Dodaj do ulubionych

Alicia Keys "UNPLUGGED"

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.10.05, 17:59
Alicia Keys "UNPLUGGED"
Ten koncert jest więcej niż genialny, ta kobieta... jej głos... Nie ma muzyki
r'n'b bez Alicii Keys! Ona jest naj!!!
No nie mogę normalnie przestać słuchać tej płyty! Chyba kupię sobie też DVD...
Obserwuj wątek
    • kubissimo Re: Alicia Keys "UNPLUGGED" 17.10.05, 19:01
      tak, Alicia na zywo jeszcze lepsza niz w studio smile
      bylem na jej koncercie w Rzymie, teraz moge sluchac w domu
      • Gość: maff1 Re: Alicia Keys "UNPLUGGED" IP: *.chello.pl 17.10.05, 22:23
        kup sobie płytę Arethy Franklin z 1971r "Live in Filmorewest" to wtedy uznasz
        ze Alicia mogła by co najwyżej śpiewac w jej chórku.
        Prawda jest taka ze koncert jest super, ale Alicia nie spiewa nic nowego - tak
        sie spiewało w latach 60/70 tylko Ty zapewne tego nie pamietasz.
        Chwała Alici ze przyponiała i odkurzyła prawdziwą muzukę soul i rhytm and
        blues - a nie jakies tam gó..ne r'n'b.
        • kubissimo Re: Alicia Keys "UNPLUGGED" 18.10.05, 21:17
          pytanie tylko, czy Aretha Frankin tez sama sobie pisala muzyke i sama na czyms
          grala podczas koncertow? poza tym wez pod uwage jej wiek (rocznik 1981).
          dziewczyna sie swietnie rozwija i swietnie rokuje na przyszlosc
          • Gość: raxer Re: Alicia Keys "UNPLUGGED" IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.10.05, 22:04
            Aretha Franklin jest wielka i co do tego nie ma wątpliwości, jak równiez do
            tego że Alicia Keys jest WIELKĄ ARTYSTKĄ I OSOBOWOSCIĄ tego gatunku
            dzisiejszych czasów!!!
            Płyta "UNPLUGGED" to potwierdza w 100%! Zresztą klasę Alicia pokazała już
            płytą "SONG IN A MINOR" którą nagrała i NAPISAŁA w wieku 19 lat!
            Pozdrawiam!
            • Gość: maff1 Re: Alicia Keys "UNPLUGGED" IP: *.chello.pl 19.10.05, 14:18
              czy aretha pisała dla siebie -tego nie wiem, trzebaby poszperac i sprawdzić.
              Ale za to jak interpretowała! piosenka Bridge Over Trouble Water
              Simona&Garfunkela jest powalajaca. Aretha na koncertach z cała pewnością grała
              na fortepianie bo widziałem takowe zdjęcia.
              Mój post w sumie był krytyczne zyczliwy - ciesze sie ze ktoś odkurzył stare
              soul i rhytm & blues. Wg mnie to co wykonawcy murzyńscy "wyrabiali" w latach
              60/70tych jest nie do powtórzenia. Alicia mocno sie do tego zblizyła. I tyle.
              Dla mnie nie jest istotne czy ktos pisze dla siebie czy spiewa cudze
              kompozycje. Ważne jak je interpretuje. I zgadzam sie ze Alicia robi to
              fenomenalnie - w porównaniu z tym co sie dzieje obecnie na rynku muzycznym. Ale
              jesli brac pod uwagę to co robi w szerokim kontekscie czasowym - no to jeszcze
              jej trochę brakuje.
              • kubissimo Re: Alicia Keys "UNPLUGGED" 19.10.05, 14:44
                a ja powtorze, ze ona ma 24 lata i miejmy nadzieje, ze bedzie sie nadal
                rozwijala w takim tempie, jak do tej pory smile))
                • Gość: maff1 Re: Alicia Keys "UNPLUGGED" IP: *.chello.pl 19.10.05, 16:57
                  a ja powtórze że pomimo ze ma 24 lata i rozwija sie to jak na razie spiewa na
                  poziomie dziweczyn z chórku Arethy Franklin. I mysle ze nie ma w tym nic
                  dziwnego.
                  • kubissimo Re: Alicia Keys "UNPLUGGED" 20.10.05, 01:35
                    no i sobie slucham tego albumu Arethy i sobie mysle, ze jezeli uwazasz, ze
                    Alicia Keys jest na poziomie tych pan z chorku, to chyba nie mamy o czym
                    rozmawiac.
                    o ile bez problemu zaakceptuje wiadomosc, ze ktos nie lubi Alicii, o tyle
                    glupich porownan nie przyjmuje do wiadomosci
                    • piterek_82 Re: Alicia Keys "UNPLUGGED" 20.10.05, 12:17
                      Ja też protestuję przed tym,że Alicia mogłaby co najwyżej śpiewać u Franklin w
                      chórkach, Aretha to niekwesionowana "Queen of Soul",ale Alicia też jest
                      świetna, jest przedstawicielką neo-soulu, więc czerpie z tego,żo juz stworzono,
                      śpiewa wzorując się na tym,ćzego słuchała-soul, gospel, r'n'b, funk z lat 60. i
                      70. ,ale tworzy też nową ,własną jakość, markę, styl.....
                      Unplugged-PIĘkna!!!!!!!!, w tym tygodniu nr1 w Stanach!!!!!!!
                      • Gość: raxer Re: Alicia Keys "UNPLUGGED" IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.10.05, 19:20
                        ...w Stanach... A u nas taka muza jest chyba mało popularna,
                        premiera "UNPLUGGED" przeszła jakoś bez echa...
                        • Gość: maff1 Re: Alicia Keys "UNPLUGGED" IP: *.chello.pl 20.10.05, 21:22
                          alez ja o alicii zyczliwie pisze.
                          Gość portalu: raxer napisał(a):

> ...w Stanach... A u nas taka muza jest chyba mało popularna,
                          > premiera "UNPLUGGED" przeszła jakoś bez echa...

bo kto teraz słucha takiej muzyki?

• Gość: raxer Re: Alicia Keys "UNPLUGGED" IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.10.05, 22:54
                            ja!!!
                            • Gość: wściekła Alicia Keys "UNPLUGGED" na mtv IP: 217.17.33.* 26.10.05, 23:03
                              Przed godzina przypadkowo trafilam na koncert ALICIA KEYS UNPLUGGED na MTV
                              Classic!!!jestem wsciekla!!sad((((nawet nie obejrzalam calego..tak,ja wiem ze
                              jest dvd i pewnie za chwile stanie takze na mojej polce ale dlaczego do diabla
                              nigdzie nie ma programu tej telewizji!!!i nigdzie nawet slowa!(chyba ze ja cos
                              przegapilam,ale nie sadze bo zauwazylabym kazda wzmianke o AK- tak
                              mysle)..oj,strasznie sie zdenerwowalam.perelka takasad..nie rozumiem i
                              juz.pozdrawiam.
                              • anatrasz Re: Alicia Keys "UNPLUGGED" na mtv 04.11.05, 13:58
                                Programy MTV Classic są w tygodniku "To i Owo". Kto śpiewał z Alicją Keys "Wild
                                Horses", kto wie?
                                • anatrasz Re: Alicia Keys "UNPLUGGED" na mtv 04.11.05, 14:01
                                  Chciałbym dodać, że ten program był wielokrotnie powtarzany i chyba będzie
                                  jeszcze powtarzany. Nie wiem dlaczego MTV Classic tak słabo nagrywa się na
                                  moje wideo Sony, być może ma bardzo wąskie pasmo, może ktoś mi coś doradzi ?
                                • Gość: kubissimo Re: Alicia Keys "UNPLUGGED" na mtv IP: *.chello.pl 04.11.05, 14:16
                                  Adam Levine

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka