Gość: rrudaa IP: *.krzeszowice.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.05, 11:13 A może tutaj ktoś wie jaki utwór muzyczny z takich znanych jest odpowiedni do tańca towarzystkiego np. do jive'a, samby, foxtrota, tanga?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niedzwiadka Re: taniec i muzyka 04.07.05, 13:00 Hit the road Jack - Jive Mojive - Jive Maria Maria - Samba (ogolnie piosenki Santany to często samby) Unbreak my heart - Rhumba Que sera - Waltz Wiedeński Quit playing games with my heart - Rhumba That don't impress me much - Cha-cha-cha To tak na szybko. Nie mam teraz zbyt dużo czasu. Ale takich piosenek jest sporo. Tańczyłam jakieś 8 lat taniec towarzyski i podane wyżej piosenki często pojawiały się na turniejach oprócz tych malo znanych. Odpowiedz Link Zgłoś
meduza7 Re: taniec i muzyka 04.07.05, 13:05 Sorki, ale te tańce mają polskie nazwy i to od ladnych parudziesięciu lat. Mam na myśli rumbę i walca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrudaa Re: taniec i muzyka IP: *.krzeszowice.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.05, 14:23 jejku, nawet nie wiem jak Ci dziękować Jak znajdziesz czas to proszę dopisz jeszcze do jakiś innych tańców..ja zaczynam tańczenie,ale nie wiem przy czym w domu ćwiczyć..dzięki wielkie BUZIAKI!! Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiadka Re: taniec i muzyka 12.07.05, 12:43 Don't get me wrong - quickstep Moon River - waltz angielski New York New York - slow-fox Blueberry hill - slow-fox La paloma - tango Hasta Manana - cha-cha-cha Tea for two - cha-cha-cha Do passo doble tytułów nie pamiętam. Meduzo wiem, że są polskie nazwy, ale to, że używam oryginalnych nie jest błędem. Czy jeśli ktoś nie napisze Szopen, tylko Chopin, to też uznasz to za błąd i poprawisz? Odpowiedz Link Zgłoś