Dodaj do ulubionych

Vertigo Tour 3rd Leg - wątek trasowy part.3

13.09.05, 07:23
Czyli trzeci ( miejmy nadzieję nie ostatni smile wątek trasowy. Oto setlista z
first night in Toronto:

Vertigo
I Will Follow
The Electric Co. / Bullet With Butterfly Wings (snippet) / See Me, Feel Me
(snippet)
Elevation
Beautiful Day / Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band (snippet)
In A Little While
I Still Haven't Found What I'm Looking For
City Of Blinding Lights
Miracle Drug
Sometimes You Can't Make It On Your Own
Love And Peace Or Else
Sunday Bloody Sunday
Bullet The Blue Sky / The Hands That Built America (snippet) / When Johnny
Comes Marching Home (snippet)
Miss Sarajevo
Pride (In The Name Of Love)
Where The Streets Have No Name
One
Old Man River

Encore(s):
Zoo Station
The Fly
With Or Without You
All Because Of You
Fast Cars
Yahweh
40
Obserwuj wątek
    • pwo Re: Vertigo Tour 3rd Leg - wątek trasowy part.3 13.09.05, 09:59
      OJ żeby z taką listą przyjechali jeszcze raz do nas mmmmmmmmmmm
      .....ach rozmarzyłem się, aż znowu ciarki zaczęły mi chodzić po plecach
    • lady_sunflower Re: Vertigo Tour 3rd Leg - wątek trasowy part.3 13.09.05, 16:16
      nie, no tak się NIE ROBI!! ja też chcę taką fajną setlistę, wracać kurrka do
      Chorzowa! :]
    • peternurek1 Re: Vertigo Tour 3rd Leg - wątek trasowy part.3 13.09.05, 19:28
      > Vertigo

Wiedzieliśmy że tak będzie. Ciekawe czy przearanżowali intro choć trochę, mi
      osobiście bardziej podobało się to z wczesnych koncertów w Europie niż np.
      Chorzowskie. Dłuższe, instrumenty wchodziły po kolei, Bono przedstawiał zespół.

> I Will Follow

Szczyt osiągnęło podczas Elevation Tour, teraz grają to trochę słabiej.
      Osobiście wolałbym Out Of Control.

> The Electric Co. / Bullet With Butterfly Wings (snippet) / See Me, Feel Me
      > (snippet)

Czyli bez zmian, miałem cichą nadzieję że zaczną grać coś innego ze starego
      repertuaru. Ciekawe czy wrócą do An Cat Dubh/Into the Heart?

> Elevation
      > Beautiful Day / Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band (snippet)

Fajnie że snippet Sierżanta Pieprza jest. Świetnie to brzmi.

> In A Little While

Gdy to zobaczyłem, najpierw nie mogłem uwierzyć, potem byłem bardzo szczęśliwy,
      a potem pomyslałem "coorvah ! ale dlaczego nie wpadliście na to wcześniej
      głupki ?! ja chciałem to w Chorzowie !!!". Bardzo ciesze się że wróciło na
      koncerty, bo to genialny utwór, jeden z tych które umieściłbym w
      swoim "wymarzonym secie" (nad którym od dłuższego czasu pracuje. Ale
      zazdroszczę Kanadyjczykom, strasznie smile

> I Still Haven't Found What I'm Looking For
      > City Of Blinding Lights
      > Miracle Drug
      > Sometimes You Can't Make It On Your Own
      > Love And Peace Or Else
      > Sunday Bloody Sunday
      > Bullet The Blue Sky / The Hands That Built America (snippet) / When Johnny
      > Comes Marching Home (snippet)

Core. bez zmian, zresztą chyba się ich nie spodziewaliśmy tutaj. Chociaż miałem
      nadzieję na Please, ale U2 sie nie znają na swojej muzyce i myślą że Pop jest
      nie fajny i nic z niego nie grają. Jeśli Please z późnego Popmartu uważają za
      niefajny, to ja uważam że oni naprawde nie znają się na muzyce big_grin

> Miss Sarajevo

A jednak. Wydawało mi się że to bardzo europejski utwór i w Ameryce wróćą do
      Running To Stand Still. A nie wrócili. Running się fajniej śpiewa na
      koncertach, ale jako zwykłamu zbieraczowi bootlegów podoba mi się to w sumie smile

> Pride (In The Name Of Love)
      > Where The Streets Have No Name
      > One
      > Old Man River

Nie znam tego ostatniego. Zapewne taki "drobiażdżek dla naszych uszu" jak mawia
      Piotr Kaczkowski, ciekawe. Jest to bardzo stara piosenka z południowych stanów
      USA. To w związku z Nowym Orleanem. Liczyłem po zapowiedziach Edge'a że zrobią
      coś wiecej, np. zagrają Crumbs. No trudno, jeszcze jest szansa smile

> Encore(s):
      > Zoo Station
      > The Fly
      > With Or Without You
      > All Because Of You

Bez zmian. I w sumie dobrze, ale... wiem że musza grać ABOY'a bo to singiel,
      ale chciałbym żeby to wywalili i grali Who's Gonna Ride Your Wild Horses po The
      Fly np.

> Fast Cars

Naet nie słucham twgo utworu w wersji płytowej, bo to taka ciekawostka raczej
      niż świetna piosenka (moim zdaniem, pewnie się nie zgodzicie). I równie ciekawy
      jestem jak wypada na żywo. Jest zapewne grana akustycznie. Jeśli w porównaniu z
      albumową wersją brzmi tak jak Yahweh album ver. i live to jest świetnie smile

> Yahweh
      > 40

I to w zasadzie jest świetne, że 40 wróciło na koniec. Ale my wiedzieliśmy że
      tak będzie wink
      • ihopeyouwilllikeme Re: Vertigo Tour 3rd Leg - wątek trasowy part.3 14.09.05, 11:45
        > Naet nie słucham twgo utworu w wersji płytowej, bo to taka ciekawostka raczej
        > niż świetna piosenka (moim zdaniem, pewnie się nie zgodzicie).

Nie zgodzimy się. Jest fantastyczna.
        • peternurek1 Re: Vertigo Tour 3rd Leg - wątek trasowy part.3 14.09.05, 21:15
          "If we fuck up, just blame Larry. He doesn’t show up for rehearsals…No one’s
          heard this one. Well, maybe three people."
          —Bono zapowiadając Fast Cars

> Nie zgodzimy się. Jest fantastyczna.

Owszem, na żywo wymiata smile
          Oto nagranie udostępnione na u2log.com:
          s21.yousendit.com/d.aspx?id=3DZ67A68TIN6K3CWZJCZR1G0IP
          A także Old Man River:
          s21.yousendit.com/d.aspx?id=0QOCSABXE1MRT3TV4OORMY1WZE
          Niestety In A Little While nie mieli, ale trudno. Jeszcze będzie. Fast Cars na
          żywo rządzi. Będe tego słuchał dużo częściej niż wersji studyjnej. Dziwadełko
          na płycie? Na koncercie tez brzmi dziwnie, mimo iż tu grane na gitarze
          elektrycznej, ale i tak to takie nie jutowe jakieś.
          Tylko ta publika jakaś cienka, nawet nie śpiewają, cóż, w końcu to nie my, to
          tylko Jacyśtam Kanadyjczycy... wink

A na interference.com pojawiła się informacja że podczas soundchecku ćwiczyli
          Disotheque i Mofo. BOOM CHA ! big_grin
          Druga noc pełna niespodzianek? A zostały jeszcze trzy w tym samym mieście, to
          zawsze niesie ze sobą wiele ciekawych zmian. Może Lemon? big_grin
          A z tych realnych, może Crumbs albo Electrical Storm akustycznie? Albo ten
          drugi utwór z ATYCLB który rzekomo też ćwiczyli? Okaże się jutro rano. W każdym
          razie, będzie fajnie.
          • pwo Re: Vertigo Tour 3rd Leg - wątek trasowy part.3 15.09.05, 09:46
            peternurek1 napisał:

> Druga noc pełna niespodzianek? A zostały jeszcze trzy w tym samym mieście, to
            > zawsze niesie ze sobą wiele ciekawych zmian. Może Lemon? big_grin
            > A z tych realnych, może Crumbs albo Electrical Storm akustycznie? Albo ten
            > drugi utwór z ATYCLB który rzekomo też ćwiczyli? Okaże się jutro rano. W każdym
            >
            > razie, będzie fajnie.

Kurka. Widać, że dużo się teraz dzieje podczas koncertów. Cały czas mam
            nadzieję, że jednak coś się jeszcze zmieni odnośnie kolejnych wizyt u nas
            • ihopeyouwilllikeme Re: Vertigo Tour 3rd Leg - wątek trasowy part.3 15.09.05, 15:47
              Uuuu, cienko z tym Fast Cars na żywo. Bono co do Larry'ego miał absolutną
              rację - pyk, pyk, bum, pyk, pyk, bum... ja rozumiem minimalistyczną konwencję,
              ale ostatnio panowie zaczęli z tym na serio przesadzać. Jak już się zachciało
              grać to elektrycznie, to trzeba było grać Xanax And Wine ! Tnąca gitara Edge'a
              w refrenie po prostu itytuje, nie będąc wspomaganą przez resztę zespołu... to
              tak, jakby grali Acrobat bez Larry'ego i Adama. Nie przekonało mnie to.
              • ihopeyouwilllikeme Re: Vertigo Tour 3rd Leg - wątek trasowy part.3 15.09.05, 15:49
                *irytuje ma tam być.

Odnośnie reszty plotek - Mofo grać !!!!!!!! Powrót In A Little While cieszy
                mnie tylko o tyle, że to świetna piosenka big_grinbig_grin Ale z ATYCLB było wiele lepszych
                kandydatów ( no Walk On, no... ).
                • ihopeyouwilllikeme 2nd Toronto 15.09.05, 15:51
                  Vertigo
                  The Electric Co.
                  Elevation
                  Beautiful Day / Many Rivers To Cross (snippet)
                  City Of Blinding Lights
                  Miracle Drug
                  Sometimes You Can't Make It On Your Own / Dirty Old Town (snippet)
                  Love And Peace Or Else
                  Sunday Bloody Sunday
                  Miss Sarajevo
                  One / Ol' Man River (snippet)

Encore(s):
                  The Fly
                  All Because Of You
                  With Or Without You
                  Yahweh
                  Bad / 40 (snippet)

Ze wszystkich koncertów na Vertigo Tour, na tym zagrali najmniej piosenek.
                  Rozgrzewka przed porażającą trzecią nocą, feat. Crumbs From Your Table, Mofo i
                  Acrobat ? Zobaczymy big_grinbig_grin W Bad wspomógł ich Daniel Lanois.
                  • peternurek1 Re: 2nd Toronto 15.09.05, 18:57
                    > Sometimes You Can't Make It On Your Own / Dirty Old Town (snippet)

Dirty Old Town, Dirty Old Town... fajnie smile

> One / Ol' Man River (snippet)

Snippet już na stałe? Czemu nie.

> Bad / 40 (snippet)

No, na to czekałem. Tylko tymbardziej zazdroszcze cholernym kanadyjczykom ! wink
                    W jaki sposósb wspomógł ich Daniel Lanois? To może być najlepsze wykonanie Bad
                    w takim razie w ostatnich latach, a przynajmniej jedno z lepszych. Praktycznie
                    zawsze kiedy U2 ma na chwile jeszcze jednego członka zespołu efekt jest
                    porażający smile
                    • ihopeyouwilllikeme Re: 2nd Toronto 17.09.05, 08:34
                      > Dirty Old Town, Dirty Old Town... fajnie smile

Może jestem głuchy, ale ja tam słyszę Black Hills Of Dakota big_grin chyba że znowu
                      ktoś oszukuje z bootlegami big_grin

> Snippet już na stałe? Czemu nie.

No i się okazuje, że w zasadzie nie jest to snippet, tylko oddzielnie zagrany
                      utwór, i fajnie smile

> To może być najlepsze wykonanie Bad w takim razie w ostatnich latach, a
                      > przynajmniej jedno z lepszych.

Tak właśnie jest smile

A oto 3rd night:

City Of Blinding Lights
                      Vertigo
                      Elevation
                      The Electric Co. / See Me, Feel Me (snippet)
                      The Ocean
                      Miracle Drug
                      Sometimes You Can't Make It On Your Own / The Black Hills of Dakota (snippet)
                      Love And Peace Or Else
                      Sunday Bloody Sunday
                      Bullet The Blue Sky / The Hands That Built America (snippet)
                      Miss Sarajevo
                      One

Encore(s):
                      The Fly
                      With Or Without You
                      All Because Of You
                      Fast Cars
                      Yahweh
                      Out Of Control
                      40

Chłopaki kombinują, i dobrze. Szkoda, że to już drugi koncert bez Zoo Station,
                      ale jeśli w zamian nauczą się grac porządnie Fast Cars, będzie ok big_grin
                      • peternurek1 Re: 2nd Toronto 17.09.05, 12:10
                        > Może jestem głuchy, ale ja tam słyszę Black Hills Of Dakota big_grin chyba że znowu
                        > ktoś oszukuje z bootlegami big_grin

Ja niewiedzieć czemu też, ale pewnie po prostu my się nie znamy wink

Fajnie. Lubię ten opener smile W sumie cały set jest bardzo zbliżony do tych z 1st
                        Leg, wywalić tylko Fast Cars i zamiast tego dać Zoo Station i nie byłoby to nic
                        szczególnego.

> The Ocean

Super by było, ale jeśli grają to tak jak an 1st Leg, takie rozmyte brzmieniowo
                        nie-wiadomo-co to nie jest najlepiej. Na dodatek Bono zmienia zwrotki,
                        niespecjalnie mu to szło chyba. Ale ok, zobaczymy.

> Beautiful Day / Many Rivers To Cross (snippet)

Prawie minutowy i jak dotąd najlepszy snippet w Beautiful Day. Mogliby jeszcze
                        Stg. Peppera wcześniej wpleść, nie narzekałbym juz na ten utwór wink

> Miss Sarajevo

Tak, w końcu nauczyli się to grać. Brzmi fenomenalnie. Drugie Toronto to chyba
                        najlepsze wykonanie tego utworu jak do tej pory.

> Encore(s):
                        > The Fly

Ee, we want Zoo Station back ! No, chyba że już nie wróci, bo jest Fast Cars.
                        Podczas 3rd Leg Elevation na pierwszych dwóch koncertach grano i With Or
                        Without You i What's Goibng On, przez co były dłuższe. Potem niestety wywalono
                        WOWY. Może teraz wywalą Zoo Station? by jednak nie.

> With Or Without You

Nie wiem czy wczoraj to były błędy, ale zaczynało się pięknie, elpiej niż
                        zwykle. Najpierw sam bas, kiedy Adam zagrał już cały motyw weszła perkusja i
                        dzoneczki, a potem Edge zagrał pare dźwięków na gitarze. Jeśli to błędy, to
                        niech wyciągną wnioski... i popełniają je częsciej big_grin A Bono nawet starał się
                        śpiewać a nie recytować, to dobrze bo to mnie zawsze denerowało.

> Fast Cars

Nieźle grają, nie wiem co się czepiasz wink No dobra, nieźle to nie jest tak jak
                        powinno grać U2, u2 powinno grać mistrzowsko, no ale mi się podoba nawet smile

> Out Of Control

Zagrali z miejscowym zespołem. Pierwszą zwrotke wykonuje ten zespół i Edge,
                        potem dołącza Bono o od bridge'a reszta U2. Ciekawe jak brzmi.

> 40

How long, to sing the song?
                        I nic więcej.
                        • peternurek1 3rd Night właściwie. Aha... 17.09.05, 12:20
                          Aha, a gdzie jest In A Little While??!!
                          • ihopeyouwilllikeme Discotheque In Toronto !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.09.05, 10:11
                            4th Night:

City Of Blinding Lights
                            Vertigo / Rockaway Beach (snippet)
                            Elevation
                            The Electric Co. / People I Don't Know Are Trying To Kill Me (snippet) / See
                            Me, Feel Me (snippet)
                            The Ocean
                            Beautiful Day / Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band (snippet) / Many Rivers
                            To Cross (snippet)
                            Miracle Drug
                            Love And Peace Or Else
                            Sunday Bloody Sunday
                            Miss Sarajevo
                            One
                            Ol' Man River

Encore(s):
                            Discothèque / Relax (snippet)
                            The Fly
                            With Or Without You
                            All Because Of You
                            Fast Cars
                            Yahweh
                            40

U2 were joined on stage by Daniel Lanois again during One and then Eddie Vedder
                            came out for Ol' Man River.

Czyżby show marzeń ? big_grinbig_grin BOOM CHA !!!
                            • ihopeyouwilllikeme Co tam się działo, ludzie... :D 18.09.05, 10:17
                              " The encore begins with the 'Pop Muzik' intro from the PopMart Tour, as U2
                              plays Discotheque for the first time since 2001. Bono dedicates Yahweh to the
                              departing Willie Williams. "

No to nic nie stoi na przeszkodzie, by już w Chicago zagrali Mofo big_grinbig_grinbig_grin A
                              Williemu dziękujemy za 22 lata pracy, we'll miss you !
                            • peternurek1 Re: Discotheque In Toronto !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.09.05, 12:24
                              Heh, bez emocji skomentuję cały set, jkaby nic się nie stało specjalnego wink

> Vertigo / Rockaway Beach (snippet)

Dobrze że otwierają City, tak chyba zostanie. Snippet w Vertigo? Ok, Stories
                              For Boys byłoby najlepsze, ale nie narzekam.

> Beautiful Day / Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band (snippet) / Many Rivers
                              > To Cross (snippet)

Hah ! Mówiłem i mam big_grin

> Ol' Man River

Z Eddy'm Vedderem? A on śpiewał? Jak tak to... <staram się nie używać brzydkich
                              wyrazów na forum, ale wszyscy chyba wiedzą o co chodzi big_grin> !

>> Pop Music - Discothèque / Relax (snippet)

Super pomysł, eksperyment. Jestem ciekaw jak to brzmi, porównując Zoo Station z
                              ZooTv i Vertigo - gdzie to drugie miażdżyło pierwsze, mam nadzieję że to
                              Discoutheque zmiażdży to z Elevation. Dobrze że są zmiany, bootlegi będa
                              ciekawsze, to cieszy, ale ja tam i tak wole Zoo Station wink

> Fast Cars
                              > Yahweh
                              > 40

O, i tak będą kończyć już? To bardzo dobrze.

> Czyżby show marzeń ? big_grinbig_grin BOOM CHA !!!

Nie, mi przynajmniej do showu marzeń nie wystarczy Discoutheque wink
                              • ihopeyouwilllikeme Re: Discotheque In Toronto !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.09.05, 18:48
                                > Nie, mi przynajmniej do showu marzeń nie wystarczy Discoutheque wink

Ale nie chodzi o Discotheque, tylko o całokształt big_grin No, może mi zabrakło Bad
                                tylko. Swoją drogą, może to Pop Muzik to oznaka ewolucji bisów, z Achtung Baby
                                Set ( Zoo Station, The Fly, Mysterious Ways, Until ) do Pop Set ? Teraz Pop
                                Muzik - Discotheque, a później może to Mofo ? Może Gone ? Strasznie bym się
                                cieszył.
                            • better.than.the.real.thing Re: Discotheque In Toronto !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.09.05, 13:31
                              Fajnie ze zmieniaja i kombinuja, zazdroszcze tez Amerykanom i
                              Kanadyjczykom '40', ale mimo wszystko ciesze sie niezmiernie ze u nas zagrali
                              ZooStation a nie Discotheque (mimo ogromnej sympatii dla wszystkiego co
                              zwiazane z "pop" wink. Nie wiem jak dla was, ale dla mnie zoostation + the fly to
                              byl hit koncertu. No ale moze zmienie zdanie jak bootleg uslysze wink
                              • peternurek1 Re: Discotheque In Toronto !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.09.05, 14:05
                                Ja im zazdroszcze tego In A Little While przedewszystkim, z zupełnie
                                niewytłumaczanych powodów to od jakiegoś czasu jeden z moich ulubionych utworów
                                U2, pierwsza 20 może nawet. I Fast Cars fajnie by było usłyszeć na żywo.
                                Bardziej niż 40 zazdroszcze im Bad/40 na końcu.

Za dobrze mają.
                                • peternurek1 Ej, Willie odchodzi?! 18.09.05, 14:18
                                  Szkoda, wielka szkoda. Tyle lat współpracy, tyle TAKICH tras, TAKICH koncertów,
                                  to wszystko w dużej mierze jego zasługa. Gdyby nie Willie wszystko wyglądałoby
                                  zapewne zupełnie inaczej. Zaśpiewajmy mu Satelite Of Love smile

(Sat Of Love, bo U2 zawsze grali to dla całej ekipy technicznej)

Satellite's gone, up to the skies
                                  Thing like that drive me, out of my mind
                                  I watched it for a little while
                                  I like to watch things on TV

Satellite of love
                                  satellite of love
                                  Satellite of love
                                  satellite of

Satellite's gone, way up to Mars
                                  Soon it will be filled, with parking cars
                                  I watch it for a little while
                                  I love to watch things on TV

Satellite of love
                                  satellite of love
                                  Satellite of love
                                  satellite of

I've been told that you've been bold
                                  with Harry, Mark and John
                                  Monday, Tuesday, Wednesday to Thursday
                                  with WILLIE, Mark and John

Satellite's gone, up to the skies
                                  Thing like that drive me, out of my mind
                                  I watched it for a little while
                                  I love to watch things on TV

Satellite of love
                                  satellite of love
                                  Satellite of love
                                  satellite of

Satelite of love...

smile
                                • better.than.the.real.thing Re: Discotheque In Toronto !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.09.05, 15:24
                                  > Bardziej niż 40 zazdroszcze im Bad/40 na końcu.
                                  W sumie racja smile

A czy jest znany powod odejscia Williego? Tak w srodku trasy...dziwnie...
                                  • ihopeyouwilllikeme U2 na Pearl Jamie :D 20.09.05, 09:46
                                    Bono, Edge and Larry were all at the Pearl Jam show in Toronto last night.

Eddie Veder had been on stage with U2 in the same arena just a couple of nights
                                    back and tonight thanked U2 for opening up for them – and breaking in the
                                    building!

Introducing Hide Your Love Away, Vedder was full of praise for U2 and thanked
                                    them ‘for all the drink they’ve bought us over the years’. He spoke of U2 as a
                                    great band who had lasted the distance and been an inspiration – the Pearl
                                    Jammers loved it.

Later, Veder remarked that ‘the best song ever written about addiction is
                                    called Bad’ - and Pearl Jam slipped a section of it into their own
                                    song ‘Daughter’. And, just when you thought maybe it wasn’t going to happen,
                                    during the band’s second encore Bono came up on stage with tambourine in hand
                                    and helped them cover Neil Young's ‘Rockin' in the Free World’.
                                    • ihopeyouwilllikeme Chicago, 20.09.2005 21.09.05, 10:18
                                      City Of Blinding Lights
                                      Vertigo
                                      Elevation
                                      The Electric Co. / Break On Through (snippet) / See Me, Feel Me (snippet)
                                      The Ocean
                                      Walk On
                                      To Cross (snippet)
                                      Miracle Drug
                                      Yahweh
                                      Love And Peace Or Else
                                      Sunday Bloody Sunday
                                      Miss Sarajevo

Encore(s):
                                      Discothèque
                                      The Fly / Daddy's Gonna Pay For Your Crashed Car (snippet)
                                      With Or Without You
                                      All Because Of You
                                      The First Time
                                      Bad / 40 (snippet)

Ekhm, więc tak, to co można wyczytać na stronie vertigotour.com, spróbuje ująć
                                      w punktach ( łatwiej będzie ochłonąć przed skomentowaniem big_grinbig_grin A więc:

1. Pierwsze w historii wykonanie na żywo The First Time w całości ( nie jako
                                      snippet, jak to było na Zoo Tv ).
                                      2. Jest to także pierwszy przypadek, by piosenka z wcześniejszej płyty, która
                                      na trasie promującej ową płytę nie doczekała się wykonania, zostaje wykonana na
                                      którejś z kolejnych tras.
                                      3. Obok Stay ( Faraway, So Close ! ) The First Time staje się dopiero drugim
                                      utworem z Zooropy wykonanym na kontynencie amerykańskim.
                                      4. Nie trzeba już dodawać, że jest to pierwszy utwór z Zooropy zagrany na
                                      Vertigo Tour.
                                      5. Vertigo Tour staje się tym samym pierwszą od czasów Lovetown trasą, na
                                      której U2 zagrali przynajmniej po jednym utworze z każdego, dotychczas wydanego
                                      albumu.
                                      6. Pierwszy wykonanie Walk On na Vertigo Tour, i to akustycznie ( to także
                                      pierwsza taka wersja ) ! Bono podobno całkowicie zapomniał słów, i musiał
                                      posiłkować się kartką big_grin
                                      7. Pierwszy raz pojawiło się Daddy's Gonna Pay For Your Crashed Car jako
                                      snippet.

Ze spraw, w kontekście powyższego, raczej mało istotnych warto zwrócić uwagę na
                                      snippet Break On Through w Electric Co. ( ależ to musiało zajebiście wyjść ), i
                                      Yahweh w podstawowym secie ( ciężko mi jest to sobie wyobrazić, zobaczymy ).
                                      Discotheque już chyba na dobre zadomowiło się w bisach ( szkoda, że tym razem
                                      bez Relax, ten snippet absolutnie rządzi, no chyba że wróciliby do Whole Lotta
                                      Love big_grin W tej chwili prawdopodobne jest już chyba wszystko big_grin Oczywiście z
                                      wyjątkiem Red Hill Mining Town i Acrobata big_grin Czyli ogólnie dobrze się dzieje,
                                      ciekawe co nas jeszcze czeka w 3rd Leg ?? Mam nadzieję, że to nie koniec
                                      niespodzianek.
                                      • ihopeyouwilllikeme Chicago 2nd & Minneapolis 24.09.05, 09:24
                                        Chicago:

City Of Blinding Lights
                                        Vertigo
                                        Elevation
                                        The Electric Co. / Bullet With Butterfly Wings (snippet)
                                        The Ocean
                                        Who's Gonna Ride Your Wild Horses
                                        To Cross (snippet)
                                        Miracle Drug
                                        In A Little While (snippet) / Sometimes You Can't Make It On Your Own / The
                                        Black Hills of Dakota (snippet) / Torna A Surriento (snippet)
                                        Yahweh
                                        Love And Peace Or Else
                                        Sunday Bloody Sunday
                                        Miss Sarajevo

Encore(s):
                                        Bad / The First Time (snippet)
                                        Original Of The Species
                                        With Or Without You / Love Will Tear Us Apart (snippet)
                                        Fast Cars
                                        All Because Of You
                                        40

Minneapolis:

City Of Blinding Lights
                                        Vertigo
                                        Elevation
                                        The Electric Co. / Send In The Clowns (snippet)
                                        The Ocean
                                        Miracle Drug
                                        Sometimes You Can't Make It On Your Own / No Regrets (snippet) / The Black
                                        Hills of Dakota (snippet)
                                        Love And Peace Or Else
                                        Sunday Bloody Sunday
                                        Bullet The Blue Sky
                                        Miss Sarajevo

Encore(s):
                                        The First Time
                                        With Or Without You
                                        All Because Of You
                                        Crumbs From Your Table
                                        Yahweh
                                        Vertigo

Nie chce mi się już nic komentować smile
                                        • peternurek1 Milłoki 28.09.05, 18:23
                                          Dla porządku, bo tez komentować mi się już nie chce specjalnie. Ja chcę tam
                                          być, to wszystko, czy to tak wiele?! wink)
                                          Aha, wygląda na to że set sie zaczyna stabilizować, ale zobaczymy po jeszcze
                                          paru koncertach.

City Of Blinding Lights
                                          Vertigo
                                          Elevation
                                          The Electric Co.
                                          The Ocean
                                          I Still Haven't Found What I'm Looking For / In A Little While (snippet)
                                          Beautiful Day
                                          Miracle Drug
                                          Sometimes You Can't Make It On Your Own
                                          Love And Peace Or Else
                                          Sunday Bloody Sunday
                                          Miss Sarajevo

Encore(s):
                                          The First Time
                                          With Or Without You
                                          All Because Of You
                                          Yahweh
                                          40
    • peternurek1 Milłoki - Waszyngton, uogólniając... 23.10.05, 00:47
      Troszke darowaliśmy sobie komentowanie setów. Ale w międzyczasie działo się
      tyle ciekawych rzeczy że warto chyba o tym porozmawiać smile
      Dlatego napisałem w tak zwanym międzyczasie między robieniem czegoś innego a
      nie robieniem niczego konkretnego takie o to podsumowanie setlist z tego okresu.
      Żeby nie trzeba było każdej setlisty po kolei czytac tudzież wklejać.

1. City Of Blinding Lights
      2. Vertigo
      3. Elevation
      4. The Electrc Co. // I Will Follow
      5. The Ocean // Gloria // Out Of Control // The Electric Co. (jeśli I Will
      Follow wczesniej)
      6. I Still Haven't Found What I'm Looking For - In A Little While (snippet) //
      All I Want Is You (raz)
      8. Crumbs From Your Table // Walk On // Yahweh (pojedyncze przypadki
      wystąpienia w main secie)
      9. Beautiful Day - Many Rivers To Cross (snippet) / Stg. Pepper (snippet)
      10. Miracle Drug
      11. Sometimes You Can't Make It On Your Own - Torna A Surriento (snippet) /
      Black Hills Of Dakota (snippet)
      12. Love And Peace Or Else
      13. Sunday Bloody Sunday
      14. Bullet The Blue Sky - The Hands That Built America (snippet) - When Johnny
      15. Miss Sarajevo
      16. Pride (In The Name Of Love)
      17. Where The Streets Have No Name
      18. One - Ol' Man River (snippet) / She's A Mystery To Me (snippet) / a czasem
      bez snippet'a

19. The First Time // Walk On // Zoo Station (raz)
      20. Stuck In A Moment You Can't Get Out Of // Who's Gonna Ride Your Wild
      Horses // The Fly (raz)
      21. Fast Cars (nie zawsze) // People Get Ready (raz)
      22. With Or Without You (raz było na zakonczenie)
      23. All Because Of You
      24. Yahweh // Original Of The Species (raz) // Party Girl (raz)
      25. Crumbs From Your Table (gdzieś tu wink )
      26. 40 // Bad (zamiast ostatnich dwóch) ((raz zagrali Bad i potem 40 full
      band) // Vertigo (raz chyba na końcu)
      • peternurek1 Re: Milłoki - Waszyngton, uogólniając... 23.10.05, 14:55
        Dziś w Pittsburgh'u zagrali standardowy set z Party Girl po Stuck In A Moment.

A pozostałe:
        > 1. City Of Blinding Lights

Fajnie że zaczynają od City ciągle, stwierdzili w końcu, tak jak ja już
        dawno wink że to najlpeszy poczatek koncerów w halach. A na stadiony faktycznie
        Vertigo.

> 2. Vertigo
        > 3. Elevation

"Is this rock'n'roll?!" Oh yes, it is.

> 4. The Electrc Co. // I Will Follow
        > 5. The Ocean // Gloria // Out Of Control // The Electric Co. (jeśli I Will
        > Follow wczesniej)

Tak jak wczesniej. Fajnie że utwory się wymieniają, zakładając że ktoś idzie an
        kilka koncertów, nawet na dwa moze psłuchać róznych kawałków na któych zapewne
        mu zalezy. Bo jeśli ktoś idzie an kilka koncertów to zwykle jest dość
        zaangażowanym fanem i bardzo chce usłyszeć rzadziej grane rzeczy. (Ale im
        zazdroszcze). Własciwie tylko I Will Folow mi się znudziło. Najlepiej jakby
        grali Out Of Control i Glorię. Tzn. ja bym chcial to usłyszeć smile Przejscie do
        The Ocean jest bardzo łądne, z Electric Co. chyba przechodza bardzo płynnie,
        jakby to był dalszy ciąg jendego utworu. A może to z Glorii? nie pamiętam wink
        Raz Bono zaśpiewał "Behind Blue Eyes" The Who i to spory kawałek. Jakieś
        półtorej minuty, potem zaczał The Ocean normmalnie. Powinien tak częsciej robić.

> 6. I Still Haven't Found What I'm Looking For - In A Little While
        (snippet) //
        > All I Want Is You (raz)

Świetnie wszystko, woelłabym ALl I Want Is You zamist I Still'a chyba.
        Chociaż... nie wiem, najlepiej obydwa. Ale straszne jest że In A Little While
        to tylko snippet, a z tego co słyszałem to Bono śpiewa to okropnie. Ta
        melodia... nie ma tej melodii.

> 8. Crumbs From Your Table // Walk On // Yahweh (pojedyncze przypadki
        > wystąpienia w main secie)

Żaden z tych utworów nia pasuje do main setu, to były nieciekawe eksperymenty.
        Ale zagrali Cruymbs i Walk On ! Co z tego ze Bono zapomniał tekstu po "leave it
        behind" (swoją drogą, jak można?!) i że aksutcyzna wersja to cień tej z
        Elevation Tour. A Crumbs brzmi fenomelnalnie. le razy pisałem ze im
        zazdroszcze? smile

> 9. Beautiful Day - Many Rivers To Cross (snippet) / Stg. Pepper (snippet)

Im więcej snippetów tym lepiej ! big_grin Zwłąszcza te dwa, czasem byly jeszcze inne
        ale... jak brzmi Stg. Pepper to wiemy z Chorzowa, albo ewentualnie z Europy. A
        Many Rivers To Cross trwa prawie minutę i ma bardzo ładną melodię. I bardzo
        ładnie Bono to śpiewa.

> 10. Miracle Drug
        > 11. Sometimes You Can't Make It On Your Own - Torna A Surriento (snippet) /
        > Black Hills Of Dakota (snippet)
        > 12. Love And Peace Or Else
        > 13. Sunday Bloody Sunday
        > 14. Bullet The Blue Sky - The Hands That Built America (snippet) - When
        Johnny
        > Comes Marching Home (snippet)

Standard, nic ciekawego raczej. Bono na każdym koncercie przed MD opowiada że
        Edge jest z kosmosu i z prezyszłości, od drugiego Amsterdamu chyba non stop to
        samo. Ale fajna historyjka smile

> 15. Miss Sarajevo

Tak, nauczyli się to grać ! Tylko Bono czasem ucina pare linijek, bezsens.

> 16. Pride (In The Name Of Love)
        > 17. Where The Streets Have No Name

Kwwestia osłuchania może, ale wydaje mi się że za dużo razy już to grali i coś
        jest nie tak...:] I nawet mowa Bono jakaś mniej porywająca.

> 18. One - Ol' Man River (snippet) / She's A Mystery To Me (snippet) / a
        czasem
        > bez snippet'a

Kazdy snippet po One jest genialny big_grin Ol' Man River est bardzo fane, ale wolę
        She's A Mystery To me. Bo She's A Mystery To Me to w ogóle powinni grać full
        band i w całości i częsciej, bo to piękna piosenka.

> 19. The First Time // Walk On // Zoo Station (raz)
        > 20. Stuck In A Moment You Can't Get Out Of // Who's Gonna Ride Your Wild
        > Horses // The Fly (raz)

Raz zagrali Zoo Station i The Fly w Nowym Jorku, to wiadomo, fajne.
        A zwykle jest The First Time - Stuck In a Moment albo Wild Horses. Wszystko
        akustycznie. Bardzo fajnie to brzmi, ale jednak jako poczatek bisów wolałbym
        Discotheque w takiej wersji jak w Chicago np. i może zaraz poem zamist The Fly
        mogliby odrazu Fast Cars a potem set akustyczny. No nie wiem. W kazdym razie
        The First Time brzmi ceinko dość, nie ma tego klimatu, Edge gra non stop to
        samo, w refrenie zmienia akordy, powinuien lepiej to zaaranżopwa. Mogłoby
        pianino być pod koniec. Nie ma. Stuck brzmi świetnie smile

> 21. Fast Cars (nie zawsze) // People Get Ready (raz)

Aaaaaa! Tam tararam, taram, rarara-ram. Fast Cars rule. Jestem skłonny wybaczyć
        brak Discotheque smile Tego People Get Ready nie słyszałem bo jeszcze ibne ma
        bootlega, zagrali to z Brucem Springsteen'em raz. w sumie nie lubię tego utworu
        na koncertach U2. Zwłaszcza że wypadło przez to Fast Cars.

> 22. With Or Without You (raz było na zakonczenie)

Wyobrażacie sobie WOWY na zakonczenie? Ja jakoś nie. Myslałbym że to jakiś żart
        i odmówił bym wyjścia z sali dopuki nie zagraja dalej. A Bono okropnie recytuje
        pierwszą zwrotkę, fe.

> 24. Yahweh // Original Of The Species (raz) // Party Girl (raz)

Darowaliby sobie Jałeja jak mogą grać takie piękne Original Of The Species w
        wersji na gitarę i pianino. Ech, gupki. A Pary Girl okazyjnie może być wink

> 25. Crumbs From Your Table (gdzieś tu wink )

Ten utwór powinien być zawsze na konvcertach, I pwoinien być od samego początku
        tej ttrasy, a nie. Tego im nie wybacze. Zwłaszcza że już w Brukseli go ćwiczyli.

> 26. 40 // Bad (zamiast ostatnich dwóch) ((raz zagrali Bad i potem 40 full
        > band) // Vertigo (raz chyba na końcu)

Bad i potem 40 full band na koniec, genialnie. Kiedyś na gg z Ajhołpem
        gadaliśmy chyba że to by było idealne zakończenie tych koncertów. I byłoby i
        było, szkoda że tylko raz Szkoda że nie w Chorzowie np. wink
        • ihopeyouwilllikeme Re: Milłoki - Waszyngton, uogólniając... 23.10.05, 15:16
          > Wyobrażacie sobie WOWY na zakonczenie?

Jasne ! Jakby to jakoś fajnie wydłużyć, to mogłoby nawet stale być na końcu.
          • peternurek1 Re: Milłoki - Waszyngton, uogólniając... 23.10.05, 17:11
            > Jasne ! Jakby to jakoś fajnie wydłużyć, to mogłoby nawet stale być na końcu.

Jakby to jakoś fajnie wydłużyć owszem, ciekawe jak to brzmi, jesli tylko pojawi
            się bootleg ocenimy. Narazie chyab będę ostrożny w ocenie, bo wiele rzeczy mi
            się nie podobało dopuki ich nie usłyszałem podczas tej trasy big_grin

Snippet Shine Like Stars wtedy obowiązkowo i coś innego też, inny snippet albo
            więcej "ooo". Pożegnanie Bono podczas solówki jak w końcówce Walk On. O tak,
            nawet sobie wyobrażam big_grin
            Tylko musieli by to grać jak w Bostonie np. na poprzedniej trasie, bo teraz to
            coś tak... ee, Bono generalnie nie idzie.
    • peternurek1 Detroit - 3 "stare kawałki". A może więcej? :> 25.10.05, 21:33
      I WIll Follow, The Electric Co. i The Ocean zagrali. Pierwszy raz więcej niż
      dwa kawałki z wczesnych lat, jesli nie liczyć An Cat Dubh i Into The Heart jako
      oddzielnch utworów. Fajnie w sumie, ja jestem za, tylko zeby grali IWF jak na
      Elevation, albo żeby grali Glorie (nie, nie dam spkoju z Glorią) big_grin

Co myslicie? Jeszcze więcej takich? A jak tak to może które?
      • ihopeyouwilllikeme Re: Detroit - 3 "stare kawałki". A może więcej? : 26.10.05, 10:35
        > Co myslicie? Jeszcze więcej takich?

Jeszcze więcej.

> A jak tak to może które?

Twilight ! October ! I Threw A Brick Through A Window ! 11 O'Clock Tick Tock !
        Touch ( a co ) ! może Boy-Girl nawet big_grin
        • peternurek1 Re: Detroit - 3 "stare kawałki". A może więcej? : 26.10.05, 21:29
          > Twilight !

Słuchałem dziś specjalnie trzech wersji live, bo nie bvyłem pewny czy
          faktycznie chciałbym żeby grali akurat ten kawałek, czy moze jakiś inny (gdybym
          mógł wybierać). Jednak niekoniecznie ten, woalłbym inne.

> October !

Oczywiście. Nie podlega dyskusji smile)

> I Threw A Brick Through A Window !

Ciekawe jakby teraz Larry brzmiał. Gdyby zagrał to potęznie jak Zoo Station
          powiedzmy (porównanie ZooTv-VertigoTour) byłoby... no wiecie smile

> 11 O'Clock Tick Tock !

Po raz kolejny oczywiście, na Elevation Tour brzmiało świetnie. Powinni czasem
          wracać.

> Touch ( a co ) ! może Boy-Girl nawet big_grin

Nie wyobrażam sobie tego w ogóle teraz big_grin Tymbardziej ciekawe jakby zabrzmiało.

Może Tomorrow (a czemu nie), A Day WIithout Me, I Fall Down (a co, lubię,
          mogliby), Surrender (o tak). Fire to już chyba by nie wyszło najlepiej, a
          może...
          --
          Red Hill Mining Town - Forum o U2
          --
          xthost.info/ludki/pasek_4.jpg
          • ihopeyouwilllikeme Re: Detroit - 3 "stare kawałki". A może więcej? : 27.10.05, 11:05
            > Może Tomorrow (a czemu nie), A Day WIithout Me, I Fall Down (a co, lubię,
            > mogliby), Surrender (o tak). Fire to już chyba by nie wyszło najlepiej, a
            > może...

Pierwsza propozycja raczej nierealna, A day.., I Fall Down i Fire raczej nigdy
            nie wychodziły dobrze na żywo big_grin Surrender bym bardzo chciał...
            • peternurek1 Re: Detroit - 3 "stare kawałki". A może więcej? : 29.10.05, 00:41
              > Pierwsza propozycja raczej nierealna

Wiem. Szkoda.

> A day.., I Fall Down i Fire raczej nigdy
              > nie wychodziły dobrze na żywo big_grin

Wyobraziłem sobie jak mogłyby zabrzmieć teraz. Własnie dlatego chce żeby
              spróbowali smile

> Surrender bym bardzo chciał...

Nierealne Scarlet. Nawet sobie je wyobrażam zagane tak jak na płycie, jako
              przedostatni utwór, a po nim Bad.
              • peternurek1 Angel Of Harlem w Dallas. 31.10.05, 17:47
                Bono zaprosił na scene fana, spytał co ten umie zagrać, Odpowiedział Angel of
                Harlem. I zagrali.
                Zastanawiałem się kiedyś, powaznie, co ja bym zrobił gdyby Bono mnie o to
                spytał ;D
                Wymyśliłem akustyczne Desire, bo Party Girl jest zabardzo ograne, a niewiele
                więcej w sumie umiem w całości wink

Ale fajnie, mogliby tak częsciej robić, albo czasem pytać publiczność co teraz
                zagrać. Na przykład.
                • ihopeyouwilllikeme Re: Angel Of Harlem w Dallas. 02.11.05, 07:30
                  > Ale fajnie, mogliby tak częsciej robić, albo czasem pytać publiczność co
                  teraz
                  > zagrać. Na przykład.

Mogliby. A co do pytania się publiczności, to chyba nie muszą tego robić - i
                  tak publiczność odpowie " Red Hill Mining Town ! " albo " Acrobat ! ",
                  względnie " Heartland ! " big_grinbig_grinbig_grin
                  • peternurek1 Re: Angel Of Harlem w Dallas. 03.11.05, 20:27
                    > Mogliby. A co do pytania się publiczności, to chyba nie muszą tego robić - i
                    > tak publiczność odpowie " Red Hill Mining Town ! " albo " Acrobat ! ",
                    > względnie " Heartland ! " big_grinbig_grinbig_grin

Fakt. Zauważyłem lukę w tym genialnym pomysle wink
                    No cóż, ale przynjamniej z tym gościem z publiki mogliby. A fajnie jakby ktoś
                    im wtedy np. Red Hill zaczął, albo Acrobata ciekawe co by zrobili wink
    • peternurek1 Wanderer i U.Fire ćwiczą ! No, i Mofo ;) 03.11.05, 20:36
      Word on the street is that U2 has been rehearsing a couple new songs
      recently for possible addition to the setlist: "Mofo" and "The Wanderer."
      The latter has never been played live, and it seems possible that U2's
      contribution
    • peternurek1 Las Vegas #2 06.11.05, 13:39
      Set:

City Of Blinding Lights
      Vertigo / Rock 'N' Roll Nigger (snippet)
      Elevation
      Mysterious Ways / My Sweet Lord (snippet)
      Until The End Of The World
      Beautiful Day / All These Things I've Done (snippet)
      Miracle Drug
      Sometimes You Can't Make It On Your Own / Torna A Surriento (snippet)
      Love And Peace Or Else
      Sunday Bloody Sunday
      Miss Sarajevo
      One

Encore(s):
      Zoo Station
      The Fly
      With Or Without You
      All Because Of You
      In A Little While
      Bad / People Have The Power (snippet)

Ależ narobili smile
      Untill The End Of The World cieszy.
      In A Litle While cieszy.
      Nie cieszy brak starych kawałków.
      Nie cieszy też to że One śpiewała z nuimi Mary J. Blidge a In A Little While
      pan Flałers z The Killers uncertain
    • peternurek1 Zagrali Love Will Tear Us Apart ! 29.11.05, 19:15
      W Montrealu, zagrali to, zagrali ! Nie snippet, full band full song kurna !
      Aaaaa ! Bosko, bosko !!!

smile)))))
      • ihopeyouwilllikeme Re: Zagrali Love Will Tear Us Apart ! 30.11.05, 09:45
        > W Montrealu, zagrali to, zagrali ! Nie snippet, full band full song kurna !
        > Aaaaa ! Bosko, bosko !!!

I to z towarzyszeniem Arcade Fire smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka