Gość: ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 15:22 Poszukuję programu, który rozkłada utwory muzyczne na poszczególne instrumenty i przede wszystkim umożliwia wycięcie wokalu. Będę wdzięczna za nazwę lub linka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: luukasz4 Re: Program do obróbki piosenek IP: *.stud.uni-goettingen.de 12.06.05, 15:29 no to fajna rzecz bys chciala nie da sie rozlozyc utworu na poszczegolne instrumenty, jesli posiadasz tylko zwykły sterofoniczny miks. a usuwanie wokalu udaje sie tylko do pewnego stopnia i tylko w niektorych przypadkach. Niestety nie wiem jakie programy to umozliwiaja Odpowiedz Link Zgłoś
torrencik Re: Program do obróbki piosenek 12.06.05, 15:51 Do WINAMPa jest taka wtyczka do usuwaniu wokalu,ale działanie jej jest dość...dyskusyjne Kilka razy próbowałem i nie udalo mi się osiągnąć pozytywnego wyniku. Raczej sprawa jest nie realna. ^..^ Odpowiedz Link Zgłoś
bwv1004 Re: Program do obróbki piosenek 12.06.05, 18:48 Wtyczka zapewne opiera się na zmiksowaniu kanałów stereo po uprzednim odwróceniu fazy jednego z nich. Zabieg wycina to co jest wmontowane w srodek sceny stereo. Zwykle jest to wokal, jednak czesto wokal wmontowany jest nie dokladnie w srodek, albo z poglosem i wtedy metoda zawodzi. Poza tym metoda niszczy instrumenty wmontowane w srodek sceny oraz oczywsicie zabija stereofonie. Jest dostepna w wielu edytorach dzwięku, w tym w Adobe Audtion (Channel Mixer, preset: Vocal Cut). W Audacity chyba jej nie ma, ale zapewne da się złożyc z operacji elementarnych. Audition od wersji 1.5 ma specjalne narzedzie Center Channel Extractor, które jest nieco skuteczniejsze. Ale generalnie, jak to mówią, nie da się wyjąć jajek z upieczonego ciasta. Nie da się. Odpowiedz Link Zgłoś
beuben Re: Program do obróbki piosenek 13.06.05, 01:47 słyszałem że da sie cos takiego zrobić jak masz np.karte dźwiękową i do niej oprogramowanie!!!karta o ile dobrze mi wiadomo np.TURTLEBEACH!!! ale poza tym jesli potrzebujesz np.samego wokalu to wpisz w wyszukiwanie w ktorymś programie typu P2P (jak np.DC++,KAZAA itp.)np.a capella i ju!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bwv1004 Re: Program do obróbki piosenek 13.06.05, 11:30 > słyszałem że da sie cos takiego zrobić jak masz np.karte dźwiękową i do niej > oprogramowanie!!!karta o ile dobrze mi wiadomo np.TURTLEBEACH!!! Ecie pecie Odpowiedz Link Zgłoś