Dodaj do ulubionych

Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka

06.09.05, 11:13
Witajcie,

Od pewnego czasu forum Muzyka jest nawiedzane przez osoby, które
nie przejmują się przestrzeganiem netykiety. Dlatego mamy dla Was
propozycję wybrania społecznego opiekuna dla tego forum.

Jeżeli jest wśród Was osoba, którą uważacie za odpowiednią do
pełnienia tego rodzaju funkcji, bądź ktoś sam chciałby spróbować
- w takiej sytuacji zapraszamy do wypowiadania się.

Z osób zgłoszonych i chętnych wybierzemy najbardziej predysponowaną
do opiekowania się forum smile

pozdrawiam,
j/a
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka IP: *.chello.pl 06.09.05, 11:23
      nominuję wredotkę1.
    • Gość: Adi Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka IP: *.tomaszow.mm.pl 06.09.05, 11:34
      Ja się zgłaszam! Z chęcią zamienie ten cebulowo-ziemniaczany jarmark tantednych
      postów o niczym, na ekskluzywny i elitarny mandarynowy sexshop z jednym jedynym
      słusznym nurtem debaty.
      A swoją drogą to nadal nikt mi ne wyjaśnił, czemu moje posty na temat Sz. P.
      Mandaryny zostały bezczelnie usuniete. Moze teraz?
      • teddy4 Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka 06.09.05, 12:38
        Sorry, ale ta inicjatywa jest tak mniej więcej o rok z okładem za późnosmile.
        Pozdrawiam serdecznie.
        • Gość: Adi Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka IP: *.tomaszow.mm.pl 06.09.05, 12:51
          Na szerzenie wielkiej sztuki wsród nieusiadomionych mas nigdy nie jest za późno
          • Gość: Wesołek Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka IP: *.aster.pl 06.09.05, 14:12
            Proponuję z pomocą detektywa Rutkowskiego odnaleźć Vulture, a następnie z
            pomocą agencji "Pruszków-Wołomin" trwale zabanować Nadzieję Zalogowaną (coby
            szanowny vulture raczył wrócićwink
            • Gość: Wesołek Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka IP: *.aster.pl 06.09.05, 14:14
              Przepraszam. Sorry, ale już nie pamietam, czy to nadzieja zalogowana była
              największym wrogiem vulture, czy inna, w każdym razie chodzi o tę panią co mu
              ciągle dogryzała, aż się chłopina odwrócił na pięcie i zniknął z forum
              • h8red Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka 08.09.05, 22:40
                Gość portalu: Wesołek napisał(a):

> Przepraszam. Sorry, ale już nie pamietam, czy to nadzieja zalogowana była
                > największym wrogiem vulture, czy inna, w każdym razie chodzi o tę panią co mu
                > ciągle dogryzała, aż się chłopina odwrócił na pięcie i zniknął z forum

Gdyby to była Ona jedna to by ją zwyczajnie zjadł.
          • ilhan Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka 06.09.05, 14:38
            Gość portalu: Adi napisał(a):

> Na szerzenie wielkiej sztuki wsród nieusiadomionych mas nigdy nie jest za późno

Chyba jesteś za krótko na tym forum żeby zrozumieć co miał na myśli Ted.
            • tomash8 Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka 06.09.05, 15:28
              ilhan napisał:

> Gość portalu: Adi napisał(a):
              >
              > > Na szerzenie wielkiej sztuki wsród nieusiadomionych mas nigdy nie jest za
              > późno
              >
              > Chyba jesteś za krótko na tym forum żeby zrozumieć co miał na myśli Ted.

Ja napisałem w dziale "forum o forum" że przydałby się jakiś moderator, bo
              wartościowe wątki giną w natłoku mandaryn, ludzi nieumiejących korzystać z
              google itd. Wprawdzie są fora prywatne, no ale to nie znaczy jeszcze że nie ma
              być ogólnego forum na dobrym, czy choćby przyzwoitym poziomie(choćby dlatego że
              - z niezrozumiałych dla mnie powodów - niektórzy nie chcą się logować)
              • neder Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka 06.09.05, 20:20
                > Ja napisałem w dziale "forum o forum" że przydałby się jakiś moderator, bo
                > wartościowe wątki giną w natłoku mandaryn, ludzi nieumiejących korzystać z
                > google itd.

a jak będzie 'społeczny opiekun' to myślisz że nagle wszycy nauczą się korzystać
                z google i przestaną zakładać wątki o X ( w miejsce 'X' wstawić aktualnego
                'artyste na topie')? Formalnie te wątki nie łamią ani regulaminu ani netykiety
                więc wydaje mi się że nie ma podstaw do ich wycinania.

PS. Pojawił się kiedyś pomysł, aby na stronie głównej Forum Muzyka dać link do
                wątku w którym zadawane byłyby pytania odnosnie muzyki z reklam (to kolejna
                plaga tego forum). Nic z tego nie wyszło. Może przy okazji ustanowienia
                społecznego opiekuna powrócono by do tego pomysłu? Załatwiłoby to przynajmniej
                jeden problem.

pzdr.
                • tomash8 Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka 06.09.05, 20:56
                  Ależ ja nie mam nic przeciwko wątkowi np. o Mandarynie, tylko niech to będzie
                  jeden wątek a nie 1500. A odpowiednio zalinkowany wątek o muzyce z reklam
                  itp.(mogłoby się to nazywać "Jaka to melodia"smile to nie jest głupi pomysł.
            • Gość: Adi Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka IP: *.tomaszow.mm.pl 06.09.05, 15:55
              Prosze osieć mnie bo umre z ciekawości!
              • teddy4 Do Adi 06.09.05, 17:15
                Wiesz, po prostu zastanawiam się czy chcesz być zabawny/a , zakładając 456668
                wątków o jakiejś marginalnej quasi-wokalistce czy też naprawdę jesteś jej fanem
                i nie zauważasz, że wybrałeś/aś być może niezbyt adekwatne forum do wyrażania
                swoich fascynacji tą niespecjalnie utalentowaną panną.
                Zawsze możesz założyć forum prywatne, poświęcone tejże.
                • Gość: Adi Do Teddy IP: *.tomaszow.mm.pl 06.09.05, 17:30
                  Ech, poddaje sie. Nie jestem ani jej fanem, ani nie starałem sie byc zabawny.
                  Pomyśl jeszcze
        • humbak Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka 06.09.05, 14:55
          O to to to. Forumowiczów "stałych" pozostało niewielu i jak się zdaje nie zaglądają tu z wystarczającą w tym przypadku częstotliwością. Zresztą to i tak stracona sprawa.
          • Gość: doświadczony Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka IP: *.76.classcom.pl 06.09.05, 17:25
            Typuje:
            ilhana
            kubase
            tedda
            • braineater Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka 06.09.05, 18:03
              typy:
              tomash8
              bender_rodriquez (i to nie jest zart ani kpina)
              vince, tyle, że on sie nie loguje
              Lecho
              Jacenty

i już
              • amazing_kargol_and_janet Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka 06.09.05, 18:08
                Niedawno pojawiliśmy się z Janet na tym forum. To nie był przypadek to było
                przeznaczenie i fatum.
                JA i JANET musimy zostać opiekunami!
              • humbak Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka 06.09.05, 18:57
                To by miało sens. Trza by się dowiedzieć któren z chłopaków ma czas żeby siedzieć przy tym świństwiesmile Dostaliby ptaszka przy wątkachwink
                • humbak Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka 06.09.05, 19:14
                  A właśnie. Jest jeszcze As.
                  • h8red NIe do końca 08.09.05, 22:37
                    humbak napisał:

> A właśnie. Jest jeszcze As.

As się nie loguje wcale albo baaardzo rzadko.
                    • Gość: As Re: NIe do końca IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 08.09.05, 22:50
                      Na Forum Muzyka nie zalogowałem się nigdy i wierzę, że ta sytuacja nigdy nie
                      ulegnie zmianie.
                      smile
                      • h8red Well... 08.09.05, 22:53
                        Gość portalu: As napisał(a):

> Na Forum Muzyka nie zalogowałem się nigdy i wierzę, że ta sytuacja nigdy nie
                        > ulegnie zmianie.
                        > smile

Jeśli ma tak pozostać to raczej nie przyjmiesz funkcji, na którą parę osób już
                        Cię mianowało. Ze swojej strony powiem, że szkoda.
                      • michalgajzler Re: NIe do końca 10.09.05, 09:39

> Na Forum Muzyka nie zalogowałem się nigdy i wierzę, że ta sytuacja nigdy nie
                        > ulegnie zmianie.
                        > smile
                        Nawet gdyby wprowadzono obowiązek logowania (funkcjonuje na kilku forach)?wink
                        • Gość: As Re: NIe do końca IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 14.09.05, 20:03
                          michalgajzler napisał:

> Gość portalu: As napisał(a):
                          >
                          > > Na Forum Muzyka nie zalogowałem się nigdy i wierzę, że ta sytuacja nigdy
                          > nie
                          > > ulegnie zmianie.
                          > > smile
                          > Nawet gdyby wprowadzono obowiązek logowania (funkcjonuje na kilku forach)?wink

Nie sądzę żeby mogli to zrobić. To ma być forum powszechne, a nie dla wąskiej
                          elity.
                          • pagaj_75 Re: NIe do końca 15.09.05, 09:30

> Nie sądzę żeby mogli to zrobić. To ma być forum powszechne, a nie dla wąskiej
                            > elity.

Ale o jakiej elicie mówisz? O tych, którzy mają konto pocztowe na gazeta.pl?
                            Każdy je może mieć. Ba! Może ich mieć nawet 1500. Czyli jest to powszechna
                            usługa, więc nie przesadzałbym z tą "wąską elitą". A logowanie ma kilka niezłych
                            zalet.
                          • michalgajzler Re: NIe do końca 20.09.05, 18:35

> Nie sądzę żeby mogli to zrobić. To ma być forum powszechne, a nie dla wąskiej
                            > elity.

Na kilku "gazetowych" forach już funkcjonuje. Poza tym, w logowaniu akurat nic
                            specjalnie elitarnego nie widzę.
          • h8red SIę zgadzam z przedmówcą 08.09.05, 22:39
            humbak napisał:

> O to to to. Forumowiczów "stałych" pozostało niewielu i jak się zdaje nie
            zaglą
            > dają tu z wystarczającą w tym przypadku częstotliwością. Zresztą to i tak
            strac
            > ona sprawa.

Pesymistycznie ale nie mogę się nie zgodzić. Wszyscy co mieli coś do
            powiedzenia ciekawego pisują "u siebie". A ja osobiście zaglądam bardzo rzadko,
            bo poza napie..nkami mało tu się dzieje.
    • Gość: Adi Mandaryna IP: *.tomaszow.mm.pl 06.09.05, 18:15
      CZemu nikt nie usunie tych 3 tematow o Mandarynie, ktore akualne znajdują sie na
      "szczycie" forum tak jak usunięto moje???
      • Gość: doświadczony Re: Mandaryna IP: *.76.classcom.pl 06.09.05, 18:31
        A zapomniałem o Lechu i Jacentym.
    • roar Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka 06.09.05, 19:44
      Jak dla mnie oczywistym kandydatem jest As. Co prawda zdaje się, że z jakichś przyczyn nie chce się on logować, ale gdyby zechciał się poświęcić dla ogółu - nie mogłoby być w ogóle dyskusji. (O ile można wierzyć mojej słabej i wybiórczej pamięci) - zdecydowanie jest to osoba, której swego czasu najbardziej zależało na tym forum i najbardziej starała się utrzymać jego poziom.

Dopiero potem można szukać innego - myślę, że np. Tomash8 to dobry wybór, ze swojej strony zaproponowałbym też Humbaka.
      • roar Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka 06.09.05, 19:46
        PS: Najlepiej, żeby moderatorów było dwóch.
        • Gość: kijek Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 07.09.05, 10:20
          albo trzech, to dopiero byłby odjazd
          • Gość: ja Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka IP: *.chello.pl 07.09.05, 10:22
            kijek, a może ty?
            • Gość: kijek Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 07.09.05, 10:25
              jesli dasz rade przepchnąć moją skromną osobe, to bardzo chetnie
      • ilhan Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka 06.09.05, 19:55
        *enter poważny post mode*

Ze swojej strony popieram kandydaturę Asa. Poparłbym również Homohedonistusa, ale chyba nadal przewodzi nieparlamentarnej opozycji.
        • humbak Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka 06.09.05, 19:58
          Jednoosobowa bojówka hedonistyczno-anarchistycznasmile
        • homohedonistus Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka 06.09.05, 21:33
          ilhan napisał:

> Poparłbym również Homohedonistusa, ale chyba nadal przewodzi nieparlamentarnej opozycji.

Zgadza się. Nadal przewodzę nieparlamentarnej opozycji, zatem gdybym został adminem społecznym, byłby to policzek wymierzony wszystkim członkom mojej jednoosobowej organizacji. Zresztą nie tylko. I w ogóle to byłoby jednak przegięcie, gdybym sam ze sobą walczył i sam siebie represjonował.
          • ilhan Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka 07.09.05, 09:50
            homohedonistus napisał:

> I w ogóle to byłoby jednak przegięcie, gd
            > ybym sam ze sobą walczył i sam siebie represjonował.

Zdaje się, że jednak sporo ludzi w tym kraju już to praktykuje.
            • homohedonistus Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka 08.09.05, 19:42
              ilhan napisał:

> Zdaje się, że jednak sporo ludzi w tym kraju już to praktykuje.

ja rozumiem, sytuacja na forum jest ciężka, ludzie są tą sytuacją już mocno zniechęceni, nadziei nigdzie nie widać, ale trochę nam jeszcze do średniej krajowej jednak brakuje.
      • humbak as2112 Nie używa bo ma orginalne IP;) /bt 06.09.05, 19:55

• dreaded88 Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka 06.09.05, 20:16
      Proponuję uznany autorytet - obywatela jaśka666.
      • Gość: ajron men proponuję kandydaturę paska_xxl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 20:59
    • homohedonistus Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka 06.09.05, 21:30
      ja to widzę tak:

- na górze link do wątku z FAQ(czyli instrukcja obsługi google, forumowej wyszukiwarki itp.). Do tego jakiś nudny wstęp, coś jak na forum Komputer

- dwóch, albo nawet trzech społecznych adminów. Osoby chętne, często przesiadujące na forum

- bez litości usuwane kolejne wątki zakładane przez tę samą osobę pod różnymi nickami

- bez litości usuwane dyskusje prowadzone przez jedną osobę. Przyznam, że czasem mnie to nawet bawi, ale aktualna sytuacja na forum wymaga radykalnych posunięć

- bez litości usuwane wpisy podbijające wątki (jak to bywało z wątkami na przykład o U2)

- bez litości usuwane wpisy zawierające same bluzgi

- bez litości usuwane wpisy/wątki podszywaczy

- i na tym koniec, reszta w rękach i głowach użytkowników tego forum

- jeżeli społeczny admin za bardzo się zagrzeje i zacznie usuwać coś więcej, wtedy bez żalu żegnamy admina
    • grimsrund Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka 06.09.05, 21:33
      Proponuję powrót do starej ludowej tradycji i powołanie triumwiratu: pasek_xxl,
      wredotka1 i haribo_goldbaren. Lepiej może nie będzie, ale weselej - na pewno.
      • teddy4 Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka 07.09.05, 08:23
        Może GW przyjmie Leszcza z powrotem? To straszne, co się z nim porobiłosmile.
        • grimsrund Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka 07.09.05, 09:14
          A co, wyłysiał? wink)
    • Gość: scribs Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.05, 00:46
      jestem tu tylko od roku,
      ale As'a już trochę znam z postów,
      też popieram jego kandydaturę na opiekuna
      • teddy4 Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka 08.09.05, 11:48
        Dorzucam Mallinę. Wiem, że na pewno zrobi co trzebasmile.
        • Gość: kijek Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 08.09.05, 13:40
          nie podlizuj się jej, bo i tak ci się nie odda
          • teddy4 Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka 08.09.05, 13:46
            Gość portalu: kijek napisał(a):

> nie podlizuj się jej, bo i tak ci się nie odda

Podziwiam wyrafinowane poczucie humoru kolegi, jak również wysoki poziom
            kultury osobistej.
    • Gość: Mansun Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka IP: *.adsl.inetia.pl 08.09.05, 12:58
      Chcę Madee1 !
    • nierymek Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka 08.09.05, 13:06
      ja również Asa typuję. A jeśli nie Asa to Humbaka.
      • jabbur Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka 08.09.05, 14:46
        Witajcie,

Moderator musi być zalogowany oraz - co ważne - chcieć
        zaopiekować się forum.
        W tej chwili zgłosił się do mnie haribo_goldbaren.
        Ponieważ dwóch opiekunów stanowi wedle nas optimum - czekam
        na drugiego chętnego wink

pozdrawiam,
        j/a
        • madee1 Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka 08.09.05, 15:17
          jabbur napisał:

> W tej chwili zgłosił się do mnie haribo_goldbaren.

O mamo.
          Mallina, zgłoś się!
          • grimsrund Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka 08.09.05, 16:10
            Mallina, nie zgłaszaj się!!

A koleżanka niech nie bruździ i nie podburza, wszak jest szansa na forum
            jakiego świat nie widział smile)
            • pagaj_75 Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka 08.09.05, 16:17
              grimsrund napisał:

> A koleżanka niech nie bruździ i nie podburza, wszak jest szansa na forum
              > jakiego świat nie widział smile)

Grim, ale to będzie śmieszne tylko na początku. Góra dwa tygodnie, a co potem?
              • humbak Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka 08.09.05, 16:48
                No cóż... miejmy nadzieję że Haribo będzie obiektywnie pełnił swoją funkcję. A jeśli nie, to się powie pani... panusmile
                • Gość: doświadoczony Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka IP: *.76.classcom.pl 08.09.05, 17:14
                  Mansun ma racje..
                  Madde1!!
                  • Gość: doświadczony Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka IP: *.76.classcom.pl 08.09.05, 17:15
                    ej, ale z tym haribo to chyba jakiś żart nie?
          • mallina Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka 08.09.05, 21:13
            madee1 napisała:

> jabbur napisał:
            >
            >
            > > W tej chwili zgłosił się do mnie haribo_goldbaren.
            >
            > O mamo.
            > Mallina, zgłoś się!
            >
            >

Madeesmile)))))))
            nie moge sie zglosic..ale tez licze, ze zglosi sie ktos inny poza Haribo
            • h8red Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka 08.09.05, 22:51
              mallina napisała:

> nie moge sie zglosic..ale tez licze, ze zglosi sie ktos inny poza Haribo

Taaa... czekam z niecierpliwością na Tegosława albo jego kupę czy jakoś tak. To
              by dopiero był duet. Do tego Bender i mamy Trzech Terrorów.
        • homohedonistus Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka 08.09.05, 19:38
          jabbur napisał:

to dziwne, że się nie zgłosiły jeszcze takie osoby jak: wredotka1, pasek_xxl, piotrek_63, bender_rodriguez. W końcu to one głównie decydowały ostatnio o obliczu tego forum. Na brak czasu na pewno nie narzekają, a i chęci zapewne się znajdą. Przy takich ludziach u steru bycie nieparlamentarną opozycją będzie nie lada zaszczytem.
          • tomash8 Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka 08.09.05, 19:58
            Sorry, ale bendera ciężko stawiać w jednym rzędzie z trollami.
            • homohedonistus Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka 08.09.05, 20:28
              no widzisz, a mi to przyszło bez większego wysiłku. Po prostu uważam, że te osoby mają wspólnego przywódcę duchowego.
              • Gość: FigoFago Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka IP: 80.51.233.* 08.09.05, 20:41
                Haribo jak najbardziej - popieram.
                Zgłaszam kandydaturę Humbaka.
                Obaj się znają.
              • Gość: Robercik Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka IP: *.chello.pl 08.09.05, 22:16
                widzisz. homo.hemo.paff. blysnal. wiatr powial. noc. juz.
        • mallina Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka 08.09.05, 21:07
          jabbur napisał:

> Witajcie,
          >
          > Moderator musi być zalogowany oraz - co ważne - chcieć
          > zaopiekować się forum.
          > Ponieważ dwóch opiekunów stanowi wedle nas optimum - czekam
          > na drugiego chętnego wink
          >
          > pozdrawiam,
          > j/a

i kandydatura haribo jest traktowana powaznie??????
    • h8red Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka 08.09.05, 22:55
      Na chwilę obecną zgłaszam Humbaka, bo wiem, że zagląda i czytuje. A na tyle na
      ile go znam to jest rozsądnym gościem smile No i słucha fajnej muzy ;p
      • humbak Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka 09.09.05, 11:22
        Jako że zostałem wspomniany, to chciałem z przykrością oświadczyć że nie będę miał raczejw tym roku czasu by poważnie potraktować takie zobowiązanie, w związku z czym odpadam.
    • kolega.maynard Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka 09.09.05, 00:13
      Ja nikogo nie typuje... w kazdym razie gratuluje pomyslu z tym moderatorem, bo ostatnio to sie dziwne rzeczy tu dzialy (w zwiazku z wystepem pewnej zony wisniewsiego w sopocie smile )
    • mameluch Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka 09.09.05, 01:02
      to ja rzucę kandydaturą Hejta;D zasłużył chłopak, niech masmile przeszkolenie
      adminowskie już przeszedłwink
      • h8red Heh 09.09.05, 06:46
        mameluch napisał:

> to ja rzucę kandydaturą Hejta;D zasłużył chłopak, niech masmile przeszkolenie
        > adminowskie już przeszedłwink

Sądzę, że odpadam chociażby z tego powodu, że ostatni w miarę konstruktywny
        post tutaj to spłodziłem kilka miesięcy temu, z wiadomych powodów.
    • Gość: nadzieja Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka IP: *.nyc.res.rr.com 09.09.05, 16:37
      Moje zdanie: uwazam, ze nie ma na forum osoby, ktora moglaby pelnic funkcje
      moderatora, a Wasze malo powazne podejscie do sprawy sprawia, ze brany jest pod
      uwage haribo...
      Wysuwanie kandydatury Asa nie ma sensu, bo jak zaznaczono, moderatorem musi byc
      osoba, ktora sie loguje. A szkoda, bo As jest w moim odczuciu wlasciwa osoba do
      pelnienia tej funkcji. smile
      Pozdrawiam...
      • h8red e? 09.09.05, 16:42
        Gość portalu: nadzieja napisał(a):

> Moje zdanie: uwazam, ze nie ma na forum osoby, ktora moglaby pelnic funkcje
        > moderatora

> As jest w moim odczuciu wlasciwa osoba do pelnienia tej funkcji.

e?
        • Gość: nadzieja Re: e? IP: *.nyc.res.rr.com 09.09.05, 16:48
          e?

ile dziecko ma latek? 4,5?

As w moim odczuciu bylby wlasciwa osoba do pelnienia tej funkcji, gdyby nie to,
          ze...
          co zreszta wyjasnilam...
          jeszcze jakies zyciowe problemy mamy???
          • h8red Re: e? 09.09.05, 22:21
            Gość portalu: nadzieja napisał(a):

> ile dziecko ma latek? 4,5?

Nie wiem. Nie posiadam.

> As w moim odczuciu bylby wlasciwa osoba do pelnienia tej funkcji, gdyby nie
            to,
            >
            > ze...
            > co zreszta wyjasnilam...

Kwestia ustwienia postu. Wpierw piszesz, że nie ma nikogo, a potem, że mógłby
            być As smile I o.

> jeszcze jakies zyciowe problemy mamy???

No ba! Życie bez problemów sucks suspicious

EOT
    • Gość: Jacenty Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka IP: *.chello.pl 09.09.05, 20:05
      Zdaje się, że ktoś raczył wysunąć moją kandydaturę. Dzięki za zaufanie, ale z
      przyczyn obiektywnych, a także subiektywnych nie byłbym w stanie podołać
      takiemu wyzwaniu. Moich wyborców proszę o przeniesienie swych głosów na osobę
      niejakiego Lecha, który moim skromnym zdaniem jest odpowiednim kandydatem.

pzdr
    • mallina Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka 09.09.05, 20:24
      to skoro Haribo moze byc brany pod uwage, to zglaszam kandydature lali.lalecznej
      smile
      kto ogladal dzis TVN przed 20.00 wie o co chodziwink
    • Gość: Kagan Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 11:59
      To już tutaj chcecie wprowadzić cenzurę?
      • tomash8 Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka 10.09.05, 13:45
        Gość portalu: Kagan napisał(a):

> To już tutaj chcecie wprowadzić cenzurę?

Czyli uważasz na przykład, że takie:

"Cena w okolicach 300 zł. Fenomenalnie gdyby był oddzielny pokój, ale innych
        propozycji nie odrzucam. Jestem studentem pierwszym roku. Propozycje poważne
        prosze wysyłać pod TYLKOSZUKAM@GAZETA.PL"

Posty są jak najbardziej na miejscu na tym forum, tak?
      • homohedonistus Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka 14.09.05, 12:39
        Gość portalu: Kagan napisał(a):

> To już tutaj chcecie wprowadzić cenzurę?

Cenzura...Jak już wspominamy stare dobre czasy kombatanckie, to najbardziej mi brakuje walki z systemem za pomocą tanich win.
    • h8red Dir Jabbur 12.09.05, 11:07
      I kto w końcu będzie pełnił rolę Grupy_Trzymającej_Struny?
    • kowianeczka Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka 12.09.05, 23:19
      Na pewno znajdziesz kogos, kto zna sie na muzyce, duzo jej slucha, chodzi na
      koncerty, sporo czyta nt.
      Wierze Jabburze,ze zostanie wybrany fachowiec.

kowianeczka
      • neder Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka 12.09.05, 23:24
        kowianeczka napisała:

> Na pewno znajdziesz kogos, kto zna sie na muzyce, duzo jej slucha, chodzi na
        > koncerty, sporo czyta nt.
        > Wierze Jabburze,ze zostanie wybrany fachowiec.
        >
        > kowianeczka

umiejętność usuwania takich postów:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=28670745&a=28862132
        nie wymaga specjalnie wysokiej absencji na koncertach itepe. Opiekun nie ma
        błyszczeć znajomością i wiedzą (wtedy wypowaida się jak zwykły użytkownik forum)
        ale egzekwować regulamin forum i wywalać wątki niezgodne z nim i netykietą.
        • kowianeczka Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka 12.09.05, 23:27
          Acha, chodzi o silnego niekoniecznie z rozumem...?

Nie umniejsza to zyczeniu do Jabbura, by znalazl fachowcasmile

kowianeczka
          • neder Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka 12.09.05, 23:41
            niekoniecznie z rozumem? a dlaczego? całe te 'wybory' wydaje mi się są po to
            żeby nie trzeba było narzucac kogoś 'odgórnie' bo się z robi krzykwink

> Nie umniejsza to zyczeniu do Jabbura, by znalazl fachowcasmile

chyba forumowiczom należałoby tego życzyć wink
            • jabbur Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka 13.09.05, 16:34
              Znalezienia dobrego opiekuna trzeba życzyć wszystkim smile
              Mam wrażenie, że nikt z Was nie chce spróbować. To naprawdę
              nie wymaga bardzo dużo czasu i nie jest tak, że opiekun
              ma być jeden. Oczywiście, że wolimy aby to była osoba
              którą zgłosi społeczność, nie administracja - dlatego
              jeszcze chwilę poczekam.

pozdrawiam,
              j/a
              • cze67 Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka 13.09.05, 23:53
                Jabbur, powtórzę to co napisał teddy, inicjatywa o jakieś rok, półtora
                spóźniona.
              • mallina Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka 14.09.05, 00:20
                a w zasadzie dlaczego akurat teraz jest potrzebny admin spoleczny ?
                z powodu tych parunastu watkow dotyczacych Mandaryny?
                gdy byl "atak" poszukiwaczy piosenek z reklam, czy tez pseudo-fana U2 nikt nie
                interweniowal.
                • tomash8 Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka 14.09.05, 08:59
                  mallina napisała:

> a w zasadzie dlaczego akurat teraz jest potrzebny admin spoleczny ?
                  > z powodu tych parunastu watkow dotyczacych Mandaryny?
                  > gdy byl "atak" poszukiwaczy piosenek z reklam, czy tez pseudo-fana U2 nikt nie
                  > interweniowal.

Nie. Dlaetego że po prostu dałęm znać adminom że co się tu dzieje. Czemu
                  wcześniej NIKT na to nie wpadł?!
                  • h8red To proste jest 14.09.05, 09:44
                    tomash8 napisał:

> Nie. Dlaetego że po prostu dałęm znać adminom że co się tu dzieje. Czemu
                    > wcześniej NIKT na to nie wpadł?!

W telegraficznym skrócie to było tak:

Szum o to, że za dużo prywaty -> FoFFM
                    Szum dla robienia szumu -> Strałbery

Łatwiej chyba było się przenieść z "normalnymi" ludźmi na nowe forum niż użerać
                    się z nielogami i tym podobnymi uncertain

Rzadko tu zaglądam i nawet nie wiem czy ktoś ze "starych" forumowiczów tu pisuje
                    częściej ale mam wrażenie, że nie. Dlatego nie widzę możliwości żeby to forum
                    miało sensownych moderatorów. O ile w ogóle ktoś zostanie wybrany.
                    • homohedonistus Re: To proste jest 14.09.05, 12:53
                      Nie martw się. Zostało tu jeszcze kilka osób. Pewnie dlatego, że nie mają nic ciekawego do powiedzenia. A tak w ogóle to nie uważam, że moderatorem musi zostać osoba, która się tu udzielała\udziela. Jeśli zasady będą proste, bez możliwości różnego ich interpretowania, a działalność moderatora będzie odpowiednio kontrolowana przez użytkowników, to adminem może zostać każdy, kto będzie zdrowy na umyśle, miał czas i chęci. I taka osoba będzie dobrze spełniać swoją rolę, choć pewnie bez większej satysfakcji.
                      • cze67 Re: To proste jest 14.09.05, 12:56
                        Homohedonistus, to może jednak Ty?
                        • homohedonistus Re: To proste jest 14.09.05, 12:59
                          Przecież napisałem, że musi to być osoba zdrowa na umyśle. Do tego uważam, że świetnie bym spełniał zaszczytną funkcję moderatora tego forum, tak więc jest to kolejny dowód, że się do tego nie nadaję.
                          • cze67 Re: To proste jest 14.09.05, 13:02
                            homohedonistus napisał:

> Przecież napisałem, że musi to być osoba zdrowa na umyśle. Do tego uważam, że
                            świetnie bym spełniał zaszczytną funkcję moderatora tego forum, tak więc jest
                            to kolejny dowód, że się do tego nie nadaję.

A, jeżeli tak, to ja przepraszamsmile
                            • homohedonistus Re: To proste jest 14.09.05, 13:10
                              nic nie szkodzi. Zgłoszenia mojej kandydatury potraktujmy jako wstęp do kolejnego odcinka forumowej telenoweli pt. "Ostatnie kuszenie homohedonistusa".
                            • around_the_sun Re: To proste jest 14.09.05, 13:11
                              Teddy4
                  • artur666 Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka 14.09.05, 12:43
                    A co niby tu sie dzieje?
                    Od kilku lat pisze na innym forum gazety. Tam to dopiero odchodzi Bonanza!
                    eeeeee tutaj jeszcze calkiem grzecznie.
                  • mallina Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka 14.09.05, 13:12
                    chyba nie oczekujesz, ze ktos Ci podziekuje??
                    • artur666 Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka 14.09.05, 13:15
                      Mnie? nie.
                      Tylko stwierdzilem fakt.
                      • mallina Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka 14.09.05, 13:43
                        artur666 napisał:

> Mnie? nie.
                        > Tylko stwierdzilem fakt.

moj post to odpowiedz na wpis Tomash8
                    • homohedonistus Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka 14.09.05, 13:18
                      wyluzujmy trochę. Może jestem dziwny, ale pomysł z adminem uważam za dobry. Inna sprawa, że mocno spóźniony.
                      • cze67 Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka 14.09.05, 13:19
                        homohedonistus napisał:

> wyluzujmy trochę. Może jestem dziwny, ale pomysł z adminem uważam za dobry.
                        Inna sprawa, że mocno spóźniony.

No tak, ale kandydatów brakuje... I w dodatku jeden się wycofał. Oj, sory, z
                        wyborami prezydenckimi mi się pomyliło.
                        • homohedonistus Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka 14.09.05, 13:30
                          W sumie brak kandydatów mnie nawet nie dziwi. Kto chciałby się w coś takiego ładować? Zaraz by mu jakiś życzliwy przywiązanie do cenzury wypomniał. A do tego, gdyby adminem został ktoś z tego forum, po chwili pojawiłyby się podejrzenia, że jest to osoba do kogoś uprzedzona, nie jest dość obiektywna i tak dalej. Jestem coraz bardziej za tym, aby to był ktoś z zewnątrz.
                    • tomash8 Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka 14.09.05, 13:33
                      mallina napisała:

> chyba nie oczekujesz, ze ktos Ci podziekuje??

Niczego nie oczekuje! tylko że najłatwiej jest jęczeć i biadolić zamiast
                      cokolwiek zrobić.
                      • mallina Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka 14.09.05, 13:45
                        ja nie jecze i nie biadole
                        ani tez nie oczekuje cenzurowania tego forum przez admina spolecznego.

ale jak Tobie tutaj sie nie podoba to zglos sie sam na to proponowane przez
                        Jabbura stanowiskowink
                        • tomash8 Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka 14.09.05, 13:48
                          Od października raczej nie będe miał czasu, więc chyba odpadam:] nie chodzi mi o
                          cenzurowanie, tylko o to żeby nie było pięciu miliardów wątków o tym samym, czy
                          ogłoszeń typu "wynajmę mieszkanie", o nic więcej.
                          • mallina Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka 14.09.05, 14:15
                            oj, przeciez to z tym mieszkaniem raz sie trafilo, nikt nie podbijal i zniknelo
                            w czelusciach niepamieci..
                        • kardiolog Mallina na admina 14.09.05, 14:03
                          Jak wspomnialem wczesniej.

kardiolog

• cze67 Re: Mallina na admina 14.09.05, 14:07
                            W sumie, według mnie, bardzo dobry pomysł.
                            • kardiolog Re: Mallina na admina 14.09.05, 14:27
                              Cze67, dla niektorych jest wazne, by kontrolowac forum przed nie-
                              przestrzeganiem regulaminu i netykiety, dlaczego nie mialaby to byc betty?

Dla tych, ktorych spoleczne administrowanie jest wazne niech pozostanie wazne,
                              byleby nie przeslonilo zycia w realu, by z niego nie rezygnowano na rzecz
                              wykreslenia kilku niewaznych bitow. Dla innych, dla ktorych rola administratora
                              spolecznego jest zupelnie nieistotna nie bedzie mialo znaczenia, czy nim
                              zostaniesz Ty, czy nadzieja niezalogowana, czy ktokolwiek inny, kto mialby
                              ulatwiac zycie jabburowi, bo taka jest rola administatora spolecznego, ani
                              zadna dodatkowa.

Mowa wylacznie o hierarchii indywidualnych potrzeb- tym zakonczylbym swoje
                              uzasadnienie dla kandydatury malliny, i ktorej wpisy obok metaxy_inc pamietam
                              z forum "big brother".

kardiolog
                          • mallina Re: Mallina na admina 14.09.05, 14:18
                            jak juz w tym watku wspomnialam - nie jestem tym zainteresowana.
                            w dodatku uwazam, ze niepotrzebna jest cenzura tutajsmile
                      • h8red Ale o czym Ty piszesz? 14.09.05, 14:06
                        tomash8 napisał:

> mallina napisała:
                        >
                        > > chyba nie oczekujesz, ze ktos Ci podziekuje??
                        >
                        > Niczego nie oczekuje! tylko że najłatwiej jest jęczeć i biadolić zamiast
                        > cokolwiek zrobić.

Przecież właśnie Forumowicze zrobili. Założyli sobie prywatne forum, na którym
                        mogą sobie w spokoju pogadać i nie mieć obaw o to, że ktoś się przypieprzy bez
                        sensu albo założy wątek o tym, że je zupę.
                        A że teraz zabierają głos? Sentyment? Ja czuję sentyment do Muzyki, bo tutaj
                        zaczynałem i dlatego się teraz żołądkuję smile Aczkolwiek zdaję sobie sprawę, że
                        nie powinienem się za dużo w tym temacie udzielać, bo właściwie to w chwili
                        obecnej to bardzo rzadko nawet czytuję, nie mówiąc o pisaniu uncertain
                        • teddy4 W. Cimoszewicz 14.09.05, 15:01
                          Ma kompetencje do administrowania, a teraz nie ma żadnego pomysłu na to co
                          dalej.
                          I duże kompetencje w wyborze asystentek społecznych także posiada.
    • bender_rodriguez Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka 15.09.05, 15:50
      też uważam, że powinien być jakiś zamordętrzymacz. dla mnie to naprawdę dziwne
      było, że zupełny burdel tu jest. i do tego nudny. ja wnioskuję o zamknięcie
      forum symbolicznie, jako że i tak zdechło chyba już dawno temu i otwarcie go
      pod nowa nazwą i z adminami jak z Schutzpolizei.
      Proponuję to zrobić dla uczczenia trzydziestej pierwszej, okragłej rocznicy
      powstania naszego przedsiębiorstwa.
      • Gość: maciek Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka IP: *.remontowa.pl 20.09.05, 15:06
        I co, będzie coś w rodzaju: and the winner is? Czy pomysł zmarł był?
        • jabbur Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka 20.09.05, 17:38
          Pomysł żyje, konsultacje trwają poza Forum,
          bo chętnych tyle co kot napłakał wink
          j/a
      • good_morning Re: Uwaga: szukamy opiekuna forum Muzyka 02.10.05, 22:41
        bender_rodriguez napisał:

>
        > z adminami jak z Schutzpolizei.

nic dodac, nic ujac ;D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka