Dodaj do ulubionych

Kult - najlepszy zespół rockowy w Polsce

08.09.02, 13:52
myśle, że to fenomen muzyczny w Polsce - zespół ignorujący najwieksze
festiwale muzyczne i sprzedajacy tysiące płyt od tylu lat.
Obserwuj wątek
    • Gość: Lukasz Re: Kult - najlepszy zespół rockowy w Polsce IP: *.gwdg.de / *.rbw.stud.uni-goettingen.de 08.09.02, 14:00
      Ilosc nie zawsze idzie z jakoscia, a Kult naprodukowal tez sporo badziewia
    • Gość: As Re: Kult - najlepszy zespół rockowy w Polsce IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 08.09.02, 15:28
      I znowu to słowo-wytrych "najlepszy"! Ludzie, opamiętajcie się! Nie macie
      przecież po 12 lat!!
      • greenblack Re: Kult - najlepszy zespół rockowy w Polsce 08.09.02, 15:49
        Gość portalu: As napisał(a):

> I znowu to słowo-wytrych "najlepszy"! Ludzie, opamiętajcie się! Nie macie
        > przecież po 12 lat!!
        pewnie jakiś nastoletni dzieciak dorwał sie do ich plty i teraz nie widzi
        świata poza nimi. Lepsze to jednak niż gdyby miał się zachwycać Ich3 .
        Pozdrawiam
        • Gość: Argus Re: Kult - najlepszy zespół rockowy w Polsce IP: *.suwalki.cvx.ppp.tpnet.pl 08.09.02, 16:45
          Ja ich uwielbiam za dwa "Taty Kazika".Głównie za to i zasdniczo.reszta mniej mi
          się podoba.A te pisanie-że najlepszy zespół i.t.d. rzeczywiście jest już trochę
          męczące.
          • Gość: As Re: Kult - najlepszy zespół rockowy w Polsce IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 08.09.02, 17:30
            Gość portalu: Argus napisał(a):

> Ja ich uwielbiam za dwa "Taty Kazika".Głównie za to i zasdniczo.reszta mniej
            mi
            >
            > się podoba.A te pisanie-że najlepszy zespół i.t.d. rzeczywiście jest już
            trochę
            >
            > męczące.

To się zdeczko różnimy. Ja z kolei uwielbiam Kult przede wszystkim
            za "Spokojnie" i "Posłuchaj to do ciebie", chodź mają jeszcze parę płyt bardzo
            dobrych. Zaś uważam że oba "Taty" to jedne z gorszych płyt tej grupy.
            • miecio4 Re: Kult - najlepszy zespół rockowy w Polsce 08.09.02, 18:02

> Ja z kolei uwielbiam Kult przede wszystkim
              > za "Spokojnie" i "Posłuchaj to do ciebie", chodź mają jeszcze parę płyt
              bardzo
              > dobrych. Zaś uważam że oba "Taty" to jedne z gorszych płyt tej grupy.

Wyjątkowo zgadzam sie z przedmówcąsmile)
              Spokojnie to ostatnia dobra płyta Kultu.
              Swoją drogą grubas mógłby juz zejść ze sceny- cztery dychy niebawem, bebzon sie
              ciągnie po podłodze, a i do powiedzenia coraz mniej bo przeciez powtarza sie od
              kilku dobrych płyt.
              • Gość: As Re: Kult - najlepszy zespół rockowy w Polsce IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 08.09.02, 18:14
                miecio4 napisał:

>> Wyjątkowo zgadzam sie z przedmówcąsmile)
                > Spokojnie to ostatnia dobra płyta Kultu.
                > Swoją drogą grubas mógłby juz zejść ze sceny- cztery dychy niebawem, bebzon
                sie
                >
                > ciągnie po podłodze, a i do powiedzenia coraz mniej bo przeciez powtarza sie
                od
                >
                > kilku dobrych płyt.

Oj, chyba nie do końca się zgadzasz smile. Nie napisałem że "spokojnie" to
                ostatnia dobra płyta Kultu, za bardzo dobre ja osobiście uważam np. "Muj
                Wydafca" albo "Krach", które jak sądzę masz w głębokim poważaniu.
                A co do otyłości - widziałeś może zdjęcie takiego fajnego grungowego zespołu o
                nazwie Tad ? (swoją drogą b. interesująca muza).
                Było kiedyś w Only Rocku a i w necie pewnie jakieś są. Wokalista to wazy chyba
                ze 130 kg smile
                • miecio4 Re: Kult - najlepszy zespół rockowy w Polsce 08.09.02, 18:17

> A co do otyłości - widziałeś może zdjęcie takiego fajnego grungowego zespołu
                  o
                  > nazwie Tad ? (swoją drogą b. interesująca muza).
                  > Było kiedyś w Only Rocku a i w necie pewnie jakieś są. Wokalista to wazy
                  chyba
                  > ze 130 kg smile

Myśle ze Kazik nie waży dużo mniej. Widziałem go bez koszulki i sie załamałem...
                  • dixit Re: Kult - najlepszy zespół rockowy w Polsce 08.09.02, 20:45
                    Spokojnie, Kult i Posluchaj, to do Ciebie to podstawa wink) Hm, ja pierwszy raz
                    widzialem Kazika w TV spiewajacego Arahje pod koniec lat 80-tych. Cholera,
                    bylem strasznie zszokowany, bo wyobrazalem sobie go wczesniej jako rasowego
                    rockmana, a tu na ekranie pojawia sie taki smieszny koles wymachujacy lapkami.
                    Jego tusza szokuje mnie dzis duzo mniej wink
                    • Gość: łukasz Re: Kult - najlepszy zespół rockowy w Polsce IP: *.gwdg.de / *.rbw.stud.uni-goettingen.de 08.09.02, 20:47
                      spokojnie to jedyna plyta kultu ktora da sie posluchac w całosci
                      • Gość: As Re: Kult IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 08.09.02, 21:37
                        Gość portalu: łukasz napisał(a):

> spokojnie to jedyna plyta kultu ktora da sie posluchac w całosci

Hmmm...
                        Jeśli mam być szczery, to zawsze przełączam "Do Ani"... Wiem, to ponoć piękny
                        utwór ale mnie jakoś męczy jego słuchanie. Ale to fakt, zawsze na płytach Kultu
                        można znaleźć drażniące kawałki. Ale może właśnie to jest fajne?
                  • Gość: beldin Re: Kult - najlepszy zespół rockowy w Polsce IP: *.opole.dialup.inetia.pl 09.09.02, 11:24
                    miecio4 napisał:

> Gość portalu: As napisał(a):
                    >
                    >
                    > > A co do otyłości - widziałeś może zdjęcie takiego fajnego grungowego zespo
                    > łu
                    > o
                    > > nazwie Tad ? (swoją drogą b. interesująca muza).
                    > > Było kiedyś w Only Rocku a i w necie pewnie jakieś są. Wokalista to wazy
                    > chyba
                    > > ze 130 kg smile
                    >
                    >
                    > Myśle ze Kazik nie waży dużo mniej. Widziałem go bez koszulki i sie
                    załamałem..
                    > .
                    A co mo tusza Kazika do jego muzyki? Jak Ci sie nie podoba Kzik idz na
                    Stachurskiegosmile)))))Kazik moze i nie jest szczuply ale kondycje ma, bylem na
                    koncercie we Wroclawiu koncert trwal ponad dwie godziny i bylo
                    wspaniale.Ciekawe ktory jeszcze polski zespol potrawi grac na scenie ponad
                    dwie godziny i ani chwili nie nudzic.
      • Gość: Marti Re: Kult - najlepszy zespół rockowy w Polsce IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 08.09.02, 21:41
        Zupełnie mi się nie podoba ich obecna twórczość, ale uwielbiam przeszłość Kultu
        i Kazika...nie lubię słówka "naj"
        • Gość: Lukasz Re: Kult - najlepszy zespół rockowy w Polsce IP: *.gwdg.de / *.rbw.stud.uni-goettingen.de 08.09.02, 22:11
          Zgadzam sie, lepsza wersja Do Ani pochodzi z singla, dostepna tez na Posluchaj
          to do ciebie. I Axe tez jest dziwne.
          • Gość: Argus Re: Kult - najlepszy zespół rockowy w Polsce IP: *.suwalki.cvx.ppp.tpnet.pl 08.09.02, 23:32
            A mi się właśnie najbardziej "Taty Kazika" podobają-bo odbiegają od reszty
            nagrań-gdzie Kazik na dłuższą metę nie jest tak dobry w tekstach jak jego
            ojciec. Co by nie pisać teksty jego ojca są bardziej ponadczasowe- ciężko jest
            w prostych słowach opisywać tak ciekawie świat jak jego ojciec.A że zostało to
            doprawione znakomitymi aranżacjami Kultu-to inna sprawa. Te dwie płyty
            towarzyszyły mi i znajomym na niejednej studenckiej imprezie, gdzie alkohol lał
            się strumieniami a także gdy sam chciałem się wyciszyć-sięgałem po te
            krążki.Bardzo uniwersalne płyty-jak to ktoś kiedyś napisał-"trudna to sztuka-
            bo dla każdego i dla konesera zarazem". Z reszty Kultu podobają mi sie bardziej
            pojedyncze utwory:"Czterej jeźdzcy";"Czarne słońca"- zasadniczo "Spokojnie" też
            jest dobre.Choć wiem,że tak zwani starzy fani nie za bardzo przepadają
            za "tatami"-ja właśnie za te albumy będę KULT szanował na wieki.Amen.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka