Dodaj do ulubionych

Pink Floyd są najlepsi

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 10:46
Pink Floyd to najlepesza kapela na świecie, leżą przy nim dokonania
wszystkich innych grup. Każdy powinien mieć w domu przynajmniej jedną płytę
PF żeby mienić się poważnym fanem muzyki.
Obserwuj wątek
    • Gość: a'tomek Re: Pink Floyd są najlepsi IP: *.itrem.com.pl 09.03.06, 10:47
      niezłe, niezłe...
    • mathias_sammer Re: Pink Floyd są najlepsi 09.03.06, 11:23
      Mam prawie wszystkie na winylach.

M.S.
      • Gość: Dzidzia Re: Pink Floyd są najlepsi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 11:34
        mathias_sammer napisał:

> Mam prawie wszystkie na winylach.
        >
        > M.S.

O, winyle sa w modzie! Jest pan zonaty?
        • mucha_na_dziko1 Re: Pink Floyd są najlepsi 09.03.06, 11:53
          On jest zonaty, jest lysy, ma 2 dzieci i dom kredyt. Ale ma kilka winyli.
          Chcesz takiego?
          • p.o.box.77 Re: Pink Floyd są najlepsi 09.03.06, 11:57
            hehe, chyba rodzinne jakies porachunki...

PF wielkim zespolem byl. ale czy w dzisiejszych czasach mozna ze kazdy powinien
            cos miec?

lepiej nie..
        • mathias_sammer Re: Pink Floyd są najlepsi 09.03.06, 14:05
          Tak, ale mam mam kilku kolegow-kawalerow, ktorzy tez posiadaja plyty winylowe.

zapoznac?smile

M.S.
          • mucha_na_dziko1 Re: Pink Floyd są najlepsi 09.03.06, 14:26
            Ja zbieram znaczki pocztowe.
    • titush Re: Pink Floyd są najlepsi 09.03.06, 12:29
      a ja podprowadzilam starszyznie winyla z "dark side of the moon" tongue_out
      i ogolnie floyduje ostatnio i jest pieknie smile
      • Gość: di Re: Pink Floyd są najlepsi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 12:35
        a ja gilmouruję

i jak wiosna nie przyjdzie, to zamienię się w niedźwiedzia i zasnę przy tej
        muzyce w jakimś kąciku z butelką miodku
        smile
        • Gość: Nick Mason Re: Pink Floyd są najlepsi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 12:40
          proszę o mnie nie zapominać
          • Gość: WW Re: Pink Floyd są najlepsi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 13:54
            bez obawy
        • mathias_sammer Re: Pink Floyd są najlepsi 10.03.06, 12:43
          A ja ide zaraz na spotkanie

M.S.
    • krzysztom Re: Pink Floyd są najlepsi 09.03.06, 21:38
      Pink Floyd z Rogerem Wotersem nagrali wspaniale plyty.Najchetniej slucham wish
      you were here,a utwor shineon you crazy diamond to wedlug mnie najpiekniejszy
      ich kawalek. Plyty bez R.W.to jak Genesis bez Phila Colinsa.Obecni Floydzi
      zeruja na dokonaniach Wotersa(odgrzewaja stare kawalki).Jezeli chcecie sluchac
      Pink Floyd to tylko w starym skladzie!
      • Gość: H Re: Pink Floyd są najlepsi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 22:28
        A ja sie nie zgadzam! Division Bell jest znacznie lepsza niż The Wall i Final
        cut razem wzięte. Przynajmniej moim zdaniem.
        Nie ma co o nich mówić w czasie teraźniejszym. Jeżeli zespół nie nagrał nowej
        płyty od 12 lat to słuszniej uznać, ze po prostu nie istnieje. Dobrze, ze
        chociaż jest On An Island...
        • Gość: nx Re: Pink Floyd są najlepsi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 12:27
          Gość portalu: H napisał(a):

> A ja sie nie zgadzam! Division Bell jest znacznie lepsza niż The Wall i Final
          > cut razem wzięte. Przynajmniej moim zdaniem.

Takze uwazam, ze "The Division Bell" to najlepsza ich plyta!

[A zachwytow nad "Dark Side Of The Moon" nie podzielam, zupelnie mi ta plyta nie
          lezy.]

• Gość: H Re: Pink Floyd są najlepsi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 18:43
            Najlepsza to może nie, ale n apewno jedna z naj.
      • carnivore69 Re: Pink Floyd są najlepsi 10.03.06, 11:35
        > Plyty bez R.W.to jak Genesis bez Phila Colinsa.

Chyba bez Petera Gabriela, hehe... wink

Pzdr.
    • ronron Re: Pink Floyd są najlepsi 09.03.06, 22:09
      Gość portalu: lala napisał(a):

> Pink Floyd to najlepesza kapela na świecie, leżą przy nim dokonania
      > wszystkich innych grup. Każdy powinien mieć w domu przynajmniej jedną płytę
      > PF żeby mienić się poważnym fanem muzyki.

te lala, bucik ci sie rozpie..
      • Gość: qweasdzxc Re: Led Zeppelin sa jeszcze lepsi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 01:15
        Wiadomo, że muzyka Led Zeppelin jest o niebo lepsza... W latach 70 Pink Floyd
        nie dorastał do pięt Led Zeppelinom w dokonaniach płytowych i scenicznych.
        • Gość: ? Re: Led Zeppelin sa jeszcze lepsi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 08:26
          ?
    • Gość: Pawel Re: Pink Floyd są najlepsi IP: *.adsl.alicedsl.de 10.03.06, 12:13
      Oczywiscie,mozna miec na ich temat rozne opinie.Moim zdaniem,kto ich wczesniej
      nie lubil, nie polubi ich i teraz.Kupilem przed 2 dniami ostatnia plyte solowa
      Gilmoura i podoba mi sie, rowniez i bez Watersa.
      Swoja droga,wybieram sie na jego koncert 08.06.2006,gdzie min. grac bedzie cala
      "ciemna strone ksiezyca" i jestem pewien, ze bedzie mi sie to podobalo, rowniez
      (co prawda szkoda)bez Gilmoura.
    • Gość: cyber NIE SĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 14:35
      • Gość: qweasdzxc Re: NIE SĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 18:41
        oczywiscie, że są...a The Wall to jedna z najgorszych płyt jaka w zyciu
        słyszałem. PF tandeta
        • Gość: H Re: NIE SĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 18:45
          Bo The Wall jest nudna. To prawda. I przegadana. I pretensjonalna. Posłuchaj
          sobie Meddle albo A Saucerful Of Secrets
          • Gość: qweasdzxc Re: NIE SĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 18:48
            sluchałem dość dużo ich płytek i koncertów.. no cóż każdy lubi coś innego. Ale
            Led Zeppelin wg i tak są znacznie lepsi.
            • exman Z boku ... 10.03.06, 18:54
              Chętnie bym skrobnął na ich temat to i owo ale tytuł wątku mnie powalił i nie
              pozbieram się szybko....
    • krzysztom Re: Pink Floyd są najlepsi 10.03.06, 21:22
      Uwazam,ze Pink Floydzi wydali 3 dobre plyty : Dark...,Wish...i Animals(1973-77).
      Wszystkie pozostale sa przecietne.Smieszy mnie opinia , ze plyta The D.Bell jest
      najlepsza. Moze dobrze jej sie slucha,ale juz po pierwszym przesluchaniu nie
      wnosi nic nowego. Sa to kopie dokonan Rogera Watersa ! Gilmour odgrzewa dawno
      upieczone kotlety !
      • Gość: H Re: Pink Floyd są najlepsi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 23:28
        Co takiego na Division Bell jest z Watersa? To zupełnie "niewatersowa" płyta.
    • Gość: Ciompa Re: Pink Floyd są najlepsi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.06, 21:29
      Te z Sydem Barretem były niezłe, potem to takie pitu, pitu.
      • Gość: maczores Re: Pink Floyd są najlepsi IP: *.ir.intel.com / *.ir.intel.com 10.03.06, 21:48
        Floydzy skonczyli sie w '73 roku.Pozniej grali jescze momentami nawet fajnie
        ale to juz nie to samo.pozdro
    • Gość: lemon-demon Re: Pink Floyd są najlepsi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 22:58
      Gość portalu: lala napisał(a):

> Pink Floyd to najlepesza kapela na świecie... w smęceniu na pewno!!!
    • s.sw Re: Pink Floyd są najlepsi 12.03.06, 00:33
      Kochani sceptycy.
      Może Wam się to nie podoba, ale musicie się z tym pogodzić że Pink Floyd to duży kawał historii muzyki rockowej (muzyki w najlepszym wydaniu).
      Można dyskutować czy są(byli) najlepsi, czy może drudzy, albo trzeci, ale na pewno ich dokonania są bardzo ważne i godne należytego poszanowania.
      Natomiast dyskusja na temat wyższości jednej grupy nad drugą, czy jednego albumu nad drugim, zawsze jest do rzeczy.
      • sojuz1 Re: Pink Floyd są najlepsi 12.03.06, 21:06
        Może nie najlepsi, ale kilka udanych kawałków mieli. Najlepszy to Another Brick
        In The Wall part 2, klasyka funku (ta gitara w podkładzie).
        • hubertkm Re: Pink Floyd są najlepsi 12.03.06, 21:18
          e tam, tanie dicho i tyle. W ogóle The Wall jest strawne tylko jako tło do
          filmu. Inne plyty Floydów sa znacznie lepsze i nie takie pretensjonalne.
      • spokojni1 Re: Pink Floyd są najlepsi 14.03.06, 23:16
        "ale na pewno ich dokonania są bardzo ważne i godne należytego poszanowania."

to chyba jakiś ponury żart...
    • ppearll Re: Pink Floyd są najlepsi 13.03.06, 10:16
      Mam wszystkie płyty Floydów, Zeppelinów, Purpli... Nie można ich porównywać, bo
      każdy zespół tworzy własny klimat i utwory, choć np. z jednego gatunku
      muzycznego, są inne...
      Twórczość Floydów zaczyna się dla mnie od "More" - można tam znaleźć kilka
      dobrych utworów, płyty The Wall, Meddle, Animals, Dark side..., Wish you...
      nigdy mi sie nie znudzą i powracam do nich bardzo często... Wspomniana przez
      was "Division bell" - moim zdaniem - bardzo dobra! Ale równy poziom trzyma
      też "solowy" Waters - Amused to death, Radio KAOS, koncert In the flesh (co
      prawda zbitka najlepszych songów, ale w NAJLEPSZEJ aranżacji i wykonaniu...
      Gilmour i jego solowe dokonania jak dla mnie za mało rockowe, ale to mistrz w
      kreowaniu nastrojów, również piękne kompozycje stworzył Richard Wright
      na "Broken China", a to dowodzi temu, że skoro każdy z osobna tworzy dobra
      muzę, to jako zespół, zgadzam się z lalą, to najlepsza (jedna z najlepszych)
      kapela na świecie...
      Shine on
      -----
      Everything under the sun is in tune
      but the sun is eclipsed by the moon
      • Gość: jim Re: Led Zeppelin zdecydowanie lepsi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 12:44
        Nawet nie ma co porównywać przynudzających Pinków do pełnych ekspresji Ledów.
        • s.sw Re: Led Zeppelin zdecydowanie lepsi 13.03.06, 22:56
          Nie są ani lepsi, ani mniej przynudzający, są inni.
        • zaix Re: Led Zeppelin zdecydowanie lepsi 13.03.06, 23:08
          Gość portalu: jim napisał(a):
          > Nawet nie ma co porównywać przynudzających Pinków do pełnych ekspresji Ledów.

A niby to dlaczego ekspresja ma być głównym wyznacznikiem wartości muzycznej?

A co do tezy autora tego tematu - tak, owszem, Pink Floyd są najlepszym
          zespołem ... ale tylko dla swoich fanów. Tak samo jak dla fanów Led Zeppelin
          najlepszym zespołem jest Ołowiany Sterowiec a dla fanów The Beatles najlepsze
          są Żuczki.
    • walek_z_lasu Re: Pink Floyd są najlepsi 14.03.06, 08:06
      De facto P.F. to kapela mojej młodości, teraz mam do nich relacje znacznie
      mniej emocjonalne. Możnaby postawić też tezę, iż Police, Can czy King Crimson
      to najlepsza kapela na świeciesmile Tak, mam słabość do niedocenianej "A
      Saucerful of Secrets" choćby.
    • Gość: Yum Re: Pink Floyd są najlepsi IP: *.os.amsnet.pl 16.03.06, 16:27
      Na pewno prekursorzy progresywnego rocka. Niewatpliwie stworzyli wiecej dla
      ogolnoswiatowej muzyki niz sie przecietnie wydaje. Ale czy to najlepszy zespol?
      Zreszta zalezy dla kogo...
      A co do plyt. Wg mnie odejscie Watersa przywrocilo PF do zycia, bo ilez mozna
      sluchac wylewanych przez niego zalow w utworach (The Wall). Nie docenia sie
      rowniez "A momentary lapse of reason", pierwszej bodajze plyty PF bez Watersa, a
      w moim mniemaniu jest ona co najmniej swietna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka