Gość: PER IP: *.chello.pl 29.07.02, 19:31 szczegolow, niestety, nie znam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vulture Re: King Crimson nagrywa nowa plyte 29.07.02, 19:34 Ale jako King Crimson czy jako jeden ze stu ProjecKtów? Jeśli ma być tak nudna jak "The ConstrucKtion Of Light", to niech się wstrzymają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Argus Re: King Crimson nagrywa nowa plyte IP: *.suwalki.cvx.ppp.tpnet.pl 29.07.02, 20:17 Może ta poprzednia jest nudna,ale...Szacunek się należy.Przez duże SZ. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: King Crimson nagrywa nowa plyte 29.07.02, 20:24 Mam zarzut do poprzedniej płyty, że składa się z samych w sumie fajnych brzmień, które nie znajdujš odpowiedniego uj�cia w kompozycjach. Powtarzane obsesyjnie - ale bez żadnego narastania napięcia - przez kilka minut powodujš, że w tych kompozycjach de facto niewiele się dzieje, a w przypadku KC być tak nie powinno. W każdym razie z tych pełnometrażowych płyt "Thrak" mi się o wiele bardziej podobał, był bardziej zróżnicowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Argus Re: King Crimson nagrywa nowa plyte IP: *.suwalki.cvx.ppp.tpnet.pl 29.07.02, 20:37 Zgadzam się- "Thrak" jest lepszy.Na ostatniej płycie niesamowity jest "Frakctured".Może można mówic o obniżce formy tego zespołu-jednak i tak dla większości jest to poziom nieosiągalny.Pzdrw. Odpowiedz Link Zgłoś
dreaded88 Tak już bywało 30.07.02, 15:38 A może taka była Konieczność Dziejowa ? Wcielenie z lat 80. ubiegłego wieku zaczęło od znakomitego "Discipline", później nadszedł dużo słabszy "Beat" zwieńczeniem Etapu był świetny "Three of the Perfect Pair". Gdybym był Heglem albo towarzyszem Mao wpuściłbym się w rozważania dotyczące dialektyki, triady teza-antyteza-synteza następujących po sobie mocą ananke. Na szczęście nie jestem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kadriana Re: King Crimson nagrywa nowa plyte IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 29.07.02, 20:47 www.krimson-news.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: King Crimson nagrywa nowa plyte 30.07.02, 13:10 Z newsów na stronie wynika że najpierw będzie EP a album dopiero trochę potem (może zastosują tę samą procedurę co z "Vroom" i "Thrak"), bo trasa rusza dopiero w 2003 r. Oczywiście jestem ciekaw, ale po ostatniej płycie jakoś mam jeszcze niesmak. Odpowiedz Link Zgłoś
kadriana Re: King Crimson nagrywa nowa plyte 30.07.02, 19:41 Ostatnia? Comstruction of Light?Ja przesłuchałam ją tylko ze 3 razy i miałam wrażenie ,ze nic nowego na niej nie ma .Powtórzenie motywów z płyt poprzednich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Argus Re: King Crimson nagrywa nowa plyte IP: *.suwalki.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.02, 23:06 A ja się i tak cieszę,że KC ciągle nagrywa.Fripp nic nikomu nie musi już udowadniać-po prostu gra te swoje "obsesyjne"(jak to niektórzy nazywają) dźwięki.Muzykę tworzy bardzo nowoczesną i dość trudną w odbiorze(jak zwykle- tylko w inną stronę). Swoje dla muzyki zrobił i ma prawo (jako jeden z tych rzeczywiście największych) robic co mu się podoba.Poniżej pewnego poziomu King Crimson nigdy nie schodzi-to jest pewne. Odpowiedz Link Zgłoś
bukowski27 jak dl amie konstrukction of light byla calkowicie 31.07.02, 09:01 ok. jakos mi sie wpisala w nurt dyscypliny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Nowa płyta IP: 213.76.149.* 31.07.02, 09:17 Jakiś czas temu można było znaleźć zajawkę nowej płyty KCr, która miała mieć tytuł "Nuovo Metal". A teraz piszą, że "yest to be named" - zobaczymy. No i ciekawe, czy ruszą w trasę po Europie... Odpowiedz Link Zgłoś