gryźli od jakiegoś czasu to wiadomo. ale perry???
    • pagaj_75 Re: The Cure - trio 30.05.05, 11:52
      agentcooper napisał:

> A może po 2o kilku latach i coraz dziwniejszych pomysłach typu Join The Dots,
      > cze kolejne wersje DeLuxe czas powiedziec STOP ?

Co jest dziwnego w "Join the Dots" i wersjach deluxe?

Nigdy jakimś fanatykiem Kjurów nie byłem, ale parę wspomnień związanych z ich
      muzyką posiadam. Ale stali mi się obojętni już parę lat temu, a po "The Cure"
      (to był dopiero dziwny pomysł!) już zupełnie skreśliłem Grubego i spółkę.
    • Gość: AgentCooper Re: The Cure - trio IP: *.pg.com 30.05.05, 12:51
      no zobaczymy - wiadomo ze maja grac na kilku letnich festiwalach, takze kogos
      musza wziac na gitare bo klawisze od biedy mozna puscic z tasmy (de facto robia
      to od zawsze w kilku kawalkach)- jedna z mozliwosci jest Steve Severin z The
      Banshees z ktorymi Smith daaaaawno temu wspolpracowal.
      • teddy4 Re: The Cure - trio 30.05.05, 13:38
        A oto prawdziwa przyczyna:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=1432836&a=24522805
      • Gość: smurf Re: The Cure - trio IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.05.05, 21:08
        Tak,Severin! Prooooszęę!!!
    • Gość: kartisa Re: The Cure - trio IP: *.bielsko.dialog.net.pl 31.05.05, 11:52
      Gdyby wrócił Lol, byloby fajnie. Może wielki muzyk to z niego nie był, ale coś
      na kształt pozytywnego klimatu tworzył - bez niego muzyka kjurów jakoś tak
      spowszedniała. Jeatem stara fanką - sorry, ale już mnie wqrzają te dzwoneczki
      wszechobecne, które co maja niby? Zagłuszyć brak koncepcji?! Na Disintegration
      na razie the Cure sie skończył. Jak wróci Lol, znów będą mieli kogo poniżaćsmile
      jest szansa, że wyjdzie z tego cos na kształt Faith.
      • agentcooper Re: The Cure - trio 31.05.05, 15:28
        Gość portalu: kartisa napisał(a):

> Gdyby wrócił Lol, byloby fajnie. Może wielki muzyk to z niego nie był, ale
        coś
        > na kształt pozytywnego klimatu tworzył - bez niego muzyka kjurów jakoś tak
        > spowszedniała. Jak wróci Lol, znów będą mieli kogo poniżaćsmile
        > jest szansa, że wyjdzie z tego cos na kształt Faith.

Czy ja wiem ? Nie dosc ze grac nie umial to jeszcze mial wyglad wykidajły spod
        nocnego z alkoholem ew. sprzedawcy z przyczepy z zapiekankami....Zdecydowanie
        wolalbym zeby Thompson czy Williams (choc poki co perkusista jeszcze nei
        wylecial) wrocili....
    • Gość: strange fruit Re: The Cure - trio IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.06.05, 23:47
      Ja tam uważam, że zmiany mogą wyjść w obecnej sytuacji zespołowi tylko na
      dobre. Może jakiś ferment, jakieś nowe podejście do muzyki... A poza tym
      wspaniale jest teraz być tzw. fanem: te gorące dyskusje w necie z setkami
      postów i miliony hipotez co do przyszłości... Zobaczymy, co z tego wyjdzie.
      tymczasem szykuję się na koncert w Berlinie.
    • znawcah Re: The Cure - trio 03.06.05, 22:32
      Sciagnalem wszystkie plyty The Cure ale musze stwierdzic, ze to kiepska kapela.
      Cienkie brzmienie ktore ucieszy najwyzej kilku brodatych trzydziesto i
      czterdziestolatkow wychowanych na Trojce... na szczescie mozna bez obawy wlaczyc
      sobie cos na czasie, na przyklad nowe The White Stripes ktore bije na glowe
      wszystko co The Cure nagrali.
      • teddy4 Re: The Cure - trio 03.06.05, 22:49
        Chyba nie jesteś znawcą, kol. Znawcah. White Stripes to niestety potworna
        cienizna, przynajmniej muzycznie - bo tekstowo jest ok. The Cure słuchają także
        niebrodaci 30 i 40 latkowiesmile)))).
        Płyta "Seventeen seconds" miałaby być cienka? Może w kawałku "Forest"?Ech, ci
        znawcy....
      • Gość: Lullaby Re: The Cure - trio IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.06.05, 23:49
        Coś ci się chyba potentegowało smile W muzyke trzeba się wsłuchać a Cure'a nie
        łapie się też z biegu, przesłuchując kawałkami i przy okazji czytając książkę.
        Piosenke trzeba słuchać w całośic, najlepiej najpierw na słuchawkach, bo zawsze
        jest tak,że w przestrzeni niektóre elementy muzyczne giną. Oczywiście, masz
        prawo mieć swoje zdanie, ktoś przecież słucha tych "stacji" muzycznych , którymi
        karmią ludzi w Polsce. White Stripes jest dobre miejscami,ale to zupełnie inny
        rodzaj muzyki.
    • Gość: strange fruit Re: The Cure - trio IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.06.05, 20:40
      > Z drugiej strony może
      > to szansa na powrót mojego ulubionego gitarzysty The Cure - Porla Thompsona ?

Jak najbardziej. Dzisiaj ogłoszono powrót Thompsona do grupy. Ale jaja... smile
      www.thecure.com/news
      • Gość: AgentCooper Re: The Cure - trio IP: *.orasoft.net.pl 18.06.05, 20:54
        kurde, to jednak spora niespodzianka ale bardzo fajnie bo to moj ulubiony
        gitarzysta TheCure !!
        • Gość: greg Re: The Cure - trio IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.06.05, 22:06
          to ja jeszcze Lola na klawisze poproszęsmile
          • Gość: strange fruit Re: The Cure - trio IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.06.05, 22:25
            ...i ten koncert, co to ma być podobno niedługo w Warszawie...
    • Gość: Marcinlet The Cure to wokalista solowy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 12:30
      The Cure to Robert Smith + anonimowi muzycy towarzyszący. Kto potrafi oprócz
      fanów wymienić ich nazwiska?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka