Gość: Marcel IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 03.12.02, 19:20 Co prawda już był wątek o takiej muzyce, ale nie zaszkodzi jeszcze raz! Kto lubi taką muzykę jak Pete Namlook, Steve Roach, Lustmord itd. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gaspar Re: Ambient IP: *.opa-carbo.com.pl 03.12.02, 22:29 Gość portalu: Marcel napisał(a): > Co prawda już był wątek o takiej muzyce, ale nie zaszkodzi jeszcze raz! > Kto lubi taką muzykę jak Pete Namlook, Steve Roach, Lustmord itd. Jestem jak najbardziej fanem ambientu we wszelkich możliwych odmianach.Lubię Petera Namlooka,Briana Eno,Steve Roacha,Billa Laswella,Material,Gandalfa,Tangerine Dream i Vangelisa(oni wszyscy zaliczani są do klasycznego ambientu).Oprócz tego lubię ambient techno(Aphex Twin,Autechre,Biosphere,Boards Of Canada,Future Sound Of London,Matmos,Monolake,Orb,Orbital,Sabres Of Paradise),ambient house (Orb,Biosphere,FSOL a także Namlook),experimental ambient(tu znam praktycznie tylko Lull'a),dark ambient(Current 93,Coil,Bill Laswell,Lull,Nurse With Wound,Scorn,Lustmorda nie znam),ambient dub(Astralasia,Banco De Gaya,HIA,Orb,Suns Of Arqua,Zion Train),ambient breakbeat(Dj Krush,Dj Shadow,Funki Porcini,Herbaliser,UNKLE)-w sumie nie znam praktycznie tylko illbientu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gott Re: Ambient IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 04.12.02, 16:20 Gość portalu: gaspar napisał(a): > w sumie nie znam praktycznie tylko illbientu pozwole sobie uzupelnic .. ( illbient ) slotek, we, sub dub, spectre, byzar, dj spooky, rob swift, techno animal, tipsy pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcel Re: Ambient IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 04.12.02, 18:04 Gość portalu: gaspar napisał(a): > Jestem jak najbardziej fanem ambientu we wszelkich możliwych odmianach.Lubię > Petera Namlooka,Briana Eno,Steve Roacha,Billa > Laswella,Material,Gandalfa,Tangerine Dream i Vangelisa(oni wszyscy zaliczani są > do klasycznego ambientu).Oprócz tego lubię ambient techno(Aphex > Twin,Autechre,Biosphere,Boards Of Canada,Future Sound Of > London,Matmos,Monolake,Orb,Orbital,Sabres Of Paradise),ambient house > (Orb,Biosphere,FSOL a także Namlook),experimental ambient(tu znam praktycznie > tylko Lull'a),dark ambient(Current 93,Coil,Bill Laswell,Lull,Nurse With > Wound,Scorn,Lustmorda nie znam),ambient dub(Astralasia,Banco De > Gaya,HIA,Orb,Suns Of Arqua,Zion Train),ambient breakbeat(Dj Krush,Dj > Shadow,Funki Porcini,Herbaliser,UNKLE)-w sumie nie znam praktycznie tylko > illbientu Ja jeszcze dodam: Robert Rich, vidnaObmana i Ashera. No i do tego takich twórców z kręgu muzyki "uzdrowicielskiej" i "medytacyjnej": Steven Halpern, Iasos, Emerald Web czy Constance Demby. Jak widać dużo tego. Widzę też, że lubisz mojego ulubionego muzyka Vangelisa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: da halz Re: Ambient IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 04.12.02, 09:52 Ja tam najbardziej lubię the orb(ten stary). Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Ambient IP: *.pik / *.albatros.gliwice.pl 04.12.02, 14:46 Gość portalu: da halz napisał(a): > Ja tam najbardziej lubię the orb(ten stary). > Pozdrowienia witam. tak apropos orb, zam tylko jedna plyte (orblivion)- spodobalo mi sie to nwet, co innego bys polecil? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gott Re: Ambient IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 04.12.02, 16:15 > tak apropos orb, zam tylko jedna plyte (orblivion)- spodobalo mi sie to > nwet, co innego bys polecil? 1. The Orb's Adventures Beyond the Ultraworld 2. U.F.Orb + Orbus Terrarum i live 93 ale sa juz troszeczke gorsze dwie pierwsze smialo kupuj, od ostatniej ( cydonia ) radze trzymac sie z daleka pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Ambient IP: *.pik / *.albatros.gliwice.pl 04.12.02, 18:26 Gość portalu: gott napisał(a): > 1. The Orb's Adventures Beyond the Ultraworld > 2. U.F.Orb > > + Orbus Terrarum i live 93 ale sa juz troszeczke gorsze dwie pierwsze smialo > kupuj, od ostatniej ( cydonia ) radze trzymac sie z daleka > dzieki, poszukam tego pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gott Re: Ambient IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 04.12.02, 19:01 nie ma sprawy jesli chcesz znalezc podobne brzmienia sprawdz takze global communication, higher inteligence agency, spacetime continuum, biosphere, orbital, sabres of paradise pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Ambient IP: *.pik / *.albatros.gliwice.pl 04.12.02, 20:55 Gość portalu: gott napisał(a): > nie ma sprawy > > jesli chcesz znalezc podobne brzmienia sprawdz takze global communication, > higher inteligence agency, spacetime continuum, biosphere, orbital, sabres of > paradise > > pozdrawiam powiem Ci, ze nie wiem czego dokladnie szukam. po prostu siedze w troche innych klimatach (ostatnio np. king crimson, ale i ciezszy rock, trash, rozne rzeczy ... wlasciwie przypadkiem trafilem na The Orb i chyba zaczynam sie przekonywac do elektroniki... no, ale poszukam innych rzeczy, zobaczymy dzieki, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gott Re: Ambient IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 11.12.02, 18:37 jesli crimson Cie kreci sprawdz solowe i kooperacyjne plyty roberta frippa. mistrzostwo swiata pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dreaded88 Ja lubię "Metalvoid" Lustmorda 04.12.02, 16:23 I jeszcze jedną płytkę, tytuł ja zabył A także Der Blutcharsch, klimat trochę zbliżony do Lm, ale bardziej żywy, z wokalem i odniesieniami do muzyki militarnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcel Re: Ja lubię 'Metalvoid' Lustmorda IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 04.12.02, 18:13 Ja znam z tej płyty Lustmorda utwór The Eliminating Angel. Jeden z moich ulubionych utworów wszechczasów - nie tylko ambientowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mao Re: IP: *.katowice.agora.pl 05.12.02, 10:42 brian eno michael brook aphex twin alec empire Odpowiedz Link Zgłoś
opart Re: Ambient 05.12.02, 21:54 Ludzie!!! Posłuchajcie Voyage 34 Porcupine Tree, To jest ambient! Panowie biją The Orb na łeb, na szyję! 34 minuty i trudno wstać z fotela. Nowa wersja na CD dodatkowo ma jeszcze remix Astralasii. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Ambient IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.12.02, 22:39 Bill Laswell - Divination Odpowiedz Link Zgłoś
artur.dent Re: Ambient 11.12.02, 18:46 Gość portalu: Marcel napisał(a): > Co prawda już był wątek o takiej muzyce, ale nie zaszkodzi jeszcze raz! > Kto lubi taką muzykę jak Pete Namlook, Steve Roach, Lustmord itd. Mnostwo ludzi powymienialo mnostwo nazw i nazwisk, dorzucilbym koniecznie Monolake a z wytworni Warp koniecznie Plaid (wczesniej nagrywali jako Black Dog), mistrzowie nieziemskich melodyjek i brzmien Ich najnowsza EP-ka "P-Brane" rozwala, mozna posluchac na warp-net.com I Boards Of Canada, ale to juz chyba ktos wczesniej napisal... pozdr a.dent Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcel Monolake IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 11.12.02, 22:00 Ja znam taki utwór Monolake pt. Gobi, trwa około 34 minuty, piękna muzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaspar Re: Monolake IP: *.opa-carbo.com.pl 11.12.02, 23:36 Gość portalu: Marcel napisał(a): > Ja znam taki utwór Monolake pt. Gobi, trwa około 34 minuty, piękna muzyka. Zgadzam się-zajebisty klimat panuje na Gobi Odpowiedz Link Zgłoś
franzmaurer Re: Ambient 15.12.02, 01:14 Gość portalu: Marcel napisał(a): > Co prawda już był wątek o takiej muzyce, ale nie zaszkodzi jeszcze raz! > Kto lubi taką muzykę jak Pete Namlook, Steve Roach, Lustmord itd. Harold Budd - rewelacja dla bardzo zmęczonych Odpowiedz Link Zgłoś