coolt22 08.09.02, 13:52 myśle, że to fenomen muzyczny w Polsce - zespół ignorujący najwieksze festiwale muzyczne i sprzedajacy tysiące płyt od tylu lat. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lukasz Re: Kult - najlepszy zespół rockowy w Polsce IP: *.gwdg.de / *.rbw.stud.uni-goettingen.de 08.09.02, 14:00 Ilosc nie zawsze idzie z jakoscia, a Kult naprodukowal tez sporo badziewia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Kult - najlepszy zespół rockowy w Polsce IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 08.09.02, 15:28 I znowu to słowo-wytrych "najlepszy"! Ludzie, opamiętajcie się! Nie macie przecież po 12 lat!! Odpowiedz Link Zgłoś
greenblack Re: Kult - najlepszy zespół rockowy w Polsce 08.09.02, 15:49 Gość portalu: As napisał(a): > I znowu to słowo-wytrych "najlepszy"! Ludzie, opamiętajcie się! Nie macie > przecież po 12 lat!! pewnie jakiś nastoletni dzieciak dorwał sie do ich plty i teraz nie widzi świata poza nimi. Lepsze to jednak niż gdyby miał się zachwycać Ich3 . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Argus Re: Kult - najlepszy zespół rockowy w Polsce IP: *.suwalki.cvx.ppp.tpnet.pl 08.09.02, 16:45 Ja ich uwielbiam za dwa "Taty Kazika".Głównie za to i zasdniczo.reszta mniej mi się podoba.A te pisanie-że najlepszy zespół i.t.d. rzeczywiście jest już trochę męczące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Kult - najlepszy zespół rockowy w Polsce IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 08.09.02, 17:30 Gość portalu: Argus napisał(a): > Ja ich uwielbiam za dwa "Taty Kazika".Głównie za to i zasdniczo.reszta mniej mi > > się podoba.A te pisanie-że najlepszy zespół i.t.d. rzeczywiście jest już trochę > > męczące. To się zdeczko różnimy. Ja z kolei uwielbiam Kult przede wszystkim za "Spokojnie" i "Posłuchaj to do ciebie", chodź mają jeszcze parę płyt bardzo dobrych. Zaś uważam że oba "Taty" to jedne z gorszych płyt tej grupy. Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Re: Kult - najlepszy zespół rockowy w Polsce 08.09.02, 18:02 Gość portalu: As napisał(a): > Ja z kolei uwielbiam Kult przede wszystkim > za "Spokojnie" i "Posłuchaj to do ciebie", chodź mają jeszcze parę płyt bardzo > dobrych. Zaś uważam że oba "Taty" to jedne z gorszych płyt tej grupy. Wyjątkowo zgadzam sie z przedmówcą) Spokojnie to ostatnia dobra płyta Kultu. Swoją drogą grubas mógłby juz zejść ze sceny- cztery dychy niebawem, bebzon sie ciągnie po podłodze, a i do powiedzenia coraz mniej bo przeciez powtarza sie od kilku dobrych płyt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Kult - najlepszy zespół rockowy w Polsce IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 08.09.02, 18:14 miecio4 napisał: >> Wyjątkowo zgadzam sie z przedmówcą) > Spokojnie to ostatnia dobra płyta Kultu. > Swoją drogą grubas mógłby juz zejść ze sceny- cztery dychy niebawem, bebzon sie > > ciągnie po podłodze, a i do powiedzenia coraz mniej bo przeciez powtarza sie od > > kilku dobrych płyt. Oj, chyba nie do końca się zgadzasz . Nie napisałem że "spokojnie" to ostatnia dobra płyta Kultu, za bardzo dobre ja osobiście uważam np. "Muj Wydafca" albo "Krach", które jak sądzę masz w głębokim poważaniu. A co do otyłości - widziałeś może zdjęcie takiego fajnego grungowego zespołu o nazwie Tad ? (swoją drogą b. interesująca muza). Było kiedyś w Only Rocku a i w necie pewnie jakieś są. Wokalista to wazy chyba ze 130 kg Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Re: Kult - najlepszy zespół rockowy w Polsce 08.09.02, 18:17 Gość portalu: As napisał(a): > A co do otyłości - widziałeś może zdjęcie takiego fajnego grungowego zespołu o > nazwie Tad ? (swoją drogą b. interesująca muza). > Było kiedyś w Only Rocku a i w necie pewnie jakieś są. Wokalista to wazy chyba > ze 130 kg Myśle ze Kazik nie waży dużo mniej. Widziałem go bez koszulki i sie załamałem... Odpowiedz Link Zgłoś
dixit Re: Kult - najlepszy zespół rockowy w Polsce 08.09.02, 20:45 Spokojnie, Kult i Posluchaj, to do Ciebie to podstawa ) Hm, ja pierwszy raz widzialem Kazika w TV spiewajacego Arahje pod koniec lat 80-tych. Cholera, bylem strasznie zszokowany, bo wyobrazalem sobie go wczesniej jako rasowego rockmana, a tu na ekranie pojawia sie taki smieszny koles wymachujacy lapkami. Jego tusza szokuje mnie dzis duzo mniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łukasz Re: Kult - najlepszy zespół rockowy w Polsce IP: *.gwdg.de / *.rbw.stud.uni-goettingen.de 08.09.02, 20:47 spokojnie to jedyna plyta kultu ktora da sie posluchac w całosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Kult IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 08.09.02, 21:37 Gość portalu: łukasz napisał(a): > spokojnie to jedyna plyta kultu ktora da sie posluchac w całosci Hmmm... Jeśli mam być szczery, to zawsze przełączam "Do Ani"... Wiem, to ponoć piękny utwór ale mnie jakoś męczy jego słuchanie. Ale to fakt, zawsze na płytach Kultu można znaleźć drażniące kawałki. Ale może właśnie to jest fajne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beldin Re: Kult - najlepszy zespół rockowy w Polsce IP: *.opole.dialup.inetia.pl 09.09.02, 11:24 miecio4 napisał: > Gość portalu: As napisał(a): > > > > A co do otyłości - widziałeś może zdjęcie takiego fajnego grungowego zespo > łu > o > > nazwie Tad ? (swoją drogą b. interesująca muza). > > Było kiedyś w Only Rocku a i w necie pewnie jakieś są. Wokalista to wazy > chyba > > ze 130 kg > > > Myśle ze Kazik nie waży dużo mniej. Widziałem go bez koszulki i sie załamałem.. > . A co mo tusza Kazika do jego muzyki? Jak Ci sie nie podoba Kzik idz na Stachurskiego)))))Kazik moze i nie jest szczuply ale kondycje ma, bylem na koncercie we Wroclawiu koncert trwal ponad dwie godziny i bylo wspaniale.Ciekawe ktory jeszcze polski zespol potrawi grac na scenie ponad dwie godziny i ani chwili nie nudzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marti Re: Kult - najlepszy zespół rockowy w Polsce IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 08.09.02, 21:41 Zupełnie mi się nie podoba ich obecna twórczość, ale uwielbiam przeszłość Kultu i Kazika...nie lubię słówka "naj" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz Re: Kult - najlepszy zespół rockowy w Polsce IP: *.gwdg.de / *.rbw.stud.uni-goettingen.de 08.09.02, 22:11 Zgadzam sie, lepsza wersja Do Ani pochodzi z singla, dostepna tez na Posluchaj to do ciebie. I Axe tez jest dziwne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Argus Re: Kult - najlepszy zespół rockowy w Polsce IP: *.suwalki.cvx.ppp.tpnet.pl 08.09.02, 23:32 A mi się właśnie najbardziej "Taty Kazika" podobają-bo odbiegają od reszty nagrań-gdzie Kazik na dłuższą metę nie jest tak dobry w tekstach jak jego ojciec. Co by nie pisać teksty jego ojca są bardziej ponadczasowe- ciężko jest w prostych słowach opisywać tak ciekawie świat jak jego ojciec.A że zostało to doprawione znakomitymi aranżacjami Kultu-to inna sprawa. Te dwie płyty towarzyszyły mi i znajomym na niejednej studenckiej imprezie, gdzie alkohol lał się strumieniami a także gdy sam chciałem się wyciszyć-sięgałem po te krążki.Bardzo uniwersalne płyty-jak to ktoś kiedyś napisał-"trudna to sztuka- bo dla każdego i dla konesera zarazem". Z reszty Kultu podobają mi sie bardziej pojedyncze utwory:"Czterej jeźdzcy";"Czarne słońca"- zasadniczo "Spokojnie" też jest dobre.Choć wiem,że tak zwani starzy fani nie za bardzo przepadają za "tatami"-ja właśnie za te albumy będę KULT szanował na wieki.Amen. Odpowiedz Link Zgłoś