Dodaj do ulubionych

Skrobnijcie coś o Hooverphonic, please....

IP: 212.244.170.* 16.10.02, 16:16
Wiem, że trip-hop z Belgii. Może jakaś dodatkowa zachęta + najlepsza płyta.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: As Re: Skrobnijcie coś o Hooverphonic, please.... IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 16.10.02, 16:26
      Jakbyś napisał to za 3 tygodnie to byś się nazywał Listopad ?
      (sory że nie w temacie ale Twój nick mnie zaintrygował)
      • Gość: Październik Re: Skrobnijcie coś o Hooverphonic, please.... IP: 212.244.170.* 17.10.02, 08:41
        Exactly, tak to właśnie będzie....
    • miecio4 Re: Skrobnijcie coś o Hooverphonic, please.... 16.10.02, 18:44
      Jeden z lepszych zespołów trip-hopowych.
      Najpierw istniał jako Hoover a potem juz jako Hooverphonic nagrał najlepsza
      moim zdaniem płytę "Blue Wonder Power Milk". Jakoś tak na dniach wychodzi
      czwarta (licząc Hoover) płyta.
      Niestety do Portishead cały czas daleka droga. Ja wolę już bardziej zespół
      Mandalay.

www.hooverphonic.prv.pl/
    • Gość: MB Re: Skrobnijcie coś o Hooverphonic, please.... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.02, 18:58
      Mam ich pierwszą płytę, a właściwie kasetę. Właśnie wczoraj słuchałem. Uważam,
      że "a new stereophonic sound spectacular" Hoovera jest dużo lepszy od tego, co
      nagrali później. Naprawdę świeże, niepowtarzalne brzmienie, mimo że nagrania
      sprzed 6 lat. Zupełnie jakby ktoś wystrzelił Liesje Sadonius w kosmos, tam
      kazał jej śpiewać, a potem nagrał płytę. Połączenie trip-hopu z kosmicznym
      (dosłownie) brzmieniem. Zresztą ten kosmos jest obecny we wszystkich
      teledyskach.
      I ciekawostka! Ten zespół był w Polsce, kiedy promował pierwszy album. Zagrali
      koncert w jakimś klubie.
      • Gość: Jack Re: Skrobnijcie coś o Hooverphonic, please.... IP: *.stansat.pl / *.gazeta.pl 16.10.02, 19:22
        Hoover był bardziej ambitny...ale najczęściej słucham "Blue wonder..."
        - niestety zespół czując że osiągnął "doskonałośc " nie szuka dalej lecz
        powiela siebie - podobne zdanie mam o wspomianym - Empathy - OK - a potem
        (syndrom Cocteau Twins) - czyli gramy samych siebie
        • Gość: Jack Re: Skrobnijcie coś o Hooverphonic, please.... IP: *.stansat.pl / *.gazeta.pl 16.10.02, 19:42
          Gość portalu: Jack napisał(a):

> Hoover był bardziej ambitny...ale najczęściej słucham "Blue wonder..."
          > - niestety zespół czując że osiągnął "doskonałośc " nie szuka dalej lecz
          > powiela siebie - podobne zdanie mam o wspomianym - Empathy - OK - a potem
          > (syndrom Cocteau Twins) - czyli gramy samych siebie

W powyzszym chodzi mioczywiście o mandalay i płytę Empathy -pierwszą i
          najlepszą moim zdaniem.
          • miecio4 Re: Skrobnijcie coś o Hooverphonic, please.... 16.10.02, 21:08
            Gość portalu: Jack napisał(a):

> W powyzszym chodzi mioczywiście o mandalay i płytę Empathy -pierwszą i
            > najlepszą moim zdaniem.

Pozwole sobie nie zgodzic sie z kolegą- płyta Instinct jest bardziej dojrzała
            i.... piękna.
    • abrams Re: Skrobnijcie coś o Hooverphonic, please.... 17.10.02, 10:02
      Pamietam, że w zeszłym roku duze wrażenie zrobił na mnie kawałek "Mad about
      you", widziałem tez do niego niezły teledysk - o ile pamiętam z jakimiś
      dziwnymi stworkami.
      Przynajmniej w tym utworze klimat zblizony do Portishead.
      Niestety wiecej powiedziec nie mogę, bo całej płytki nie miałem okazji
      przesłuchac. Zresztą pojawiła się juz chyba nowa.
      • Gość: Październik Re: Skrobnijcie coś o Hooverphonic, please.... IP: 212.244.170.* 17.10.02, 11:19
        Dzięki wszystkim za info, 31.10 grają koncert w Pradze, stąd moje
        zainteresowanie. Mad about you kojarzę, bardzo,bardzo pozytywnie.
        • Gość: tegosław Re: Skrobnijcie coś o Hooverphonic, please.... IP: diak:* / 10.6.1.* 06.04.03, 18:17

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka