Gość: ketom IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.07.02, 19:21 Co jest warte wysłuchania tego wykonawcy a może inaczej, które płyty należą do Waszych ulubionych ? Narazie jestem zachwycony "Tales of Mystery and Imagination", i tą płytą się zachwycam inne przede mną Pozdrawiam ketom Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martolka Re: Alan Parsons 14.07.02, 20:30 "Tales" są trochę inne w nastroju od reszty - u mnie w czołówce APP, ale uwielbiam także "Gaudiego", a właściwie to i cała resztę. APP to bardzo "równy" zespół, nie mieli większych skoków w rodzaju granej muzyki (z tego co znam, tj. lata głównie 80-ąte). Tylko te Tales są takie ciut inne - ale to pewnie dlatego, że idea płyty powstała w oparciu o opowiadania Edgara Alana Poe. Atmosferka niesamowitości. "A dream within a dream..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ketom Re: Alan Parsons IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.07.02, 20:41 martolka napisała: > Atmosferka niesamowitości. "A dream within a dream..." Mnie rzuciło na kolana "Pavane" a cała płyta jest fantastyczna i niesamowita Odpowiedz Link Zgłoś
martolka Re: Alan Parsons 14.07.02, 21:10 mi się podoba całościowo To już tyle lat od kiedy pierwszy raz sobie to nagrałam na kasetę Maxell z Peweksu, z programu 2, z audycji Tomka Beksińskiego, która szła bodajże w czwartki o 19:00. Rok 1986, ha! Kasetę ciągle posiadam. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: Alan Parsons 15.07.02, 01:22 A obecnie Parsons nagrywa już jako Alan Parsons (poprzednie płyty miały dopisek "Project". Ostatnia płyta, jaka ukazała się kilka lat temu, zatytułowana "On Air" brzmi jak Mike & The Mechanics, ale ma parę ładnych melodii, tylko jest po prostu nieco bezbarwna. A ze staroci zdecydowanie największą sympatią cenię "The Turn Of A Friendly Card"; śpiewa tam Chris Rainbow, który również udziela się na antastycznej płycie Camel "Stationary Traveler". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Alan Parsons IP: 10.30.1.* 15.07.02, 20:23 Zetknąłem się z kilkoma jeszcze płytami (oprócz Tales...) . Wielkie wrażenie zrobił na mnie tylko utwór Ammonia Avenue (piszę z pamięci) nie pamiętam z której płyty. Reszta wydała mi się mocno taka sobie, zbyt popowa. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ketom Re: Alan Parsons IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.07.02, 22:48 Gość portalu: ketom napisał(a): > Co jest warte wysłuchania tego wykonawcy a może inaczej, które płyty należą > do Waszych ulubionych ? > Narazie jestem zachwycony "Tales of Mystery and Imagination", i tą płytą się > zachwycam inne przede mną > Teraz przesłuchuję "I Robot" jest bardzo interesująca, im więcej słucham tym bardziej mi się podoba A ponieważ jestem w trakcie ściągania "The Turn of a Friendly Card" to będzie następna płyta Kolego Januszu utwór "Ammonia Avenue" jest z płyty pod tym samym tytułem ale i na tą płytę przyjdzie czas, tylko niestety mój modem jest mało wydajny i jeszcze czeka mnie dobrych kilkanaście godzin ściągania Dzięki za pomoc Pozdrawiam ketom ps nieomieszkam podzielić się wrażeniami Odpowiedz Link Zgłoś