Dodaj do ulubionych

King Crimson nagrywa nowa plyte

IP: *.chello.pl 29.07.02, 19:31
szczegolow, niestety, nie znam
Obserwuj wątek
    • vulture Re: King Crimson nagrywa nowa plyte 29.07.02, 19:34
      Ale jako King Crimson czy jako jeden ze stu ProjecKtów? Jeśli ma być tak nudna
      jak "The ConstrucKtion Of Light", to niech się wstrzymają.
      • Gość: Argus Re: King Crimson nagrywa nowa plyte IP: *.suwalki.cvx.ppp.tpnet.pl 29.07.02, 20:17
        Może ta poprzednia jest nudna,ale...Szacunek się należy.Przez duże SZ.
        • vulture Re: King Crimson nagrywa nowa plyte 29.07.02, 20:24
          Mam zarzut do poprzedniej płyty, że składa się z samych w sumie fajnych
          brzmień, które nie znajdujš odpowiedniego uj�cia w kompozycjach. Powtarzane
          obsesyjnie - ale bez żadnego narastania napięcia - przez kilka minut powodujš,
          że w tych kompozycjach de facto niewiele się dzieje, a w przypadku KC być tak
          nie powinno. W każdym razie z tych pełnometrażowych płyt "Thrak" mi się o wiele
          bardziej podobał, był bardziej zróżnicowany.
          • Gość: Argus Re: King Crimson nagrywa nowa plyte IP: *.suwalki.cvx.ppp.tpnet.pl 29.07.02, 20:37
            Zgadzam się- "Thrak" jest lepszy.Na ostatniej płycie niesamowity
            jest "Frakctured".Może można mówic o obniżce formy tego zespołu-jednak i tak
            dla większości jest to poziom nieosiągalny.Pzdrw.
          • dreaded88 Tak już bywało 30.07.02, 15:38
            A może taka była Konieczność Dziejowa ? Wcielenie z lat 80. ubiegłego wieku
            zaczęło od znakomitego "Discipline", później nadszedł dużo słabszy "Beat"
            zwieńczeniem Etapu był świetny "Three of the Perfect Pair". Gdybym był Heglem
            albo towarzyszem Mao wpuściłbym się w rozważania dotyczące dialektyki, triady
            teza-antyteza-synteza następujących po sobie mocą ananke. Na szczęście nie
            jestem smile
    • Gość: kadriana Re: King Crimson nagrywa nowa plyte IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 29.07.02, 20:47
      www.krimson-news.com/
      • vulture Re: King Crimson nagrywa nowa plyte 30.07.02, 13:10
        Z newsów na stronie wynika że najpierw będzie EP a album dopiero trochę potem
        (może zastosują tę samą procedurę co z "Vroom" i "Thrak"), bo trasa rusza
        dopiero w 2003 r. Oczywiście jestem ciekaw, ale po ostatniej płycie jakoś mam
        jeszcze niesmak.
        • kadriana Re: King Crimson nagrywa nowa plyte 30.07.02, 19:41

Ostatnia? Comstruction of Light?Ja przesłuchałam ją tylko ze 3 razy i miałam
          wrażenie ,ze nic nowego na niej nie ma .Powtórzenie motywów z płyt poprzednich.
    • Gość: Argus Re: King Crimson nagrywa nowa plyte IP: *.suwalki.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.02, 23:06
      A ja się i tak cieszę,że KC ciągle nagrywa.Fripp nic nikomu nie musi już
      udowadniać-po prostu gra te swoje "obsesyjne"(jak to niektórzy nazywają)
      dźwięki.Muzykę tworzy bardzo nowoczesną i dość trudną w odbiorze(jak zwykle-
      tylko w inną stronę). Swoje dla muzyki zrobił i ma prawo (jako jeden z tych
      rzeczywiście największych) robic co mu się podoba.Poniżej pewnego poziomu King
      Crimson nigdy nie schodzi-to jest pewne.
      • bukowski27 jak dl amie konstrukction of light byla calkowicie 31.07.02, 09:01
        ok. jakos mi sie wpisala w nurt dyscypliny...
        • Gość: Tomek Nowa płyta IP: 213.76.149.* 31.07.02, 09:17
          Jakiś czas temu można było znaleźć zajawkę nowej płyty KCr, która miała mieć
          tytuł "Nuovo Metal". A teraz piszą, że "yest to be named" - zobaczymy. No i
          ciekawe, czy ruszą w trasę po Europie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka