magichobo 12.09.02, 14:40 Moze ktos mi poleci od jakiej plyty zaczac sluchac solowych popisow ex wokalisty The Smiths ?? Ostatnio "odlatuje" na punkcie tej kapeli i chce teraz posluchac co nagral ten koles po rozpadzie zespolu. dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miecio4 Re: Prosba odnosnie Morrissey`a 12.09.02, 15:00 Na Twoim miejscu bym pozostał w sferach Smiths. Twórczość solowa Morriseya jest średnia- lepiej zyć w nieświadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
magichobo Re: Prosba odnosnie Morrissey`a 12.09.02, 15:07 Ale "ludzie mowia" ze jest jedna plyta ktora warto kupic. Przupuszczam ze pierwsza ale nie wiem tego na 100%. Wogole ciezko sie w tym wszystkim polapac bo tyle tego powydawał(li). Co do The Smiths to dopiero zaczynam i mam tylko "The Singles". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cc Re: Prosba odnosnie Morrissey`a IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 12.09.02, 22:07 od Viva Hate. Co do the Smiths, to może chcesz kupić 2 analogi (tzw. winyle): The Smiths i Meat is Murder? Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Prosba odnosnie Morrissey`a 12.09.02, 15:09 zgodze sie zez mieciem. niby wokal ten sam, a kompozycje jakies takie, bez blysku geniusza. no coz, brakuje gitary j. marra... chociaz taki Last of The International Playboy nawet, nawet. Jezeli koniecznie musisz, to chyba polecalbym Viva Hate. ale dobrze sie zastanow... Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Re: Prosba odnosnie Morrissey`a 12.09.02, 15:12 cze67 napisał: > ale dobrze sie zastanow... Najlepiej przespij się z tym )) Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Prosba odnosnie Morrissey`a 12.09.02, 15:15 miecio4 napisa?: > Najlepiej przespij sie˛ z tym )) Wlasnie, najpierw skompletuj sobie Smithsow i jak ci sie nie znudza i nie bedziesz mogl wytrzymac bez glosu Morriseya, to ewentualnie... Odpowiedz Link Zgłoś
magichobo Re: Prosba odnosnie Morrissey`a 12.09.02, 15:35 Jasne. Jak sie znudzi zawsze mozna wrocic do OASIS Odpowiedz Link Zgłoś
teddy4 Re: Prosba odnosnie Morrissey`a 12.09.02, 22:35 Najlepiej kupić THE BEST OF. Ale gdzie tam do The Smiths.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pulpety Re: Prosba odnosnie Morrissey`a IP: *.toya.net.pl 12.09.02, 22:40 Goraco polecam plyte Morriseya "Vauxhall and I" z 1994 - najlepsza plyta tego pana od "The Queen Is Dead" - ladne gitarki a la Johhny Marr, melodyjne, piekne teksty. Niestety od tego czasu nic nie wydal ciekawego Odpowiedz Link Zgłoś
jmarr Re: Prosba odnosnie Morrissey`a 13.09.02, 11:54 Ja polecalbym na poczatek "Bona Drag" - album w zasadzie zlozony z singli (2 utwory z "Viva Hate", ktory tez polecam) i stron B. Potem "Vauxhall & I" - bardzo dobry. Pozniej mozesz sprobowac "Kill Uncle" uwazany co prawda za najslabszy obok "Malajusted" i "Southpaw Grammar", ale ja akurat go lubie. Odpowiedz Link Zgłoś
magichobo Re: Prosba odnosnie Morrissey`a 13.09.02, 15:35 A ktory album The Smiths polecasz ? Jak pisalem mam tylko "The Singles". Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Re: Prosba odnosnie Morrissey`a 13.09.02, 17:45 "Meat is Murder" i "Queen is dead" może brac jak w dym. Jak Ci sie uda zdobyć to również debiut "The Smiths" jest zajefajny. Odpowiedz Link Zgłoś
jmarr Re: Prosba odnosnie Morrissey`a 16.09.02, 11:45 magichobo napisała: > A ktory album The Smiths polecasz ? Jak pisalem mam tylko "The Singles". Polecam wszystkie Mozesz zaczac faktycznie od "The Queen Is Dead", uwazanego za najwieksze osiagniecie zespolu, chociaz jak dla mnie stoi on na rowni z "Strangeways, Here We Come", ktory jest ostatnim albumem studyjnym. Bardzo dobry jest rowniez "Hatful Of Hollow" - album zlozony z singli i ich stron B z pierwszej plyty "The Smiths" (od razu uprzedzam, ze jest ona niemal nie do dostania w Polsce wiec "Hatful..." jest jakas alternatywa). Swietny jest tez "The World Won't Listen" - odpowiednik "Hatful.." tyle, ze z pozniejszego okresu (i moj ulubiony). Zreszta co ja Ci bede truc, kazda plyta Smithsow jest swietna - po prostu nie mieli wpadek i kazdej warto posluchac. Odpowiedz Link Zgłoś
magichobo Pierwsza plyta The Smiths 16.09.02, 14:13 Mozna ja bez trudu kupic w zagranicznych sklepach internetowych. Znam jeden gdzie plyty z transportem lotniczym wychodza czasami nawet taniej niz w Polsce !! Zainteresowanym podaje adres sklepu: www.netcd.co.nz Tak, to az Nowa Zelandia ale adres sprawdzony. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: Prosba odnosnie Morrissey`a 16.09.02, 16:40 magichobo napisała: > Moze ktos mi poleci od jakiej plyty zaczac sluchac solowych popisow ex > wokalisty The Smiths "Viva Hate" była jedyną, której nie wyłączyłem w połowie, ale na trzeźwo nie da rady. Odpowiedz Link Zgłoś