Dodaj do ulubionych

NAJTRUDNIEJSZE PIOSENKI ŚWIATA

IP: *.slupsk.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.02, 12:34
czytałem wywiad, gdzie Sędzia Dread z powodzeniem odradzał ubiegającym się do
Idola II wykonywania piosenek "To nie ja" i "I will always love you"
cytuję "To są piosenki za trudne dla wszystkich na świecie" Jakie jest wasze
zdanie, macie swoje typy do tej kategorii?
Obserwuj wątek
    • Gość: Crotalus Re: NAJTRUDNIEJSZE PIOSENKI ŚWIATA IP: proxy / 213.17.170.* 10.10.02, 12:40
      Gość portalu: ja napisał(a):

> czytałem wywiad, gdzie Sędzia Dread z powodzeniem odradzał ubiegającym się do
      > Idola II wykonywania piosenek "To nie ja" i "I will always love you"
      > cytuję "To są piosenki za trudne dla wszystkich na świecie" Jakie jest wasze
      > zdanie, macie swoje typy do tej kategorii?

Wszystko Zeppelinów, Purpli i Toola
      • Gość: Tomek Re: NAJTRUDNIEJSZE PIOSENKI ŚWIATA IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 10.10.02, 23:07
        > Wszystko Zeppelinów, Purpli

???????????????????????? Co tam jest trudnego i w jakim sensie? Do zagrania czy
        zaśpiewania? Chyba, że to miał byc żart...

• Gość: As Re: NAJTRUDNIEJSZE PIOSENKI ŚWIATA IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 11.10.02, 12:15
          Gość portalu: Tomek napisał(a):

> > Wszystko Zeppelinów, Purpli
          >
          > ???????????????????????? Co tam jest trudnego i w jakim sensie? Do zagrania
          czy
          >
          > zaśpiewania? Chyba, że to miał byc żart...
          >

Np. Child In Time lub improwizacje wokalne w Strange Kind Of Woman (oba utwory
          live z Made In Japan).
          W każdym razie Wiśniewski by tego nie zaśpiewał.
    • Gość: Crotalus Re: NAJTRUDNIEJSZE PIOSENKI ŚWIATA IP: proxy / 213.17.170.* 10.10.02, 12:41
      Poza tym doradzał bym śpiewanie piosenek Dylana, bo każdy zaśpiewa lepiej niż
      Bob smile
      • Gość: rodak Re: NAJTRUDNIEJSZE PIOSENKI ŚWIATA IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.02, 12:51
        "Sympathetic character" Alanis Morissette.
    • Gość: mwg Re: NAJTRUDNIEJSZE PIOSENKI ŚWIATA IP: *.chello.pl / *.chello.pl 10.10.02, 12:53
      Gość portalu: ja napisał(a):

> czytałem wywiad, gdzie Sędzia Dread z powodzeniem odradzał ubiegającym się do
      > Idola II wykonywania piosenek "To nie ja" i "I will always love you"
      > cytuję "To są piosenki za trudne dla wszystkich na świecie" Jakie jest wasze
      > zdanie, macie swoje typy do tej kategorii?

Skoro mowa o piosence Whitney, to ja bym jeszcze dorzucił "I'm your baby
      tonight". Z punktu widzenia techniki wokalnej to na pewno nie jest utwór dla
      występujących w Idolu smile
    • Gość: mwg Re: NAJTRUDNIEJSZE PIOSENKI ŚWIATA IP: *.chello.pl / *.chello.pl 10.10.02, 12:56
      Zresztą Houston wykonuje chyba najbardziej skomplikowane układy wokalne
      na świecie jeśli chodzi o artystów muzyki rozrywkowej.
      • Gość: Tomek Re: NAJTRUDNIEJSZE PIOSENKI ŚWIATA IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 10.10.02, 23:12
        > Zresztą Houston wykonuje chyba najbardziej skomplikowane układy wokalne
        > na świecie jeśli chodzi o artystów muzyki rozrywkowej.

Bez przesady... A jeśli nawet, to co z tego wynika? Tylko tyle, że jest sprawną
        wokalistką. Tak samo jak Yngwie Malmsteen jest sprawnym gitarzystą.
        Ale milion razy więcej emocji i autentyczności niesie w sobie jedna fraza
        zaśpiewana przez Boba Dylana czy Neila Younga, albo jedna gitarowa zagrywka
        Keitha Richardsa czy Wojtka Waglewskiego... I to liczy się w muzyce najbardziej!
    • Gość: tomjk Re: NAJTRUDNIEJSZE PIOSENKI ŚWIATA IP: 217.98.105.* 10.10.02, 14:31
      mało jest białasów z czarnymi głosami, prawie każda próba porwania się na
      Houston, L.Richie, Reddinga, M. Gaye, S.Wondera czy nawet Michaela J. kończy
      się porażką.

I heard it through the grapewine
      Sittin` in the dock of the bay

jedne z najlepszych r`n`r wszechczasów.
    • Gość: Andy Re: NAJTRUDNIEJSZE PIOSENKI ŚWIATA IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 10.10.02, 15:03
      A ja proponuje tym wszystkim kobietkom w idolu niech sprobuja zaspiewac
      cokolwiek Nightwish. Ciekawe czy ktoras wyrobilaby wokalnie cos takiego wink
      • Gość: tomasz Re: NAJTRUDNIEJSZE PIOSENKI ŚWIATA IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 10.10.02, 19:26
        Moze niektore tak, w koncu Tarja az takich wyszukanych fraz nie spiewa. Ale na
        pewno nie dalyby sobie rady ze wszystkim, co zaspiewala Lisa Gerrard.
    • beciab Re: NAJTRUDNIEJSZE PIOSENKI ŚWIATA 10.10.02, 16:57
      "Memory" Barbary Streisland.
    • ladyblue Re: NAJTRUDNIEJSZE PIOSENKI ŚWIATA 10.10.02, 17:59
      ja bym tu twórczość Czesława Niemena zaproponowała - wokalnie naprawdę nie do
      wyrobienia wink
      • pimo75 Re: NAJTRUDNIEJSZE PIOSENKI ŚWIATA 10.10.02, 21:22
        Żeńska partia w "Don`t give up" Petera Gabriela, polecam wersję z Sinead
        O`Connor.
        • Gość: Tomek Re: NAJTRUDNIEJSZE PIOSENKI ŚWIATA IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 10.10.02, 23:14
          A to mój typ - "Everybody's Talking" Harry'ego Nilssona. Spróbujcie to zanucić
          po pierwszym, drugim czy trzecim przesłuchaniu...
          • Gość: Sol Re: NAJTRUDNIEJSZE PIOSENKI ŚWIATA IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 11.10.02, 10:10
            Diamande Galas polecam do (nie)zaspiewania
            Cohena (bo zawsze wyjdzie z tego zenada, nie ma drugiego Cohena-patrz
            straszliwa wersja Lindy)

• roar Re: NAJTRUDNIEJSZE PIOSENKI ŚWIATA 11.10.02, 12:40
            Gość portalu: Tomek napisał(a):

> A to mój typ - "Everybody's Talking" Harry'ego
            Nilssona. Spróbujcie to zanucić
            > po pierwszym, drugim czy trzecim przesłuchaniu...

Iii... to chyba nie takie trudne. Akurat uwielbiam to
            sobie nucić i nauczyłem się dość szybko. Heh, oczywiście
            z zaśpiewaniem to co innego...

A tak w ogóle, to polecałbym zwrócić uwagę na piosenki,
            których nawet sam wykonawca zaśpiewać nie potrafi. Tak
            pierwsze z brzegu - Shiver grupy Coldplay. (Chris) Martin
            ewidentnie nie wyrabia.
            • ihopeyouwilllikeme Re: NAJTRUDNIEJSZE PIOSENKI ŚWIATA 12.10.02, 16:03

• rodak Re: NAJTRUDNIEJSZE PIOSENKI ŚWIATA 12.10.02, 18:34
                hmmm, słuchasz Alanis? How nice.
                "Uninvited" też by był problem zaśpiewać
                • ihopeyouwilllikeme Re: NAJTRUDNIEJSZE PIOSENKI ŚWIATA 14.10.02, 10:58

• rodak Re: NAJTRUDNIEJSZE PIOSENKI ŚWIATA 14.10.02, 12:46
                    hmmm, ja w sumie też uwielbiam Alanis. Wpadasz czasem na FRONT ROW (mam na
                    myśli stronę) ?
                    • ihopeyouwilllikeme Re: NAJTRUDNIEJSZE PIOSENKI ŚWIATA 16.10.02, 16:09

• rodak Re: NAJTRUDNIEJSZE PIOSENKI ŚWIATA 16.10.02, 18:31
                        Nie, czatu Alanis nie ma, ale czasem umawiamy się na Muzyce na Interii.
                        • ihopeyouwilllikeme Re: NAJTRUDNIEJSZE PIOSENKI ŚWIATA 18.10.02, 16:51

• Gość: Słoneczko Re: NAJTRUDNIEJSZE PIOSENKI ŚWIATA IP: *.it-net.pl 27.10.02, 14:04
        ladyblue napisała:

> ja bym tu twórczość Czesława Niemena zaproponowała - wokalnie naprawdę nie
        do
        > wyrobienia wink
        >
        Dla amatorów z pewnością tak, jednak są wokaliści w Polsce (b. niewielkie
        grono, fakt), którzy są w stanie podołać tym arcytrudnym utworom. Najlepszym
        tego przykładem jest choćby Robert Gawliński, który wyśmienicie odśpiewał "Sen
        o Warszawie"-właśnie słucham tej piosenki w jego wykonaniu i jestem pełna
        podziwu.
        • Gość: ziedrzec Re: NAJTRUDNIEJSZE PIOSENKI ŚWIATA IP: 195.116.220.* 28.10.02, 08:02
          Słoneczko, odnoszę wrażenie że według Ciebie Gawliński jest alfą i omegą
          wokalizy.

Niestety, nie zgadzam się, że skoro Gawliński zaśpiewał sen o Warszawie (a nie
          jest to utwór bardzo trudny), to potrafi zaśpiewać np. "Jednego serca" z
          płyty "Enigmatic".

Uważam, że mimo, iż Gawliński to ładny chłopaczek wink, to jego głos za m j e n
          t k i na spiewanie Niemena.

Pozdrawiam
    • Gość: Spinka Re: NAJTRUDNIEJSZE PIOSENKI ŚWIATA IP: *.junisoftex.pl / 212.106.133.* 16.10.02, 21:57
      stawiałabym na Child in time (deep purple oczywiście)i na oh happy day w
      wykonaniu lauryn hill (tego pewnie nikt nie zna)
    • Gość: Spinka Re: NAJTRUDNIEJSZE PIOSENKI ŚWIATA IP: *.junisoftex.pl / 212.106.133.* 16.10.02, 21:57
      stawiałabym na Child in time (deep purple oczywiście)i na oh happy day w
      wykonaniu lauryn hill (tego pewnie nikt nie zna).
    • Gość: kontownik las ketchup - asereje IP: proxy / *.bydgoska.krakow.pl 18.10.02, 23:26
      ciagle sobie na tym jezyk placze, nawet stara metoda "najpierw zwilz gardlo -
      potem spiewaj" nijak nie pomaga sad

dlatego pozostane przy "malczik gej" (chcialbym to w idolu zobaczyc!)
    • vulture Re: NAJTRUDNIEJSZE PIOSENKI ŚWIATA 19.10.02, 13:26
      Za każdym razem jak słyszę Britney, której z rzadka, ale jednak, każą śpiewać
      na żywo, odnosze wrażenie, że to jej utwory są najtrudniejsze na świecie...
      Wszystkie te występy live powinno się opublikować na płycie. Ale by były jaja.
      • Gość: tomasz Re: NAJTRUDNIEJSZE PIOSENKI ŚWIATA IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 19.10.02, 19:37
        Powaznie ? Ona spiewa na zywo ? Trudno uwierzyc.
        • vulture Britney 20.10.02, 21:15
          Gość portalu: tomasz napisał(a):

> Powaznie ? Ona spiewa na zywo ? Trudno uwierzyc.

A owszem, czasem na rozdaniu jakichś nagród kazali się dziewczynie męczyć (a
          słuchaczom wraz z nią).
    • Gość: koliber Re: NAJTRUDNIEJSZE PIOSENKI ŚWIATA IP: 149.156.12.* 20.10.02, 15:54
      Shakira- trudno tak zaśpiewać-bez wyczucia rytmu, melodii i beczeć jak koza.
      • loveletter Re: NAJTRUDNIEJSZE PIOSENKI ŚWIATA 20.10.02, 23:32
        Gość portalu: koliber napisał(a):

> Shakira- trudno tak zaśpiewać-bez wyczucia rytmu, melodii i beczeć jak koza.

właśnie sobie wyobraziłem, co się dzieje jak takiemu maleńkiemu kolibrowi słoń na ucho nadepnie.... spustosznia, przerażające spustoszenia...
      • Gość: mwg Re: NAJTRUDNIEJSZE PIOSENKI ŚWIATA IP: *.chello.pl / *.chello.pl 21.10.02, 17:05
        Gość portalu: koliber napisał(a):

> Shakira- trudno tak zaśpiewać-bez wyczucia rytmu, melodii i beczeć jak koza.

Nie jestem fanem Shakiry, ale nie mogę się z tym zgodzić
    • Gość: Słoneczko Re: NAJTRUDNIEJSZE PIOSENKI ŚWIATA IP: *.it-net.pl 27.10.02, 14:08
      Z polskich piosenek-bezsprzecznie "Eli Lama Sabachtani" Wilków. Nikt nie
      wyciągnie refrenu, jak Gawliński, głowę daję smile
    • fureur Re: NAJTRUDNIEJSZE PIOSENKI ŚWIATA 28.10.02, 14:26
      Moimi typami sa "All By Myself" Celine Dion za niewiarygodne wykonanie tej
      piosenki na zywo i swietny, lecz tak samo trudny utwor, "Reglan Road"
      doskonalej Sinead O'Connor + moze jeszcze piosenki Sade, ktore wymagaja pewnego
      wyczucia....
    • lp.atezag.atzcop Re: NAJTRUDNIEJSZE PIOSENKI ŚWIATA 28.10.02, 16:22

spróbujcie zaśpiewać "INCA ROAD" Franka Zappy wink
    • Gość: Rageee Re: naj na świecie IP: *.c193.msk.pl 16.04.13, 16:17
      www.youtube.com/watch?v=jxBKgOyMzSc Rocky road tu dublin...Ale czego nie zaśpiewa irlandczyk po piwie xd
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka